Şimdi Ara

VOLTE yaygınlaşmama sebebi nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
6.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim 4g çeken heryerde zaten 2g çekiyor. Arama yaptığınızda 3gyi göremezse 2g üzerinden bağlanıp konuşuyorsunuz. Daha ne istiyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VoLTE'yi 4G den ayrı geliştirmeleri yaygınlaşmamasına sebep oldu. 4G teknolojisi geliştirilirken VoLTE 'de bu standarta en azından basic seviyede dahil edilseydi standart telefon görüşmelerinde böyle bir problem olmazdı. Ama bu problemlerin fazla uzun süreceğini sanmıyorum. LTE şebekelerin kapsama alanı 3G'ye yaklaştıkça VoLTE'de hem telefon üreticileri hemde operatörler tarafından teşvik edilip yaygınlaşacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell BİP ile birşey keşfettim ve bu çok hoşuma gitti.

BİP üzerinden tarifedeki her yöne dakika ile arama seçeneği var. O seçenekle arayınca telefon LTE şebekesinde kalıyor, normal arama gibi 3G ye düşmüyor. İş arkadaşımı arayarak deneme yaptım. KArşı tarafta normal çalıyor telefon ve normal telefon görüşmesi gibi oluyor ama bende LTE de kalıyor telefon. Aynı şekilde tam o esnada kendimi iş yeri sabit telefonundan aradım; görüşme esnasında arama gelirse davranış şekli nasıl olacak diye. Normalde biriyle görüşürken karşı tarafa Aradığınız kişi şu anda bir başkasıyla görüşüyor anonsu gider. O anons duyulmadan direk çalıyor telefon Bana da uyarı geliyor altta bekleyen var diye. Bu BİP kesinlikle bir harika, bayağı etkin kullanmaya başladım LTE'den 3Gye düşmemek için. Volte yaygınlaşana kadar bir nevi alternatif program

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.R.E.S. -- 1 Aralık 2016; 15:24:59 >

• A.R.E.S. kullanıcısına yanıt
    VoLTE ile de olan şey aynı zaten, tek BIP yerine telefonun kendi programı çalışıyor ve operatörün farklı IP adreslerine bağlanıyor.

• Turkcell Kıbrıs'ta ses ve SMS hizmetini internet üzerinden vermeye başlamış. 2017 yılında Turkcell'de de aynı hizmeti vermeye başlayacaklarmış. Artık her şey veri üzerinden olmaya başlayacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.R.E.S.

Turkcell BİP ile birşey keşfettim ve bu çok hoşuma gitti.

BİP üzerinden tarifedeki her yöne dakika ile arama seçeneği var. O seçenekle arayınca telefon LTE şebekesinde kalıyor, normal arama gibi 3G ye düşmüyor. İş arkadaşımı arayarak deneme yaptım. KArşı tarafta normal çalıyor telefon ve normal telefon görüşmesi gibi oluyor ama bende LTE de kalıyor telefon. Aynı şekilde tam o esnada kendimi iş yeri sabit telefonundan aradım; görüşme esnasında arama gelirse davranış şekli nasıl olacak diye. Normalde biriyle görüşürken karşı tarafa Aradığınız kişi şu anda bir başkasıyla görüşüyor anonsu gider. O anons duyulmadan direk çalıyor telefon Bana da uyarı geliyor altta bekleyen var diye. Bu BİP kesinlikle bir harika, bayağı etkin kullanmaya başladım LTE'den 3Gye düşmemek için. Volte yaygınlaşana kadar bir nevi alternatif program

Bu dediginiz volte yada bip uygulamasına özel değil. Çok eski değilse sanırım her telefonda olur. Arayanı beklet diye geçiyor olması lazım telefonlarda

• Yazımın ana fikri aramayı bekletme değil yalniz :) arama yaptığımda şebekenin 3G ye düşmeden LTEde yani 4G de kalmamdan bahsediyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Volte neden yaygınlaşmaz çünkü operatörlerimiz Volte destekli birçok telefonu desteklemiyor aynı zamanda Volte'yi faturalı aboneye veriyorlar. Ben her ay paket alıyorum ve daha paketi kullanmadan toptan parasını ödüyorum, faturalı ise kullandıktan sonra ödüyor. Bu durumda faturasızın faturalıdan ne farkı kalıyor?

