Şimdi Ara

VOLTE yaygınlaşmama sebebi nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
6.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ₯

Karşı taraf ta HD ise aynı Whatsapp gibi oluyor ses kelitesi.

Whatsapin ses kalitesi daha dandik degil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzerlik açısından söyledim aynı şekilde ama wapp tan daha iyi olabilir o kadar ince dikkat etmedim bana çok yakın geldi ama HD denilecek kadar iyi değil. Ses sıkıştırma kalitesi belli oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 4 Mart 2017; 17:04:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benzerlik açısından söyledim aynı şekilde ama wapp tan daha iyi olabilir o kadar ince dikkat etmedim bana çok yakın geldi ama HD denilecek kadar iyi değil. Ses sıkıştırma kalitesi belli oluyor.

Hd degil ama whatsapptan iyi. Normal arama kalitesinde belki bir tik daha iyi

• Wtapp zaten normal arama kalitesinden çok daha iyi ki ?

• quote:

Wtapp zaten normal arama kalitesinden çok daha iyi ki ?

Yok benim deneyimlerime gore normal aramadan kotu.

Sesin boguk gelmesi net gelmemesi arka plan gurultusunun fazla olmadi bazen takila takila ses gelmesi vs vs.

• Örneğin turkcell den turkcell e arayınca karşı taraf 3G ya da 2g de olsa arama LTE den devam ediyor.baska operatör cep telini arayınca karşı taraf hangisinde olursa olsun LTE den arıyor.sabit ev telefonu arayınca LTE sen devam ediyor yine.ne zaman 3g ye düşüyor.eger senin kendi telefonun cekim kalitesi düşerse 4g de aramayı baslatamayinca 3g ye düşüyor .konusma anında 4g den 3g ye düşersen baz istasyon sebepli hat kesiliyor.turkcell de WiFi dan başlatılan arama 4g den devam edebiliyor.ayrica 4g nin cekim gücü düşünce Turkcell WiFi ya geçiş yapıyor.her WiFi şebekesinde vowifi calisiyor.ancak WiFi şifrelemesi bunu etkilemiyor.hepsini denedim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunhan -- 1 Nisan 2017; 14:42:29 >
  • gunhan G kullanıcısına yanıt
    Hangi telefonu kullanıyorsunuz?
  • iPhone 7 turkcell hat intel modem ki iPhone ve LTE hızı çok iyi pil süresi ise cihazda yoğun internet kullanımlı LTE den sabah 7 de şarjdan aliyorum gece 1 gibi hala %10 şarj var oluyor.yarim GÜn WiFi yarım gün LTE olursa ertesi gün öğleye kadar gidiyor sürekli kullanimda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunhan -- 1 Nisan 2017; 19:22:58 >
  • Yalnız söyle bir durum var karşıdaki da LTE ise hemen bağlanıyor.ama sabit hat ise veya karşıdaki 3g ya da 2g ise biraz bekleniyor ve çevir sesi geliyor.ama bir 3g den 3g ye arama kadar değil yarısı kadar bekleniyor.

• 4g kapsama alanından çıkınca konuşurken 3g kapsama alanına geçince her zaman kesilmediğini farkettim yalnız seste duraksama oluyor bir süre karşıdan ses gelmiyor 1-2 sn sonra devam ediyor fakat ses kalitesi farkedilir düzeyde dusuyor.sanirim baz istasyonlarının desteklemesiyle alakalı bazende hat kopuyor.Lte den 3g aboneyi ararkenki ses kalitesi 3g den 3g ye yapılan aramadan daha iyi.lte den sabit hat aramasında ise ses kalitesi LTE den LTE yi ararmış gibi çok iyi.LTE den LTE ye arama ise anında çalıyor karşısı.turkcell den Vodafone LTE ye denedik ikisinde de LTE de kaldı ve ses kalitesi harikaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunhan -- 1 Nisan 2017; 19:42:50 >
  • Başka sorular varsa cevaplayabilirim veya deneyebilirim.

