Şimdi Ara

Volvo bakım fiyatları (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.876
Cevap
32
Favori
280.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Takip eden arkadaslar için servisi aradım kesinlikle mobil kullanmadıklarını zaten bunun mümkün olmadığını yıllardır anlaşmalı olan castrol yağ kullandıklarını söylediler
    Şubat ayında bakımı 430 tl ye yaptıklarını idda eden biri olduğunu söyledim fatura no ve tarihi istediler
    Bende ısrarla faturayı göstermediğini söyledim
    Bilginize
    Lütfen yanıltıcı aldatıcı sırf birşeyler yazmak için yazmayalım tartışma çıkarmayıp polemiğe girmeyelim
    Yokse bende çok isterim 430 tl ye bakım yaptırmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fsnn F kullanıcısına yanıt
    Merhaba Arkadaşlar,

normalde yazmayı düşünmüyordum ama artık bilgi kirliliği hat safhaya ulaştığından müdahale etme gereği duydum.

1- Evo 1996 yılından bu yan Mobil ile anlaşmalıdır ve Mobil kullanmaktadır. Kimi aradınız nereyi aradınız bilmiyorum ama konuştuğunuz kişi ya sattığı yağı bilmiyor, ki sanmıyorum ya da siz EVO yerine başka bir servisi aradınız. Buna da inanmayan gitsin Evo'da bir baksın Castrol ürünü görebiliyor mu?

2- Volvo, Castrol SLX değil, Castrol Edge Professional'ı tavsiye ediyor ve ilk dolum yağı olarak bunu kullanıyor. Castrol ile anlaşmalı servisler bu yağı kullanıyor, SLX'i değil. Bu arada "Edge Professional" ile marketlerde, sanayide vb. yerlerde satılan "Egde" ürünü aynı ürün değil ve Professional serisi sadece Yetkili Servislere sunulan bir ürün.

3- Volvo hiçbir surette yağ'da bir markayı kullandırmayı koşul olarak koymaz, koyamaz. Volvo Standartları belirler ve bayiler bu standartlara uyan markalar ile anlaşma yapabilirler.

4- Bu nedenle Volvo yetkili servisleri bünyesinde farklı yağ markaları ile karşılaşmanız doğal.

5- Bir servis bir müşterisine 100 TL'ye yaptığı işlemi diğer müşterisine 200 TL'ye yapabilir. Buna kimse karışamaz, Distribütör hele hiç müdahale edemez. Yasal mevzuat buna asla izin vermez.

bu da bu konuda yazdığım ve yazacağım son yazıdır.

Sevgiler

• Ürünün adını castrol professionel slx demiştim zaten
    Resminide ekliyorum
    Piyasada bulunmadığı doğru biraz araştıran bulabiliyor
    Almak isteyen benle irtibata geçebilir nerden alacağını söyleyebilirim

0212 2866666 numaradan aradım önce 5 i tuşladım açan olmadı sonra 0 ı tuşladım servisden biriyle görüşeceğimi söyledim ve telefona çıkan kişiye sordum
    Artık serviste çalışan kişi hangi yağı kullandığını bilmiyorsa orası biraz sizi ilgilendiriyor
    Servis santrale bakan bayanı arayıp 09:15 te böyle bir telefon gelmişmi geldiyse kime bağlamış sorarsanız hangi arkadaş bilgi vermiş öğrenirsiniz
    Hemde hangi yağı kullanıyorsunuz bilmiyormusun diyebilirsiniz
    Benim hatam görüştüğüm kişinin ismini almamaktı

Ayrıca sadece şahsi fikrim motor kaputunun altında ve kullanma klavuzunda her yerde volvo castrolü öneriyor yazarken yetkili servisin başka bir marka kullanması garip
    Mantıklı açıklaması olabilir şahsi fikrim

• Doğru sondaki slx ibaresi yok
    İkiside professionel olarak geçiyor
    Servisin kullandığı edge professionel
  • Bakınız çok enteresan bir durum çıktı ortaya

Otomotiv sekteründe çok yağ markası değiştirmek tavsiye edilmez ama bunu yetkili servis yapıyorsa ben birşey diyemem
    Evoya gidince mobil arkasa gidince castrol. Volan volvoya gidince shell vs vs peki nedenmi bu tavsiye edilmez
    İşte cevabı

Alıntıdır

Aracınızda kullandığınız yağın markasını,yağın numarası aynı olsa dahi sık sık değiştirmek motor parçalarının aşınmasını hızlandırır.

