Şimdi Ara

Volvo s60 2.0T - Yardım/Yorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
30.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba abilerim. Şunu söyleyeyim, ben bir üniversite öğrencisiyim ve ailem bana aylık 1000-1500 tl yolluyor. Benzin vb. masraflar için söyleyecekleriniz lütfen bu yönde olsun.
    2001-2007 arası Volvo s60 2.0T almayı düşünüyorum;
    - En iyi Volvo kullanıcıları bilir diye konu açtım, Volvo alınabilir mi?
    - Çok aşırı bir yakıt tüketimi var mı? Tüp taktırmayı düşünüyorum yada tüplüsünü almayı düşünüyorum sorun çıkar mı?
    - Şanzıman sorunu var olduğunu öğrendim, bu sorunu hangi yılda çözdüler? Başka sorunları var mı?
    - Aracın yol tutuşu nasıl?
    - Kaç bin km'ye kadar sorunsuz binilebilir, kaç bin km araç alabilirim?
    - Yedek parça değişimleri, bakım masrafları nasıl?
    - Arabamı seçerken nelere dikkat etmeliyim?
    - Arabamda çok aşırı bir modifiye istemiyorum, sevmiyorum da ve çok agresif bir kullanımım da yok lakin biraz performans istiyorum, biraz da güzel görünmesini, bir video gördüm araba çok hoşuma gitti oldukça sade bir modifiyesi var. Ne kadar tutar bir fikriniz var mı?

https://www.youtube.com/watch?v=xHjehgoAfoo

Teşekkür ediyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Volvo S60 2.0T Alınır mı? Yorumlar ve Bilgiler

Volvo S60 2.0T, lüks bir sedan arayanlar için göz önünde bulundurulması gereken bir araçtır. Ancak, herhangi bir araçta olduğu gibi, satın almadan önce göz önünde bulundurulması gereken bazı artılar ve eksiler vardır.

Volvo S60 2.0T'nin Artıları:

• Güçlü ve verimli motor: 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli motor, güçlü bir sürüş deneyimi sunar ve aynı zamanda yakıt verimliliğini sağlar.

• Lüks ve konforlu iç mekan: Volvo'nun tanınmış lüks iç mekanı, deri koltuklar, geniş bir dokunmatik ekran ve yüksek kaliteli malzemeler içerir.

• Gelişmiş güvenlik özellikleri: Volvo, güvenliğiyle tanınır ve S60 2.0T de bunun bir istisnası değildir. Şerit takip asistanı, çarpışma uyarı sistemi ve otomatik acil frenleme gibi özelliklerle donatılmıştır.

Volvo S60 2.0T'nin Eksileri:

• Yüksek bakım maliyetleri: Volvo'lar genellikle diğer markalardan daha yüksek bakım maliyetlerine sahiptir.

• Sınırlı kargo alanı: 2011 modelinden sonraki S60'larda kargo alanı biraz küçüktür.

• Yakıt tüketimi şehir içinde yüksek: Şehir içi sürüşte, S60 2.0T'nin yakıt tüketimi biraz yüksek olabilir.

Bilinen Sorunlar:

• 2011 ve 2012 modellerinde, yakıt pompası arızası gibi bazı kronik sorunlar bildirilmiştir.

Genel Yorumlar:

Genel olarak, Volvo S60 2.0T, güçlü ve lüks bir sedan arayanlar için iyi bir seçenektir. Ancak, satın almadan önce yüksek bakım maliyetlerini ve sınırlı kargo alanını göz önünde bulundurmalısın. 2011 ve 2012 modellerindeki bilinen sorunları da araştırman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O gelirle binilecek bir araç değil S60, vazgeçin, mutlaka Volvo olacaksa dizel C30 tavsiye edilir.
  • ögrenci adama volvo s60 yakışmaz. yakışmaz derken biraz agır durur
  • Teşekkür ediyorum, aslında çok fazla bir yakıt tüketimi yoksa bakmam gereken bir ailem vb. olmadığından büyük olmayan bir şehirde idare edebilirim.
  • -S60 evet alınabilir...
    - Şehir içi ortalama 25/26 km hız ile ortalama tüketim 13,5 lt civarı. Ortalama hız 29/30 lara çıktığında 11,5 lt civarına düşebiliyor. Şehir dışı 8 lt ortalama ile yolculuk yapmak hiçte zor değil. 7 lt lere düşüren var.
    -2005 modelden sonra düzeldiği söyleniyor. Çıksa da 2000 tl civarına sorunsuz hale getirilebiliyor.
    - Gayet iyi...
    - Kesin bir rakam söylemek güç. Ayrıca sorundan kastın nedir? motor rektefiye istemesi ise bakımları zamanında yapılırsa milyon km'lere kadar yolu var. Fakat mutlaka zamanla bazen umduğun bazen hiç aklına gelmeyen sorunlar çıkabilir. Turbo hortumu yırtılabilir, motor kulağı kopabilir, amortisör miadını doldurabilir vs.
    -Yetkili servislerde 20 bin km.de bir bakım yapılıyor. Ama ben ve çoğu kullanıcı arabamızın sağlığı açısından 10 binde bir yağını değiştiriyoruz. En son gittiğim bakımda (özel servis) benzin filtresi hariç 350 tl ödedim. Benzin filtresini 20 binde bir değiştirsen de olur. O da olsaydı 450 civarı tutardı...
    - Büyük kazası olmaması, mümkünse ilk sahibinden olması, bakımlarının zamanında yapılmış olması gibi genel krtierler s60 için de geçerlidir.