• Saçmalık su ki turkcell hattayim ama Türk Telekom'a ait sabit hattı arayınca LTE de Superonline ait sabit hattı arayınca 3g ye düşüyor.fakat 0850 ile başlayan Superonline telefon numaralarında yine LTE de kalıyor bisey anlamadım bu kisimdan.aynen farklı il alan kodu ile başka bir yeri aradım Samsun'dan Trabzon'a 3g ye düştü sabit hatta.ama Samsun içi yine LTE de Istanbul arayınca yine LTE.sanirim bu olay santralle ilgili ve yazılım ile .ses kodekle alakalı ve santrallerin yazılımlarının güncellemesiyle.fakat sanki tam oturtamamış gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunhan -- 1 Nisan 2017; 19:46:54 >
  • Volte tırt beyler. Bizim telefonda volte varda noluyor. Bi cacık işe yaramıyor. Arama yapınca zaten şebeke 3G ye düşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

Volte tırt beyler. Bizim telefonda volte varda noluyor. Bi cacık işe yaramıyor. Arama yapınca zaten şebeke 3G ye düşüyor.

Volte olunca 3G ye düşmez, biraz bilgi sahibi olun.
  • quote:

Volte tırt beyler. Bizim telefonda volte varda noluyor. Bi cacık işe yaramıyor. Arama yapınca zaten şebeke 3G ye düşüyor.

Telefonunda volte desteği yoktur yada aktif değildir bu durumda gelen giden aramalarda 3g'ye düşer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asabi

quote:

Telefonunda volte desteği yoktur yada aktif değildir bu durumda gelen giden aramalarda 3g'ye düşer.

Telefon GM5 Plus , volte var mı yok mu sen söyle.

• Why Shy kullanıcısına yanıt
    Bende GM5 Plus var Turkcell hatLa kullanıyorum. Bazı sitelerde VoLTE var bazılarında yok yazıyor, ben çözemedim. Birde VoWiFi'yi çözemedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Bende GM5 Plus var Turkcell hatLa kullanıyorum. Bazı sitelerde VoLTE var bazılarında yok yazıyor, ben çözemedim. Birde VoWiFi'yi çözemedim..

GM 5 Plus'ta Volte var. Ayarlar/Diğer/Hücresel Ağlar kısmında Geliştirilmiş +G LTE Modu seçenği var. Altında Sesi ve diğer iletşiimleri iyileştirmek için kullanılır yazıyor. Benim burdan anladığım bu Volte oluyor. İnternette GM5 Plus için Volteyi desteklediği yazıyor. Ama VoWifi yok. Keşke VoWifi olsa. Volte bi halta yaramayan bir şey. VoWifi ise, cep telefonlarının hiç çekmediği yerlerde (bodrum kat gibi, bizim ev gibi) telefonu uçak moduna alıp, wifi ağına bağlanarak telefona şebeke atanıyor. Yani şebeyi wifi üzerinden alıyorsun. İstersen ıssız adada, dağda, mağarada ol. Wifi çekiyorsa telefonunda çekiyor demek. Bizim evde telefonlar çekmediği için VoWifi olayını araştırmıştım. Yeni bir teknoloji, VoWifi destekleyen çok az model telefon var. Kullananlar Turkcell'de İphone 6 ve üstü modellerde sorunsuz çalıştığını söylüyorlar. Diğer operatörlerde randuman vermiyor diyorlar.

• xperia x de vardı son güncellemede volte yi kapatmışlar var ama kullanamıyoruz.
  • A.R.E.S. kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom ve Vodafone arası VoLTE ile görüşme oluyor fakat Turkcell de sadece kendi aboneleri arasında oluyor fakat hangi operatörde olursanız olun (Turkcell de dahil)karşı taraf sizi WoWIFI ile arıyorsa VoLTE olarak HD kalitesinde görüşürsünüz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.