Şimdi Ara

Volkswagen TOUAREG KULÜBÜ (Bilgi & Paylaşım) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
275
Cevap
16
Favori
196.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim araçta ufak ufak vuruntular başladı. Özellikle 2. vitesten 3e atarken sakin kullanımda boşlama yapıyor, spor (S) kullanımda sert vuruyor. 6'dan 5'e ve 5'ten 4e geçişlerde de vurmaya başladı kerata.

Birkaç yerle görüştüm kimisi elektronik beyin diyor, kimisi hidrolik ünite (Mekanik Beyin) diyor. Derken, %99 hidrolik üniteden kaynaklı olduğu konusunda hem fikir çıkıyor.

Başına bu tarz bir durum gelen var mı? Touareg ve Cayenne'lerde AISIN marka şanzımanlarda 100.000 sonrası bu durum oluşma ihtimali çok yüksekmiş. sürekli bundan kaynaklıymış.

2 seçenek var şimdi ya üniteyi yenisi ile değiştireceğim ya da tamir ama tamirden ziyade sıfırını alıp takmak daha mantıklı gibi geliyor.

Aracında bu tarz bir durumla karşılaşan oldu mu? Yardımcı olabilecek birisi var mı?

Teşekkürler.

----------------------

Zannedersem foruma artık sadece işi düşen uğramaya başladı. Paylaşım son derece düşük.

Neyse, ben sorunu hallettim. herkese kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbwp -- 19 Eylül 2015; 13:03:45 >

• mrbwp kullanıcısına yanıt
    Benzer vurmalar bende S de kullandığımda nadir oluyordu.. Fakat geçen gece boş yolda yüksek süratte giderken arka arkaya 4-5 defa ciddi bir şekilde sarsan şekilde yaptı.. (Bir hayli can sıkıcı)
    Normal D de kullanırken yapmıyor, yüksek devirlerde S te yapıyor..

Bir de ilk kalkışta çok yumuşakdı.. Şimdilerde yavaşça harekete geçemiyorum bir langırtıyla kalkıyoruz.. Şanzımanla ilgili bana masraf çıkartacak diye korkmuyor değilim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende vuruntu sadece durur halde vites boştayken D'ye alıp seri bir şekilde kalkış yaptığımda oluyor. Fakat boştan D'ye aldıktan sonra 1 saniye beklersem o da olmuyor. Bu normaldir diye düşünüyodum.
  • enginzone E kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Eğer vuruntular ufaksa bu size bir mesajdır. Çok sert kullanmamanızı tavsiye ederim. Bende de vuruntu zamanla artmıştı. İlk zamanki yumuşaklık gitmişti. Şimdi beyni orijinali ile değiştirdim sorun çözüldü. Aracın S modunda bu kadar keyifli olacağını hiç düşünmemiştim.

Eğer şiddetli vuruntular ile binmeye devam ederseniz önce valfleri iyice bozarsınız ve sonra şanzıman dişlilerini yedirmeye başlarsınız. Bu da şanzımanın komple revizyonu demektir.

Eğer aracınız 3.2 v6 ise muhtemelen şu parçayı değiştirmeniz gerekecek 09D325039A.
  • mrbwp kullanıcısına yanıt
    Aynen 3.2 v6 +prins
    Dün yine denedim S de küt küt vuruyor..
    O parçanın fiyatını bir öğreniyim ben, teşekkür ederim

• Vuruntu bende de var , 1-2-3-4 te var 5-6 da yok sanırım şanzıman beynindeki 4selenoid tamir olcak şişlide şanzıman hastanesi diye bi yer var ben en çok oraya güvendim gibi , maslak sanayide arabayı uzaktan gören usta 2-3bin diyor daha arızaya bakmadan.
    Bide istanbulda olan touareg sahibi var mı ?

• Eğer tamir yaptıracaksanız (ki 1 yıl içinde aynı problemi yaşatma olasılığı yüksek deniliyor) tüm valflerin elden geçmesi daha mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Howlin Wolf kullanıcısına yanıt
    Devamı var mı videonun
  • Forever79 kullanıcısına yanıt
    Maalesef hocam...

