Şimdi Ara

Volkswagen Passat 1.6 TDİ DSG 2015 MODEL Ses Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
6.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sürekli bu tip sorunlar yaşandığı için forumda milyon defa dsg'li araç alınmaz diye yazıyoruz. Ancak görüyoruz ki hala sorun yumağını satın almak için peşin para verip 3 ay sıra bekleniyor.

Bir sorun yaşandığında dünyanın en iyi şanzımanı gibi dsg'yi övüp 300 bin km'dir kullanıyorum sorun yaşamadım diyenler ortadan kayboluveriyor.

Siz ise suçu insanlar sorun yaşamasın diye sürekli uyarı yapanlarda buluyorsunuz. Bizi dinlese şimdi bu sorunu yaşıyor olacağına daha garantisi bitmemiş yeni arabasının tadını çıkarıyor olacaktı.
  • areels kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Servise tekrar ikisini birden izleteceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Sürekli bu tip sorunlar yaşandığı için forumda milyon defa dsg'li araç alınmaz diye yazıyoruz. Ancak görüyoruz ki hala sorun yumağını satın almak için peşin para verip 3 ay sıra bekleniyor.

Bir sorun yaşandığında dünyanın en iyi şanzımanı gibi dsg'yi övüp 300 bin km'dir kullanıyorum sorun yaşamadım diyenler ortadan kayboluveriyor.

Siz ise suçu insanlar sorun yaşamasın diye sürekli uyarı yapanlarda buluyorsunuz. Bizi dinlese şimdi bu sorunu yaşıyor olacağına daha garantisi bitmemiş yeni arabasının tadını çıkarıyor olacaktı.

Her 5 konudan biri zaten dsg.

Adam burda sorununa yanit ararken gelipte dsg alinmaz dsg soyle boyle deyip biraz anti vw cilik biraz fanboyluk yapip ortaligi karıştırmanin mantigi nedir.

Herkes biliyor zaten dsg sorunlu. Ama arabamdan ses geliyor diyen adama gelip dsg alinmaz dsg bozulur demek nasil bir yardicimi olma mantığındır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir kişide böyle ses geliyor diye foruma yazmıştı, yanlış hatırlamıyorsam devirdaim pompasıyla ilgili bir problem mi ne çıkmıştı.

• doctor I kullanıcısına yanıt
    Bilmem farkında mısınız ama sizden başka kimse bunları yazmadı.

Sorun dsg arızası ise ne yazılsın istersiniz? Dsg 2 ms'de vites değiştirir, 500 bin km hiç sorun çıkarmaz, 10 bin TL dsg farkı az bile fazladan 20 bin TL'yi hak ediyor filan mı yazılsın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Bilmem farkında mısınız ama sizden başka kimse bunları yazmadı.

Sorun dsg arızası ise ne yazılsın istersiniz? Dsg 2 ms'de vites değiştirir, 500 bin km hiç sorun çıkarmaz, 10 bin TL dsg farkı az bile fazladan 20 bin TL'yi hak ediyor filan mı yazılsın?

Sanirim anlamak istemiyorsunuz. Ben dsg guzel hata vermex demiyorum. VW kullansakta dsg seven biri degilim.

Dsg yi almayin diye uyarmayi gecti durum. Artik bazi uyler dsg konusu olsada yazsak diye bekliyor artik.

Bazi kisiler her dsg konusunda sabit var.

Bu durum insanlari uyarmayi gecti artık fanboyluk olmua durumda. Benim sikayrt ettigim durum bu

• doctor I kullanıcısına yanıt
    Sizde şikayet ettikleriniz gibi olaya duygusal olarak yaklaşıyorusunuz. Şu anda yaşanan sorunun tek kaynağı vw'nin patlak şanzımanlı araçları satmaya devam etmesi. Çinde bile bu şanzımanların kronik arızalı olduğunu kabul edip 10 yıl garanti veriyorlar. Ancak Türkiye'de 2 yıl garanti verip garanti süresini uzatmak isteyenlerden para alıyorlar. Şanzımandaki sorunları çözmek yerine yıllardır milleti bu şekilde mağdur etmeyede devam ediyorlar.

