Şimdi Ara

Volkswagen Passat 1.6 TDİ DSG 2015 MODEL Ses Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
6.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracım 2015 Passat 1.6 TDİ 120 Bg

Araç sıcakken dur kalklarda gelen sesi paylaşıyorum. Sesin nereden geldiğini anlayamadık.

https://www.youtube.com/watch?v=rUy9aKKLHlI&feature=youtu.be

• Durdugunuzda start stop devreye giriyor ve sonrasinda mi kalkis yapiyorsunuz? Yada auto hold devreye giriyor kalkis yapacakken otomatik frenlemeyi biraktigi icin fren balatalarindan surtunme sesi geliyor gibi tabii net duyamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the bomb has been planted

• Hazan kullanıcısına yanıt
    Start stop' u hep devre dışı bırakıyorum. Yani araç stop etmiyor. Auto hold da iki türlü de denedim. Yani auto hold devredeykende devre dışıykende ses geliyor.
  • abi buralar karışacak
  • Sanki kavramayla ilgili bir ses var. Vites gecislerinde gariplik var mi ozellille 1 2 3 vites gecisleriyle ilgili.

Ama bir sey diyeyim burda sorununa derman bulamazsin. Sacma sapan tipler gelip dsg söyle boyle başlayıp ortalığı kaynatip konuyu amacindan cikaracak.

DSG sıkıntılı bir sanziman olabilir fakat burdakilerin derdi cok farkli anlayabilmek imkansiz.

Birazdan damlarlar...

• doctor I kullanıcısına yanıt
    Vites geçişlerin de herhangi bir gariplik yok , vuruntu gibi. Servis ; Şanzıman da bir hata olsa arıza ışığı yanar dedi.

Hayırlısı ; belki karşılaşan vardır böyle bir problemle. Bekleyelim. Görelim. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Motorla ilgili birşey gibi,motor çok ses çıkarıyor. Spor araç kullanır gibi,egzos bağlantısındamı sıkıntı var.

Geçmiş olsun,can sıkıcı bir durum.

• eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ;

Belki çektiğim videodan dolayı ses garip geliyor. Ancak motor sesi trafikte uzun yolda vs.. normal aslında.
  • Bu sesle aynı şey mi bilmiyorum ama yine bu kasa Passat'da benzer ses problemi yaşayan bir arkadaşın konusu var. Yalnız hocam baya sıkıntı çekti serviste, geçmiş olsun. Metal metale sürtünüyor gayet açık ama umarım o şanzımandan gelmiyordur. Diğer konu şu

http://forum.donanimhaber.com/m_114515219/tm.htm

Bir de şu arkadaşın çektiği video var

https://www.youtube.com/watch?v=6gl2YhT91yY

• DeepNote kullanıcısına yanıt
    İnşallah sıkıntılı bir süreç olmaz. Videoda ki ses bende ki kadar belli değil.
  • ufuk.tas U kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam. Şanzıman ısındı bir süre bekleyin gibi bir uyarı aldınız mı ? Zira ben 2013 model Jetta'nın kullanım klavuzunda (dsg şanzımanla ilgili bir parantez açılmıştı) bu uyarıyı okudum ve bir konuda da paylaşmıştım bu neyin nesidir diye. Ağır trafikte bu tip bir sorun olabileceğini bir süre kenara çekip beklemeniz gerektiğini yazıyordu.
  • DeepNote kullanıcısına yanıt
    Yok almadım. Zaten pek fazla trafiğe takılmıyorum. Güzergahım pek kalabalık değil.
  • ufuk.tas U kullanıcısına yanıt
    servısle konuştunuzmu
    onlara bu videoyu seyrettırdınızmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet , yaptım.
  • Karisir dostum karışır.defalarca kere anlatıyoruz dsg ye bulasmayin diyoruz ama iste elden bir şey gelmiyor.İnşallah sanziman sorunu degildir.servisin sesle ilgili yorumu nedir?

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Pek sağlıklı bir yorum yok . Ama benim anladığım arabayı "kobay" yapacaklar. Araç deneme tahtası olmasın diye servise vermedim bekliyorum.
  • Sürtünme sesi geliyor ancak kavramadan mı motordan mi bilemiyorum.En sağlıklısı araca bi baktırmak olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk.tas

Pek sağlıklı bir yorum yok . Ama benim anladığım arabayı "kobay" yapacaklar. Araç deneme tahtası olmasın diye servise vermedim bekliyorum.

arkadaşlar internette dsg ile ilgili videolar var demiş.bir inceleyin bence.geçmiş olsun.
  • şuradaki videodada aynı ses var, debriyajdan geliyormuş ses, servis değiştiriyormuş. yorumlarda bi adam üçüncüye değiştirdiğini söylüyor,

https://www.youtube.com/watch?v=VTkze10CZWs
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.