Şimdi Ara

2016 polo 1.2 tsi dsg şakırdama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bozuk yolda belli bir vites ve hız farketmeksizin

Arada şakırdama sanki iki demirin arasında boşluk varmış ve birbirine çarpıyor gibi ses çıkıyor.

Arac boşta giderken yapmıyor.

D vites de kullanıyorum 1350-2000 devir arasında ve bazen 3000 devire kadar olan hızda da ses çıkıyor.

Ses sürekli çıkmıyor bazen

Ve aracı ilk çalıştırdığımda p den çıkarırken vitesi ağır çıkıyor.

cuma günü servis tüm aracı kontrol edecek genel olarak.
    (doğum günü hediyesi olarak)
    Acaba sorun neden kaynaklanıyor ne yapmam gerek

Arac 18.000 km de ve düzenli bakım yapılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DSG yorulduysa susamıştır belki

Debriyaj rulmanı olmasın? Soğuk motordaki kayış sesi gibi ses çıkarıyor rulman. Gırç gırç gırç yapar. Gaz vermiyorken birden gaza yüklenince de yapıyor mu? Yüklenince tak diye geliyorsa akslar da olabilir.

• Kronik problem bu. Daha doğrusu Türkiye'de normal olarak karşılanıyor ama problemdir

Google'da DSG ses veya DSG şıkırtı, şangırtı vs bütün kombinasyonları deneyin hepsinde şikayet var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 8 Nisan 2019; 12:41:46 >
  • Bombanın geri sayımı başlamış bunlarda belirtileri aman dikkat et her an motoru eline alabilirsin . Neyse sizin gibi hala daha DSG li araç alanlara müstahak!

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

DSG yorulduysa susamıştır belki

Debriyaj rulmanı olmasın? Soğuk motordaki kayış sesi gibi ses çıkarıyor rulman. Gırç gırç gırç yapar. Gaz vermiyorken birden gaza yüklenince de yapıyor mu? Yüklenince tak diye geliyorsa akslar da olabilir.
    Ses düşük hzda hiç duymadım genelde 2 ve sonrası viteslerde başlıyor
    7 6 vites de daha çok sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Kronik problem bu. Daha doğrusu Türkiye'de normal olarak karşılanıyor ama problemdir

Google'da DSG ses veya DSG şıkırtı, şangırtı vs bütün kombinasyonları deneyin hepsinde şikayet var
    Servise gidenlerede normal demişler resmen şaka

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Bombanın geri sayımı başlamış bunlarda belirtileri aman dikkat et her an motoru eline alabilirsin . Neyse sizin gibi hala daha DSG li araç alanlara müstahak!
    Bile bile aldım evet ama bu kadar kısa beklemiyordum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Polo 1.2 tdi egr arızası
    7 yıl önce açıldı
    2016 Leon 1.2 TSI DSG
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aracı kapatırken yükü el frenine bırakırsanız ilk çalıştırmada p den daha rahat çıkarırsınız. Bozuk yolda düşük hızlarda şakırdama çoğu dsg de var bende de geliyor. 18.000km kavramanın bitmesi için erken sayılır baktırmakta yarar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ekose53

Aracı kapatırken yükü el frenine bırakırsanız ilk çalıştırmada p den daha rahat çıkarırsınız. Bozuk yolda düşük hızlarda şakırdama çoğu dsg de var bende de geliyor. 18.000km kavramanın bitmesi için erken sayılır baktırmakta yarar var.
    Anladım hocam el frenine yüku bırakmaya dikkat ederim

Gerçi bu günler aracı başka sürücü kullanıyor. Ondan olmuş olabilir.

