Şimdi Ara

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.560
Cevap
78
Favori
615.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

renkler tartışılmaz (zevkine kalmış herkesin)
  • @Tez_Tex

Aracın baktırman gereken birkaç yeri var.Sanırım HIGHYWAYMOUSE arkadaşınki ile aynı renk.Bunlardan çok fazla yok, dış rengi konusunda yorum yapamayacağım kupon bir renk ama içi siyah olduğundan bakımı açık renklere göre kolaydır.Deride çatlama patlama gibi deformasyonları görmezsin.

-Şanzuman durumu önemli çünkü 165000 km de.Bu model araçlardaki şanzuman 160000 ömürlüdür.Burada defalarca yazıldı çizildi.O yüzden iyi bir ikinci el ekspertizine ihtiyaç var.Bazıları yazılım güncellemesi ile hallolabiliyor, şanzumanda güncelleme kullanıcının sürüş özellikleri ile uyumluluk sürecine giriş için öğrenme moduna getiriliyor.Masrafı 80 euro ve sadece yetkili servisler yapabiliyor.

-Atiker marka lpg sisteminin ne kadar uyumlu olduğunu bilemeyeceğim.Ama tecrübelerim lpg montajının çok önemli ve hassas bir iş olduğunu söylüyor.Bence montajını ve durumunu kontrol ettirmende fayda var.Tabi kesin olarak düşünüyorsan.Buradan birşey anlamak veya söylemek zor.

Biliyorum siz Ankara'dasınız, araç da Yalova'da.Yetkili servis olan bir şehirde aracı 100 tl karşılığında ikinci el ekspertizini yaptırıp neyi var neyi yok öğrenebilirsiniz.Sonra da lpg sisteminin montajının sağlamlığını kontrol ettirip olumlu düşünceniz devam ediyorsa bir test sürüşü yapıp aracı biraz zorlayın.Zorlayın derken sert fren ile abs yi test edin, kick down ile şanzuman-motor-lpg uyumuna bakın.Bunlarda bir aksaklık görmüyorsanız, içinize de siniyorsa alırsınız.

@Yilmaz07

dersimiz Volvo, konumuz S60, S80 değil.Vatandaşın biri diye bahsettiğin kişi de benim.Sana kızmış olduğum da doğru, fakat görüyorum ki sen sadece bir soruya cevap alamadın diye daha çok kızmışsın o da vergi hakkındaki sorun.Görüyorum ki vergiyi biliyormuşsun ve artık bu konuda yardımcı olur haldesin.Bundan hepimiz faydalanacağız.Senin değer biçmenle araçlar alıcı bulmuyorlar.Öbür konuda (2. el volvo alım satım) yazdıkların silindi, şimdi de buraya tahrik mesajları atmaya başladın.Ne istediğini açık söylersen belki seni anlarım?.Forumun nadir temiz kalan kısımlarındandır burası ama bunu buradan değil pm ile yapmanı öneriyorum.Mesajını bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEZ_TEX

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volvo-s60-emsalsiz-temizlikte-turunun-tek-ornegi-28509543/detay

sizce nasıl? özellikle rengi..

Benimkinin rengi...

Bu renk değişik biraz. Gece gündüz, havanın bulutlu veya açık olması, kapalı ortamda vs. insanda farklı izlenimler edinmesine yol açıyor. Fotoğraflarda mesela olduğundan daha koyu çıkmış.

Sarı renge ben de ilk başta mesafeli yaklaşmış olsam da şu an için s60'a yakıştığını düşünüyorum. Ama yeniden bir s60 alacak olsam ve tercih imkanı olsa koyu gri veya lacivert seçerdim...

