Şimdi Ara

Volvo bakım fiyatları (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.876
Cevap
32
Favori
280.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: droran

Herkese merhabalar. Volcar gaziemir in 950 tl dediği 20 000 bakımına Ankara volan 690 tl dedi. Sizce Volan düşük kalite yağ ve filtre mi kullanacak? Haftaya Ankara ya gidecem iş için.

Kimi servisler her bakımda hava ve polen filtresi değiştiriyor, kimisi 2 bakımda bir.

Fark bu yüzden oluşmuş olabilir.
  • Volvo s90 185000km bakımı 590 lira.

motor yağı 6 litre 180tl.

yağ filtresi 25tl

eksantrik keçesi 35tl

akü(mutlu)72a silver 230tl

şanzıman yağı 25tl

servis işçiliği 95tl

toplam : 590tl.

sağ çamurluk sinyali değişti.(ücretsiz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi choiboungee -- 16 Nisan 2014; 14:36:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsnn

Zincirler biraz daha farklı ses yapmaya başlayınca genelde değiştiriyorlar vakıf değilim zincir konusunda
    Ben ingiltere ve abd klavuzunu inceledim ikiside 240 bin diğerlerini bilemiyorum ingilterede baya nemli hele iskoçya :))
    Sağlıcakla kalın

Volvo TR'nin yanlış politikaları var,bu konuda yok diyemez kimse.

Ford ile aynı motor kullanılmasına rağmen Ford 3 sene garanti verirken hemde bakım aralıkları daha fazla iken, Volvo 2 sene ile sınırlandırıyor garantiyi.

2+1 yıl garantisi biraz muallak.Bakıma düzenli girmiş olacak,mekanik aksam karşılanacak,elektrik aksamı girmiyor, ön takımdan ses gelince yağ bakımlarına bakıyorlar falan,saçma şeyler :)

Ford 3 sene garanti veriyor, elektrik mekanik döşeme diye ayırmadan. Ücretle alınan ek garanti paketleri ile 5-6 seenye uzatılabiliyor garantisi.

Sormak lazım bakım aralıkları %50 fazla olan Ford 3 sene garanti verirken, Volvo neden 2 sene ile yetiniyor, Ford kadar markasının arkasında duramıyor mu diye ?

Neyse, böyle yazınca tepki alıyorum Ford ile Volvo'yu mu kıyaslıyorsun diye

• Yetkili servislerde çok pahalı bakım fiyatları ancak ate balata, bosch filtre gibi malzemeler dışarıdan alındığında uygun fiyata getirilebilir. Örneğin 2006 model S60 için ön balatahttps://www.ankpar.com/volvo-%C3%B6n-balata-k%C4%B0t%C4%B0-s60-s80-v70-xc70 linkten baktığımızda 188 TL dışarıda ancak yetkili serviste bu 300-350 TL arası değişiyor sanırsam. Malzeme kalitesinin de pek farkı yok.
  • Syn winnisertan müthiş bir çözüm bulmuşlar :)
    Git ford al o zaman diyorlar

Başka kimsede kusur yok
    Kusur bizde

Eleştirmek yok git ford al

Nasıl çözüm ama :)))))))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Syn winnisertan müthiş bir çözüm bulmuşlar :)

Başka kimsede kusur yok
    Kusur bizde

• ooo ylv77 honda aldın kaçtın formdan :) Uğramıyorsun buralara
  • forumun özelliği, dinamik ve bilgilendirici yapıdan uzak, kalitesiz ve seviyesiz yorumlar beni sıkıyor, iç açıcı, bilgilendirici ve faydalı bilgileri okuyup yorum yazmamaya dikkat ediyorum.
    azmine ve mücadeleci gücüne saygı duyuyor ve yazmasamda sizi sonuna kadar destekliyorum. sevgiyle...
  • Teşekkür ederim seni kaçırdılar buralardan ben gitmemekte direniyorum :) bir isteğin olursa beklerim

