Şimdi Ara

VOLTE yaygınlaşmama sebebi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
6.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Volte yi bizim operatörlerimiz bir kaç Samsung ve LG cihazdan başka marka ve modellerde desteklemiyor. Diğer bir çok cihaz destekliyor fakat mevcut destek bu kadarla sınırlı. Volte benim için o kadar önemli değil. Ama en azından 4.5G üzerinden normal (HD olmayan) sesli görüşme yapabilmek ne zaman mümkün olacak? Yoksa bu hiçbir zaman olmayacak mı ?

Arama geldiği veya yaptığım zaman 3G ye düşüyor ve internet bağlantısı kesilmesidiği sürece otomatik olarak tekrar 4.5G ye geçmiyor.

Konuyu çok araştırdım ama bir sonuç elde edemedim, bilgisi olan yanıtlarsa memnun olurum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B41FC0FF -- 6 Kasım 2016; 13:2:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofearl

Aynen merak ediyorum.

Aynen merak ediyorum, too.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımsal olarak çoğu cihaz bunu destekliyor görünüyor. Yalnız LTE başta sadece veri için hazırlandığından VoLTE standardı oldukça geç geliştirilmeye başlandı. 2010'da LTE devreye alan yerler olsa da VoLTE için 2014'te ilk operatörler hizmet vermeye başlayabildi, onlar da sadece kendi şebekelerinde falan. Ve buna rağmen tam olarak oturmuş bir standardı yok sanırım bunun. İlk önce AMR-WB kodeği kullanılıyordu, sonra AAC-ELD vs. şeyler düşünülmeye başlandı, operatörler kendi aralarında VoLTE şebekelerini arabağlantıya başladı, enriched VoLTE olayı başladı, desteklemeyen telefonlara uygulama indirilip kurulacak dendi vs. gelişmeler oldu.
    Burada sıkıntı VoLTE destekli görünen telefonların böyle gelişmelere ayak uyduramaması olabilir ama fikrimce bundan ziyade operatör ve yazılım tarafında destek eksikliği fikrimce. Hani ülkemizde LTE devreye girmeden satılan çoğu telefon donanımsal olarak desteklese de kullanılacak teknoloji tam olarak bilinmediğinden mobil üreticiler muhtemelen bu konfigürasyona uygun yazılım hazırlamadı cihazlara. Sadece yakın zamanda çıkan ve üst model cihazlar destekliyor görünüyor. Daha eski modellerde ise LTE desteği olsa da menülerinde VoLTE seçeneği bile yok Türkiye cihazlarında. Ve de artık da eski cihazlara VoLTE güncellemesi yapmak istemiyor sanırım operatörler.
    Ya da yerli operatörlerimizin VoLTE için seçtiği konfigürasyon (video kodeği, ses kodeği ve diğer zenginleştirilmiş iletişim modelleri) eski telefonlarca desteklenmiyor da olabilir ama kesin bir şey bilemiyoruz işte.

• Zaten 3 operatörde sadece faturalı hatlar VoLTE kullanabiliyor. Faturasız hat iseniz kullanamıyorsunuz.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Z5 Compact kullanıyorum ve volte seçeneği mevcut değil. Youtube dan başka ülkede kullanılan daha eski bir Xperia cihazda volte mevcuttu ve çalışıyordu.

Yorumunuz nedir hocam?

• Başka ülkede kullanılan cihaz başka ülkenin şebekelerine göre ayarlanmış demek ki. Muhtemelen bizden daha eski bir LTE geçmişi olan bir ülke ki ya üreticiler bilerek destekleyen cihaz satmış ya da operatörlerle anlaşıp operatör konfigürasyonuna göre cihazını konfigüre etmiş ve kullanıma izin veriyor, menüler açık hani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4.5G üzerinden görüşme gelene kadar zaten heryer VoLTE ile dolu olur

• VOLTE yaygınlaşmama sebebi nedir?

