Şimdi Ara

Volkswagen, Manisa'da yaklaşık 1 milyar TL sermayeli bir şirket kurdu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
14.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Senin bence fikrin bile yok "adamların amacı bambaşka" diyorsun da bu tip yatırımların 2 sebebir vardır; lojistik ve maliyet. O yüzden büyük firmalar Çin de iş yapıyor, yaptırıyor. Yatırım bu sebeple yapılır babanın hayrına değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Uzaktan bakınca bu tip haberlere sevinen cahiller var ama işin aslı bambaşka.Adam senin ülkene gelip yatırım yapacak ve mühendise ortalama 300 Euro maaş vererek haftada 6 gün 10 saat insan çalıştıracak, buna da "istihdam" diyecek.

Kapitalist firmalar için Türkiye işçi cenneti artık.
    mühendisler silah zoruyla mı çalıştırılacak çalışmak istemeyen gitmez... aynı şey domates ,biber ,peynir için söylenmiyor ama 2 liraya domates mi olur 15 liraya peynir mi olur çiftçiler

köle gibi kullanılıyor şehirliler tarafından diye yada tersi 40 lira peynir mi olur çok pahalı deniyor işte çiftçinin hakkı bu denmiyor

işin farklı tarafı ise Türk firmaların gelişmesini zenginleşmesini istemeyenler yabancı firmaların kölesi veya mahkumu olacak olmasıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ReaLGz kullanıcısına yanıt
    2019 un ilk 9 ayında 23000 binek wosvos satılmış. Üstelik kriz var teşvik yok. Bir de tersini düşün rakam ne olur. Voswos bu ülkede 100 bin üzerinde araç satabilen bir firma. 40 bin garanti nedir ki?
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Firma gelmese mühendis o 300 euro yu da göremeyecek. Sonra buraya gelip üniversiteli işsiz ordusundan bahsedip yine hükümete söveceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zdniz

Karşılıgında verdiğimiz imtiyaz ve tahahütler yakında patlar bi kaçı patladı daha neler verdiler bakalım bu ayın 1 de yine eletrige zam yapıldı nerden çıkaracaklar başka bu yediklerini şuursuzca harcamalarını. Hindistana dönüşüyoruz olay bu...
    50 milyar tl KGF adı altında birilerine verildi. 1 lirası geldi mi bu paranın?
    sanki çok büyük olay anasını satayım ülkede araba fabrikası mı yok?
    reno burda
    Honda burda
    Toyota burda
    Hyundai burda
    ford fabrikası burda
    Fiat fabrikası burda
    mercedes(otobüs kamyon) fabrikası bizde

yatırım yatırımdır ayrı. fakat vw gelince ne olacak yani? bu kadar teşvik verince ne olacak bu adamlara? yatırım yapmak isteyen parasını cebine koyar gelir yatırımını yapar

• Boş boş konuşanlar var anladığım kadarı ile ama konuşsunlar, çünkü onlar gelse de bir kulp takmasını bilecekler gelmese de bir kulp takacaklar çünkü onların düşünce yapısı böyle işliyor devletini milletini düşündüğü yok bazılarının, bir sıkıntısı var artık hükümetin başında beğenmediği parti midir nedir bu derdi ise o yüzden yapılsa da yapılmasa da illa bir şey yazmalı yoksa rahat uyuyamaz.

Gelelim neden bunu diyorum 1992 'de Hyundai geliyor yatırım yapıyor ülkemize ve sonra 94 'te olması lazım Honda diğerlerini yazmaya gerek yoktur herhalde o zaman bugün VW hakkında ileri geri yazanlar neden 92 'de 94 'te gelenlerden rahatsız olmuyorlar haaa buna şeyyyy diyemez dimi çünkü derdi başka neyse hadi diyelim buna da karşılar o da hata idi ucuz işçiliğin önünü açtı falan ayağına yattılar diyelim pekkiiiiiiiiiiiii adama sorarlar kardaş bir zamanların bir zihniyeti vardı diye hatırlarsanız madem ucuz işçilik istemiyoruz madem birilerinin kölesi olmak istemediğinizi söylüyorsunuz söylesinize bana zamanında Devrim 'i yapanlar kendi aracımızı yaptığımız hal de neden laaaa neden müzeye bu aracı kaldırıp koymuşlarda bizi bugün köle olmamızı sağlamışlar diye sorsak bir kesimeeeee işte verecek cevapları olmaz olamaz da çünkü onlar bugüne günlük nefes aldıkları için böyle yaşıyorlar, demiştim ya dertleri başka diye aman akp yapmasın atıyorum chp iyi parti gelsin isterse milyonlarca insanı köle yapan sistem ülkemize yatırım yapsın razı olurlar o yüzden onlar bu dertle daha çok yaşarlar böyle oldukları için. Günlük nefes almayın günlük yaşamayın göçebeler gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 3 Ekim 2019; 2:35:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Boş boş konuşanlar var anladığım kadarı ile ama konuşsunlar, çünkü onlar gelse de bir kulp takmasını bilecekler gelmese de bir kulp takacaklar çünkü onların düşünce yapısı böyle işliyor devletini milletini düşündüğü yok bazılarının, bir sıkıntısı var artık hükümetin başında beğenmediği parti midir nedir bu derdi ise o yüzden yapılsa da yapılmasa da illa bir şey yazmalı yoksa rahat uyuyamaz.

