Şimdi Ara

'VOLVO S60 (2011 ve sonrası): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar' (972. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: gyneco
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.643
Cevap
151
Favori
1.424.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 970971972973974
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, internette aşağıdaki ürüne denk geldim:

trendyol.com
    WİOX Ayarlanabilir Otomatik Bagaj Kaldırma Yayı Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/wiox/ayarlanabilir-otomatik-bagaj-kaldirma-yayi-p-36691829?boutiqueId=61&merchantId=400302

Soru-cevap kısmında S60'a uygun olduğu yazıyordu ancak nereden tutturursam tutturayım, bir türlü sonuç alamadım. Benzer bir ürünü kullanan var mı acaba?

• Dr.Bah kullanıcısına yanıt

Youtube'de daha önce bununla ilgili videolar izlemiştim.

Bizim bagaj kapakları diğer araçlara göre daha ağır olduğu için tek yayla olmuyor diye hatırlıyorum. 2 adet yayınız varsa alttaki video yardımcı olabilir.

Gürkan Akbalyoutube
    Arkadaşlar merhaba internetten otomatik bagaj sistemlerini sordum faiş bir fiyat verdiler biraz araştırdım ve bu yayı buldum ben cok memnunum herkeze tavsiye ederim takması biraz ugrastırıyor ama 64₺ gibi düşük bir fiyata bitirdim ve cok kullanışlı herkeze yardımcı olabilirim.Alttaki postlardan bana ulaşabilirsiniz şimdiden hayırlı olsun Mail: akbalgurkan44@gmail.com İnstagram : gurkanakbal
    https://www.youtube.com/watch?v=HXkNjToduws
  • onurgoksel O kullanıcısına yanıt

Geç cevap veriyorum kusura bakmayın ama dediğiniz durum, kırmızı ışıklarda durmak için yavaşlarken (durmaya yakın) bende de mevcut. Sanki vites düşürdüğü için dişli sesleri geliyor gibi.

• Arkadaşlar herkese merhaba; Haziran sonunda 83 küsür kilometrede 2016 S60 T3 Advance aldım. Aracı ilk aldığımda serviste bakımını yaptırdım, periyodik bakım haricinde bujiler ve fren hidroliği değişti. Araçtan genel manada memnunum ancak süspansiyon konforu açısından bana bir miktar fazla gergin bir sürüş hissi veriyor. Genel kanı bu şekilde mi çok bir fikrim yok. Servis ön takım ile ilgili gerginliği ve hafif gıcırtıları z rotların sebep olduğunu söyledi ama henüz değiştirmedim. Ayrıca kasislerden geçerken özellikle bu geniş ve yüksek olanlardan, sağ arka taraftan ''tak'' diye bir ses geliyor, önceleri gelmeyen ya da dikkatimi çekmeyen bu ses son zamanlarda beni epey rahatsız etmeye başladı. Benzer sorun yaşayanlar oldu mu?

• switchoff S kullanıcısına yanıt
    2017 T3 Advance, 35000 km oldu sanırım henüz. Sağ arkadan kasislerde gelen tak sesini bende duyuyorum önde otururken hocam. Servis görevlisi ile kasisli yolda test sürüşüne çıktık, ben arkada oturdum hatta ama ses gelmedi. Acaba arkada birisi yokken mi ses geliyor şüphesi var bende.

Bir de çok düşük hızda otoparkta manevra yaparken frene kısmen basarsam çıt çıt diye sanki bir yay veya pim sesleri geliyor ön alt takımdan net şekilde ama fren performansı sorunsuz. Servis buna da birşey demedi. Sizin problem ile aynı şey mi emin değilim tabi.

Aracınız hayırlı olsun bu arada. Parasının hakkını veren kaliteli ve tok bir araçtır. Direksiyon ve süspansiyon sertliği ise aynen mevcut. Rijit bir model, ben buna bağlıyorum.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Ağustos 2022; 17:17:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle teşekkür ederim, siz de aracınızı iyi günlerde kullanın. Muhtemelen önümüzdeki hafta bu arkadan gelen sesle ilgili servise gideceğim, orda çıkan sonucu sizinle de paylaşırım.

Park manevrası esnasında herhangi bir ses dikkatimi çekmedi, muhtemelen bundan sonra kesin duyarım. :D

Bu arada aracı aldığımda sol ön kapıdan açıp kapanma esnasında ses geliyordu, servis kapı gergisinden dedi ama ellerinde parça yoktu ben de sanayideki bir parçacıda bulup gergiyi değiştirdim. Ne yazık ki parçayı değiştirdikten çok kısa bir süre sonra eskisinden daha fazla ses yapmaya başladı. Aldığım parçanın sahte ya da çıkma olabileceğinden şüpheleniyorum.

• Arkadaşlar merhaba. 2 sorum var.

