Volvo 850 aracımın yedek anahtarı kayboldu. Nerede düşürdüğümüzü, kimin bulduğunu bilmediğim için kontak, kapı, bagaj ve torpido kilitlerini set olarak değiştirmek istiyorum. Araçta "immobilizer" bulunmadığı için çip kopyalatma derdim yok.
Şu an tüm bu kilitler tek bir anahtarla açılıyor. Yedek parçacımı arayıp durumu sorduğumda şunu söyledi:
"Tek bir kapı kilidinin mekanizması ve anahtarıyla birlikte fiyatı 300 küsür TL. İki kapı olunca fiyat da 2 katına çıkar. Kontak da 100 küsür lira tutar."
Yani bagaj için de 300 TL tutsa, 1000 TL' ye tüm kilitleri değişebilirmiş (Kasko 1000 TL' ye kadar karşılıyordu galiba.). Torpidodan geçtim zaten :)
Ancak sorun şu ki, bu şekilde bir değişim yaparsam 4 farklı anahtar taşımam gerekecek. Ben tek anahtarla tüm kilitleri açabilmek istiyorum (şimdi olduğu gibi). Kumandayı kullanmıyorum zaten. Sorum şu:
Nasıl yapıp da aracın tüm kilitlerini tek bir anahtarla açılacak şekilde değiştirebilirim? Tek anahtarlı kilit seti satılmıyor mu bizim araçların? Yoksa anahtar kayıp oldu mu en güzeli aracı başka bir şehre götürüp orada aynı modeliyle takas etmek mi? Anahtar kaybı konusuna dünyada çözüm bulunamamış mı? Hurda bir 850 bulup tüm kilitlerini anahtarlarıyla birlikte almam mı gerekiyor?