Şimdi Ara

krank sensörü sorunu bmw e46 (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
15.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 2006 model e46 coupe aracım var yeni nesil motor başıma bi illet sorun çıktı çözemiyorum bir türlü.

1 - Aracım yolda giderken (bunu günde 1 kez yapıyor) bir anda vuruntu yapıyor araç stop ediyor resmen 1-2 saniyeliğine ve yol bilgisayarında akü işareti çıkıyor. Sonra kendine gelip yola devam ediyor araç komple yolda kalmıyor yani.

2 - Aracımı çalışır halde bi yere bıraktığımda motor ılık iken (tam sıcak değil tam soğuk değil) durduğu yerde stop ediyor bikaç defa marş vermeme rağmen çalışmıyor sadece araba soğukken çalışıyor.

Aracımda krank mili sensörü hatası vardı usta kabloda sorun var dedi tamir ettiğini söyledi.
    Şuan ustanın dediği benzin pompasının değişmesi lazım diyor.

Ayrıca şüphelendiğim bişi aracın benzin filtresinden bunu yapabilir mi ? Pompadan bahsetmiyorum aracın altında ki filtre tıkanırsa böyle sorunlar çıkarabilir mi araç ? Çünkü filtrenin ordan bir uğultu geliyor.

Akü den de olabilir mi sizce ?

Kafayı sıyırcam sizce neden olabilir bu hiç yaşadınız mı ?

Araçta lpg yok benzinli aracım

---------------------------------------------

Sorun çözüldü arkadaşlar google dan falan gelen olursa diye bildi verim dedim.
    Krank sensörü söküldü ve yenisi takıldı bu işlem 3 saate yakın sürdü komple motor ekipmanları sökülüyor. ve 3 gündür yolda giderken stop etme durduğu yerde stop etme arabanın soğukken ılıkken çalışmaması gibi hiçbir sorunla karşılaşmadım umarım karşılaşmam da.

Ses için ise aracımın sol alt tarafından bi uğultu geliyordu sürekli zaten tahmin ettiğim gibi çıktı benzin filtresini değiştirince uğultu kesildi.

yardım eden fikir veren herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NakeBenihime -- 26 Ocak 2017; 0:52:23 >

• Lpg kullanıyomusun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg de mi benzinde mi yapiyor

• Krank sensörü kablosu tamir edildi ama tamir yerim ir direnç oluşturdu. Krank sensörü aşırı pahalı bir parça değil. Neden tamir yoluna gidildi? Bu bahsettiğiniz tüm şeyler krank sensörü arızasını gösteriyor. Yenisiyle değiştirip deneyin, sıkıntı kalmayacağını göreceksiniz..

• Lpg li ise subap ayarlarına baktırın

• Senin problemin krank sensörü.. e46 ların krank sensörleri kablolu değil soketlidir.Orjinal tesisatada kurcalanmadıysa soketinede kablosunada kolay kolay birşey olmaz.
    Krank sensörü emme manifoltunun altında marş motorunun yanındadır.
    emme manifoltu sökülecek diye ustan seni keklemiş. Benzin filtresinden pompasından değildir o..
    Araç PC ye bağlayınca hangi hataları veriyor? Önce ona bir bak.
    Oksijen sensörü hatası veriyorsa eğer oda yapar. geç çalışır titrer. gazı geç yer.
  • Aracım sadece benzinli LPG yok aracımda arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi A3 Akü sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ForteVeloce kullanıcısına yanıt
    Hocam benim aracımın krank mili sensörü 650 tl ucuz bi rakam değil yan sanayisi hella marka olan ise 250 tl. Ben zaten sensörün değişmesi için göndermiştim ustaya ve bilgisayarda krank mili sensörü arızası veriyordu. Ama usta beni aradı değiştirmeye gerek yok dedi temassızlık vardı dedi şuan sensör hatası vermiyor araç dedi.
  • Hocam siklon valf diye bi parca var ondada sikinti olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: husam74

Senin problemin krank sensörü.. e46 ların krank sensörleri kablolu değil soketlidir.Orjinal tesisatada kurcalanmadıysa soketinede kablosunada kolay kolay birşey olmaz.
    Krank sensörü emme manifoltunun altında marş motorunun yanındadır.
    emme manifoltu sökülecek diye ustan seni keklemiş. Benzin filtresinden pompasından değildir o..
    Araç PC ye bağlayınca hangi hataları veriyor? Önce ona bir bak.
    Oksijen sensörü hatası veriyorsa eğer oda yapar. geç çalışır titrer. gazı geç yer.

