Şimdi Ara

VOLVO S60'A 1.6 DİZEL MOTOR... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
1
Favori
22.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

quote:

Orijinalden alıntı: frk96

quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

yaşı ehliyet almaya yetmeyecek çoluk-çocuk volvonun premium olup olmadığı hakkında yorumda bulunuyor. forum ne hallere düştü.

konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun..bir bildiğin varsa söyle öğrenelim.. volvo premium bir marka değildir asla olamayacak da..
    bu da bu konuya son mesajım..(ehliyetim de var bilgin olsun)

daha lise 2 de olan birinin ehliyetinin olması ve arabaları bilmesi mümkün değildir. sen önce okulunu bitir. ben senin yaşının iki katı yaşındayım. ne zaman okuma yazmayı öğrendin de premium markaları biliyorsun. ayrıca da üslubuna dikkat et. karşında senin gibi liseli yok.

http://ssal9dstudents.wordpress.com/2011/04/05/furkan-alyoruk/

yerdeyim.

herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. volvonun premium olduğunu düşünen neden öyle düşündüğünü açıklar, olmadığını düşünen de neden o şekilde düşündüğünü açıklar. ama "volvo premium olamaz", "volvo kim mercedes bmw kim abi yeaa" minvalinde yazı yazanların yaşlarına bakıyorum hep liseli. ekşisözlükte bu tür mesaj atanlara genelde cevap yazmayıp direk "liseli detected" yazıyorlardı da çok garipsemiştim hakikaten haklılarmış.

• Volvo S60 dizel üç farklı donanımda satışa şunulmuş. Üç donanımda düz vites. Tahmin ettiğimiz gibi otomatik vites yok.
    S60 DRIVe Dizel 1560 cc 115 hp Düz 77.310
    S60 DRIVe Premium Dizel 1560 cc 115 hp Düz 80.960
    S60 DRIVe Advance Dizel 1560 cc 115 hp Düz 84.730

Not: Tabi ekletmek istediğiniz opsiyonlarla bu fiyat dahada yükseklere çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 1 Ağustos 2011; 15:11:38 >
  • Eski bır volvocu olarak su 1.6 motorları kullanmaya başladıktan sonra soğudum , araca olan bakış acım değişti .

Performans yoksa ne ise yarar ? Albeadan bır farkı yok.
  • volvo alacağıma vw alırım ikinci eli daha iyi.volvo ikinci elde çok zarar ettiriyor yazık günah o kadar para ver sonra yok parasıan arabayı satmaya çalış.şu an fiyatını haketmeyen bir araç volvo.
  • 1.6 dizel araç Türkiye koşullarında 2 elde hiçbir zaman ciddi zarar ettirmez. Benzinli araçtaki 2. el zararı dizelde her zaman daha azdır. Bu durum dizel yakıtın benzinden ucuz olduğu ve dizel araçların daha az yakmaya devam ettiği sürece devam edecektir. Sırf adı volvo diye 95 bine aldığın aracı 1-2 yıl sonra 70 bine satmazsın. Ha 4-5 yıllık kmsi 100 bini geçmiş araçtan bahsetmiyoruz tabi. Passat'ta olsa o km'lerde ikinci elinin ne olduğunu kısaca bir araştırma sonrasında görebilirsiniz zaten.
    VW'nin ikinci elinin kuvvetliliği algısı birazda distribütör ve satıcıların kurnazlığı ile alakalı. Sadece müşteri bulma süren diğer modellere göre daha hızlı olabilir.
    İkinci eli olmayacak, E sınıfı arabada düz vites mi olur denen S80 1.6 dizel aracımı 1 yılın sonunda aldığım paraya satabilmişsem bu durum ülkedeki 1.6 dizel gerçeğindendir. S60'tada durum değişmeyecektir. Hakettiği fiyattan alıcısı mutlak olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

volvo alacağıma vw alırım ikinci eli daha iyi.volvo ikinci elde çok zarar ettiriyor yazık günah o kadar para ver sonra yok parasıan arabayı satmaya çalış.şu an fiyatını haketmeyen bir araç volvo.

Güzel olan her aracın 2. eli olur.

Yeni tasarım felsefesiyle ortaya çıkan XC60 ve S60'lar 2. elde oldukça talep görüyorlar.

VW kadar olmasada örneğin 100 bin liraya alınan S60'lar 90-93 bin lira aralığında 8-9 bin km kullanılıp satılabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Volvo S40 1.6D de çekiş problemi var,acaba S60 da nasıl olur?

S40 1.6 D de çekiş problemi olduğunu nereden biliyorsunuz? imzamdaki aracı 2005 sonunda 0 km olarak aldım ve şuan tam 175 bin km de ve Çekiş problemi yaşadığımı hiç hatırlamıyorum.
  • bizde S40 var,drive modeli,kardeşim kullanıyor.Araçta çekiş ve hızlanma sıkıntısı hissettim.Bununla beraber yakıtı az yakıyor.
    S60 daha da ağır olduğuna göre onda da vardır diye düşünüyorum.Şu sıralar 2010 passat 2.0tdi kullanıyorum,belki bundan dolayıdır.
  • Adam bunu performans için değil yakıt tüketimi ve alt vergi dilimine girdiği için koymuş zaten.

Performans ve düşük yakıt tüketimi isterseniz BMW 320D var 110 bin liraya.

Baz modeli 80 bin lira olan D2 S60'tan 320D performansı almayı planlayanlar nasıl bir kafa yaşıyorlar????

Bu motor çapı yettiği kadarını çekiyor hiç merak etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

Adam bunu performans için değil yakıt tüketimi ve alt vergi dilimine girdiği için koymuş zaten.

Baz modeli 80 bin lira olan D2 S60'tan 320D performansı almayı planlayanlar nasıl bir kafa yaşıyorlar????