Bir de ilandaki fotoğraflarda kol dayamanın olduğu yerdeki kapak yok. Bu elbette ufak birşeydir ama kullanıcısının hassasiyeti hakkında ip uçları verir diye düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 3 Eylül 2010; 17:00:51 >

• Cburakreis, tahrik maksadıyla bir şey yazmadım sen fazla alınıyorsun sadece. Amacım arkadaşımızı bilgilendirmektir. Mesela s60t5'den ucuza aynı temizlikte ve daha düşük km.li ve her açıdan daha üstün s80t6 bulunabileceğini göstermek için yazdım o mesajı. O araç 28tl ise s60t5'e 27 vermek normaldir bence. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volvo-s80-sahibinden-bulunmaz-temizlikte-volvo-s-80-t6-30636072/detay

Diğer taraftan benim biçtiğim fiyatla alıcıyı yönlediremeyeceğim görüşünü burada ifade etmişsiniz ancak keşke o tartışmada da söyleseydiniz münakaşaya gerek kalmazdı belki de. Bana kızmakta haksızdınız aracınızın değerini düşürdüğüm iddiasıyla. Bu yüzden sizin mesajlarınız da silinmişti !

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 3 Eylül 2010; 17:11:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volvo-s60-emsalsiz-temizlikte-turunun-tek-ornegi-28509543/detay

Benimkinin rengi...

Bir de ilandaki fotoğraflarda kol dayamanın olduğu yerdeki kapak yok. Bu elbette ufak birşeydir ama kullanıcısının hassasiyeti hakkında ip uçları verir diye düşünüyorum...

Kapağın olmaması kullanıcının hassasiyetini gösterir bencede, umursamamış, o olmayınca kötü görünmesine rağmen umursamamış. Umursamadığı başka şeylerde olabilir. Birde vites kolundan tesbih sarkıyor.. Ben olsam almam!!

• quote:

Orijinalden alıntı: alpergalip

quote:

quote:

Birde vites kolundan tesbih sarkıyor.. Ben olsam almam!!

Volvo kullanıcı profiline pek uymuyor
  • arkadaşlar samimi yardımlarınız için çok teşekkür ederim. bencede araç biraz itici gibii duruyor. dikkatimi çekti o kapak tesbih vs. yalnız hani yorgan pire hikayesi gibi düşünüyorum. tesbihe kızıp sinyal kolunu kırmayım dedim :)

birde yılmaz ve burakreis haddim olmadan söylüyorum, ikinizde değerli insanlarsınız. birbirinizi reel olarak tanımadığınızı düşünüyorum, sanal ortamda da insanlar mimik ve ses tonu olmadığı için birbirlerini yanlış anlayabiliyor. naçizane fikrim şu atışmalarınızı özel mesaj olarak dahi yapmayıp, silinen mesajlar gibi kafanızdan silmeniz.

bu arabayı bende almam :)
  • yeni aklıma geldi bu sanırım lansman rengiydi s60 ın. tabiki yanlış hatırlamıyorsam. ve gayet güzel duruyor arabada. yalnız şöyle bir durum var, bu arabada boya var ve bu rengi parça parça boyayan usta kesinlikle tutturamaz bence. yani çok dikkatli olmak lazım.

bu gidişle sanırım ne kendi arabamı satabileceğim ne de s60 alabileceğim :S
  • Vites topuzunda veya sinyal kolunda tespih olan, dikiz aynasında cd asılan, koltuklarının üzerine küçük halı, kilim vs. serilmiş veya içinde sigara içilmiş aracı markası ve modeli ne olursa olsun almam.
  • Sevgili Tez_Tex,

Bu S60 işi hakikaten kolay değil.Binmeyen kullanmayan pek bilmez, anca sağdan soldan veya kulaktan dolma duyduklarıyla klasik pahalı parça ve çok yakıt tüketme konusunda ahkam keser.Kırık kapak, tesbih gibi konular mühim değil.Aracın ciğeri iyiyse bunları dert etmemek lazım.Seni de anlıyorum olay tamamen bütçeye bakıyor.Kanımca kendini biraz zorlayabilirsen ve 30 civarına çıkarsan hem temiz , hem de gönlüne göre S60 bulabileceksin.Bu rakam aşağısına bulacakların maalesef ilandaki araçtan farklı olmayacak.Hemen ümidini yitirmeden fırsat kollamaya ve ilanları takip etmeye devam etmelisin.Ayrıca Volvo servisleriyle temasa geçip bütçen ve aradığın özelliklerdeki S60'ı anlatırsan daha çok alternatif çıkacaktır.

