Şimdi Ara

VOLTE VE VOWİFİ NEDEN OTOMATİK AÇILMIYOR HERKES İÇİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet yani tüm akrabalarımınkini ben açtım ne gerek var bu kadar uğraşmaya sistem üzerinden destekleyen tüm telefonlarda otomatik açılsın bildiğim kadarıyla vodafone da hep açık zaten volte ve vowifi ama turkcell ve türk telekomda mesaj ile açmak gerekiyor yani niye açılmıyor sistem filan mı kaldırmıyor 4g üzerinden konuşmayı herkes için aktif edilirse vede neden operatör içi geçerli sadece 5g ye geçince hala 3g üzerinden mi konuşmaya devam edeceğiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahsettiğin konu ne yazık ki tam bir mallik neden yapıyorlar anlamak mümkün değil, vodafone da bu konu icin bir kontrol mekanizması yok, ancak tt ve turkcell üstlerine vazifeymiş gibi imei üzerinden bu servisler icin bir kontrol sistemi kurmuşlar çok lazımmış gibi, hayır zaten cihaz uyumsuz ise çalışmayacak bu şaşkınlıkların üstüne ne vazife gerçekten anlamak zor
  • Bahsettiğin konu ne yazık ki tam bir mallik neden yapıyorlar anlamak mümkün değil, vodafone da bu konu icin bir kontrol mekanizması yok, ancak tt ve turkcell üstlerine vazifeymiş gibi imei üzerinden bu servisler icin bir kontrol sistemi kurmuşlar çok lazımmış gibi, hayır zaten cihaz uyumsuz ise çalışmayacak bu şaşkınlıkların üstüne ne vazife gerçekten anlamak zor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece operatör içi geçerli değil

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Turkcell hattımdan türktelekomu arayınca canı isterse volte üzerinden arıyor oda yani 50 aramada 20 tanesinde volte üzerinden konuşabiliyorum.

• Karşı taraf yada Turkcell kaynaklıdır .Turkcell yeni yeni açtı HD sesi karşı operatöre

• Vodafone otomatik açıyor hatta xiaominin bazi cihazlarda volte kapama bile yok.

• Ben sadece Turkcell'lilerle VoLTE ile konuşabiliyorum. Diğer operatörlerle çok kötü ses kalitesi. Aşırı saçma bir olay.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Volte gelmiyor bir türlü
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu volte yada vowifi nin muhabbeti tam olarak ne? Ben Vodafone a yeni geçtim bakiye sıfır, herhangi bir paketim de olmadığı halde bunun sayesinde arama yaptı Bi süre, 4 farklı kişiyle toplamda 5 dakika falan konuşma yapmışımdır. Şimdi ise arama yapmak istediğimde yeterli bakiyeniz yoktur diyor? Başlangıçta da yoktu.

Biliyorum uzun oldu kusura bakmayın :) fakat malum evde olduğumuz zamanlarda eğer bundan faydalanabiliyor sak kontör yüklemek istemiyorum

• Uygundur U kullanıcısına yanıt
    Volte HD ses teknolojisidir aynı operatörü kullanan ve volte destekleyen cihazlarla daha kaliteli görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz.
    Wowifi ise telefonunuzun şebekesinin çekmediği anlarda wifi bulunan noktalarda wifi üzerinden bağlanıp görüşme yapmanıza olanak sağlar.Görüşme yaparken ücretsiz değildir,varsa konuşma paketinizin dakikasından azalır.

Yemeksepeti,trendyol haftalık çark hediyeleri ile çok cazip bir operatördür kendisi,tl yükleme kampanyaları,ek internet hediye paketleri ile.Malum operatördeki gibi 1gb için şapkanızı havaya atmaya gidecek şekilde sizi kandırmaz.Bir isterseniz üç verir kendisi,bonkör ve cömert bir operatördür,hoşgeldiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nostalji16 -- 7 Ağustos 2020; 19:32:0 >
    Bu soru ile bu konu başlığının alakası nedir?