Bir kaç gündür silecek suyu az uyarısı veriyordu araç. Yolda su bitti. 3 lt ekleme yaptım ama su atmıyor. Su atma motoru çalışıyor, Depoda delinme yok çünkü araç sabitken su damlama gibi durum yok. Suyu atmak için silecek kolunu çektiğimde suyu alttan akıtıyor. Sanki depoya bağlanan boru çıkmış gibi. Kendim takabileceğim bişey mi şu an köydeyiz bi kaç gün daha burdayız.

Diğer sorum, araç rolantide çalışırken klimayı açtığım zaman motor kısmındam kayış sesi benzeri bir ses geliyor. Gaza basarsan veya araç hareket haline geçince ses kesiliyor. Genelde de klima açık araç hareket halindeyken geri durduğum zaman ses olmuyor. Ford forumlarında kasnak v kayışı gibi şeyler demişler ama anlamadım. Bizim araçta başına gelen var mı Ciddi bişey mi bu?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nitroture N kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Volvolar da bir far için birde cam için 2 ayrı hazne var ama tek depodan doluyor diye biliyorum. Kısaca 3lt yetersiz, depo boşsa yanılmıyorsam 7-8lt sıvı alıyor bu depolar. Depo taşana kadar sıvı doldurup su attırmayı deneyin ara ara.

Diğer ses konusu ise, klimayı açtığınızda aracın devri otomatik yükseliyor, siz gaza basıyormuş gibi devir artıyor bu durumda normal rolantiye göre daha fazla ses çıkması normal değil mi?

• Daha önce yazdığım kasislerden geçerken arkadan gelen ses ile ilgili bir güncelleme yapayım. Sanayideki usta sesin sağ ön amortisördeki arızadan kaynaklandığını söyledi, daha doğrusu aracın arka kısmında ses yapacak herhangi bir sorun görülmedi, kontrol esnasında ses yapabilecek kusurun sağ ön amortisördeki hafif boşluk olduğunu söylediler. O da şöyle; aracın önünü havaya kaldırdıklarında lastiğe baskı yaptıklarında hissedilen bir boşluk var. Çözümü de ön iki amortisör ve takozlarının değişmesiymiş. Ben herhangi bir işlem yapmadım, işin doğrusu amortisör değişince sesin kesileceğine de çok ikna değilim.

• Amortisor takozu ilk hizlanmalarda saga sola manevra yaparsaniz direksiyondan hissedilecek sekilde “TAK TAK” ses ses gelir guclu bir sestir ve bunu direksiyondan sizde hissederseniz. Amortisor takozu olamaz. Amortisor aski rotlari 100.000 km omrunu tamamliyor. Guncel yetkili servis fiyati 650 TL. Tek taraf olarak degistirmeyin cift olarak degistirin. Denge rotu olarak da gecer kasislerde gicirti seklinde kendini gosterir. Parca arizali kesinlikle degistirmenizi oneririrm.

• Askı rotundan kastımız sanıyorum Z rot dedikleri parça. Ön iki tanesini değiştirdik ama ses devam ediyor. Ses özellikle sağ arkadan geliyor. Bu geniş ve yüksek olan tümseklerden geçerken. Amortisörün aracı yukarı zıplattığı anda geliyor.

silecek suyu azalınca farlara atmaz. cama atmaması normal değil 1-2 litre dahi olsa içinde cama atar. kaçak olmadığından emin iseniz sağlam uzun bir iğne yada biz ile su deliklerini bir temizlemeyi deneyin. içeriden motorda bir sıkıntı da olabilir kireç vs

• Hortumu çıkmış hocam sağolun cevaplarınız için.

Bir sorum olacak. Aracım 2014 d2 s60. Triger 120bin de değişmiş. Araç Şu an 226bin km de. Haftasonu memlekete gidiş gelecektim. Usta git gel sonra değiştirelim dedi ama internette 90 bin km de değişmesi lazım diye okudum. Yardımcı olur musunuz. Kaç km de değişmesi lazım.

ihmal etmeyin. kmsi coktan gelmis olmali. yoktan yere +20k hesap cikar diger turlu

Merhaba teşekkürler evet dururken geliyor ses. Bu şanzımanlarda vites çatallarından gelen normal ses olarak değerlendiriyorlar genelde. Bu sesi hiç duymadım diyen de var belki dikkat etmek mi gerekiyor tam anlayamadım. Normal kabul edecez gibi görünüyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Acaba şanzıman yağı ile falan bir alakası var mıdır? Benim aracın şanzıman yağı değişeli 60bin km olmuş. Çok eski sayılmaz ama bilemiyorum.

Değiştirdim hocam. Durduk yere masrafa girmeyelim dediğiniz gibi. @knight_offline

Benim aracımın şöyle bir sorunu var. Direksiyon çevrilirken ön tekerlerden takır tukur sesler geliyor. Ön amortisör takozundan dediler. Geçen sene sadece kışın gelen bir sesti, idare edelim dedik artık yaz kış yapıyor.

Ayrıca araç hız farketmeksizin yolda giderken direksiyonu bırakınca ciddi şekilde sağa çekiyor. Usta bunla alakalı değil dedi ama internette takoz sorunu olabilir diye yazılar okudum.