-Videodan görüp anlayabildiğim kadarıyla jant ve maşpiyer ekstraları var. 5000 tl yı bulabilir bunlar diye düşünüyorum.

Not: Bir tane s60 konusu var. Gerçi sayfalar çok ilerledi ama elinden geldiğince okuyabilirsen sorularının cevaplarına daha detaylıca ulaşabilirsin.

• HİGHWAYMOUSE abi çok teşekkür ediyorum. O tür sorunlar önemli değil, çok şükür ailemin durumu yerinde sayılır beklenmeyen arızalarda yardım alabilirim. Söylediğiniz konuya baktım neredeyse çoğunu da okudum lakin benim söylediklerime toplu bir cevap yoktu ve şu video için yoruma da ihtiyacım vardı.
    -
    Hesheit abi ben biraz daha oturaklı araba istiyorum, sağlam olsun istiyorum ve değerini göstersin istiyorum o yüzden volvo alırsam kesinlikle s60 yada s80 alırım. c30 ve s40'ların iç dizaynı çok kalitesiz duruyor.
    -
    Seven44 abi ben çok fazla hoplayan zıplayan bir genç değilim zaten ama eğer alırsam link verdiğim videodaki gibi yaptıracağım aracımı, oldukça spor duruyor.
  • Peki üni öğrencisi iken S60 binersen mezun olup kazanmaya başladığında, evlenip aile kurduğunda ne bineceksin? Seni XC90 bile kesmez o zaman sanki
  • Biraz cesur bir hareket. Uzun yol yapmıyor isen, öğrenci olsan da olmasan da S60 tavsiye etmezdim.

Bluduğun şehir neresi? Volvo için bu da önemli.
    Volvoya binmek bir şey, arızasını yaptırmak için bilmem kaç km uzağa gitmeye çalışmak bambaşka bir şey.
  • Hesheit abi o zaman böyle arabalara binemem herhalde. İlgilenmem gereken insanlar olacak ve ben araba yerine onlara para ayırırım muhtemelen. :)
    -
    erdemlix abi ben Kıbrıs'ta okuyorum ve karadenizliyim, yani uzun yol benim göbek adım :) Volvo Servisi var evimin yakınında ama parça fiyatları ile ilgili bişey bilmiyorum, olmadı ebay'den getirtir bir ustaya taktırırım.
  • O zaman HIGHWAYMOUSE abine biraz asıl. Zaman zaman satmayı düşündüğü bir S60'ı var. Sorunsuz, temiz bir araç.
  • Abi HİGHWAYMOUSE abinin ikizlerini gördüm, arabasıyla arasındaki bağı gördüm oldukça pahalıya satar gibime geldi :)
  • eğer bu tarz bir Volvo alacaksan, tamirlerinden az çok anlaman gerekiyor. basit bakımları kendin yapabilmelisin( basit bakımdan kasıt yağ,buji,filtreler, vb) bu bile seni servisteki işçilik paralarından kurtarır.. ya da benim gibi trigger kayışı ve digger parçaları da değiştirebilirsen bu araca sahip olmak sorun değil.. ama en basit şeyler için servise gideceksen pahalı olur.

sanılanın aksine turbo benzinli araçlar atmosferik benzinlilere gore daha az yakarlar.. bunun sebebi 2000 li devirlerde torkun elde edilebilmesidir..

örnek vermek gerekirse

benim aracımda 1850dd ile 5100 devir arasında hep 240 nm tork var. bu sayede yakıt tüketimi 8 litre seviyelerinde kalabiliyor.. peki bu araç atmosferik olsa idi ne olurdu?

o zaman aracın hep 3500-4000 devir seviyelerinde kullanılması gerekirdi ki 180 nm torku elde edebilsin.. bu da tüketimi artttıran bir durum olacaktı..

yani turbo benzinli diye bu araçtan korkmayın.. rahatlıkla tercih edilebilir..

bu araçların parçaları pahalıdır. özellikle elektronik sensor vs gibi parçalar..

kendim 2007 v70 kullanıyorum.tüm bakımları bana ait. kaporta ve boya hariç tüm bakımları kendim yapıyorum. araca parça gerekirse Ebay en mantıklı çözümdür. ama dikkat et ağır parçalar ve totaled 200 doları ya da euroyu geçen parçalar(nakliyat dahil) sorun yaratır gümrükte..

umarım açıklayıcı olmuştur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteg -- 8 Haziran 2013; 23:46:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.