Şimdi Ara

XC90 D5 izlenimlerim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şubat 2013 ten beri XC90 D5 kullanıcısı olarak izlenimlerimi aktarmak istiyorum.
    Geniş 7 kişilik bir suv arayışına girince değişik markaları gezer oldum. Sonra bir gün eşim niçin Volvo ya bakmıyorsun dedi. Nedense içimde hep Volvo güzel araba ama Türkiye de binilecek marka değil diye düşünürdüm. Bunda volvo sahibi arkadaşlarımın servis ücretlerinde yakınmalarının çok büyük etkisi olduğunuda inkar etmeyeceğim. Her neyse lafı uzatmadan girdim bir volvo satıcısına baktım xc60 ve xc90. Tabiki hedefe ve ihtiyaca yönelik olarak XC90 uygun geldi. Her ne kadar satıcı arkadaş model değiştirecek falan dedi ise de gelecek modelin fiyatını düşününce eldekini almaya karar verdim. Sonuç olarak araçtan son derece ama son derece memnunum. Genişlik, güven, konfor ve kalite tartışılmaz. Yakıt tüketimine gelince yazın hergün şile istanbul arası yapıyorum ortalama 8.0 lt yakıyor. Bence bu cüssedeki bir araç için son derece makül. Motor sesi ve dış gürültü kesinlikle yok. Kaliteli bir müzik sistemi var. Klima ve koltuklardan bahsetmiyorum zaten muazzam.
    Sorusu olan arkadaşlar olursa seve seve cevaplarım. Sağlıcakla kalınız hepiniz.

• Öncelikle hayırlı olsun. Kazasız, keyifli sürüşler dilerim. Foruma da hoşgeldiniz.

Yakıt tüketiminiz gerçekten makulmüş. Benim birkaç sorum şöyle:

Aracı İst. ş.içi trafiğinde gezdirme ve park etme sorunu hakkında ne dersiniz?
    Ş.içi sıkışık trafikte yakıt durumu nedir?
    O cüssedeki aracın viraj kabiliyeti hakkında ne dersiniz? Şile yolunda bunu yeterince tecrübe ettiğinizi sanıyorum.
    Ve de sakıncası yoksa ne kadara aldınız?
  • kemekli K kullanıcısına yanıt
    Sn. kemekli,

Foruma hoşgeldiniz. Aracınız da hayırlı olsun.

Şu an ezberden söylüyorum ama sanırım 200 hp, 420 Nm tork olması lazım aracınızın. Bu güçte bir araç için merak ettiklerim:
    - İlk kalkış anında araçta hantallık var mı?
    - Özellikle dik yokuş çıkarken aracın yakıt tüketimi dikkate değer şekilde artıyor mu?

Aracınız tekrardan hayırlı olsun.
  • hesheit kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Sorularınıza cevap vermeye çalışayım.
    Şehir içi trafikte eğer bu cüssede daha önce kullandıysanız kayda değer bir sorun yok. Ben dah önce Mercedes ML 350, Jeep Grand Cherokee, Mercedes Viano, Ford Explorer kullandım uzun süre o yüzden açıkçası zorlanmadım. Park olarakta aracın boyu 5 serisi bir BMW den daha uzun değil. O nedenle ciddi bir sıkıntı yaşatmıyor. Fakat köşeleri alırken ve u dönüşlerde biraz dönüş çapının çok olmasından dolayı dikkatli olmak ve gerekirse 1-2 manevra fazladan yapmak gerekiyor. Şehir içi sıkışık trafikte 10-11 lt arası yakıyor. Virajlarda kullanım tarzınıza bağlı olmakla beraber cüssesine göre oldukça stabil ve kıvrak kesinlikle sıkıntı yaratmıyor ama tabiki altınızdakinin yüksek bir araç olduğunu unutursanız terlemenize neden olacaktır.
    Tekrar teşekkür ederim ilginize.
  • volkan.d kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Araç kesinlikle hantal değil. Tabiki D5 motorlu bir S60 olmasını beklemiyorum. Zaten bu tür araçlarda benim istediğim kalkış sırasındaki ataklıktan ziyade sollamalarda ki ataklığı ki onda da en ufak bir sorun yok.
    Ağırlıktan dolayı yokuşlarda gazlarsanız yakıt artıyor. Ben bir iki deneme yaptım şile yolunda bir sabah gidebileceğim kadar hızlı giderek istanbul a işime geldim ortalama yakıt 10 lt idi. Ama ciddi anlamda zorladım aracı. Uzun lafın kısası tahminimin ötesinde az yaktığını rahatlıkla söyleyebilirim. Tabi araçların yakıt tüketimi bildiğiniz gibi sürüş tarzı ile doğrudan bağlantılıdır.
    İlginize teşekkür ederim.
  • Mevcut XC90 güzel bir araç. Araca verilen paranın yarıdan fazlası devlete gitmese yollarda daha fazla görme olasılığımız olur. Yakıt tüketim değerleriniz de gerçekten uygun.

Yenisinin üretilmesi, T'ye gelmesi, oturması, ilk sorunlarının giderilmesi, özetle gönül rahatlığı ile alınabilir bir araç haline gelmesi neresinden baksanız dört yıl alır. Bu yüzden her türlü sorunu giderilmiş, sağlamlığını kanıtlamış bir araç almak neredeyse dertsiz bir seçimdir. Tekrar hayırlı olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    volvo xc90 2.4d
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.