Sevgili Yılmaz,

Takmışsın 27 rakamına, böyle bi rakam yok hiç olmadı, 26-27-28 gibi rakamlara S60-S80 gibi araçları kimseye tavsiye etmiyorum.Ağır bakımları ciddi rakamlara maloluyor, Volvo'da aracın temiz kalmasını sağlayan sürücüsü bu rakamlara bırakmaz biner.İlanı verdiğin aracın vergisi 6 aylık 1.019,50 TL, yıllık 2.039,00 TL.Ayrıca o araç 230 kuruştan çok daha fazlasını yakar.Bilmiyorsak yanlış yönlendirmeyelim.

Nerde mi hesapladımhttps://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_HSP_MTV

S60 T5'i küçümsememek lazım.Senin yaptığın mukayeseyi yapmışlar S60 T5 ve S80 T6 ortaya şöyle bir sonuç çıkmış:

http://www.vidoemo.com/yvideo.php?i=OG5oYjlycWuRpOENHTmc&s60-t5-260hp-vs-s80-t6-272hp=

aynısıhttp://www.youtube.com/watch?v=tyG4zqll6Xo

bu da volvoforumda küçük bir tartışmasıhttp://volvoforums.com/forum/showthread.php?t=10143

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cburakreis -- 3 Eylül 2010; 20:43:32 >

• Şu s60t5 ve s80t6 mukayesesine biraz daha devam edelim.

Bir defa vergi konusunda maliyenin hesaplama sayfası bağlayıcı değil. Zira o sayfada kasko bedeline göre ilave vergi indirimi hesaplamaya girmiyor , sadece standart silindir hacmi ve yaş kriteri mevcut. 2001 model orjinal 125.000 km olduğu söylenen s80t6'nın vergisi ilanda sahibi tarafından (kasko bedeline göre düşürülmüş şekli sanırım) " 6 AYLIK MOTORLU TASITLAR VERGİSİ 600 TL DİR. SENEYE 360 CİVARINA DÜŞECEKTİR." şeklinde belirtilmiş.
    ( Kaskoya göre vergi indirimi alma konusunun bilindiğini düşündüğüm için burada teknik ayrıtısına girmek istemiyorum)

Diğer taraftan bahsi geçen sitelerdeki s80t6-s60t5 mukayeselerinde kimse kesin bir şey diyemiyor. Sadece zan ve his olarak bir kişi s60'ın çok daha hızlı olduğunu belirtmiş. Ancak ortada gerçek bir uzman testi yok. Ancak 0-100 km hızlanma değerleri olarak s60t5 için 7.4 saniye verilirken s80t6 için 8 saniye verilmektedir internet ortamındaki testlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 3 Eylül 2010; 22:10:45 >

• quote:

yeni aklıma geldi bu sanırım lansman rengiydi s60 ın. tabiki yanlış hatırlamıyorsam. ve gayet güzel duruyor arabada. yalnız şöyle bir durum var, bu arabada boya var ve bu rengi parça parça boyayan usta kesinlikle tutturamaz bence. yani çok dikkatli olmak lazım.

bu gidişle sanırım ne kendi arabamı satabileceğim ne de s60 alabileceğim :S

Evet lansman rengi. Hatta yeni s60'ın diğer bir değişle s60-II'nin de lansman rengi buna yakın. Volvo mühendisleri bu rengi seviyor olmalı...

İl fotoğraf benim arabaya ait. İlk sayfada vardı. Ama "bu renk nasıl?" diye sorduğundan görmemiş olduğunu farz ederek yeniden yükledim. Alttaki de yeni kasaya ait...

