Şimdi Ara

Volkswagen, Manisa'da yaklaşık 1 milyar TL sermayeli bir şirket kurdu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
14.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • passat ve superb yeni kasalar üretilecek.

https://www.motor1.com/news/374145/vw-passat-skoda-superb-turkey-build/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım bu yatırım Türkiye'nin Yerli Oto fikrinin üzerini kapatmak için Global destekli bir yatırım değildir...
  • Yeni yatırım hayırlı olsun. Hindistan dışarıdan yatırım gelsin diye bedava arazi veriyor, bizimkilerde az takla atmadı gelmesi için. Yatırımın ülkeye çok katkısı vardır. İşçilik azalır, dış ticaret açığı azalır. İnsanlar kölelik mölelik istemezük falan diyolar da boş konuşuyorlar. Mesela ben Manisa' da oturuyorum. Burada işçilikler düşüktür. Wolksvagen' in gelmesiyle buradaki işçilik ücretlerinin artacağını düşünüyorum. Çünkü otomotiv sanayide ve ayrıca Almanlar Türk sanayicilere göre çok daha iyi işçilik ücretleri veriyorlar. Benim çalıştığım fabrikada 4-5 kişi Wolksvagen'e girerim belki diye Almanca kursuna yazıldı bile..
  • Sadece istihdam olarak bakmayın.O vw fabrikası birçok alt sektöre faydası olacaktır.
  • Uzaktan bakınca bu tip haberlere sevinen cahiller var ama işin aslı bambaşka.Adam senin ülkene gelip yatırım yapacak ve mühendise ortalama 300 Euro maaş vererek haftada 6 gün 10 saat insan çalıştıracak, buna da "istihdam" diyecek.

Kapitalist firmalar için Türkiye işçi cenneti artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7ADF8CF23

İddiaları gelip burada gerçekmiş gibi savunuyorsun hem de boş adamlık raconu kesiyorsun. Delillerinle gel.
    5bin aile ve binlerce yan sanayi ekmek yiyecek ancak konuşun siz.
    La ne iddiası siyirik misin Avrupa birliği bile diyor 40 bin araç garantisi vermiş Türk hükümeti bu Avrupa kurallarına uygun mu diye tartışılıyor. Sizin kafayla gittikleri için sattılar ülkeyi.

Az kafaniz çalışsa elindeki fabrikaları satıp dışardan fabrika açmaları için yirtinmalarina laf edersiniz ama nerde sizde o kadar akıl ancak şakşak. Köprü yaptı geçiş garantili şakşak yol yaptı geçiş garantili şakşak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: satanist_31

ben balıkesirliyim. bölge için çok sevindim. en azından kaç kişiye istihdam sağlayacak. buraya kasıntı kasıntı yorum yazan ılık üniversite öğrencilerine bakmayın siz.

ayrıca seat ve skodanın bazı modelleri üretilecekmiş. öyle diyolla
    La boş konuşma Trakya da binlerce firma var hepsi teşvikli çok mu para veriyorlar sanıyorsun.
    Sene sonunda ağlıyorsunuz ooo devlet çok vergi kesmiş reis saraya para alıyor aha da bu teşviklerin parası kimden çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem300

Bu habere çok üzülen olacak.
    Adam Kendi gelse seviniriz adama gel diye ülke hazinesini veriyorlarsa uzuluruz.

Bunu CHP yapsa ülkeyi sattı diye sokakta kosarsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Yalamak haa sizin tuzlar kuru galiba. 8saat asgari ücret vereceksin adam nasıl gecinecek mecbur mesai. Sen adamın geçim için yaptığı şeye yalamalik diyorsan açarsın fabrika verirsin 5bin maaş adam 8sastini çalışır gider evine.
    Benim kasteddiğim kesim 5000 tllik işi 2000tl ye ben yaparım olsuncular bu tip insanlar çok buda patronların işine geliyor.

• Türkiyede üretilen araçlar için ötv %50 indirilmeli ki bu araçlar çok satılsın, teşvik edilsin. Umarım devlet böylebiley yapar

• 400 milyon devlet desteği ve 40 bin araç garantisi verildi. Şartlar fazla iyi.
  • Hayatı boyunca bir işte çalışmamış, kendi parasını kazanmamış, kendi geçimini sağlamayı başaramamış insanların buraya gelip klavye başına geçtiklerinde şu tavırlarına hasta oluyorum 8 saat yerine 14 saat çalışıp patrona yalakalık yapıyormuş işçi. Koçum sen git kendi paranı kazan önce para nasıl kazanılır onu öğren sonra gel burada konuş.