Operatörler faturalı aboneyi yolunacak kaz gördükleri için Volte hizmetini de faturalı müşterilere sunuyor. Bu sebeple bu sistemin yaygınlaşması oldukça güç.
  • Volte vodafone ve turkcell de iphone için ve birkaç yeni modele daha verildi. Hatta turkcelde VoWifi de geldi, bilginize
  • iphonne 7'de nasıl aktif yapacağız.
  • ülkemizde özellikle bu işler çok sıkıntılı,

misal verecek olursak skype amerika'da, ülke içi mobil ve sabit hatları olmak üzere sınırsız dakikalık paketi aylık 7 dolara vermekte, uluslar arasını da işin içine katmak isterseniz sınırsız paket 14 dolar, neredeyse skype birçok büyük ülkede bu tarifeden hizmet veriyor,
    avrupa birliği paketi ile avrupdaki 25 ülkenin tamamında sabit mobil sınırsız dk tarifesi 20 dolar,
    ingilterede her yöne sınırsız 13 dolardan satılmakta,

skype bu ve buna benzer tarifeler ile 64 ülkede hizmet vermekte,

türkiye işin neresinde 6 ay öncesine kadar bir tek sabit türk telekom anlaşmaya sahipti skype, ülkemiz bu tip konularda kötü değil çok kötü, skype kuruldu kurulalı bu hizmeti vermekte,

skype bence volte'den çok daha iyi direk skype kontorü ile paketi alıp cep sabit numaralar aranabiliyor, ama ülkemizde türk telekom mobil, turkcell ve vodafone ile sadece 2 aydır anlaşmışlığı bulunmakta ama tabi dünya ile alakası olmayan rezil bir anlaşma,

büyük devletlerin neredeyse tamamında yukarıda yazdığım gibi benzer tarifeler ile hizmet vermekteyken, ülkemizde tüm yönlere 400dk 23 dolara veriliyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecem1903 -- 14 Şubat 2017; 19:57:48 >

• En önemli sebeblerden biri Türk telekom da sadece faturalılara destek vermeleri.
    Ben faturasız kullanıyorum Volte için mesaj attım bana öyle bir mesaj geldi.
    Yarın bizide desteklesin anında geçerim.

• A.B.D(azimBora) kullanıcısına yanıt
    Turkcell isen şöyle :http://www.turkcell.com.tr/servisler/hd-ses-ve-video-arama#detaylibilgi

Servisten yararlanmak için 4.5G uyumlu sim kart ve 4.5G aboneliği gereklidir.
    HDSES yazarak 2200'a göndererek servisi kullanmaya başlayabilirsiniz.
    Sonra:
    Volte -http://d.turkcell.com.tr/Downloads/servis-yazilimi/other/hd-ses-ve-video-arama/HD_Ses_ve_Video_Arama_VoLTE.pdf
    VoWifi -http://d.turkcell.com.tr/Downloads/servis-yazilimi/other/hd-ses-ve-video-arama/HD_Ses_ve_Video_Arama_VoWiFi.pdf

• A.R.E.S. kullanıcısına yanıt
    İlgincmis bende vodafoneye gecince volte ve vilteyi aktif edebildim ve eger farkli operatoru arasaniz bile 4gden inmiyor ayrica vodagone 3g cihazi en az 4.4.2 olan cihazlarda bile volte yapiliyor karsidaki 4g olmasa bile

VOLTE yaygınlaşmama sebebi nedir?

VOLTE yaygınlaşmama sebebi nedir?

• Note 5 e sözde volte gelecekti yalan oldu; Lg g3 te bile var :)

• VoLTE ile arama yapıldığında ses kalitesi normal aramaya göre fark edilir bir kalite ile geliyor mu peki? Yani bunu şöyle desek. eski tip SD yayın ile HD yayın arasındaki bariz fark gibi bir fark hissedile biliyor mu?
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Karşı taraf ta HD ise aynı Whatsapp gibi oluyor ses kelitesi.

• benim cihazım desteklemiyor :( keşke 4g uyumlu tüm cihazlarda volte kullanılabilse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Zaten 3 operatörde sadece faturalı hatlar VoLTE kullanabiliyor. Faturasız hat iseniz kullanamıyorsunuz.

faturasiz kullaniyorum.

• Turkcell faturasız Sony Xperia X de kullanıyorum bir sıkıntı yok.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.