• Öncelikle herkese merhabalar.
    Aracım s60 ın bir önce ki kasasının son üretim yıllarında çıkan sport editon paketi. Bunlar safkan son volvolar olduğu için ( motoru ford mensei değil ) motor bakımı yetkili servis fiyatları konusunda bir şey diyemiyeceğim.
    Lakin sayın fsnn isimli üyenin sahsım adına sonuna kadar arkasında olduğumu bende belirtmek isterim. Nede olsa burada hepimiz adına azimli bir duruş sergiliyor. Bu kadar tepki çekmesi tuhafıma gitti sahsım adına.
    Şunu belirtmeliyim ki ford ile volvo ne ürettikleri mallar adına ne de sevis fiyat politikaları adına kıyaslanamaz elbette. Ama fiyatlardan memnun olmayan bazı kullanıcı kitlerinin ki tam da yeri ve asıl amacı bu olan forumda ! memnuniyetsizlerini dile getirip paylaşmaları üzerine verilen cevaplar her zaman seviyeli bulduğum s60 konu baslıgı altına yakışı kalmamıştır ve anti objektif bir duygu uyandırmıştır. Şahsi fikirlerimi paylaştım hepinize iyi günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: jacksonvolvo

Yetkili servislerde çok pahalı bakım fiyatları ancak ate balata, bosch filtre gibi malzemeler dışarıdan alındığında uygun fiyata getirilebilir. Örneğin 2006 model S60 için ön balatahttps://www.ankpar.com/volvo-%C3%B6n-balata-k%C4%B0t%C4%B0-s60-s80-v70-xc70 linkten baktığımızda 188 TL dışarıda ancak yetkili serviste bu 300-350 TL arası değişiyor sanırsam. Malzeme kalitesinin de pek farkı yok.

http://www.otosupermarket.com/S60-I-2001-2010,LA_338-2.html#labels=338-2 sitesinde de birçok alternatif var. ATE,EBC,TRW,BREMBO gibi markalar kendini ispatlamıştır.

Yetkili serviste balata değiştirmek biraz mantıksızlaşıyor yarı yarıya olduğu için fiyatları.

• quote:

Syn winnisertan müthiş bir çözüm bulmuşlar :)

Başka kimsede kusur yok
    Kusur bizde

Servis pahalı olur,kalite sunuyorum garanti veriyorum diye arkasında durur anlarım.

Fakat 2 sene garanti verip, ortak motoru kullandığın markadan bakım aralıkların 5000km(%50) kısa olursa ve parçalarında pahalı olursa bunda mantık aramak;mantıksız oluyor ! Çünkü hiçbir yönü yok mantıklı :)

Dün Altunizade VOLCAR macerası yaşadım. 2 yıllık garanti biteli 4 ay oldu, +1 yıl Ankara sigortanın garantisinin devam etmesi için, eski sahibinden sigorta devri alacaksınız,öyle talep yapacağız gibi mantıksız bir yaklaşım geldi. Sonra baktılar ki bakımı 3000 km geçikmiş, bunu garantiye sokmazlar dedi. Sorunlu olduğum parçanın yağ bakımlarıyla uzaktan yakından ilgisi yok fakat bunu bahane gösteriyorlar :)

1250 lira işçilik dahil rakamı, dışarıdan aynı üretici firmanın parçaları ile 500 liraya işçilik dahil yapılma imkanı var :) Tabiki beklemiyordum servisin uygun fiyat vermesini. Üretici firmadan alınan rakamlar ile servis rakamları aynı olmaz bunun bilincindeyim. D

Demek istediğim 65.000 km de bir araçta 2 yıllık garantisi dolalı 4 ay oldu, 3. yıl garantiside yağ bakımı 3000 km geç yapılmış diye garantiden yapılmıyor işlem.

Çoğu marka 3 yıl hatta 5 yıl garanti veren markalar bile varken kapsamlı bir 3 yıl garantisi çok mu geliyor Volvo'ya ?

Araç teslimatında bile 3 yıl muayene geçerlilik süresi oluyor, Volvo ise aracına 3 yıl garanti vermiyor ?

