2008 modelVolvo S40 aracım var ve araçta Xenon farlar mevcut. Her marşta bu xenon farların kafası önce aşağı sonra yukarı çıkarak kendi kendine bir ayar yapar.
Geçtiğimiz gün fark ettim ki bu ayar aşağıda kalmış ve marş bastıktan sonra far yukarı çıkmıyor. Boynu bükük kaldı yani :)
Bu durumla daha önce karşılaşan var mı? Sıkıntının kaynağı ne olabilir?
Bu arada Xenon'un aydınlatması ya da sistemiyle ilgili herhangi bir problem yok, beyne bağlayınca arıza da yazmıyor.
Teşekkürler.
Tekrar Selam,
Problemin kaynağı farın içinde bulunan ve her marşta farın gövdesini önce aşağı sonra yukarı getirip, pozisyonunu ayarlayan motorun arızası olarak buldular. Bu motorun değişmesi/tamiri yokmuş dolayısıyla komple far satın almak gerekiyormuş.
Volvo'nun xenon farlarının maliyetleri belli :) Bu sebepten manuel olarak ayarlaması yapıldı ve far normal gösteriyor. Sadece her marşta aşağı yukarı hareketini ve kendi ayarını yapamıyor. Sıkıntı buymuş :)
Benzer durumda başka bir çözüm üretebilen varsa öğrenmek isterim gerçi.
Teşekkürler.
muhtemelen bu tarz bir problem yaşayan ya da bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımız olmadığı için cevaplanamamış sorununuz. Süreç ile ilgili verdiğiniz bilgiler ve çözümünüz için teşekkür ederiz. benzer bir sıkıntı yaşayan arkadaşlara yol gösterecektir eminim.
quote:
Orijinalden alıntı: erhan850
muhtemelen bu tarz bir problem yaşayan ya da bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımız olmadığı için cevaplanamamış sorununuz. Süreç ile ilgili verdiğiniz bilgiler ve çözümünüz için teşekkür ederiz. benzer bir sıkıntı yaşayan arkadaşlara yol gösterecektir eminim.
Ben de aynen öyle düşünmüştüm çünkü aracı tek bir özel servise götürüyorum ve orada da ilk kez karşılaştıkları bir durum olmuş. Onlara da tecrübe olmuş oldu ama olan bizim farlara oldu :)
Bu arada motorun arıza yapmasının nedeni de araç 2008 model ve uzun zamandır far ayarı yaptırmamıştım. Motorun döndürdüğü ve ayrıca manuel olarak ayarlanabilen mekanizma tozdan, kirden vb. dış koşullardan hareket edemez hale gelmiş. Dolayısıyla motor yanmış gözüküyor. Sigortaları da sağlamdı.
merhaba bu konu ile ilgili bir düşüncem var. volvo s40 lar focusla aynı alt yapıya sahip diye biliyorum. bende fordun her çeşidini kullanmış biri olarak size tavsiyem şu xenonlu araçlarda ön tekerlere yakın yerlerde bi açı sensörü var. şaşeyle salıncak arası bi yerlerde bu sensör basit bir çubuk şeklinde araca ne kadar ağırlık yüklenirse ona göre verdiği sinyalle far motoru yükseklik ayarı yapar. büyük ihtimalle bu çubuk kırılmış yada yerinden çıkmıştır. benim c-max titanyumda böyle olmuştu. bende bir gün farkettimki farlar çalışınca kalkmıyor. arkadaşın liftine kaldırıp inceledim. bu sonuca vardım. sizde bunu bir kontrol edin derim.
oganozdogan
kullanıcısına yanıt
Bende de aynı sorun var aracım 2009 s40 her iki far da değişti ancak yine yükseklik ayarı yapmıyor, alt sensörler de sağlam!...
quote:
Orijinalden alıntı: oganozdogan
Tekrar Selam,
Problemin kaynağı farın içinde bulunan ve her marşta farın gövdesini önce aşağı sonra yukarı getirip, pozisyonunu ayarlayan motorun arızası olarak buldular. Bu motorun değişmesi/tamiri yokmuş dolayısıyla komple far satın almak gerekiyormuş.
Volvo'nun xenon farlarının maliyetleri belli :) Bu sebepten manuel olarak ayarlaması yapıldı ve far normal gösteriyor. Sadece her marşta aşağı yukarı hareketini ve kendi ayarını yapamıyor. Sıkıntı buymuş :)
Benzer durumda başka bir çözüm üretebilen varsa öğrenmek isterim gerçi.
Teşekkürler.
bahsettiğiniz step motorlar değişiyor, İstanbul'da değişiyorlar.
S40'ların farın arka kapağını çıkartınca mercek bile sökülebiliyor.
İstanbul Bostancı sanayisinde Farcı Altan veya Farcı Cihan ile iletişime geçin.
Onlar sorununuza çare olacaklardır.
Far almak en son çare.
Ufacık 20 liralık step motor yüzünden komple far alınmaz, yazık günah milli servete...