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar

VOLVO S60-I (2001-2010): Sorular, Cevaplar ve Dostluklar

• Şimdi benim yazdığıma muhalefet olacaksın ya, bari beklemediğim birşey yapsaydın

Vergi senin kadar çok önemsediğim bir konu değil.Onu muhasebeci düşünsün.Ayrıca o indirimleri almak için dilekçe müracaat, yanıt bekleme, onay alamama, aracın yaşı gibi bi sürü can sıkıcı safhaları ve kriterleri var, nasıl yapıldığını da anlat ki herkes bilgi sahibi olsun.Verdiğim rakamlar devletin koyduğu rakamlar, sayfasında da bu açıkça belli zaten.Sonuçta bu özelliklerde bi araca biniyosun, vergisine gelene kadar bu sınıfta bi aracın bakımları çok ciddi rakamlar tutmaktadır.300-400 lira gibi 6 aylık tek taksitte önemsediğin fark sadece eskiyen bir radyatörün 1/3dür.REM denilen rear electric module (arka elektrik modulu) laptop adaptörü büyüklüğünde, yandı 900TL, yazılım yüklendi 80 euro.Bunun gibi bir iki ufak denilebilecek arıza verdi mi vergideki farkı görmezsin hatırlamazsın bile.

Vergiyi geçtim, diyelim ki doğru yazmış, ilandaki 230 kuruş yakıyor olmasında neden bir gariplik yok?Ben vergiyi değil bu yaktığını sorarım asıl.O motora ve kasaya sahip bir araç, lpg ile 400-450 kuruş altına inemez.Buradan bir daha sorayım, boş ağırlığı 1740kg olan 2800 cc 6 silindir turbo motorlu bir araç benzinde şehiriçi 14.5 lt yakıyorsa lpg ile ne yakar?

S60 ile S80 arasında, konfor bakımından S80, sportif sürüş içinse S60 öne çıkıyor.Elma , armut misali.İkisi de Volvo ağacından farklı meyveler.Volvoforumda T5 motorları kullanan birisi yazmış "T5 motorlu araçları kullandığımda T6'dan daha süratli olduğunu gözlemledim.Belki turboları farklıdır veya başka bir fark vardır ama T5 daima daha süratli".Burada zan ve his olarak dememiş, kullanmış ve iki motor arasındaki farkı, nasıl sen ben kullananlar yazıyorsak o da yazmış.Aynı şeyi ben de söyleyebiliyorum.Kullandığım S60 T5 denediğim S80 T6'dan daha atik ve daha hızlıydı diyebiliyorum.

Bunu uzun yolda da gördüm.T6 çok daha konforlu ve rahat bir yolculuk sağlıyor ama T5 e göre daha hantal, hızlanması daha fazla vakit alıyor.Şimdi teknik verilere göre T6 biraz daha güçlü bir araç gibi görünürken gerçekte bunu test etme şansına sahip olanlar aradaki farkı görebiliyor.Konfor isteyen T6, Spor sürüş isteyen T5 i tercih eder.Neyse başka yazmayayacağım çünkü yeri değil, burası HIGHWAYMOUSE arkadaşımızın zevkle takip ettiğimiz köşesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: cburakreis

Neyse başka yazmayayacağım çünkü yeri değil, burası HIGHWAYMOUSE arkadaşımızın zevkle takip ettiğimiz köşesi.

Estağfurullah hocam. Burası hepimizin... Tartışma falan olmasa daha iyi ama ne kadar istemesekte oluyor arada bir ufak tefek şeyler...Aslında biraz da iyi oluyor. Forumun ev elektroniği bölümünde çok yazarım. Orada alışmışım sanki chat ortamı gibi herhangi bir mesajdan hemen sonra yeni bir mesaj okumaya. Burada 2-3 günde bir mesaj görünce sıkılıyordum.

Neyse bu tip şeyler üzerine gidildikçe büyür. Boşverilirse küçülür. Bu yüzden araya girip tekrar alevlendirmek istemedim açıkçası.