VoLTE 4G için geliştirilen ses teknolojisidir. İlk 4G telefonlarda VoLTE yoktu ve sesli görüşmeler için 2G ya da 3G şebekeye düşüyordu hat. Bu da sıkıntılara yol açtığı için VoLTE geliştirildi. Öncesi gibi devre anahtarlama kullanmaz, tamamen IP bazlı basit bir sistemdir. VoWiFi ise aynı sistemin WiFi üstünden çalışabilmesini sağlar. Bunu Skype, Whatsapp gibi uygulamalar üstünden sesli görüşme gibi düşünebilirsiniz. Ancak bizim operatörler VoWiFi sisteminde kendi paketlerini kullandırdığı için ücretsiz kullanım pek olmaz, hattınızdaki TL ve paket üstünden olur.
    Bunun yerine arayacağını Whatsapp üstünden, Bip üstünden vs. arayabilirsin...
  • Fikrimce VoLTE santralleri, sayıca 2G ve 3G şebekelerinin kullandığı ses santrallerinden daha az sayıda konumda ve belki kapasiteleri de tam değil. Bunun için kısıtlı sayıda kullanıcıya kullandırmayı tercih ediyor olabilirler.
    Ayrıca sesli arama standardı gibi teknolojinin kökünde değil de, sonradan gelme bir paket olduğu için özellik olarak da kısmen yetersiz olabilir. Mesela acil numaralar arandığımda VoLTE ile de arasam, Bip ile de arasam 2G/3G şebekesine düşerek arama yapıyor. Halbuki bunlar dışında telefonu sadece 4G modda kullanıyorum ama bu durumda bu numaraları arayamıyorum. Eski sesli görüşmeler bölgesel santrallerden yapılıp direk bölgedeki acil servis hatlarına bağlı ve VoLTE santralleri merkezi konumda az yerde olup bu santrallere uzak olduğundan acil servislere ulaşım için alt şebekelere düşüyor gibi de bir teorim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Fikrimce VoLTE santralleri, sayıca 2G ve 3G şebekelerinin kullandığı ses santrallerinden daha az sayıda konumda ve belki kapasiteleri de tam değil. Bunun için kısıtlı sayıda kullanıcıya kullandırmayı tercih ediyor olabilirler.
    Ayrıca sesli arama standardı gibi teknolojinin kökünde değil de, sonradan gelme bir paket olduğu için özellik olarak da kısmen yetersiz olabilir. Mesela acil numaralar arandığımda VoLTE ile de arasam, Bip ile de arasam 2G/3G şebekesine düşerek arama yapıyor. Halbuki bunlar dışında telefonu sadece 4G modda kullanıyorum ama bu durumda bu numaraları arayamıyorum. Eski sesli görüşmeler bölgesel santrallerden yapılıp direk bölgedeki acil servis hatlarına bağlı ve VoLTE santralleri merkezi konumda az yerde olup bu santrallere uzak olduğundan acil servislere ulaşım için alt şebekelere düşüyor gibi de bir teorim var.
    Aynen bende size katılıyorum ama bunun gelişitirilmesi lazım yani 5G ye geçtiğinde konuşmak için 2G/3G ye düşmesi komik olur türk telekom ve turkcell e twitter destek ten volte hakkında yazdım geri dönüş yaptılar telefonda anlattım her şeyi ekiplere illetiklerini söylediler bekliyorum bakalım

• Turkcell, VoLTE ve VoWiFi ile ilgili her şeyi başından beri biliyordu, çünkü başından beri bu hizmeti veriyordu zaten. Hani yapılan cihaz kısıtlamaları tamamen bilinçli olarak yapılmış kısıtlamalar fikrimce. Bundan dolayı da bir bildikleri ya da bir kârları var ki, her aboneye vermiyorlar diye düşünüyorum.
    Hadi ayarlardan açmakla ilgili bir ayrıntısı olabilir. Ancak VoLTE destekleyen telefonların sadece eski diye şebekede kullandırılmaması daha saçma. Samsung Galaxy S5 mesela, VoLTE desteği var ve yurtdışında kullanan operatör de var. Ancak Turkcell'de kullanamadım. Neden? Bilmiyorum. Bir de bu telefonda 4G açıkken hatta İnternet paketi yokken küçük veri aktarımları ile ücretlendirme sıkıntısı oluyordu. Belki bununla ilgili bir şey olabilir. Hani eski telefonlardaki VoLTE standardı ya da sürümü ve kullanılan kodekler yenilerindekilerden farklı belki ki, bundan dolayı operatörler destek vermek istemiyor belki.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam bilmiyorum anlamadım bende bu operatörleri hadi eski telefonları geçtim akrabalarımdan örnek veriyim çoğu iphone 7 plus 8, 11 filan kullanıyorlar veya samsung A10s , M11 gibi yeni çıkan cihazları kullanıyorlar ayarlardan baktığımda cihazdan açık oluyor ama operatör tarafından kapalı olduğu için bir işe yaramıyor ben açtım hepsini şimdi daha kaliteli konuşuyorlar hatta bazısınız evinde telefon çekmiyordu ama evde wifi vardı ben öğrettim vowifi özelliğini şimdi daha rahat konuşuyor halkımızda biraz bilgisiz olduğu için operatörler diyor napacak bunlar hd ses konuşmayı gerek yok

• 4G'ye ilk geçişte 4G'ye geçiş izni istiyorlardı sürekli. Hatta en ufak bir pakete geç, bu pakete geçmekle 4G şebekesine bağlanmayı kabul etmiş olursunuz vs. ufak notlarla bir şekilde 4G'ye geçişlerini yaptılar o dönemde çoğu kişinin. Ancak VoLTE olayının üstüne hiç düşülmedi nedense...
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    samsung a30s de volwifi açık iken mesaj gelmiyor
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Bendede var A30s geliyor valla takir takir Turkcell

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AAD4AAA61

Bendede var A30s geliyor valla takir takir Turkcell
    benim gelmiyor modem kaynaklı da olabiliyor

VMG1312-T20B

vodafone ile turk telekom kullanıyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.