Gelelim neden bunu diyorum 1992 'de Hyundai geliyor yatırım yapıyor ülkemize ve sonra 94 'te olması lazım Honda diğerlerini yazmaya gerek yoktur herhalde o zaman bugün VW hakkında ileri geri yazanlar neden 92 'de 94 'te gelenlerden rahatsız olmuyorlar haaa buna şeyyyy diyemez dimi çünkü derdi başka neyse hadi diyelim buna da karşılar o da hata idi ucuz işçiliğin önünü açtı falan ayağına yattılar diyelim pekkiiiiiiiiiiiii adama sorarlar kardaş bir zamanların bir zihniyeti vardı diye hatırlarsanız madem ucuz işçilik istemiyoruz madem birilerinin kölesi olmak istemediğinizi söylüyorsunuz söylesinize bana zamanında Devrim 'i yapanlar kendi aracımızı yaptığımız hal de neden laaaa neden müzeye bu aracı kaldırıp koymuşlarda bizi bugün köle olmamızı sağlamışlar diye sorsak bir kesimeeeee işte verecek cevapları olmaz olamaz da çünkü onlar bugüne günlük nefes aldıkları için böyle yaşıyorlar, demiştim ya dertleri başka diye aman akp yapmasın atıyorum chp iyi parti gelsin isterse milyonlarca insanı köle yapan sistem ülkemize yatırım yapsın razı olurlar o yüzden onlar bu dertle daha çok yaşarlar böyle oldukları için. Günlük nefes almayın günlük yaşamayın göçebeler gibi.
    kardaş yaklaşık 1 milyar dolar a tekabül eden teşvik ile kendi otomobil fabrikanı ve Ar ge ni. kurabilir misin? kuramaz mısın? cevap ver. çabuk cevap ver ama işim var

• quote:

Orijinalden alıntı: sioux

kardaş yaklaşık 1 milyar dolar a tekabül eden teşvik ile kendi otomobil fabrikanı ve Ar ge ni. kurabilir misin? kuramaz mısın? cevap ver. çabuk cevap ver ama işim var

Alıntıları Göster
    Kuramazsın. Ne anlamda soruyorsun bu saçma şeyi?
  • sürattrage S kullanıcısına yanıt
    Düz hesap yaparsan 12 ayda 30 bin satar, hadi yıl sonu de +5 bin daha satsın 35 bin, yine 40 olmadı. Teşvik yok dediğin de ÖTV indirimi vardı. O da olmasa 23 binin yerine 13 bini görürdün.
    Sanki VW fabrikayı kurunca kriz bir anda yok olacak gibi konuşuyorsun. Normalde çok sattığını ben de biliyorum. Kriz anında satış garantisi vermeleri asıl ayıp zaten.
  • Amme hizmeti vol.1

şöyle koyalımda namımız yürüsün (el şeyiyle gerdeğe ..)ama olsun,

kıskananlar çatlasın, yatırım, yatırımdır

Volkswagen, Manisa'da yaklaşık 1 milyar TL sermayeli bir şirket kurdu

Volkswagen, Manisa'da yaklaşık 1 milyar TL sermayeli bir şirket kurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

Senin bence fikrin bile yok "adamların amacı bambaşka" diyorsun da bu tip yatırımların 2 sebebir vardır; lojistik ve maliyet. O yüzden büyük firmalar Çin de iş yapıyor, yaptırıyor. Yatırım bu sebeple yapılır babanın hayrına değil.
    Maliyet etmenli olduğunu zaten yorumda belirtmiştim. Okuduğunuzu anlamakta sorun yaşıyorsanız sizin için hayat epeyce zor olacaktır.

Lojistiğin ne olduğunu da sizden çok daha fazlasını bilirim merak etmeyin. Ülke olarak tek kalan mirasın lojistik, onun da aktif kapasitesi %22 şu an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

mühendisler silah zoruyla mı çalıştırılacak çalışmak istemeyen gitmez... aynı şey domates ,biber ,peynir için söylenmiyor ama 2 liraya domates mi olur 15 liraya peynir mi olur çiftçiler

köle gibi kullanılıyor şehirliler tarafından diye yada tersi 40 lira peynir mi olur çok pahalı deniyor işte çiftçinin hakkı bu denmiyor

işin farklı tarafı ise Türk firmaların gelişmesini zenginleşmesini istemeyenler yabancı firmaların kölesi veya mahkumu olacak olmasıdır

Alıntıları Göster
    Silah zoruyla çalıştırılmıyorlar ama sistem bir süre sonra o insanları köleye dönüştürüyor işte. Ayda 60 saat çalışıp 200 Euro maaş alıyorsun, düşünürsen köleden bile kötü durumda olabilirsin.

• quote:

Maliyet etmenli olduğunu zaten yorumda belirtmiştim. Okuduğunuzu anlamakta sorun yaşıyorsanız sizin için hayat epeyce zor olacaktır.

Lojistiğin ne olduğunu da sizden çok daha fazlasını bilirim merak etmeyin. Ülke olarak tek kalan mirasın lojistik, onun da aktif kapasitesi %22 şu an.

Alıntıları Göster
    Abi sen ne anlatıyorsun peki, iyi misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

Abi sen ne anlatıyorsun peki, iyi misin?

Alıntıları Göster
    Diyorum ya işte, anlamıyorsun.
  • quote:

Diyorum ya işte, anlamıyorsun.

Alıntıları Göster
    Tamamen boş konuşuyorsun hocam, sırf yazmak için yazmak amacın, post kasıyorsun free free.
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    istihdam diyorum işsizlik diyorum kapiş;)
  • turkiyedeki otomotiv yan sanayisini güçlendirecek hamle. rusya nin turkiyeye bağımlılığını artıracak otomotiv yan sanayi konusunda

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.