Yeni bir soru ile devam edeyim:

Önceki mesajlarımda def'aten yazdığım şu ön tekerler veya direksiyonun alt kısmından geliyor gibi hissettiğim "giyukk..." sesi için bugün düşünürken acaba direksiyon kutusundan olabilir mi diye aklıma takıldı. Son gittiğim Emrecan servisteki İsmail Usta da tariften sonra gitti pedallerin o kısımda, direksiyonun aşağı inen kolunun oraya bir yere fıs fıs (sanırım pas giderici, yağ sökücü) sıktı. Gerçi bir işe yaramadı. Bugün yine bir kaç defa duydum o sesi.

Google'da da "Volvo s60 direksiyon kutusu sorun" diye arattım ama pek benim işime yarayacak bilgiye ulaşamadım.

Var mı direksiyon ve kutusu ile ilgili tecrübesi veya bilgisi olan?

Bu arada ek bilgi olarak benim direksiyon hidroliği kutusu sanırım delinmiş. Çünkü o bölgede yağ kaçağı vardı ben aldığımdan beri. En son gençler serviste hortumundandır diye hortumun ucunu kesip yeni bir kelepçe ile bağlamışlardı. Kesilmezse hidrolik kutusu delinmiştir demişlerdi. Emrecan'a gittiğimde onları da değiştireyim dedim ama yanlış hatırlamıyorsam kutusu için 120, hortumu için 150 TL civarında bir fiyat söylediklerinden sonraya bıraktım. Hidrolik yağı miktarında sızıntı çok az olduğu için tehlikeli bir eksiklik gözükmüyor. Ama belki sorunla lakası vardır diye yazıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 4 Eylül 2010; 0:57:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cburakreis

Sevgili Tez_Tex,

Bu S60 işi hakikaten kolay değil.Binmeyen kullanmayan pek bilmez, anca sağdan soldan veya kulaktan dolma duyduklarıyla klasik pahalı parça ve çok yakıt tüketme konusunda ahkam keser.Kırık kapak, tesbih gibi konular mühim değil.Aracın ciğeri iyiyse bunları dert etmemek lazım.Seni de anlıyorum olay tamamen bütçeye bakıyor.Kanımca kendini biraz zorlayabilirsen ve 30 civarına çıkarsan hem temiz , hem de gönlüne göre S60 bulabileceksin.Bu rakam aşağısına bulacakların maalesef ilandaki araçtan farklı olmayacak.Hemen ümidini yitirmeden fırsat kollamaya ve ilanları takip etmeye devam etmelisin.Ayrıca Volvo servisleriyle temasa geçip bütçen ve aradığın özelliklerdeki S60'ı anlatırsan daha çok alternatif çıkacaktır.

cburakreis esasen çok haklısın dostum, hem fiyat konusunda hemde arabadaki ufak tefek detayların önemli olmadığı konusunda. ama dünki muhabbetimiz sanırım bu sabah sahibinden.com dan bana gelen mesajla yerini buldu. bu tesbihli arkadaş mesaj attı (tesbih çekmeyi bende severim) ve iyiki üzerine düşmemişim dedirtti :)
    ben buraya yazmadan bir gün önce o araca mesaj atmıştım takas ihtimali için. özellikle de belirttim arkadaş yüksek model volvo istiyormuş, benim araç alçak model passat :) yinede özellikle bu durumu belirterek ve olabildiğince kibar bir üslupla yazdım herneyse. neticede cevap mesajı geldi, bu sabah gördüm cevap şekli volvo kullanıcı profiline kesinlikle uymuyor :)

30.000 tl seviyesine de değinmek istiyorum; yanlış anlaşılmasın kesinlikle. şuanki aracım ortalama 20.000 tl diyelim. bundan önce vectra vardı, ondan önce eski kasa vectra vardı, bir önce toros, çocukluğumu geçiyorum gençlik çağımda ilk arabamız 59 model ford idi. bunu zevk için almamıştık yalnız :) paramız olmadığı için mecburen almıştık ve inanın passatı aldığım zaman, hatta nasip olurda s60 alırsam o zaman bile fordumuzu aldığımız zamanki kadar mutlu olacağımı zannetmiyorum. neyse çok uzatıyorum sanırım. bunları şunun için yazdım;
    şuan çok şükür 50.000 tl gibi bir rakamı arabaya bağlayabilecek pozisyona geldik. lakin geçmişe olan saygım ve babama vereceğim hesap gerekçesiyle, kendime şuan araba için biçtiğim değer en fazla 26 27.000 tl. hani çokmu fark var diyeceksiniz ama psikolojik olarak kendine gel orhan, sen kim 30 liralık araba kim diyebilmek için ve geçmişi unutmamak için bu limiti koydum sanırım. belki ters gelebilir insanlara ama böyle düşünüyorum.

