Türk tüketicisi sağolsun. Doğru dürüst başka ülkelerde satamıyor zaten.
Tabii tabii senin mantığa göre ülkemize 159 milyar euro luk araç satmışlar.
Türklerin ne kadar zengin olduğundan senin haberinyok anlaşılan. ESP siz arabaya 40-50 bin verip, 6 ay sıraya girenler bu ülkede yaşıyor.
İsterse 100 bine satın alır. Niye böyle konularla ilgileniyorsunuz ki? Amaç?
Ayrıca aldığı araç diğerlerinden iyi ies normaldir.
İlk mesajımda ne fiyatını belirtmişim, ne başkasının kaç paraya aldığını. İsterse 200.000 versin, beni hiç alakadar etmez. Burada sadece bir yorum yapmışım neden çok sattığına dair. Herhangi bir amaç taşımıyor mesajım.
Aldığı aracın iyi olduğunu ne şekilde kanıtlayacaksınız acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: volkman
cağal detected
quote:
Orijinalden alıntı: 7b6s
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ex_silver
quote:
Japonyada,Amerika da ve Avrupada en çok satan avrupalı üretici.Türkiyeden başka satmıyor haklısınız.
Avrupayı anlarım da... Japonyada ve Amerikada... Hmmm...
Arkadasim saka misin gir ingilizcen varsa bak usa de en cok satan avrupali vw dir. Hatta gidenler bilir sasirtici derecede cok fazla jetta 2.5 motor var.
Çok iyi işte arkadaşım. Ben orada bir iğneleme falan yapmadım, anladım babında hmmm yaptım. Ne güzel, Amerikada da birinci olmuş. Çok sevindim Almanlar adına.
quote:
quote:
quote:
quote:
Japonyada,Amerika da ve Avrupada en çok satan avrupalı üretici.Türkiyeden başka satmıyor haklısınız.
Aynen öyle.Dikkat et Avrupalı diyoum.
Dikkat etmem gerek yok. Türkçe bilirim. Avrupalı vw adına çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun rekor karınız. Sizler ne kadar hisse alıyorsunuz bu kardan?
quote:
Orijinalden alıntı: electrostatic
quote:
cağal detected
O ne? Neyi detect yaptın gene? Türkçenin suyu mu çıktı?
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Dikkat etmem gerek yok. Türkçe bilirim. Avrupalı vw adına çok sevindim. Hayırlı uğurlu olsun rekor karınız. Sizler ne kadar hisse alıyorsunuz bu kardan?
Hocam hemen komplekse giriyorsun.Sen doğru dürüst başka yerde satmıyor diyorsunya işte asıl bizim senin kim için çalıştığını sorgulamamız gerekiyor.
Hem yalan yanlış bilgiler ver biri doğruyu yazınca itham et.
Bu forumda var senin gibileri.İsimleri biliniyor zaten.
Koskoca avrupada yeteri kadar satıyor, diğer ülkelerde az da satsa, toplamda birinci geliyor işte.
karlılık ise ilginç bir ivme kazanmış, enteresan olan konu o. çok SAttığı aşikar.
bazen firmalar çok satıyor ama karlılık ları düşük oluyor. bunda yeni yatırımlarında etkisi var. demekki ve eski yatırımlarının meyvesini 2011 de aldı.
quote:
Orijinalden alıntı: Krandei
Ciro %26 artarken, Kar %58 artıyor
Aynen arkadaş haklı bu düz mantığında ötesinde
Adamlar başarılı işte. Daha neyi inkar etmeye çalışıyorsunuz?
Ürettikleri araç sayısı, talebe yetişmiyor. Hadi siz böyle bir firma kurun da sizi görelim...
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Hocam hemen komplekse giriyorsun.Sen doğru dürüst başka yerde satmıyor diyorsunya işte asıl bizim senin kim için çalıştığını sorgulamamız gerekiyor.
Hem yalan yanlış bilgiler ver biri doğruyu yazınca itham et.
Bu forumda var senin gibileri.İsimleri biliniyor zaten.
ex-silver,
Ben ne komplex yapıyorum, ne vw ile alıp veremediğim var, ne sizlere başka marka araba satmaya çalışıyorum.
1. Amacım nedir? Amacım saçma sapan, normal bir arabanın, durmadan abartılıp put haline getirilmesine karşıyım. Bu konuda istediğim gibi fikrimi belirtmekte serbestim. Siz de istediğiniz gibi karşı çıkmakta, vw i yüceltmekte serbestsiniz. Sizi ben mi engelliyorum?
2. Vw bana ne yaptı? Hiçbir şey. Geçmişte 3 sene boyunca kullandığım 2000 model Golfün aman aman abartılmasını mantığım almıyor. Nesini övüp duruyorsunuz anlamıyorum. Zamanında Kuş serisinden, Renault 9 dan elbette iyiydi o dönem için. Ama kusura bakmayın da, Corolla bana daha kaliteli ve düzgün bir araba geliyordu.
3. Başka araç tavsiyesi? Hiç kimseye, mümkün olduğu sürece araba tavsiye etmem. Araba işi şans işidir. Tonla para saydığınız aracın ; oldu ya, bir sürü problemi çıktı. E tavsiye ettiğiniz forumdaşla, her Allahın günü akraba olmak, hoş bir şey mi?
3.a) Herkes bütçesine göre araba alır. 10.000 TL parası olan adama 3-5 daha koy git bilmem ne model şu arabayı al diyemezsiniz.
b) Cebindeki paraya göre piyasa araştırması yapmış birisi 2-3 araba arasında karar veremiyor. Size soruyor: Ford mu, Ka mı, Honda mı? Biri çıkıyor aveoya bak diyor. Öbürü çıkıyor, neden Boraya bakmıyorsun. Hem de vw kalitesi. Buraya konu açsanız diyelim... Golf mu, passat mı alsam yoksa jetta mı diye... Israrla her mesajımda Sportage al, onlardan daha ucuz, hem SUV diye 20 mesaj atsam, çok mu hoşunuza gider?
