Şimdi Ara

kaput açma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
37.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kaput kolunu içeriden çektiğim halde açılmıyor.tel kola takılı.. teli içeriden pense ile çekiyorum. gene tık yok...yardımcı olabilir misiniz..bunu açmanın bir yolu var mı...zırt pırt servise gidip soyulmaktan bıktım ben valla..yardımlarınızı bekliyorum...teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaput Açma: Sorun Giderme ve Çözümler

Arabanızın kaputu açılmadığı durumlarda, paniğe kapılmadan??? adımları izleyebilirsiniz:

Dışarıdan Kaput Açma

• Kaputun alt kısmında veya ızgarada genellikle bir emniyet mandalı bulunur.
    • Emniyet mandalını bulun ve bir tornavida veya anahtar kullanarak açın.
    • Kaputu dikkatlice kaldırın.

Teli Kopan Kaput Nasıl Açılır?

• Kaput teli koptuysa, motor bölmesindeki alternatif bir serbest bırakma mekanizmasını kullanmanız gerekir.
    • Kullanım kılavuzunuza bakın veya üreticinin web sitesini ziyaret edin.
    • Alternatif serbest bırakma kolunu veya kabloyu bulun ve çekin.

Kaput Teli Koptu Nasıl Açarım?

• Bahsedilen yöntemler işe yaramazsa, bir tornavida veya tel kullanarak kaput mandalına erişmeyi deneyebilirsiniz.
    • Kaputun önündeki boşluktan mandalın konumunu tespit edin ve tornavidayı veya teli kullanarak mandalı açın.

Kaput Açılmıyor

• Yukarıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra bile kaput açılmıyorsa, başka bir sorunun olması muhtemeldir.
    • Bir mekanik veya servis uzmanına başvurun.

Tofaş Kaput Teli Koptu Nasıl Açarım?

• Tofaş araçlarında kaput teli genellikle emniyet mandalıyla birlikte bulunur.
    • Emniyet mandalını açın ve aynı zamanda kaput mandalını aşağıya doğru çekin.
    • Kaputu dikkatlice kaldırın.

Şahin Kaput Teli Koptu Nasıl Açarım?

• Şahin araçlarında, kaput teli motor bölmesindeki bir kolu serbest bırakır.
    • Kullanım kılavuzunuza bakarak veya internette araştırma yaparak bu kolun yerini belirleyin.
    • Kolu çekin ve kaputu kaldırın.

Yukarıdaki yöntemleri dikkatlice uyguladığınızda, kaput açılmayan sorununuzu giderebilir ve aracınızı güvenli bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • cevap alamayacağım kimseden galiba....((((
  • Sayın Selim2004255,

Siz araba değil, 4 tekerlekli sorun kütlesi satın almışsınız! Keşke alırken dikkat etseydiniz biraz! Belki o zaman "Volvo" başlığı altında yazan insanlara bu kadar sitemkar davranmazdınız... Zira bizler satıcı değil, kullanıcıyız
  • kardeş nihayetinde 13 yaşında bir araç bu....ben sizden tecrübeniz varsa yardım bekledim...yorum yapmanızı değil. yorumlarınızı kendi araçlarınıza saklayınızzz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim2004255

kaput kolunu içeriden çektiğim halde açılmıyor.tel kola takılı.. teli içeriden pense ile çekiyorum. gene tık yok...yardımcı olabilir misiniz..bunu açmanın bir yolu var mı...zırt pırt servise gidip soyulmaktan bıktım ben valla..yardımlarınızı bekliyorum...teşekkürler...

aynısı başıma gelmişti. özel serviste sorunumu halledemediler ve karşı dükkandaki kaportacıyı çağırdılar. Kaportacı işinin ehli çıktı ve herkesin tespiti "kaputtaki ikili demirin girdiği alttaki kilit sisteminin aşağıya kaydığı" yönünde olurken, kaportacı "kilit sisteminin kaputun hızlı çarpılmasından dolayı yukarı kaydığı" tespitini yapmıştı. sonra eline ufak balyoz benzeri büyük bir çekiç alıp kaputun hemen altında bulunan ikili demire alttan vurmaya başladı. Ben kaputun zarar göreceğini ve boyasının çatlayacağını düşündüm ama volvo s40 classic kaportası o kadar sağlamdı ki hiçbir şey olmadı. Usta da eline hakim olduğundan düzgün ve sert 8-10 vuruşta olayı halletti. Yalnız her 2-3 vuruşta bir kaputu kapatıp eliyle kaput üstündeki ayarsızlıkları hissetmeye çalışıyordu.
    Sonuç olarak iyi bir kaporta ustası sorununuzu halledebilir. Muhtemelen kaput sert kapandığından kilit mekanizması zarar görmüştür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.