Firmalar aynı numara yağlarda farklı katkı maddeleri kullanıyor.Yani örnek verirsek A firmasının ürettiği 10W 40 yağı ile B firmasının ürettiği 10W40 yağlama yağları arasında temel katkı maddeleri aynı/benzer olmasına karşılık detayda katkı maddeleri arasında farklılıklar bulunmaktadır.

Aracınızda A firmasının yağını kullanırken yağı tamamaen boşaltıp;B firmasının yağını motora koyarsak yağ sıcaklıkla birlikte motor üzerinde önceki markadan kalma yağ kalıntıları ile -yağ filtresi yenisi ile değiştirilse dahi-polymer bileşikler ve bozulmuş yağ molekülleri oluşturmaya başlar.Bu bileşen ise yağ filmi oluşmasını engelleyerek yağlamanın yetersiz seviyede kalmasına sebep olur.Yağ da köpürmeler de yan etki ve bu durumun belirtisi olarak görülmeye başlar.Molekül yapısı bozulan yağ motor parçalarının çok kısa sürede aşınmasına ve masraflı arızaların oluşmasına neden olur.

Eğer yağımızı başka bir marka ile değiştireceksek motora flaş işlemi yapmamız gerekir.

Flaş işlemi nasıl yapılır?Motorun eski yağı motor stop edildikten sonra 10 dk beklenir ve karter tapası açılarak tamamen boşalması beklenir.Yağ filtresi değiştirilir.Karter tapası kapatılarak yeni marka yağ eklenir(Yağın yağ çubuğundaki 'low çizgisine kadar doldurulması yeterlidir').Yeni marka yağ ile motor ısındıktan sonra + 15 dk daha-toplam çalıştırma süresi 20 dk.dan az olmamak kaydıyla-motor rolantide çalıştırılır.

Motor stop edilerek yağın 10 dk boyunca süzülmesi beklenir.Karter tapası tekrar açılarak yağ boşaltılır.Yağ filtresi yenisi ile değiştirilir.Yeni karter tapa contası ile tapa yerine takılır.Yeni marka yağ ile motor tekrar doldurulur(Bu kez motor yağı normal seviyesinde doldurulmalıdır.).Motor bu şekilde çalıştırılmaya devam edilir.

Flaş işlemi bu şekilde yapıldıktan sonra yeni marka yağınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kaldı ki farklı yağ kullanmanın Volvolarda ekzantirik dişlisini bozduğunu duymuştum. Farklı servislere giden araç sahibi yetkili servis olmasına karşın özel servislere gidermişcesine hangi ürünleri ve markalarını sorması gerekiyormuş demek. Açıkcası güvenim azaldı .

• fsnn coşmuşsun dostum,

bir dönem ben buralarda toz atıyordum. şimdi maşallah sen bayrağı ele almışsın. arkadaşımızın biri honda 6 yıl garanti demiş, doğrudur. lpg dahil. honda izalasyon sistemini yense, s60 daki sağlam gövdeyi oturtsa aracına bırak volvo v si bile kalmaz. neyse...

şimdi bizim hondaların (yeni kasa fb7) polen filtresi karbonlu olarak yok.

ne yaptım, işte açıklıyorum.

A:234 B:224 H:30 yani (234x224x30)

ölçüler bu şekilde.

mann karbonlu filtre CUK 5480 ise 546x111x30 ölçülerinde fiyatı 30 Tl.