320d benim mazda 3 benzinli aracımla aynı yakıtı tüketiyor, itirazı olan varsa ve 320d kullanıcısı ise gelsin tartısalım =)
  • Hay Allah... Foruma bak, Donanım Haber bu kadar sığ konularıda görecekti demek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

quote:

Adam bunu performans için değil yakıt tüketimi ve alt vergi dilimine girdiği için koymuş zaten.

320d benim mazda 3 benzinli aracımla aynı yakıtı tüketiyor, itirazı olan varsa ve 320d kullanıcısı ise gelsin tartısalım =)

mazda3 1600 olsada 2000 olsada 320d yakit tuketimini yakalayamaz. hadi 100km boyunca 90km ile gittin yakaladin. ama 320d icin hem etkileyici performansi ayni zamanda dusuk yakit tuketimi. 90 100km hizla gidip yakit tasarrufu yapmak yerine 320d cok daha yuksek hizda buyuk ihtimalle dahada az yakar. 320d 184 beygirlik yeni motorunu kullanmani oneririm. onceki motorundan daha performansli ve daha az yakit tuketimi. ayrica arkadasim 2-3 ay once mazda 3 1600benzinli otomatik vitez aldi bence yakit tuketimi o dusuk performansina gore hic iyi degil. yakiti tuketimi iyi degil. birde bu arabanin gidisi hic iyi degil, ben bindigim an sogumustum.

• quote:

quote:

Otomobil tarihinin en verimli motorlarından birini Mazda 3 ün (büyük ihtimalle fordun 100 hp lik benzinli motoru) motoruyla aynı yakıyor demek haksızlık olur.

Sizin şehir dışında yaktığınızı 320D belkide agresif kullanımda şehir içinde yakıyordur.Bu motorun en büyük olayı bu zaten.

• quote:

bizde S40 var,drive modeli,kardeşim kullanıyor.Araçta çekiş ve hızlanma sıkıntısı hissettim.Bununla beraber yakıtı az yakıyor.
    S60 daha da ağır olduğuna göre onda da vardır diye düşünüyorum.Şu sıralar 2010 passat 2.0tdi kullanıyorum,belki bundan dolayıdır.

Bende de s60 d5awd var passat 2.0 tdi de hızlanma problemi var , yol tutuş problemi var, izolasyon problemı var mı dememiz gerekiyor.

s40 1.6dizelde cekıs problemi var ise jetta 1.6 tdi yi çöpe atmak gerekir. s40 ı dogru devirde kullanırsan bircok benzinlıye nal toplatırsın.drive tipleri motor yazılımı daha ekonomi odaklıdır sizin hissettiginiz o.

s60 ın sanzıman oranları kilosuna gore ayarlanmıs passat 1.6 tdi den cok daha iyi yuruyecegi belli
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

bizde S40 var,drive modeli,kardeşim kullanıyor.Araçta çekiş ve hızlanma sıkıntısı hissettim.Bununla beraber yakıtı az yakıyor.

Bende de s60 d5awd var passat 2.0 tdi de hızlanma problemi var , yol tutuş problemi var, izolasyon problemı var mı dememiz gerekiyor.

s40 1.6dizelde cekıs problemi var ise jetta 1.6 tdi yi çöpe atmak gerekir. s40 ı dogru devirde kullanırsan bircok benzinlıye nal toplatırsın.drive tipleri motor yazılımı daha ekonomi odaklıdır sizin hissettiginiz o.

s60 ın sanzıman oranları kilosuna gore ayarlanmıs passat 1.6 tdi den cok daha iyi yuruyecegi belli

passatda yazdığınız problemlerin hiçbirini şahsen ben yaşamadım,araç kaya gibi,yola yapışıyor,çekişide iyi.

S60 1.6Dizele bir test sürüşü yapmak gerekiyor anlaşılan.

• quote:

quote:

Geldim,tartışalım,aslında tartışacak birşey de yok.
    Benzinli ve düz vites Mazda 3 üm'le ortalama 7.5-8 lt/100 km yakıyordum.Sürekli 4*4 ve otomatik 320d aynı güzergahta şu an 7.1 lt/100 km gösteriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

quote:

quote:

Benzinli ve düz vites Mazda 3 üm'le ortalama 7.5-8 lt/100 km yakıyordum.Sürekli 4*4 ve otomatik 320d aynı güzergahta şu an 7.1 lt/100 km gösteriyor.

ewet bu 2 aracıda cok defa kullandum uzun bir yolda mazda 3 ü hız sabitleyice alın 100 le yaktıgı yakıt 5.5, 320d lide aynı sekilde hızı sabitle aynı yolda 5.5 civarında yakıyor,tecrübe sabittir 40 km lik bir yolu arkalı önlü aynı hızda gitmişizdir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: raifkokten

quote:

quote:

ewet bu 2 aracıda cok defa kullandum uzun bir yolda mazda 3 ü hız sabitleyice alın 100 le yaktıgı yakıt 5.5, 320d lide aynı sekilde hızı sabitle aynı yolda 5.5 civarında yakıyor,tecrübe sabittir 40 km lik bir yolu arkalı önlü aynı hızda gitmişizdir

2 aracı da vurun bayıra ve aradaki tüketim farkını görün. Ayrıca aynı değeri yakalamış olabilir ancak malesef ülkemizde benzin ile mazot fiyatları bir değil, her halukarda bmw daha önde olmuş olur, mazdanın da aynı parayı yakması için 100 kmde daha az litre benzin yakması gerekir ki bu da zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FB®h Pozitif -- 28 Kasım 2012; 13:58:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu motoru geliştirseler de daha rahat çekse Volvo. 130-140PS bandı iyi gider.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.