ama dediğin gibi sevgili cburakreis ya çok araştırmam lazım, yada dökük bir araç almam lazım o paralara, onada nasip diyorum. sıfır araç alıp devrik olduğunu öğrenenlerin bile olduğunu düşünürsek, devemizi sağlam kazığa bağlayıp sonrada teslimiyetçi olursak pekte zarar görmeyiz diye düşünüyorum.

çok dallı budaklı bir yazı oldu gibi, beceriksizliğime verin ve kusura bakmayın..

• Sonuçta sizin de belirttiğiniz gibi bütçe meselesi o yüzden ayırdığınız rakamlara saygı duyuyorum.
  • quote:

Yeni bir soru ile devam edeyim:

Önceki mesajlarımda def'aten yazdığım şu ön tekerler veya direksiyonun alt kısmından geliyor gibi hissettiğim "giyukk..." sesi için bugün düşünürken acaba direksiyon kutusundan olabilir mi diye aklıma takıldı. Son gittiğim Emrecan servisteki İsmail Usta da tariften sonra gitti pedallerin o kısımda, direksiyonun aşağı inen kolunun oraya bir yere fıs fıs (sanırım pas giderici, yağ sökücü) sıktı. Gerçi bir işe yaramadı. Bugün yine bir kaç defa duydum o sesi.

Google'da da "Volvo s60 direksiyon kutusu sorun" diye arattım ama pek benim işime yarayacak bilgiye ulaşamadım.

Var mı direksiyon ve kutusu ile ilgili tecrübesi veya bilgisi olan?

Bu arada ek bilgi olarak benim direksiyon hidroliği kutusu sanırım delinmiş. Çünkü o bölgede yağ kaçağı vardı ben aldığımdan beri. En son gençler serviste hortumundandır diye hortumun ucunu kesip yeni bir kelepçe ile bağlamışlardı. Kesilmezse hidrolik kutusu delinmiştir demişlerdi. Emrecan'a gittiğimde onları da değiştireyim dedim ama yanlış hatırlamıyorsam kutusu için 120, hortumu için 150 TL civarında bir fiyat söylediklerinden sonraya bıraktım. Hidrolik yağı miktarında sızıntı çok az olduğu için tehlikeli bir eksiklik gözükmüyor. Ama belki sorunla lakası vardır diye yazıyorum...

hocam o ses benim de direksiyonun oradan ve pedallardan geliyordu. hem direksiyon revizyon geçirdi hem de ben pedalların oraya yarım kutu wd 40 sıktım. artık ses yok ama direksiyon revizyonundan mı yoksa wd 40 dan mı tam emin değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

hocam o ses benim de direksiyonun oradan ve pedallardan geliyordu. hem direksiyon revizyon geçirdi hem de ben pedalların oraya yarım kutu wd 40 sıktım. artık ses yok ama direksiyon revizyonundan mı yoksa wd 40 dan mı tam emin değilim.