Servise götürecem bakalım ne diyecekler

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Bombanın geri sayımı başlamış bunlarda belirtileri aman dikkat et her an motoru eline alabilirsin . Neyse sizin gibi hala daha DSG li araç alanlara müstahak!
    Diyene bak sanki edc çok farklı. Kısa bir dönem kullandım. Kullandığım en kötü şanzımandı

• quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Diyene bak sanki edc çok farklı. Kısa bir dönem kullandım. Kullandığım en kötü şanzımandı

Alıntıları Göster
    Çok kısa bir süre edc kullandı
    Sorununu bilmem ama net dsg daha iyi bir otomatik

• Aynı araçtan bendede mevcut
    Duvarlara yakın yerde geçerken gaza basıldığında şakırdama ince bir demir sesi gibi sesler geliyor ve sürekliliği mevcut ama dediğim yerlerde duyabiliyorum sadece sonucu bizimle paylaşırsanız bilgilenmiş oluruz
    36.000 km de şuan

• quote:

Orijinalden alıntı: Pasha37

Aynı araçtan bendede mevcut
    Duvarlara yakın yerde geçerken gaza basıldığında şakırdama ince bir demir sesi gibi sesler geliyor ve sürekliliği mevcut ama dediğim yerlerde duyabiliyorum sadece sonucu bizimle paylaşırsanız bilgilenmiş oluruz
    36.000 km de şuan
    Benim araç bazen kesiliyor.
    Ses geldiği zaman da düz yolda giderken 70 80 hızda bile içeriye ses geliyor bozuk yolda

• quote:

Aynı araçtan bendede mevcut
    36.000 km de şuan
    Ayrıca birkaç sorum olacak size

Mesela ayağınızi. Gazdan çektiğinizde araç çok erken vites düşürüp yavaşlıyor mu.

Birde mesela gazdan ayağınızi çektiğinizde devir ibresi aniden 1000 2000 devir düşüp tekrar yükseliyor mu?

• Dsg kavramasinin catallari (debriyaj catali) yada volant ses yapiyordur.

• Aniden devir düşmesi gözlemlemedim açıkçası emin değilim.
    Evet düşürüp yavaşlıyor bu araçlarda yelken modu olmadığı için hızı çok çabuk düşmekte burada bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

1 vitesten hemen 2 ye geçtiğinden dolayı sallıyor cogu zaman gaza eger biraz fazla basarsam sallamayı yapmıyor sizdede böylemi ?

• Aracı ilk aldığımda bende de vardı özellikle cam açıkken Arnavut kaldırımlı yollarda geliyordu. Korktum bir an ama sonra araştırdım, sordum, soruşturdum: Kuru kavramalarda normalmiş. Ülkemiz çok tozlu ve bozuk yollara sahip hali ile orayı biraz gevşetiyor ama sorun değil 60 bin km yaptım o sesin üzerine :) Garantiden yapılsa bile 2 ay sonra yine aynısı olurmuş fabrikasyon ayarını bozdurma boş yere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F95E650A3

Bile bile aldım evet ama bu kadar kısa beklemiyordum

Alıntıları Göster
    aynı yıl ve model var abim de maltepe erel den 0 alındı 9000 km de mekatronik değişti.şanzıman sıkıntılı hocam.abim de gayet iyi bir şöför dür ve sakin kullanır.
  • quote:

Aniden devir düşmesi gözlemlemedim açıkçası emin değilim.
    Evet düşürüp yavaşlıyor bu araçlarda yelken modu olmadığı için hızı çok çabuk düşmekte burada bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

1 vitesten hemen 2 ye geçtiğinden dolayı sallıyor cogu zaman gaza eger biraz fazla basarsam sallamayı yapmıyor sizdede böylemi ?
    Anladım bizdeki anı devir düşmesi yapıyor her zaman.

1 den 2 ye sallama var hissediliyor ama ilk günden böyleydi dediğiniz gibi çabuk atıyor 1 den 2 ye ve gaza çok basınca sallama yapmadan hızlanıyor

• quote:

Aniden devir düşmesi gözlemlemedim açıkçası emin değilim.

Çok çabuk düşüyor vitesleri o nedenle çoğu zaman frene basmaya gerek kalmıyor

Ama kötü yanıda araç salmiyor kendini

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.