a- Geliyor (iPhone 6s)
    b- Sistem kazara verdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 10 Kasım 2016; 4:33:32 >
  • bende de iphone 6s plus var biraz önce kurcalarken aktif ettim oldu.
    Şuan LTE üzerinden sesli görüşmeler yapıyor gözüküyor yarın bir arama yaparım millete denerim. Sitede hala desteklenen telefon listesine yazmamışlar ama mobil veri ayarlarında aktif oldu. Orada aktif te değildi önceden
  • quote:

Orijinalden alıntı: by rallier

bende de iphone 6s plus var biraz önce kurcalarken aktif ettim oldu.
    Şuan LTE üzerinden sesli görüşmeler yapıyor gözüküyor yarın bir arama yaparım millete denerim. Sitede hala desteklenen telefon listesine yazmamışlar ama mobil veri ayarlarında aktif oldu. Orada aktif te değildi önceden

nasil denedin? ben erikli aradim 3G dustu hemen :)

6s plus son yazilim... turkcel 26.0
  • gm 5 plus volte vilte vowifi desteklı ama sadece vodafone kullananlar bunu kullanabılıyor onuda gecdım vodafonede bazı kısılere 4g uyumlu degıl demıs dıyende var sacma bir sistem :)
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Volte şuanda etkinmi bilmiyorum ama voLTE ile görüşme yapacağınız kişinin cihazıda onu desteklemesi gerekiyor. Sabit hatları voLTE ile arayamassınız aynı şekilde desteklemeyen hatlarıda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olkacan

Volte şuanda etkinmi bilmiyorum ama voLTE ile görüşme yapacağınız kişinin cihazıda onu desteklemesi gerekiyor. Sabit hatları voLTE ile arayamassınız aynı şekilde desteklemeyen hatlarıda.

Bildigim kadari ile HD Ses için iki taraf VoLTE desktekli olmalı. Karşı olmasa bile arama sırasında LTE üzerinde kalacak ve teknik olarak sesi LTE üzerinden gönderecek (diye umuyorum)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Olkacan

Bildigim kadari ile HD Ses için iki taraf VoLTE desktekli olmalı. Karşı olmasa bile arama sırasında LTE üzerinde kalacak ve teknik olarak sesi LTE üzerinden gönderecek (diye umuyorum)

Ben de öyle umuyorum ama kimsenin bunun için uğraştığını da göremiyorum.

• zamanla yaygınlaşıp oturacaktır .

bundan yıllar önce 3g kimsede yokken olsada paketler mb ken günümüzde 3g siz telefon yok gibi.herkesin 3g açık konumda.

tek sıkıntı eğer sadece aynı operatör leri kullananlar da olacaksa anlamı kalmaz.

böyle bir şart var şimdilik bildiğim umarım zamanla kallar.

• vodafone smart style 7 te son guncellemeden sonra VoLTE özelliği geldi. karşı telefon da uygunsa 4g üzerinden konuşma yapılıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: by rallier

bende de iphone 6s plus var biraz önce kurcalarken aktif ettim oldu.

nasil denedin? ben erikli aradim 3G dustu hemen :)

6s plus son yazilim... turkcel 26.0

Ayarlar tamam oldu gibi gözüküyor onu söyledim hocam. görüşme testi yapmamıştım gece yarısı, şuan gördüğüm kadarıyla hala 3g deyiz sesli görüşmelerde.
    Sinir oldum iyice zaten, lte yi disable ettim internet bağlantısında da artık 3g kullanıyorum telefon araması yapacaksın 8 sn boşa bekletiyor lte den 3g ye geçecek te çalacakta derken.

• Karşı taraf volte olmasa bile volte özellikli telefonda aradığınız zaman 4G üzerinden görüşme yapabiliyorsunuz.

• coupe96 kullanıcısına yanıt
    Tam tersi olduğunu duymuştum. VoLTE görüşmesi yapılabilmesi için her 2 tarafın da 4G şebekesinde olması gerekiyor diye biliyorum. Üstelik farklı operatörlerin 4G leri arasında VoLTE yapılabiliyor mu, burası bile muamma!!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.