Bana verdikleri fiyat şu.

2014 S60 aracı için ön amortisör takozu

Swag 600 TL

Lemförder 500 TL

Bilyalı takoz

Swag 1000 TL

Corteco 1050 TL

Sol dikiz ayna sinyali 650 TL ( sol yan ayna sinyali de gitti. Bunuda değiştireceğim)

Ankara'da bir kaç yere sordum ama fazladan sorup fiyat alabileceğim bu parçaları satan bir yer var mı?

• Yaklaşık 10 yıldır 2012 S60 Drive kullanıyorum. Kısa farların gücü sanki zamanla azaldı gibi geliyordu. Geçen hafta hem kısa hem uzun farları Photon marka Led ampüllerle değiştirdim.

Toplamda 3 bin TL.'ye maloldu ama gece aydınlatması ve görüşüm harika oldu. Arıza lambası da yakmadı.

Amortisör takozu için Volvo değil de Mondeo olarak aratın, çok daha uygun fiyata parça bulursunuz. :-)

Ben 2019 Ocak ayında almışım. SKF VKD35036 parça numarası.

https://www.hepsiburada.com/skf-vkd35036-on-amortisor-ust-rulmani-mondeo-iv-ca2-07-14-s-max-09-galaxy-iii-06-s60-ii-volvo-134-10-15-v60-155-157-10-15-s80-volvo-124-08-15-v70-iii-volvo-1510474-dg9c3k099bxa-wf824658-pm-HBC00002NUSW5

otoparcasan.com
    SKF VKD 35036 Amortisör Rulmanı Ön Sağ veya Sol | Otoparcasan.com
    https://otoparcasan.com/amortisor-rulmani-on-sag-sol-skf-vkd35036

Araştırın, daha uygun fiyata da bulabilirsiniz. SKF iyidir.

K.

• Arkadaşlar merhaba,

2014 d2 advance poweshift aldım. Araç 215bin km. Tüm sıvı ve filtre bakımlarını yaptırmayı düşünüyorum. Bunun yanında triger ve v kayışını değiştirmeyi düşünüyorum.

Aldığım kişi şanzıman yağını 5bin km önce değiştirdiğini belirtti. Şanzıman geçişleri sorunsuz görülüyor.

Aracın start-stop çalışmıyordu. Her ne kadar kullanmasam da, araçta takıntımdır çalışmayan aksamı olmasın. Aküsü bitik demişti özel sevişe götürdüm. Kendi yazılımı ile baktı 50 tane elektrik hatası çıktı. Akü şarj yok, bütün sensörler neredeyse iletişim yok gibi. Sildik hataları, 3-5 gün gez gel yeni çıkacak mı görelim dedi start stopta normale döndü. Kafam biraz bozuldu ama haftaiçi tekrar götüreceğim umarım bir sorun yoktur.

Arıza kodlarında 2 tanesi gözüme çarptı. 2 tane enjektörün limiti aşıldı diyor, usta enjektörler sökülmüş bakım falan yapmışlar ama bunlara bakım olmaz değiştireceğiz dedi. Bir de şanzıman B çatalı hatalı konum. Yabancı sitelere baktım olabilir yağ değiştirin falan yazmışlar.

Hem şu elektrik hata kodları, hem enjektör ve şanzımanla ilgili yorumlarınız, bir de hangi filtre ve sıvıları değiştireyim bilgilendirmeniz benim için çok iyi olacak. Şimdiden teşekkürler.

Son olarak 17inç lastik için hangi boyut lastik önerirsiniz?

• Arkadaşlar merhaba;

2 hafta önce aracımdan seyir esnasında ötme sesine benzer bir ses duymaya başladım, özellikle ayağımı gazdan çektiğim esnada, devir düşerken geliyordu. İlk gün çok önemsemedim ancak ikinci gün ses epey fazlalaştı ve servise götürdüm. İlk gittiğim yetkili servis trigerden olabileceğini, aracın yürütülmemesi gerektiğini söyledi. Dolayısıyla aracı orda bıraktım ve onarım için epey bir süre bekledim ancak yoğunluk sebebiyle aracıma başlanmadı, sonrasında aracı bulunduğum şehirdeki yetkili servise kendi imkanlarımla çektirdim. Burdaki servis çok kısa süre içinde sesin külbütör kapağının içindeki diyaframlardan kaynaklandığının tespitini yaptı ve neticede külbütör kapağı ve contası değişti. Sorun tamamen ortadan kayboldu.

Aracım 94.000 KM'de S60 T3, benzer sorun yaşayanlar için referans olması adına yazıyorum. Ben bu arıza süresi boyunca iki servis değiştirmek zorunda kaldım. Şansa bir de aracım seyahat esnasında farklı bir şehirdeyken arızalandı bundan kaynaklı da epey sıkıntı yaşadım.

• 
Sayfa: önceki 970971972973974
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.