Elektrik-elektronik aksamın, farların,stopların,kaportanın,hatta rutin bakımı yapılmayan herşeyin garantisi olmalı. Alternatör bozulduysa yağ bakımlarına bakılmamalı, triger koptuysa bakılmamalı(120.000 km'ye kadar olan araçlardan bahsediyorum).

Toyota, 10 yaşındaki araçların farlarını bile değiştiriyor üretim hatası diye. Bu aslında 10 senelik garanti demektir bir anlamda. Üretim hatalarına karşı adamlar hep destek tam destek.

Çok mu zor malının arkasında duran marka olmak.

Magnus Morin adında Volvo Carda müşteri yönetici birisiyle mail yoluyla irtibata geçtim. Bana söylediği '' Volvo 3 sene garanti vermez, hiçbir parçanın ömrü ile ilgili bir
    taahhütte bulunmaz diyor :)

Volvo Car TR komple motor,komple şanzıman değiştirmek gibi mantıklı ve cömert hareketler yapıyor fakat garantiye girmemesi için elinden gelen tüm pürüzleri yapıyor malesef.

• Desteğiniz için teşekkür ederim

• Selamlar
    Volvo v60 almaya niyetlendik
    2012 2.0d3 rdesign full.. ayrica ek 5000tl lik donanima sahip bir arac yakaladik
    Arac 22000 km de.
    Verilen fiyat 90..
    Yalniz ilk bakima 1500 tl verdim dedi. O da ne? Bu mu gercek bakim ucreti??
    Bir de aracin fiyati iyi midir?

• Normalde 900 tl civarı volvonun internette aracın modeline ve motoruna göre fiyat çıkartıyor ordan bakabilirsiniz
    Araç sahibi şöyle haklı olabilir koltuk derisinin garantili olabilmesi için deri bakımının volvoda yapılmış olmadı gerekiyor pnuda yaptırmış olabilir
    Benim tahminim
    Araç fiyatı ise uygun gibi gözüküyor

• Yaklaşık 6 yıldır volvo kullanıyorum, S 40 la başladık, S 60 la devam ediyoruz. Büyük konuşmayım ama artık Volvo almam. Tek nedeni de bu bakım fiyatları ve daha doğrusu bakım mantığı!!!
    Ben çoğu arabada bakım fiyatlarını benzer bilirdim. Eşime aldığım Vw Tiguan'ı ilk bakıma götürdüm. 450 civarı ödedim. Ama Volvoda maşallah 750 nin altını hiç görmedim.
    Onu da geçtim de esas benim sinirlendiğim konu bakım aralıkları. 10000 kmde bakım nedir? Niye bizi bu kadar enayi yerine koyuyorlar acaba? Nasıl olsa Volvo müşterisi saygılıdır, uysaldır diye mi?10000 km, çoğu kişi için 3 ayda yapılacak bir mesafe ve bu kısa sürede yapılan bakımın paradan başka amacı olduğuna beni kimse ikna edemez.Bana her şeyi açıklasalar da bunu açıklayamazlar. Artık yeter, maymun gözünü açtı!
    Aslında bu konuda çok doluyum. Daha söyleyecek çok sözüm var ama görüyorum ki şikayetlenen arkadaşlara yardımcı olmak veya belli konularda hak vermek yerine mutlaka biz haklıyız diyen bir yönetim varmış Volvoda zaten. O yüzden fazla bir şey yazmamada gerek yok.
    Saygılarımla

• Syn lawyer bizim amacımız sizin gibi fahiş fiyatlara serzenişte bulunmaktı(130 tl ye satılan lastik tamir spreyi işcilik dahil 400 tl ye yapılan deri bakımı, 360 tl ye satılan 70 amper akü 900 tl ye yapılan bakım vs vs)
    Ancak sitede o kadar aracıyla ve markayla duygusal bağ kuran arkadaş var ki bu eleştirileri sanki üstüne aldılar neredeyse hakaret edecek kullanıcı vardı. Arkadaş altı üstü teneke parçası bugün onu alırsın yarın öbürünü
    Ama ortada bir gerçek var bmw ve mercedesten daha fazla olan yetkili servis bakım fiyatları
    Saygılar

