Şimdi Ara

voltaj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amd 3000+ işlemcimi 9x255 şeklinde 1,45 V da oc edince stabil olarak görünüyor 1,5-2 saatlik prime95 testinden sonra. Fakat, fsb yi 260 yapınca sorun çıkarmaya başladı. Bunun üzerine voltajı yavaş yavaş en son 1,55 e volta kadar çıkardım ama stabilite sorunu devam etti. Daha sonra farkettimki frequency/voltage control menüsünden Vid yi 1,55 bile yapsam PC Healt Status menüsünden kontrol edince CPU voltage 1,44 olarak gözüküyor. Biosda bir sorun olduğunu mu gösterir bu? Varsa önerilerinizi bekliyorum.

Not: Bios mümkün olan en son sürüm

Teşekkürler

Edit: Anakart Sapphire A9RD480Adv kodlu Ati Radeon Xpress 200 chipsetli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caxtus -- 18 Aralık 2007; 16:26:50 >

• cool&quiet aktif değil değil mi?

ayrıca işlemcinin daha fazla gitmemesi voltaj eksikliğinden kaynaklanacak diye bir şart yok, başka bir komponent daha fazla gitmiyor olabilir, yada işlemci takoz olabilir..
  • cool and quiet kapalı. diğer bileşenler için HT totalde 1000i geçmeyecek ramler de max 200x2 de kalacak şekilde frekans ayarlarını yapıyordum. cpu için iyi oc olur diye biliyordum winchester serisi ama benim anlam veremediğim boardda voltaj vermek istesem de cpuya voltaj gitmemesi tabi cpu kendi voltajı kesebilir mi onu bilmiyorum
  • winchestersa normalmiş, venice çekirdekler iyi o/c olurlar

bir de vid den başka vcore diye bir seçenek olması lazım?
  • eski anakart abitin nforce4 chipsetli an-8 iydi ama yandı (oc denemiyordum eceliyle yandı :) ) yandığı dönemde de s939 destekleyen pek kart kalmadığı için anakartı sapphire iyidir diye almıştım ama oc düşününce gördüm ki biosu hiç uygun değil öyle ki ram timingler ve pcie kilidi bile yoktu. yeni biosu çekince o iki sorun ortadan kalktı ama Vcore ayarı hala yok ne yazık ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS Düşük Voltaj Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    EVDE VOLTAJ DÜŞÜKLÜĞÜ
    14 yıl önce açıldı
    +12V SORUNU
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.