• arkadaşlar bana istanbuldan 3,2 v6 touareg kullanıcısı lazım.
    Şöyle bir sıkıntım var , park sensörüme hiç elektrik gelmiyor sigortalar sağlam ama açma kapama tuşu dahil tık yok , orjinal bilgisayarla bağlanıyorlar vag programıyla ama park sensörü beynine giriş yapılamıyor , dolayısı ile 5dk sanayide park sensörü beyninin denememiz lazım bagaj kısmında zaten sensör beyni her usta farklı şeyler farklı fiyatlar söylüyorlar canımdan bezdirdiler beni , bileyim sorun beyinde değiştireyim kurtulayım ama güvenemiyorum ki beyin alırız arıza geçmez zaten beyni arızalıydı derler biliyorsunuz sizde.
    Bende kendi aracımdan dilediğiniz şekilde yardımcı olurum sizlere.
  • 2012 Model 3,0 tdi Bmt Düşünüyorum Araç ile ilgilisi olan arkadaşlar araç hk genel bir bilgi verebilirmi, üzermi kullanıcısını.
  • Selamlar 2004 3.2 6v prins lpg
    Kaydedinnnnn benide
    Star stopli keyless go sanruff airmatic

• Vuruntu ilk aldığımda bende de vardı araçın ateşleme bujileri ve siğortalarının tamamını değiştirdim ve düzeldi
    Ancak aracı makinaya bağladığımızda zincir uzama uyarı verdi onun la ilğili bilğisi plan varmı

• Vuruntu ilk aldığımda bende de vardı araçın ateşleme bujileri ve siğortalarının tamamını değiştirdim ve düzeldi
    Ancak aracı makinaya bağladığımızda zincir uzama uyarı verdi onun la ilğili bilğisi olan varmı

• Aracımın sürekli Abs ışığı yanıyor ve vag-com ile taradığımda ise aşağıdakileri veriyor. Bu problemi yaşayan var mı aramızda?
    VAG-COM Version: Release 409.1-US
    Control Module Part Number: 7L0 907 379 D
    Component and/or Version: ESP ALLRAD MK25 0108
    Software Coding: 0006401
    Work Shop Code: WSC 31414
    2 Faults Found:
    00283 - Front Left ABS Wheel Speed Sensor (G47)
    008 - Implausible Signal - Intermittent
    00283 - Shareware Version. To Decode all DTCs
    003 - Please Register/Activate - Intermittent
  • quote:

Orijinalden alıntı: Howlin Wolf

Aracımın sürekli Abs ışığı yanıyor ve vag-com ile taradığımda ise aşağıdakileri veriyor. Bu problemi yaşayan var mı aramızda?
    VAG-COM Version: Release 409.1-US
    Control Module Part Number: 7L0 907 379 D
    Component and/or Version: ESP ALLRAD MK25 0108
    Software Coding: 0006401
    Work Shop Code: WSC 31414
    2 Faults Found:
    00283 - Front Left ABS Wheel Speed Sensor (G47)
    008 - Implausible Signal - Intermittent
    00283 - Shareware Version. To Decode all DTCs
    003 - Please Register/Activate - Intermittent

Abi sanırım herkes bloğu terk etmiş kimseden ses çıkmıyor
    Nerdesinizzz sesimi duyan var mı

• vetkopat01 V kullanıcısına yanıt
    Facebook kullanıyorsanız bir grubumuz var hocam...

TOUAREG OWNERS CLUB TURKEY - volkswagen touaregfacebook
    TOUAREG OWNERS CLUB TURKEY - volkswagen touareg
    https://www.facebook.com/groups/touaregturkey/?fref=ts

• Sayın abicim teşekkürler Facebook kullanmıyorum malesef donanımhaber olarak buradaki paylaşımlarınız başta cok güzel ancak sanırım zamanla azalmış

Birinin Facebook'unu bulursam kayıt olurum çok teşekkürler ilğinize bazı sorular sorunlar vardı aklımda onları paylaşmak istiyordum

• Facebook kullanmayanlar grubu da kuralım :)

Buradaki konulara tecrübem el verdiğince katılıp cevap yazmaya çalışıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.