Şimdi bu konudaki araç hakkında olacakları söyleyeyim. Garanti kapsamında güç bela sorunu çözecek sonra garanti süresi bitmeden aracı satacak. Daha sonraki sahiplerinde yine aynı sorun tekrarlanacak, yine tekrarlanacak, yine tekrarlanacak. Dsg orada durduğu sürece sorun çıkarmaya devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 13 Nisan 2016; 22:28:07 >
  • araç can çekişiyormuş gibi ses çıkarıyor
  • Vibrasyon sesine benziyor bence. Tam kalkış esnasında motor - yürür aksam kasıldığı anda yapıyor. Basit bir plastik parçanın bir yere sürtmesi olabilir.
    Baskı balatası bitik manuel araç kullanmış arkadaşlar bilirler; tam kalkış esnasında güçlü bir uğultu sesi gelir. Kavrama problemli olsa daha doğrusu kaçırıyor olsa titreşim ve derinden gelen bir uğultu şeklinde oluşur.
    Tabi bunlar varsayım ve dsg'nin kronik sorunlu otomatik vites kutusu olduğu gerçeğini değiştirmeyeceği gibi sorun vites kutusundan kaynaklanıyor olabilir.
  • 1.6 TDI Octavia 3 kullanıcısıyım, 1.5 sene, 38bin kmdir. Octavia videosunu da izledim, sizin videoyu da izledim, aracım manuel şanzımanlı ve şimdiye kadar hiç böyle bir sesle karşılaşmadım yani muhtemelen ses dsg şanzımandan kaynaklanıyor olabilir.
  • Servise kesin gideceğim ancak gitmeden belki başına gelmiş olan biri var ise paylaşır. Servis orasını burasını kurcalamadan belki dedim nokta atışı yaparız.
  • Ses kötü duruyor, ben bu şekilde kullanamaz direk servise giderdim. Bence ihmal etmeden servise gidin. Serviste daha önce benzer şikayetler olmuştur muhakkak, çok kurcalarlar diye düşünmeyin.
  • servise video izlettiricem ne demek hocam ya.gotur ver aracı.arac sorunlu.
  • Götürdüm hocam ;

Boş boş birbirlerine baktılar ustalar. Ses ; yaklaşık 30 - 40 km yol yaptıktan sonra dur kalklarda geliyor. Sürekli ses yok. Tabiki götüreceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk.tas

Götürdüm hocam ;

Boş boş birbirlerine baktılar ustalar. Ses ; yaklaşık 30 - 40 km yol yaptıktan sonra dur kalklarda geliyor. Sürekli ses yok. Tabiki götüreceğim.

Tarif ettiğiniz durum tamda şanzımanın ısınması sorunu. Dsg şanzımanların klasik arızası. Servistekilerin ilk defa görmüş gibi davrandıklarına bakmayın siz daha söylemeden sorunun ne olduğunu tahmin etmişlerdir. Araç kaç km'de?
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    15300 km.
  • ufuk.tas U kullanıcısına yanıt
    Km çok düşük ama debriyaj balataları tükenmiş olabilir. Doğuş oto sorun balatalarda o da garanti kapsamına girmez derse sürpriz olmaz. İnşallah şanzıman arızasıdır da bedava değiştirirler.
  • Servisi de çözemiyorum arkadaş işlerine geldiğinde tilki gibi sorunu buluyorlar :) Hocam istisnasız sürekli oluyorsa servise 30 40 km yaptıktan sonra gelin, orada elamanı arabaya oturtun beraber biraz daha kullanıp sesi dinletin...

Şanzıman sıkıntısı ise üzücü ya
  • Ses bunlardan çıkan seslere benziyor resmen.en kısa sürede çözülür inş.

https://store.donanimhaber.com/45/eb/79/45eb79d53721c2f273e91435f0d5cf71.jpg
    Bu mesaja eklenen görseller:

• ufuk.tas U kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun.

O izlediğin video ve konusu olan kişi benim

Benim araç ilk çalıştırıldığında bu sesi çıkarıyor. Devir 1300-1500e çıkıyor gaz verince aynı ses geliyor.Araç hareket edince ses gidiyor.
    Doğuşın servisleri direk arıza ışığı yanıp yanmamasına bakıyor. Işık yanmıyor evet ama ses geliyor.
    Her zaman yapmıyor mesela sabah çalıştırim gidim stop ediyorum tekrar çalıştırayım yapmıyor.

Valla sorun bence şanzumanda. Onlarda farkında.Kısmet artık patlayana kadar yolda bırakana kadar devam diyorlar :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.