önce 546 dan 234 mm gelen kısmı kesiyoruz. diğer uçtanda aynı şekilde kesiyoruz.

sonra 111x111 = 222 mm oluyor. aradaki çerçeve kısmıyla oldumu 224 mm.

yani 234x224x30 ölçülerinde 30 Tl.ye karbonlu polen filtresi elde ediyoruz.

not: kesilen yerlerin uç kısmınada eski polen filtresinin çerçevesinden yapıştırdınmı oldu bitti.

serviste normal filtre 78 Tl. karbonlusu almanyada siparişle geliyor 90 günde 23 euro + kdv + kar marjı. ortalama 80 Tl. gibi desek olur yani.

hayat o kadar acımasız ve zalim ki.....

ama bu acımasızlığı ve zalimliği yenecek zeka ve güç lazım.

bunuda kondisyonları yüksek olanlar başarır.

fsnn arkadaşımızın dediklerine katılıyorum.

arayan bulur.

Türkiyede hukuk; haklının yanında değil, mücadele etme gücü olanın yanındadır. (mecazi anlamda soyut düzlemde yön veren sörfçülere.....)

sevgiyle...

edit: felsefenin gücü karşısında diz çöküp eğiliyorum. eğilmeyen başaramaz. itiat et mutlu ol....

• Ylv dostum sende yaInca çoşuyorsun bazen honda almasamıydınki diyorum yalnız bıraktın beni buralarda bak özrü kabahatlerinden büyük
    Benim hiç aklıma gelmeDi her servisin başka marka yağ kullanacağı oysa üniversitede ilk öğretilen derslerden biriydi yıllar yıllar önce çok sık viskosite ve yağ markası değiştirmek tavsiye edilen bir husus değildir diye 19 sene önce anlatmışlardı o zaman viskositeyi anladımda marka neden diye sormuştum hocada dilinin döndüğünce anlatmıştı neyse şimdi onada bir açıklama yaparlar
    Farzedelim yukarıdaki arkadaş 430 a bakım yaptı
    Bu nedir arkadaş servisin biri 900 veya 700 biri 430 sen
    Her servise girdiğinde acaba kazık yedimmi diye düşünmeMisin
    Bu nasıl bir politika tamam fark olur da bu kadarda olur mu
    Ben arkadaşın 430 a yaptırdım dediği için bu yorumu yaptım yoksa faturasını vs görmedim
    Neyse ylv dostum çok uzak kalma arasıra uğra
    Hava filtresini halletmene sevindim
    Aslında muadili vardı kesip biçmene gerwk olmayabilir bak sardesin filtreleride kaliteli yerli üretim. Ben inceledim het filtreyi yapmaya başladılar s60-s80 illa vardır hondanında satan bir yer bul hondanın kodunu ver onlarda bir program var sana tam sardes marka karşılığını versin
    Sağlıcakla

• quote:

Orijinalden alıntı: onur6165

Kaldı ki farklı yağ kullanmanın Volvolarda ekzantirik dişlisini bozduğunu duymuştum. Farklı servislere giden araç sahibi yetkili servis olmasına karşın özel servislere gidermişcesine hangi ürünleri ve markalarını sorması gerekiyormuş demek. Açıkcası güvenim azaldı .

Olabilir o konuya çok vakıf değilim ama yağ markası olayı tam bir bomba
    Hayatımda duymadım varsa böyle bir durum benim cahilliğime verin duymadım
    Ben opel yetkili servisinde gm den başka yağ, renaultta elf ten başka, fiatta selenia yağdan dan başka görmedim varsa da bilmiyorum bilen varsa bizde öğrenmiş oluruz. Bu markaları bildiğim için yazdım diğerlerindede aynı sistem olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsnn -- 13 Mayıs 2014; 7:30:37 >
  • s60 20.000 bakımına 900 tl verdim. bugun ankara volandan msj geldi 20.00 bakımı kampanya 680 tl diye. Her volvo servisi ayrı fiyat veriyor ve her servis kendisine özgül kampanya yapıyor varmıdır böyle başka bir firma bilemedim arkadaşlar
  • allah askina araclarinizi opun de basiniza koyun servisleri de oyle:) dogus grubunda skoda dan seat e wv den audi ye ne fahis fiyatlar oduyo millet :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk_acar

volvo c30 un üzerinde ki mevcut amörtisör ün 1e1 muadili magneti marelli arkadaşlar. taktırdım. sordugumda kimseden ses cıkmadıgı ıcın yarın bı baskası aratırsa buradan takıp eder artık. servste tanesi(ön) 580tl idi . ben tanesini 110tl ye aldım.

