Şimdi Ara

Volkswagen'in yeni fabrika yatırımı için Türkiye'yi seçmeyeceği iddia ediliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de olsam gelmezdim, her gün almanya ya terorist ve nazi diye hakaret ediyorlar neden gelsinler ? Hem adalet yok, herkes bir kişinin ağzına bakıyor.
  • Ülkede renault Fiat Ford Toyota hyundai üretim yaparken (ki corollo hybrid burada üretiliyor), bizim belediyelerimizin tüm arabaları vosvos. Ben almadım sırf bu sebepten almıyorum, umarım almam. Biraz da milliyetçi, ülkeye katkıyı verene destek vermek gerek.

Adamlar her türlü satıyor, sattı satacak. Çünkü tok sesi var. Ama millete kızamıyorum devlet bunlara önlem almıyor. Ötv indirimi neden mesela Toyotaya değil sadece? Fiat aptal mı ege de üretim yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.McNulty -- 13 Mart 2019; 19:41:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuanda popülizm ve ülkelerin içe kapanma süreci var. Honda nın da üretimi Japonyaya taşıması gündemde.
    Eğer ülkeler beklendiği gibi içe kapanıp aşırı korumacı politikalara dönerse ABD Japonya Almanya vb teknoloji üretebilenler çok etkilenmez. Çin Hindistan vb teknolojiyi çalanların işi zorlaşır. Ama hem teknoloji üretmeyen hemde diğerlerinin ürettiği teknolojiyi çalıp ticari mamüle ddönüştüremeyen bizim gibi ülkeler için büyük sıkıntılar başlar.
    Türkiyenin aklını başına toplayıp teknoloji üretmeye odaklanması gerekiyor.
    Önümüzdeki her geçen yıl normal otomobillerin pazar payı azalırken otonom araçların pazar payları artacak. Şuan Honda Wv gibi büyük markaların da asıl odağındaki mesele fabrikayı nereye kuracakları değil otonom araçları nasıl ve ne zaman üretecekleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: classlord

Devletin yerinde olsam fabrikası olmayan firmalardan vergiyi , fabrikası olanlara oranla en az 2 kat fazla alirdim
    Reno veya tofaş veya toyota salak mi ülkemize yatırım yapıyorlar . Wv markasını severim ama ülkemize karşı bu tek taraflı çıkar yaklaşımı sinirlerimi bozuyor
    Oldu, adamlar 1000 tane araba satacak diye gelip milyar dolarlık yatırım yapsınlar. İyiymiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolferto

gecen aylarda favoriyiz şimdi degiliz ne değisti la bom boş bi haber cidden boş haberi yapanin yorumlamasıda boş boş oğlu boş .boş boşboşboş bobobobobobobos boşbobos boş boş boş boş boş
    Sakin ol abicim, oğlum bi su getir abiye

• Çin'le başlayan ucuz işçilik dönemi kapanmaya başladı bence.Çok hızlı bir dönüşüm beklemiyorum ama yavaş yavaş bizde nasibimizi alacağız.Nedeni ise fabrikalarda artan robot kullanımı.İşçilik maliyetlerinin genel maliyete etkisi yavaş bir şekilde ama sürekli azalıyor.
  • inşallah bizde açarsın .

• freemangroovy kullanıcısına yanıt
    Hocam tam olarak yalan değildi. Manisa da VW için özel bir arsa bile ayrılmıştı. Fabrikayı Manisaya kuracaklardı. Arsa hala duruyor fakat VW almamış sanırım arsayı
  • coluk cocuk yine oturdugu yerden klavye delikanliligina soyunmus :) bu tur sirketlerin gelmesinin tek faydasi, istihdam olusturmasi. Onun otesinde, hicbir faydasi yok hatta zarari var. Toplamda ise, zarari faydasindan fazla. Ornek, Koc grubu uzerinden gelen otomobil sirketleri. adamlar kendimi bildim bileli araba yapiyoruz diyorlar ama yapilan sadece montaj sanayi, montaj sanayi dolayisiyla yan sanayi olusturuyor. yani insanlari uretmeyen en fazla kopyalayan bir duruma sevk ediyor. bu da yapmaya niyetli adamlarin sevkini kiriyor, "bu adamlar isleri oturtmus. ben bunlara kafa tutamam deyip". adamlar ya bu kadar zamandar araba isindeyiz kendi arabamizi neden yapmiyoruz diye sormuyorlar. nedeni ise gezi olaylari gibi bazi hareletleri finanse edip (marketleri, otelleri, hastaneleri, haber kanallari, gazeteleri vs. yoluyla) faizleri yukseltiyorlar. sonra devlete yuksek faizle borc verip (bono, tahvil vs.) para kazaniyorlar. kisacasi bu bir kisir dongu. bu donguyu gercek tasarim ve uretim yapan sirketlerle yapabiliriz. onlari da yapiyorlar ama surasi yamuk surasi eksik diye cemkiriyor bu vizyonsuz kafa. "vizyonsuz arkadas: ya ama motor ithal" -> "sirket: motoru da yaptik" -> "vizyonsuz arkadas: ya ama motor iyi degil" -> "sirket: yaptigimiz motor sinifinin en iyisi" -> "vizyonsuz arkadas: ya ama ... mavi ekran ... :)"... Sonra bu kafa, Almanya'ya gidip "ben araba fabrikasini gordum. muhtesem. ne bu yerli araba sevdasi... ulkenin basina gecince parasini bastirip aliriz"... vizyon maalsef bu. 100 senedir degismeyen, somurge olma, yancilik sevdasi... [umarim mesaj yayinlanir... ;)]