Teşekkür ederim. Ben o zaman ilk etapta wd 40 alıp oraya bolca sıkayım. Olursa olur; olmazsa en azından bir şık elenmiş olur...
  • merhabalar..konuyu hiç sıkılmadan bir solukta okumuşum..(uzun bir solukta) potansiyel bir volvo sahibi adayı olarak bu deneyimlerden faydalanmak kendim adıma söylüyorum beni daha bilinçli bir hale getirdi.yıllardır olan volvo hayranlığım son birkaç aydır volvoları artık uzaktan sevmemin yetmiceğini hissettirmeye başladı bana öyle ki 2008 corollamı satıp 2004-2006 arası 2.0T s60 a terfi etmek istiyorum artık ama özellikle okuduklarımdan sonra gerçekten nekadar fazla şeye dikkat etmem gerektiğini öğrendim..buzamana kadar da c segmenti sıfır arabalara binmiş birisi olarak sanayi yollarını cok fazla bilmiyorum..teknik olarak da motordur, şanzımandır vs.. hiç anlamam..ama daha önceki sayfalarda bazı arkadasların da dediği gibi volvo nun vucut kimyamda yapmış olduğu değişiklik,heyecanı da düşününce "amaaan lazım olursa öğrenirim" diyorum birkaç aydır ilanları takip de ediyorum...ilk etapta üzerine para koymadan takas şeklinde bir s60 alabilme düşüncesindeydim kii bu da 35.000 TL civarı ediyor.o fiyata da 2004-2005 donanımlı bulunuyor..ama genel görüş "sıkıntı olmadan binicem diyorsan 2006 ve üzeri olmalı" şeklinde olunca tereddüt de yaşıyorum..(şanzıman sorunu vs..) gerçi sabır işi farkındayım..istediğim tarzda bir araç da bulmus değilim ama hayırlısıı..insallah en kısa sürede ilk volvoma sahip olurum..
    Bu arada bir de ilan paylaşıp fikirlerinizi sormak isterim.lakin bu ilana bir aydır gidip gidip geliyorum!!aradım konustum daa, ilan tarihinden bugüne 2 aydan fazla zaman geçmiş, araba ilan tarihinde 100000 km'de şimdi de 100000 km'de..galeride olmasından dolayı belkide bilmiyorum ama kulağıma hoş gelmedi bu durum..forumda yazılanları da okuyunca da kendi kendime kurdum..dedim şanzıman sorunu vs.. gibi büyük bir sorunu varsa elden cıkarılmak isteniliyor gibi şeyler geldi aklıma..sonuçta kesinlikle 2.el ekspertiz yapmadan hiçbir adım atmam ama ne bileyim yine de tereddüt yaşıyor insan.bu arada samsun'da yasıyorum ve burda da volvo potansiyeli ve yetkili satıcısı olmadığından net üzerinden araştırmalar yapabiliyorum..ama nezaman yanımdan bir volvo geçse içindekilere sempati duyarım..vee kesinlikle dikiz aynasından farları yanan bir volvoya bakmak ayrı bir zevk

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volvo-s60-2004-model-volvo-s-60-2-0t-sirali-sistem-lpg-li-100-000-km-de-28431835/detay

bir de bu ilan var 2006 model olarak..bu arkadasla da konustum..benim de günlük 60 km garanti yolum olduğu için yakıttan yana sıkıntı çekerim düşüncesiyle lpg ihtimalini düşünmeliyim ve bu araçta da lpg yok..lpg de +2000tl maliyet minumum...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volvo-s60-temiz-az-kilometreli-2006-model-28597889/detay
    neyse akşam akşam iyi gevezelik ettim..iftar vakti yaklaştıkça benim kayışlar da gevşemeye başladı saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faith55 -- 4 Eylül 2010; 17:42:59 >

• Burakreis söylediklerimde yanlış yok. Size muhalefet etmek yasak da değil. Forumlar tartışmak içindir herkes birinin görüşüne tabi olacak diye bir şey yok.

Evet Volvo kullanıcısı zaten aracına masraf eder ama bundan kimse zevk almaz. Arıza çıksın masraf edeyim diye düşünmez. Bunun gibi kimse de durduk yere cebinden 2 kat vergi çıkmasını da istemez. O açıdan otomobil satışlarında vergi durumunu pek çok insan dikkate alıyor siz katılmasanız bile.

Vergi indirimi konusunu merak edenler için ayrıca bir başlık açıp nasıl yapıldığını "teknik olarak" ayrıca anlatmayı düşünüyorum bilmeyenler olabilir diye..

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yilmaz07 -- 4 Eylül 2010; 21:52:02 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.