Şimdi Ara

Volkswagen Passat 1.6 TDİ DSG 2015 MODEL Ses Problemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
1
Favori
6.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen böyle yapacağım.
  • reallist55 kullanıcısına yanıt
    Sizde öyle kullanmaya devam mı ediyorusunuz peki ?
  • ufuk.tas U kullanıcısına yanıt
    Servise sesi inandıramadım.
    Ne zaman gitsem oraya araç ısındığı için ses yapmadı.En son arıza verene kadar kullanın dendi.
    Doğuş bu, dedikleri söz kanun.
  • slm,bende de seat leon dsg vardı,sağ tekerden bilyalardan dolayı ses geliyordu,hız yaptıkça araçda uğultu oluyordu,onu tamir ettirmiştim,sonra sol tekerden böle garçç diye ses geliyordu ilk kalkışlarda sonra yolda giderken o ses gelmiyordu,önce acaba gene bilme midir diye düşündüm,servise götürdüğümde kavrama değişecek dediler.iyi niyet garantisinden faydalanmıştım.
    inşaalah sizde aynı sıkıntı olmaz ama sıkışık tarfik,bozuk yollar dsg de sıkıntı oluyor,
    bana göre dsg istanbul trafiğine göre değil,trafiksiz yerler ve az kullanım yapanlar için ideal
    benim araçta 2 kez kavrama 1 mekatronik değişmişti.istanbulda kullanıyordum.
  • Kardeşim aynı sesle ilgili sıkıntım var benimde...

Merhabalar 2015 Temmuz da sıfır 1.2 tsi bmt polo aldım 7 ileri dsg. Ancak 7000 KM de düşük hızlarda kuvvetli gıcırdama sesi geldi servis kavrama değişecek dedi. Ne yapmalıyım şimdiden böyle oluyorsa garanti bitince ne olur? Ayrıca eski dsg sorunlarından farklı titreme filan değil ses sadece ayrıca bu ses malum şıngırdama sesi değil.
  • Abow bahar geldi havalar bir anda ısındı ve aynı tip sorunlar. Kedidir o kedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • servis bişey yok derse yolda bırakıncaya kadar sürmekten başka çare yok gibi belkide servis daha kullanılabilir diye bişey yok diyor. Hakikaten can sıkıcı bir durum geçmiş olsun.

• Yarı otomatik şanzıman ve dur kalk trafiği her zaman sorun çıkarır. Araç yarım debriyaj ile ilerlemeye çalışıyor. biraz gaz vererek kalkınca ozellikle yokuşlarda balatalar kaçırıyor.
    Aracı 2. Viteste kaldırıyor üstelik. Sanki çok sorunsuzmuş gibi. 1 ile kalksa sürekli, bu sorunlar çok çok azalacak. Ama yakıt tüketimi artacak diye onu da yapmıyorlar.
    Tam otomatikten başkası yalan.

• Haftasonu a3 sportback tdi s-tronic araç kiraladım. 18 bin km civarında idi araç. Bu sesin birebir aynısı yoğun dur kalkın olduğu bir kullanım sonrası gelmeye başladı. Tamamen s-tronic, dsg neyse onunla alakalı. Şu dikkatimi çekti d konumunda araç 1.vitesi neredeyse hiç kullanmıyor, hız 7-8 km iken D2 yazıyor 2 ye geçiyor araç, tabi ondan sonra yarım debriyaj. Hatta bir ara ışıklarda dururken araç sallanmaya başladı, deprem oluyor sandım, ama öyle böyle değil sallanma. Kısacası vw-audi sevmeme rağmen dsg/stronic neyse uzak durmak lazımmış bunun anladım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • _ahmet35_ _ kullanıcısına yanıt
    Bende doğuşa gittim. kavrama değişecek. 29.04.2016 da randevum var. Ne yapacağız dersek satıp mercedes alacağız. :) Aşağıda arkadaşların bahsettiği gibi yoğun trafikte yine bu problem ortaya çıkacaktır. Araç 2. viteste kalkıyo gibi zaten. 1 den hemen 2 ye geçiyor. Belki de dur kalk trafikte bu durumdan dolayı problem çıkıyor. Neyseki bu tarz parçaların garantisi 5 yılmış.
    geçmiş olsun
  • Bi ara forumda aracında uçak sesi olduğunu belirten bir arkadaş vardı yine aynı marka araç da, bulursanız bi inceleyin derin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben avukatla görüştüm şanzımandaki sorun iflah olmaz dedi tüketici hakem heyetine de danıştım ayıplı mal sayılır dedi dava açıp ücret iadesi isteyeceğiz galiba yarın randevum vardı kavramayı değiştirmeyeceğim

• _ahmet35_ _ kullanıcısına yanıt
    Valla arkadaşım inşallah halledersin. Ama uzun bir süreç seni bekliyor. Sonuçlarını bizimle paylaşırsın.
    Aracı bugün servisten aldım ilkinden uzun bir sürece girmeyi göze alamadım kavrama değişti bugün inşallah bir daha olmaz hepimizin işi rast gitsin değişen bir durum olursa yazarım yine selamlar...
  • geçmiş olsun,inşaalah bir daha tekrar etmez
  • benim burada anlamadığım bir durum var.. artık sanzımanın kronik sorunlu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz fakat normalde kronik sorun yaratan parçanın yerine 'yeni' (artık sorun çıkarmayacak şekilde üretilmiş) parça takılır.. yani farklı bir şeyle değiştirmeleri gerekiyor, aynı parçalarla 2 yıl sonra tekrar aynı sorunu çıkarmayacak mı ?
  • Geçmiş olsun tekrardan. Hangi servise götürdün ? İşlem kaç gün sürdü ?
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen çıkaracak. Sanırsam ben yaptırınca satacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterap

benim burada anlamadığım bir durum var.. artık sanzımanın kronik sorunlu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz fakat normalde kronik sorun yaratan parçanın yerine 'yeni' (artık sorun çıkarmayacak şekilde üretilmiş) parça takılır.. yani farklı bir şeyle değiştirmeleri gerekiyor, aynı parçalarla 2 yıl sonra tekrar aynı sorunu çıkarmayacak mı ?

Bence sorun birazda çalışma karakteri ile ilgili gibi. Araç 1. vitesi neredeyse hiç kullanmıyor, sonra devamlı 2.viteste yarım debriyaj yapıyor. Yazılımı değiştirip biraz daha 1.viteste uzun kalması sağlanırsa daha az sıkıntı çıkarır gibi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.