• Bu tarz spekülasyonlara kulak vermemek lazım. Seçim öncesi provakasyonlar olarak düşünmek gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: thequick

Hocam tam olarak yalan değildi. Manisa da VW için özel bir arsa bile ayrılmıştı. Fabrikayı Manisaya kuracaklardı. Arsa hala duruyor fakat VW almamış sanırım arsayı
    Hocam selam, 2015 ten beri yerli araba da yapılıyor, unutmayalım..
  • kısaca yatırım yapılacak ülke değil demek istemişler
  • Türkiye'ye yatırım yaparlarsa satışlar düşer. Yurtdışında üretilince milletimize daha cazip geliyor.
  • Vw ye kalsa Turkiye ye acarlarda Almanya acmayin demistir.

Turkiyede asgari ucret 330 euro.
    Afrika Asya Arap Yarimadasi Avrupa heryere rahat ulasim yapabilecegi harika bi konumda.

• Almanya şöyle almanya böyle deyin sonra ülkemize fabrika açın diye el açın.ya herifliği bırakın ya el açmayı

• Türkiye ülkede fabrikalar açılsın diye bir atılımda bulunuyor mu acaba. Nereye gidiyoruz. Ariston kapatıyor; Volkswagen vazgeçiyor, vatandaşın kazıklanmadan alış veriş yapabildiği çin engelenmeye çalışılıyor. iphone kullananlar gururla! vestel kullanın diye vatandaşı vergilerle zora sokuyor. Ne gerek varki yarın bir Jet Fadıl daha çıkar koskeb ve diğer bütün devlet desteğini alarak yerli üretim projesiyle binlerce vatandaşımızı kalkındır. Ha bu arada geçen vestelden bir çamaşır makinesi aldım aciliyetle 1400 tlye peşin ve eski makineyi vererek. Aynı makineyi başkası 11 ay önce 784 tly taksitle almış. Gerçekten gurulandım ariston yerine vestel gibi yerli üretimle vatandaş olarak ne kadar fayda görüyoruz. Ötv indiriminden acaba vatandaş mı faydalanıyor yoksa vestel mi onuda çözemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: thequick

Fabrikanın nereye kurulacağı 1 ay içinde belli olacak. Henüz net bir karar yok. Türkiye seçilirse Manisa'da kurulacağı kesin. Yeri vs herşey belli. 1 ay kadar önce heyet gelip aklınıza gelebilecek , meslek liseleri hocaları, üniversite dekanları , bölgedeki İk müdürleri , başbakanlık yatırım ofisi dahil aklınıza gelebilecek herkesle uzun uzadıya toplantılar yapıldı. Bu toplantılar gayet güzel geçti. Hala görüşmeler devam ediyor. Seçilme adayı her ülkenin avantajları ve dezavantajları olacakır. Wag burada en iyi , en karlı seçimi yapmaya çalışıyor . Yapılacak fabrika çok büyük olacak. Yılda 1500 araç gibi bir beklenti var.Sadece yan sanayi olarak istenen arazi bile bir çok ildeki Organize Sanayi Bölgesi kadardır. Fabrika Skoda fabrikası olacak. 2021 yılında açılacak gibi bir planda ortada. Umarım Türkiye seçilir. Herkese faydası olur .

• ÖYLE BİR İHTİMAL YOKTUR ZATEN, HALİYLE KAYBEDİLMİŞ BİR ŞEY YOK

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.