Şimdi Ara

Volkswagen, Manisa'da yaklaşık 1 milyar TL sermayeli bir şirket kurdu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
14.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne boş konuşuyorsun ya adama alım garantisi vermişsin kasadan para gidiyor. Adama vergi avantajı vermişsin hizmet alman için gerekli vergiyi vermiyor adam dolaylı yoldan herşeye zam demek.

İşçi için teşvik vermişsin SGK daki açıkları yine halka ittirecekler.

Yerli araba yapacam diyorsun yabancıya teşvik bune perhiz bu ne lahana turşusu.
    Senin ülkende Toyota Ford gibi markalar üretim yapıyor bunlara da isteyecek benim başım kel mi diyecek.

Alman parasını ülkede mi tutacak sanıyorsun o bizi kıskanan Almanya götürecek. Boş lakirti yapıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 2 Ekim 2019; 15:31:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingccr00

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Siyah Pembe önemsiz taksicilere diyorsun arabaları Volkswagen yaparız peki Fiat demeyecek mi ne ayaksıniz siz. Ford zaten gitmeye niyetli Toyota desen böyle işin içine deyip gider.,

• Bu yatırım, diğer yatırımcıların Türkiye'ye karşı ön yargısını kıracaktır. Dolaylı yoldan en az 100bin kişiye dokunacak bir nakit sirkülasyonu gerçekleşecektir. İçerik tartışılabilir elbette ama ben bu işin çok hayırlı olduğunu düşünüyorum.

Ben hükümetin yerinde olsam, gelip fabrika kuracak adama bedava arsa kullandırır, fabrikayı kurma aşamasında vergi muafiyeti uygularım. Çünkü bir fabrika demek 10binlerce kişiye ulaşan nakit sirkülasyonu demektir.

Fabrika için dışardan gelen çalışan konaklayacak, yiyip içecek, orada işe girenlerde o bölgeye ekonomik hareketlilik getirecek, orada ekmek satanından tut servis çekenine kadar herkes kazanacak.
  • DoctorEconomy kullanıcısına yanıt
    Yalamak haa sizin tuzlar kuru galiba. 8saat asgari ücret vereceksin adam nasıl gecinecek mecbur mesai. Sen adamın geçim için yaptığı şeye yalamalik diyorsan açarsın fabrika verirsin 5bin maaş adam 8sastini çalışır gider evine.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrdmr1

İşçilik diyip durmayın. Bir arabanın maliyetinin %1'i işçiliktir. Yani maaş o kadar da önemli değil böyle bir otomotiv devi için. Ülkemize hayırlı olsun.
    Önemsiz De neden prim teşviki alıyorlar? Birşeyi bilmeden atmak ne güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: drjacob

Bana şunu açıklayın , fiyatlar düşecek mi şimdi düşmeyecek mi ?
    Düşmez hangisinin düşmüş. Toyota Türkiye de düşük mü fiyatlar Honda düşük mü?

• kingccr00 K kullanıcısına yanıt
    Ben onu demiyorum adam işçiye yakala diyor patronu yalıyor Muş. Keyfinden mi fazla mesai yapıyor işçi?

Hobisi mi ? Adam ancak geçim sağlıyor biride kalkmış patron yalakası diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: LLithya

Vatanımıza milletimize hayırlı olsun dev yatırım. Devletin yapamadığını, aracına sahip olduğum şirket yapıyor. Helal olsun
    Aracına sahip olduğun şirket devletinden nerdeyse tapusunu alıyor saksaklamaya devam.

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Arap’a katarlıya öz kaynaklarımızı satacağımıza en azından adamlar ülkeye yatırım yapıp, istihdam sağlıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Volkswagen'in ürettiği bir otomobilden elde ettiği kar marjı , bizim devletin o otomobilden aldığı vergiden daha düşük. Adamlar satışlarını vergilerin düşürmesine rağmen Türkiye'de yeni bir yatırım yapıyorlar. Manisa'da , İzmir'de binlerce kişiye istihdam yaratır bu fabrika. Bu gibi yatırımları devletin en üst limitlerde teşvikle desteklemesi gerekiyor. Çok güzel bir haber.

Ayrıca devletin fabrikadan araç alma sözü vermesi , teşvik vermesi gayet normal. Bu güvensiz ortamda global bir firmayı ülkede yatırıma ikna etmek kolay olmasa gerek. Söz verilen araçlar alındıktan sonra firma sahipleri söz konusu fabrikayı cebine koyup ülkesine kaçacak hali yok. Bu gibi global firmalar 20 yıllık 30 yıllık planlamalarla hareket ediyorlar. Binlerce kişiye istihdam demek bu. Hala eleştirenler var , pes doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togiksk -- 2 Ekim 2019; 15:32:47 >
  • Her şeyi karalamaktan haz alan kitle yine iş başında. İyi mesailer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LLithya

Arap’a katarlıya öz kaynaklarımızı satacağımıza en azından adamlar ülkeye yatırım yapıp, istihdam sağlıyor.
    Nerde yatırım nerede? Adam cebinden para çıkmadan geliyordur Emin olun. Altın arayan dağı taşı parçalayan adamlara verilen teşvik Bizim alacağımız para kadar hani yatırım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.