Hocam üstte de belirttim ama tekrardan yazim size

Aracımın şamandırası zaten arızalı ölçümü düzgün yapmıyor.
    Pc ye bağlandığında bu ustaya gitmeden önce Krank mili sensörü arızası veriyordu ustaya ben sensör değişimi için verdim usta dedi ki değiştirmeye gerek yok temassızlık vardı hallettim şimdi bilgisayarda o hatayı vermiyor dedi.

Aracım soğukken ilk marşa bastığım anda alıyor marşı ama sıcakken kafasına göre lpg li araçlar gibi marşı alıyor titreme de var rölantide araçta.

Aracım 4 tane ustaya gitti kimisi palet kırmıştır dedi araç kimisi zincir dedi kimisi benzin pompası kimisi hiç anlamam dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaboes

Lpg li ise subap ayarlarına baktırın

Subap ayarı ve e46 ?

• Rudy Long Moneyyoutube
    BMW 3 Series E46 won't start. Fuel Pump problem ?
    https://www.youtube.com/watch?v=WX8zf5sDalQ

aracımı bi yere bıraktığımda motor ılık iken aynı sorunu yaşıyorum videodaki

ama yolda giderken aniden aracın stop eder gibi olması aynı şeymi bilmiyorum

aynısını bundan 1 hafta önce yaşadım benzin depom yarıdaydı 10-20 defa marş verdim çalışmadı araba arabayı olduğu yerde bıraktım eve geçtim ertesi gün geldim ilk marşta çalıştı araba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NakeBenihime -- 21 Ocak 2017; 23:18:19 >

• Konu sahibi arkadaş sorununuz yine krank sensöründen olma ihtimali yüzde 99. Değişimi uygun olur. Bobin ve bujilere baktırdınız mı ? Diğer kısım ise manifolt hava akışmetre benzin haritası güncellemesi ve uğultu için şaft askısı ile krank yataklarına bakmanız gerekli. Birde nerede ikamet ediyorsunuz usta konusunda yardımcı olmaya çalışayım.

• NakeBenihime kullanıcısına yanıt
    Bu videodaki sorun yakıt pompası. Değişmesi gerekli siemens vdo tavsiye ederim. 400 gibi rakamı var.

• Hocam ben tuzla da ikamet ediyorum sırayla gösterdiğim ustalar
    -Gebze bmw center - Abdullah usta
    -Gebze bmw mini center - Necmi usta
    -Bostancı bmw borusan oto - yalçın usta
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    hocam yakıt pompasında bi arıza varsa komple bozulmaz mı ? Benimki motor ılıkken bunu yapıyor bazen de durduğu yerde stop ediyor ama motor soğuyunca şak diye marşı alıyor ? Yani yakıt pompası bozuk araca bi müdehale yapmadan çalışma ihtmali varmıdır pompa bozuksa bi daha çalışmaz zaten o araba depoyu falan sallamadan ?
  • NakeBenihime kullanıcısına yanıt
    Bazen çalışır bazen birkaç marşta alır.

• Yakit pompasi zaman zaman pompalama yapmiyor olabilir gibimede geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

Bazen çalışır bazen birkaç marşta alır.

Peki ya benzin pompası ile giderken sorun yaratma ihtimali var mıdır sizce ?

Yani şöyle düşünün araç devirleniyor 4 ncü viteste 3-4 bin devir arasındasınız o sırada pat diye araba vuruntu yapıyor sonra akü işareti çıkıyor gaza basmanıza rağmen gaz gitmiyor araca sonra 1-2 saniye içinde tekrar çalışıyor araba ama araç içinde ki ya da dışında ki elektrikler kesilmiyor. Akü uyarısından başka bi uyarıda çıkmıyor. Benzin pompası böyle bişi yapabilir mi ?
  • arıza tespit cihazına bağlattınızmı,yakıtla alakalı olabilir bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.