Bu mesajınızı buldum aylar önce siz neden servisi öpüp başınıza koymadınızda dışarda yaptırdınız çok merak ettim

siz kendi amörtisörünüzü kendiniz değiştiriyormusunuz? yada disk balataların ? normal bakım işini kendınız yapıyormusunuz? 320tl ye sachs marka baskı balata aldım değiştim maliyeti budur değişimin =)

hatta debriyaj için şanzuman üzerinden vites halatını sokerken kafadan koptu serviste 470tl idi. bende aradım taradım 15l ye fiat ın birebir kafası uyuyordu onun kafasını preslettım.

elinizden geliyorsa yapın. gelmiyorsa oldukca kaliteli araclar volvo. audide parasını haketmeyen araclara bırde müthiş kazıkcı servısındense volvonuzu ford yada volvo servıslerı pahalı gelmesın. servis savunuculugu yapmıyorum. ne kdr ekmek okdr köfte olayı. benım arac 2007 model garantısı yok bısıyı yok. benım etım butum da belli. kendı yagımda kavruluyorum.

ama gucum olup da 80bın tl ye v40 alsaydım o gucum olsaydı bana gore v40 audı de a4 den guzel ve saglam (t4 manuel ı olaydı ) o gucum varsa o arabayı alabılıyorsam servıs bana koymamalı.

adam 100bın tl ye a3 alıyor bıde mıslı mıslı fazla servıs parası ödüyor. (ki çöp v40 ın yanın da)

volvo nun piyasa da tutunamaması vs bunlar servis olayından değil. güc saglamlık kalıte vs den de degıl. reklam ve populerlıkle alakalı. delinin biri kuyuya tas atmıs. millet de arkasından atlıyor işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk_acar -- 13 Mayıs 2014; 15:50:33 >

• ekonomik olarak sizİn gibi bazı hususlarda aynı parçayı başka servisler uygun fiyata Taktıklarını dile getirdik
    Ben servis taraftarıyım o kadar eleştirsemde ama uçmamak kaydıyla
    Bana uçuk gelen başkasına normal gelebilir. O yüzden birbirimizi kırmadan saygı çerçevesinde birşeyler yazMak önemli bana katılan olduğu kadar katılmayanda var.
    Sizde kısmen yukarıdaki mesjınızda benim yazdıklarımı özetlemişiniz
    80 binliraya araba alsanız ford motorlu olsa garantiniz bitse aynı parçayı forda 450 ye mi taktırırdınız volvoya gidip 900 e mi o yüzden bir de lütfen bu açıdan bakın
    Paramız var diye saçacak değiliz parası olan 900 verir olmayan yetkili servisle pazArlık eder 430 a kadar indirdiğini idda edenler var yada dışarıda taktırır ama öpüp başınıza koyun deyipte sizde ekonomi yapıyorsanız ilk yazdığınız biraz garip oldu. Burda da sürekli servis politikalarını savunupta deri bakımı çok pahalı dışardan deri kremi alan varmı yada dışarda bu bakımı yaptırsak diyenleri okudukça gülüyorum

Be adam geçen servis politikalarını savunuyordun ne oldu birden :) biz yazınca tepki gösteriyordun :)
    Volvo reklamı olmadığından satmıyor öylemi volvo yapmış yapıcağı kadar reklamı sokaktaki bir gence en sağlam araçlardan birkaç tane say deseniz ilk üçte volvpyu saymaz mı? Volvonun ölümlü kazası yok diye bir efsane herkes tarafından duyulmadı mı? Eeee ne reklamı daha niye satmıyor o zaman
    14 yıldır volvp kullanan biri olarak her gören veya muhabbeti açan servisi çok pahalı yedek parçayla nasıl baş ediyorsun servis ağı zayıf değil mi? İkinci el çok ölü değil mi? Gibi onlarca soruya maruz kalıyorum
    İşte sanırım cevaplar bu. İster katılırsınız ister katılmaz