• Evet size katılıyorum, gerçi Volvoyla benim de duygusal bağım var ama bir yere kadar!
    Arkadaşım BMW de ilk bakım 30000 km civarında dediğinde çok bozulduğumu hatırlıyorum.
    Aslında Volvo halen güvendiğim kaliteli bir marka. Bence kesinlikle premium araçlar üretiyorlar. Ancak en azından Türkiye için satış sonrasının rezalet olduğunu düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: lawyer23

Yaklaşık 6 yıldır volvo kullanıyorum, S 40 la başladık, S 60 la devam ediyoruz. Büyük konuşmayım ama artık Volvo almam. Tek nedeni de bu bakım fiyatları ve daha doğrusu bakım mantığı!!!
    Ben çoğu arabada bakım fiyatlarını benzer bilirdim. Eşime aldığım Vw Tiguan'ı ilk bakıma götürdüm. 450 civarı ödedim. Ama Volvoda maşallah 750 nin altını hiç görmedim.
    Onu da geçtim de esas benim sinirlendiğim konu bakım aralıkları. 10000 kmde bakım nedir? Niye bizi bu kadar enayi yerine koyuyorlar acaba? Nasıl olsa Volvo müşterisi saygılıdır, uysaldır diye mi?10000 km, çoğu kişi için 3 ayda yapılacak bir mesafe ve bu kısa sürede yapılan bakımın paradan başka amacı olduğuna beni kimse ikna edemez.Bana her şeyi açıklasalar da bunu açıklayamazlar. Artık yeter, maymun gözünü açtı!
    Aslında bu konuda çok doluyum. Daha söyleyecek çok sözüm var ama görüyorum ki şikayetlenen arkadaşlara yardımcı olmak veya belli konularda hak vermek yerine mutlaka biz haklıyız diyen bir yönetim varmış Volvoda zaten. O yüzden fazla bir şey yazmamada gerek yok.
    Saygılarımla

kesinlikle katılıyorum, aynı fikirdeyim ..

beni volvo dan tek soğutan satış sonrası saçma sapan servis hizmetleri (maliyeti, etkinliği vs..)

• Siz duygusal bağ kurduğunuz halde gerçekleri söyleyen birisiniz bizim söylemimiz bunu yapamayanlara bmw bakım aralığını kıstı artık 30 bin değil
    Ancak 10 bin km de çok az
    Ben 14 yıl önce servis müdürüyken tam sentetik yağ yoktu ve bakım aralığı dizellerde 7500 ve 10 000 di demekki hiç yağ teknolojisi gelişmemiş demekki euro dizele geçilmemiş
    Ama tabiki çıkıpta ticari kaygıdan dolayı bakım aralığını uzatamıyoruz demiyorlar intenette araştırırsanız yağların 20 bin km sonra bile özelliğini kaybetmediğini göreceksiniz bunla ilgili birçok test var abd deki mobillerin üstünde 15000 mil garanti yazar 24000 km eder ve üstünde bir yıldız vardır yağ kutusunun çevirincede yıldızın açıklamasında 15000 mil sonunda yağlama özelliği kaybolmadığı görülmüştür der. Neyse defalarca yazdım
    Yapacak birçey yok 2000 yılından beri volvo kullanıyoruz soran herkese yetkili servise gitmeyeceksen al diyorum
    İkinci elini almayanı dövüyorlar diyorum
    Dün bir xc60 buldum 86 bin tl 2.0 t 2011 model sadece boya var
    Valla aracımı satabilirsem hemen alıcam
    Varmı böyle bir fiyat 2 yaşında araç sıfırından 60-70 bin tl düşmüş
    Ben yetkili arkadasada sordum cevap alamadım volvonun ikinci elinin bu kadar düşük olmasının en büyük sebeplerinden biri servis politikası olabilir mi diye cevap alamadım
    Şu bir gerçekki sıfır volvo alırsan ciddi zararları göze alacaksın
    Ama ikinci eli de almak çok ama çok mantıklı benim fikrim bu
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsnn -- 4 Mayıs 2014; 17:13:21 >

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.