Şimdi Ara

Volkswagen kararını verdi: Fabrikayı Türkiye'ye kuruyor (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
0
Favori
21.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Serdar

Bulgaristan’dan daha ucuza ve AB çalışma koşullarının dikkate alınmak zorunda olmaksızın üretim yapılacağı konusuna değinen olmamış. CEO bu yüzden Türkiye demediyse ben de bir şey bilmiyorum...
    Bulgaristan'da adam bulmak zor. Özellikle bu teknik konu da.Türkiye'nin bu konu da havuzu epey geniş. Teknik insan bulmak daha kolay, bu konu da altyapı da iyi.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    2 sene önce yapılan grevde çalışanlar 1000 TL zam almadılar. Bir defaya mahsus MESS tarafından işçilere ödenen rakamdır. 2017'de Türk Metal'in toplu iş sözleşmesi ile ortalama %24-26 civarı zam yapıldığı açıklanmıştır. Net olarak kidemlerine göre çalışanlara ne kadar yansıdığını bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu Volkswagen'in Türkiye'de fabrika açması ama bundan başka her şeyin muhabbeti dönmüş.Volkswagen'in yöneticileri sadece şu sayfayı incelese "Bu salaklarla iş yapılmaz" diye vazgeçer.
    Konuya gelirsek İzmir'de yaşayan,Manisa'da çalışan bir Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak bu haber beni heyecanlandırdı ve sevindirdi belki de yeni iş yerim olacak.Vasıflı insanlar haberi değerlendirirken tüm vasıfsızlar köpek gibi birbirine saldırmakla meşgul
  • artenis kullanıcısına yanıt
    Almanya'yi falan bilmiyorum da kıskanıyor mu kiskanmiyor mu senin kıskandığin kesin,yobaz senii

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • valla benim aklıma çok önceden gelmişti. akıllı adamlar velhasıl. kaliteli ucuz işçilik kolay nakliye Türkiyeden iyisini bulamazlar... sigortası yemeğiyle 3500 verse bi işçiye gerçi teşvik falan alır vergisini sigortasını da bizim hükümete ittirirler gibime geliyor...

neyse yaklaşık 500 euroya Tr de kaliteli araç üretip arap yarımadasına, afrikaya, asyaya, avrupaya tam merkezden dağıtım yapacak çok mantıklı. ki bu hızla gitse Döviz kurları 1 sene içinde bence 300 euroya çalıştıracaklar bizi... yanlış anlaşılmasın maaşları Tl bazında arttırabilirler bir miktar ama Euro çift haneli olunca o rakama tekabül eder vesselam..... mantıklı yatırım
  • Bursadaki Renault fabrikası adeta İBBye çalışmış binlerce Clio, Megane, Symbol... VW fabrikası da Passatları akpnin Büyükşehir Belediyelerine üretir artık. Kim bilir belki VWye verilen garanti araç sayısının açığını bu şekilde kapatmayı düşünüyorlardır?!
  • İzole Bant kullanıcısına yanıt
    İmzamı atıyorum her kelimeye. Hele vasıflı vasıfsız tespiti nokta atışı.

• Tok vergi

• İnşallah kısa sürede fabrika kurulumu safhasına geçilir.
  • Uzun vadede Almanlarda benim gibi düşünüyorlar ki yatırım yapacak sanırısam. Asgari ücretin 150 200 dolar olup orada uzun yıllar kalmasını tahmin ediyorlar. Rekabetçi kur politikasına rağmen özellikle her 3 gençten biri işsizse demek ki kur yeterince rekabetçi değil. Rekabetçi kur garantisi, bol bol ucuz mühendis sözü vermezse gelmez.

Şu an bulgaristan da asgari ücret 285 euro.
    Bizde ise 310 euro civarında.
    Ancak şu an bizde asgari ücrete çalışacak binlerce mühendis varken bulgaristanda 1000 euroya bulabilirsiniz. Lokasyon ve asgari ücret değerlendirildiğinde bulgaristan daha rekabetçi olmasına karşın uzun vadede ülkemizde euro bazında asgari ücret düşüşü akıllarını çeliyor. Bunun yanında teşviklerde önemli tabiiki.

• Fabrika Manisa'ya kurulacakmış. hayırlı olsun
  • orada ab koşullarına göre çalışma var tabii ki de bizi tercih edeceklerdi
  • acaba kurdumu

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A3C3A4DE0

acaba kurdumu

Kuruldu tulum peyniri, ben gördüm

• Onun yerine peynir fabrikası açmanın doğru olduğu konusunda karar verdiler şuan vw logolu peynir çeşitleri yolda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Razor Crest

Onun yerine peynir fabrikası açmanın doğru olduğu konusunda karar verdiler şuan vw logolu peynir çeşitleri yolda.

Ama peynirin hammaddesi venezueala'dan gelmek şartıyla

• quote:

Orijinalden alıntı: İzole Bant

Konu Volkswagen'in Türkiye'de fabrika açması ama bundan başka her şeyin muhabbeti dönmüş.Volkswagen'in yöneticileri sadece şu sayfayı incelese "Bu salaklarla iş yapılmaz" diye vazgeçer.
    Konuya gelirsek İzmir'de yaşayan,Manisa'da çalışan bir Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak bu haber beni heyecanlandırdı ve sevindirdi belki de yeni iş yerim olacak.Vasıflı insanlar haberi değerlendirirken tüm vasıfsızlar köpek gibi birbirine saldırmakla meşgul

Son sayfaya geçince başta olduğu için bu mesajın denk geldi

Vasıfsızlar köpek gibi birbirine saldırıp vasiflilar konuyu değerlendiriyor demişsin ama ülkeyi kavga edenler yönetiyor unutmuşsun

• İyice oyuncağa döndü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.