İyi günler
    Edit: bu delinin kuyuya taş atma meselesindeki kasıt bizim yazdıklarımız mı? Onu anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsnn -- 13 Mayıs 2014; 18:35:17 >

• Ha unutmadan birkaç soru sormuştunuzdisk balatalarını ve bakımı kendim yapıyorum yaptımda. İmkanım olmadığı zaman(yağlama kanalı lift vs) başında durur ben tarif ederim çırak yapar çünkü daha elektrikli el freninden bi haber olup diski takarken veya sökerken sapıtanlar var

• sayın fsnn yazılarınızı uzun zamandan beri takip ediyorum (hatta bu yüzden sanırım ceza aldığınızdan da haberim var) tebrik ediyorum ve devamını bekliyorum, eleştirenlere de akıl sır erdiremiyorum...

adam kimseye sövmüyo, hakaret etmiyo, keşke sizin şu yaptığınızı her markadan birileri baş kaldırarak yapsa da (sadece bakımlar değil) her konuda fiyatlar düşse, sizi eleştirenler adına bile yaptığınız bu haklı mücadelenin devamını diliyorum, umarım bir gün oturdukları tahttan aşağı tebaa'ya bakıp hatalarının farkına varırlar...

benim de servis konusunda yaşadığım sıkıntılar olmuştu, hatta şikayet etmiştim 3 yıl önce :)) (s40 arka çift amortisör takıma 2750 tl istedi yetkili servis) daha cevap gelmedi, bu ciddiyetsizlik çok canımı sıkmıştı ama inanmayanı inandıramıyosunuz malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eritroblastosis -- 13 Mayıs 2014; 19:22:37 >
  • ufuk_acar kullanıcısına yanıt
    bende golf ü aldığımda 2. el olmasına rağmen doğuşa saya söve aldım üstelik dsg kesin patlıcak dedim, geçen hafta bakıma girdi aracım 2. yıl 23000 km dsg kavrama iyi niyet garantisinden ücretsiz değişti, 350 tl (işçilik masrafının yarısı) 450 tl de rutin bakım için ödedim... tamam golf le volvo tabiki bir değil ama doğuş grubunun genel olarak tavrını bilirsiniz ve dsg nin sorunlarını, beni hiç yormadan topu topu 50-60 bin TL lik, garantisi bitiş aracımı iyi niyetten bile 3000 tl lik masrafı kendileri karşılarken ( yani malına sahip çıkarken ), volvo gibi ben premiumum diyen ve bir ev parası verdiğiniz firmadan da aynı şeyi hatta daha fazlasını beklemek normal bence...

ayrıca başka bir yorumunuzda beirttiğiniz ve başkaları tarafından da sıkça belirtilen "aslan besliyosan yemine katlanacaksın" mantığındaki --bu fiyatlara premium araç alıyosanız bakım masraflarına katlanın-- tarzı yaklaşımları çok yanlış bulyorum, her ne kadar prestij, güvenlik, vs vs nedenleri olsa da bu araçlar için verilen paralar teknoloji için verilir, örneğin bmw 320d ye 180 bin verirsiniz ama 100 km de 5,5- 6 lt o performansta yakaladığını görünce mutlu olursunuz, yani bmw süper araç bu araca biniyosak 15 lt de yaksa olur mantığı yanlış, yani bu araçları alırken yeterli, hatta fazlası veriliyosa, 3 tane filtre 4 lt yağ için her 10000 km de tekrar tekrar yüksek masrafın amacı nedir? ( bmw örnektir, bence hepsinin amacı aynıdır)

servis yetkililerinin katılmadığım savı ise gider kalemi... eğitimler garanti masrafları vs bi yana, syn fsnn nin dediği gibi her markada eğitim var, eğer müşterini mutlu etmek istiyosan düşür masraflarını, sonra da araç ve bakım fiyatlarına yansıt...