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Aynen aynen bi tek sizin kafanız çalışıyor. Önünüze atıyorlar bi tane iddia hemen tav oluyorsunuz. Hani sözleşme maddeleri nerede garanti sunun o zaman. Alman solcuları sizi de güzel kekliyor.

• 940 milyon TL yaklaşık 150 milyon
    Euro oluyor. Golf için yaklaşık 35.000 euro desek ve günde bin adet (hyundaide çalışan arkadaş günde bin adet üretiyoz demişti 3 vardiya bunu baz aldım) adamlar 5 günlük ürettikleri aracı satsalar fabrikanın finanasmanını çıkarmış olacacaklar.

Not: hesaplamalarda maliyet işçi giderleri vs dahil değil.

Not 2: yazar bu postunda dünya tarafından güven kazanmış bir markanın ne kadar kolay para kazanabildiğine değinmek istemiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BED3C3818

Hayatı boyunca bir işte çalışmamış, kendi parasını kazanmamış, kendi geçimini sağlamayı başaramamış insanların buraya gelip klavye başına geçtiklerinde şu tavırlarına hasta oluyorum 8 saat yerine 14 saat çalışıp patrona yalakalık yapıyormuş işçi. Koçum sen git kendi paranı kazan önce para nasıl kazanılır onu öğren sonra gel burada konuş.
    Benide cildirtiyor böyle yorumlar. Sanki işçi çok memnun hayatını fabrika köşesinde tüketmeye.

• Avrupa'da dizeli bitirmek istiyorlar. Ama üretimi değil tüketimi engellemeye çalışıyorlar. Dolayısı ile VW dizel üretip satabileceği ortadoğu pazarına yakın bir ülke arıyordu durum bundan ibaret. Ortadoğuda şimdilik bizden daha güvenilir ülke yok. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: togiksk

Volkswagen'in ürettiği bir otomobilden elde ettiği kar marjı , bizim devletin o otomobilden aldığı vergiden daha düşük. Adamlar satışlarını vergilerin düşürmesine rağmen Türkiye'de yeni bir yatırım yapıyorlar. Manisa'da , İzmir'de binlerce kişiye istihdam yaratır bu fabrika. Bu gibi yatırımları devletin en üst limitlerde teşvikle desteklemesi gerekiyor. Çok güzel bir haber.

Ayrıca devletin fabrikadan araç alma sözü vermesi , teşvik vermesi gayet normal. Bu güvensiz ortamda global bir firmayı ülkede yatırıma ikna etmek kolay olmasa gerek. Söz verilen araçlar alındıktan sonra firma sahipleri söz konusu fabrikayı cebine koyup ülkesine kaçacak hali yok. Bu gibi global firmalar 20 yıllık 30 yıllık planlamalarla hareket ediyorlar. Binlerce kişiye istihdam demek bu. Hala eleştirenler var , pes doğrusu.
    Bahsettiğiniz teşvikleri zamanında Kia ya vermediler ama. Adamlar da gidip Slovakya da üretiyorlar Ceed leri. Almanlar deyince dibi düşüyor bu Türk milletinin nedense.

Fabrikaların cebe konup, yurtdışına kaçırılmasını da seyrettik bu ülkede. Sekanın başına gelenlerden haberiniz yok galiba.

• işte buna bir şey diyemem. 5bin kişi ekmek yiyecek. Devlet para harcayacaksa böyle şeylere harcamalı.
  • Yahu bi de koskoca otoyolu manisadan uzak tuttular ya bisey demiyorum manisaya kivrilmasi gerekirken bos yere turgutlu tarafina dogru kavis verdiler ilginc sacma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Siyah Tavsan

Ülkede fabrika açılış haberini senelerdir hiç görmemiştim, onu da yabancılar açtı. Neyse ki bu da bir şeydir.
    Haklısın Erdoğan 17 yıldır başta gazoz fabrikası dışında ciddi bir şey açamadı gittiğinde en azından arkasından bir fabrika açtı dedirtmek için epey teşvik verdi buda Brunson

olayından sonra kurların dengeye gelmesinden sonra oluştu zaten

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.