4. Sizlerle neden tartışıyorum? Ben ne kadar sizlerle tartışsam da, gülüp sohbet etsek de, ne kadar tanışmasak da, burda birbirimizle konuşuyoruz, bilgi paylaşıyoruz, dertleşiyoruz...Kısacası paylaşımda bulunuyoruz.
Dünya üzerinde, sadece Türkiyeye ve Türklere has bir ticaret yapılıyor. Parasını ver, sıraya gir, 6 ay- 1 sene bekle. Teslim ettiğim günkü fiyat üzerinden bu araca sahip olabilirsin... Bu para ne kadar benim cebimden çıkmasa da, ne kadar başkasının parasına sözüm geçmese de, burada yazılanları gördükçe, benim gururuma dokunuyor.
Ben çok ülke gezdim. Mısırda gördüğüm bir olayı da anlatmıştım, yine anlatayım; Biz galeriden içeri girdik (Bir arkadaşımla). Bir masa önünde bir müşteri... El sıkıştılar. O esnada girdik. Müşteri, arabayı teslim aldığım gün parayı getiririm dedi. Satıcı aracı 15 gün sonra teslim edeceğini söyledi. Müşteri tek söz söylemedi. Masa üzerinde duran sigarasını, çakmağını ve telefonunu alıp dönüp arkasını çıktı, gitti. Biz başka satıcının karşısına oturduk ve arkadaşım görüşürken ben yan masayı izledim. Satıcı, başı önde, ayağa kalktı, önünde duran kağıtları topladı, gelen çayı istemediğini söyledi ve dışarı çıktı.
Bir Mısırlı da bu kadar özgüven varken, buna nasıl katlanıyorsunuz? Bu muameleyi, her ne kadar Türk, Türke yapıyorsa da, bu muameleye hiçbir tepkiniz olmuyor. Adamın biri başlık açıyor, 90.000 e passat siparişi verdim diyor ve teslim de 1,5 ay sonra... ve sizler hala vw alın diye tavsiyede bulunuyorsunuz. Buradan çokta milliyetçi olduğum sonucunu çıkarmayın. Elbette ülkemi, tarihimi ve insanlarımı severim, çünkü buradan başka gidecek bir yerimiz yok. O zaman insan gibi yaşamak istiyorum ve her türlü haksızlık karşısında gıkını çıkarmayan bir toplumda yaşamak, kızımı böyle bir toplumda yetiştirmek istemiyorum.
Çok beğenmiyorsan topla pılını pırtını git diyemezsiniz, çünkü geçmişim ve bugünümle, hiçbir dünya ülkesi üzerinde bir sempatimiz yok ve istenmiyoruz.
Hala bir Toyota olamamış ...
Mercedes'te 2011'de rekor kar açıkladı.Otomotiv firmaları 2011'i arayacaklar gibime geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Krandei
Ciro %26 artarken, Kar %58 artıyor
kalite düşürmek işe yaramış belliki
quote:
Orijinalden alıntı: bianconera
Mercedes'te 2011'de rekor kar açıkladı.Otomotiv firmaları 2011'i arayacaklar gibime geliyor.
GM'de 2011'i rekorla kapatmıştı bakalım 2012 nasıl olacak..
quote:
quote:
quote:
Şöyle söyliyim direk kendi gözlemim.Aralık ayında Houston Texas daydım ve 1 2 mercedes ve BMW hariç Avrupa aracı olarak sadece Jetta/Golf/Passat üçlüsünü gördüm.En fazla vw vardı amerikan ve japon araçları saymazsak.Hatta Passat'ın bildiğin 3 4 versiyonunu da gördüm.Yeni Jetta da hatırı sayılır derecede vardı ki Texas bildiğin kamyonet,suv memleketi,ona rağmen avrupalı olarak vw vardı.
VW'nin bu "başarısına" katkıda bulunan herkese (ben dahil...) teşekkür ederim.
- Alo... - Fosfoken bayi mi? - Ne istiyorsunuz... - Şey, Jetta soracaktık da - Jetta Metta yok! - Anlıyorum, Golf veya - Golf da yok!!! - Öyle demeyin, gazetede - İlanı Doğuş Otomotiv veriyor - Ya öyle de 38 bine Golf diyor - Diyebilir, araç yok. - Passat da mı yok? - Bir tane İmparator Mavisi Trendline var, hasarlı ama - Şey, paramız da hazır, kredi de çekmeyeceğiz - Bana ne! - Nasıl yani size ne? Ne anlamda size ne...? - Hemşerim, 200 araç istiyoruz, merkez 10 araç gönderiyor, ben ne yapim! - Ya öyle ama NTV'deki reklamlar, gazete ilanı, bir de internette forum var - Yahu git başımdan kardeşim, git Opel al, Ford al, Fosfoken'den başka araç mı yok? - Ya var da ne bilim dayımda var, abim de aldı, Alman malı, TiEsAy, DeSeGe, 1.4 - Hepsi hikaye hemşrehim, hepsi hikaye, git başka bir marka al, bıktım be, bıktım be...! - Neden bıktınız? - Hergün olmayan arabaları satmaktan bıktım!!!
quote:
bunu düşünüp yazmak için çok uğraşmış olmanız gerekli..bırak günün yorumunu, ayın yorumu olabilecek nitelikte.. bu arada das moneyin karına ben de katkıda bulundum ve bundan da memnunum...