P.S. :laf atmak, kırmak için yazılmamıştır, bilgi ve eleştiri içerir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eritroblastosis -- 13 Mayıs 2014; 19:24:11 >

• Sn eritroplastosis teşekkür ederim desteğiniz için en azından sessiz kalmadınız. Bir çok kişide özel pm atıyor ve sırf bazılarıyla muhatap olmamak için bu yolu seçtim diye de belirtiyor.

Ben 8 yıl otomotiv okudum yetkili servistede çalıştım yazdıklarımın çoğu tecrübeyle ve bilgiyle sabittir
    Bakınız çok güzel bir noktaya değindiniz madem bu kadar bakıma para veriyoruz malının arkasında dur değil mi?
    Bakın o şanzıman arızası volvoda olsaydı düşünemiyom olacakları
    Winnisertan tüm bakımlarını volvoda yaptırmış sadece bir bakıma zamanında girememiş devirdaimden ses geliyor son bakımı geçirdiniz diye garantiye alınmamış
    Siz şanzıman diyorsunuz
    O devirdaim aradaki farka bakarmısınız
    Nerden tutsan elinde kalıyor
    Hele her servisin farklı marka yağ kullanabilme serbestisi basit, normal bir durum değildir.

Sağlıcakla kalın

• quote:

Orijinalden alıntı: fsnn

Neyse ylv dostum çok uzak kalma arasıra uğra
    Hava filtresini halletmene sevindim
    Aslında muadili vardı kesip biçmene gerwk olmayabilir bak sardesin filtreleride kaliteli yerli üretim. Ben inceledim het filtreyi yapmaya başladılar s60-s80 illa vardır hondanında satan bir yer bul hondanın kodunu ver onlarda bir program var sana tam sardes marka karşılığını versin
    Sağlıcakla

benim konu hava filtresi değilde polen filtresiydi dostum.

hava filtresini sakura (ithal 20 tl) alabilirim. hava filtresi ile ilgili sıkıntım yok.

benim kast ettiğim konu polen filtresi ile ilgiliydi. Normal polen filtre fiyatına ben mann marka 2,5 adet karbonlu (yukarıda belirttiğim yöntemle) elde ediyorum.

yani buradan vermeye çalıştığım mesaj şu aslında.

ey dostlar;

aracınızın markası her ne olursa olsun. yetkili servislerde illa ben bunu alıpta yüksek fiyatlı kullanacağım diyenlerin olduğu gibi, parası olsa dahi gidipte daha uygun fiyatlara (kaliteli muadil ürünler) ürünler alınıp araçlarımızda kullanabiliriz.

Bosch marka 22 tl. hemde aktif karbonlu. micronair marka normal fiyatı 70 küsür tl. hemen hemen 4 adet bosch marka karbonlusunu almak varken neden normal (karbonsuz) pahalı ürün alayım. mantık bu. mann ve bosch bence micronair markaya her yönüyle katlar böler ve çarpıp önlerine polen filtresi diye koyar. bu sadece bir örnek. buna benzer o kadar çok uygulamalar var ki anlatamam.

zamanında ben çok ama çok fazla yazmıştım, kaliteli markalarla uygun fiyatlara bakım yapılabilineceği hususuyla ilgili.

sevgili dostum fsnn, sizi her konuda destekliyorum, gayret ve çabanıza saygı duyuyorum.

bende biraz marka hastalığı var, oda şöyle.

ate marka balata varken bosch almam,

knecht, mann, bocsh varken gidipde sardes, fil vs. yerli ürünler almam. on kat kalitelide olsa almam. sadece ve sadece Türk markası olduğu için almam. Güvenmiyorum çünkü. her zaman demişimdir, isviçre, finlandiya.... saygı duyuyorum.

yani kaliteli ithal ürünler birinci tercihim. birde şöyle düşünelim. mann karbonlu polen filtresini benim gibi 30 tl.ye elde ediyorum ya. sardes, fil vs. sorsan daha pahalı. Hemde kaliteleri benim için şüpheli. Boya vs. çok şikayet duyuyoruz.

• Aslında polen yazacsktım heralde polen düşünüp hava filtresi yazdım. Aynı kalitede olduğunu bileyim ben yerli alırım. Biraz milliyetçilik duygularım ağır basar. Kendine iyi bak

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.