Şimdi Ara

VOLVO S80 2.8 T6 LPG'li YAKIT TÜKETİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
10.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR 2000 MODELVOLVO S80 2.8 T6 LPG'Lİ ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.GÜNCEL YAKIT TÜKETİMİ BİLGİSİ VEREBİLECEK ARKADAŞLAR VAR MI ?

• Atıyorum şehiriçi 15 lt lpg şehirdışı:9 lt falan.

Bu civarlarda bir şeydir büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meresheve

ARKADAŞLAR 2000 MODEL Bİ VOLVO S80 2.8 T6 LPG'Lİ ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.GÜNCEL YAKIT TÜKETİMİ BİLGİSİ VEREBİLECEK ARKADAŞLAR VAR MI ?

Temizse bi 15 yıl daha götürür çok rahat hocam şehir içi 50 krs sehir dışı 30 krs yakar ama hakkını vererek arabaya biniyorum dersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ensnksr kullanıcısına yanıt
    KULLANICI MISINIZ ?
  • meresheve M kullanıcısına yanıt
    MOTOR VOLVO SERVİSİNDE YAPTIRILMIŞ A'dan Z'ye komple, ŞANZUMAN VS DIŞ KASA TEMİZ SADECE LPG'de iken radyatör su eksiltiyor. onuda araştırdım lpg bağlantı vanalarından kaçırıyomuş. çelik vana takıldığı takdirde o sorun hallolur büyük ihitmal, en kötü ihtimalle sürekli su takviyesi gerekir.
  • fuel consumption 16.4/8.0/10.9 l/100km urban/extra-urban/combined

Kullanıcısı değilim internet'te teknik datalarda bunu gösteriyor. 2.8 T6 motor.1998 ve sonrası kasa için.
    bunlar benzinde yaktığı. lpg de az daha ekle bunlara. 1-1,5 lt daha eklersin ona yakın bişey olur.
  • quote:

KULLANICI MISINIZ ?

Kısa mesafe kullandım hocam tadı hala damagimda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TEKNİK VERİLER BAZEN YANILTICI OLUYOR.Bende e30 bmw vardı. benzinde 1lira lpgde 60krş yakıyordu. ordan bi kere dilim yandı. şimdi dikkatli hareket
    etmek istiyorum.sonuçta güzel hoş araba ama binemedikten sonra bi kıymeti yok.
  • Bal974 nickli ustadta bu aractan var ondan bilgi alabilirsiniz

• Teknik verisi 16ysa 18 litre gaz yakar ortalama. Tahmin ediyorum tecrübe etmedim. Bende merak ediyorum yakıt tüketimini.

mevcut şartlarda anca tadı damağımızda kalır zaten. :)
    ben 40krşa kadar razıyım yakıtına
  • VideSupra kullanıcısına yanıt
    Hocam benim bildiğim büyük motorlarda normalle oranla daha çok lpg harcıyor.
    Yani normalde 3000cc olan 11-12 litre yakan 14-15 yakıyor diyorlardı ama belki motorları bittik vs. olduğu için olabilir.
    540 i kullanan bir forumdaş vardı ona sormak lazım.
    Nasıl bir e30 muş 1 lira yakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Yani normalde 3000cc olan 11-12 litre yakan 14-15 yakıyor diyorlardı ama belki motorları bittik vs. olduğu için olabilir.

abi benim bildiğim, genelde her araç lpg de benzindekinden daha çok yakar diyorlardı.
    ki benim araçta da öyle 1.2 benzinde 6-6,5 iken LPG'de 7-7,5 yakıyor. dediğiniz gibi yani. haklısınız. Ama büyük motorlarda bu skala daha da açılıyor mu onu bilmiyorum
    Evet normalden fazla yaktığını bende biliyorum litre bazından bakınca ama acaba büyük motor normaldekine oranla daha çok lpg mi tüketir emin olamadım.
    motorda sorun vardı. bi ara lpg suyu tükettiğinden hararet yapmıştı. ondan sonra bi türlü düzelmedi.
  • Bendeki 2005 model makyajlı kasa. Henüz 150.000 km'de.
    Genelde İzmir'de çevreyollarında kullanıyorum.
    Sıkışık şehir içi trafiğine çok fazla girmiyorum.

Son birkaç bin km ortalamasına bakarsak, yol bilgisayarına göre ortalama hız 60 km/h, ortalama tüketim 10,2 lt/100 km.

Kişisel hesaplamalarıma göre, lpg ile tüketimim 14-15 lt/100 km. Bugünkü fiyatlarda 38-40 krş/km gibi bir tüketim demek.
    Ama dediğim gibi ben genelde çevreyollarında, otobanda kullanıyorum. İzmir'de evim sahilevlerinde, şirketim kısıkköy'de.
    Sıkışık, dur-kalk trafiğinde eminim ki bu tüketim artacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Benzinde yaktığının %20 daha fazlasını yakar...

• quote:

ARKADAŞLAR 2000 MODEL Bİ VOLVO S80 2.8 T6 LPG'Lİ ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.GÜNCEL YAKIT TÜKETİMİ BİLGİSİ VEREBİLECEK ARKADAŞLAR VAR MI ?

Lpg de ortalama 15-16 litreden az yakmaz, mtv vergiside çok yüksek.
    www.auto-data.net
    1998 Volvo S80 2.8 24V T6 (272 Hp) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=9379

Mtv 12-15 yaş için yillik 1500 tl, 15 yaşını doldursa bile mtv 540 tl.
    2.0 motor ise 12-15 yaş için yillik 640 tl, 15 yaşını doldurunca yıllık 250 tl.
    Fiyatları aynı olduğu için 2.0T öneririm.
    150 kg daha hafifdir, yürürü daha az yorulur, %20 daha az yakar.
    Performansı yeterlidir. 0-100 hızlanması 10 saniyenin altında.
    Satışı da daha kolay.
    www.auto-data.net
    1998 Volvo S80 2.0 T (163 Hp) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=9371

www.auto-data.net
    2000 Volvo S80 2.0 i T (180 Hp) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=9370

.
    http://www.sahibinden.com/volvo-s80?pagingSize=50&a5_max=2005
    .
    Not, hiçbir 3 serisi 1 lira yakmaz, muhakkak bir sıkıntı varmıştır.

• Gereksiz fazla tuketir. 2.8 bi araba neden ihtiyaçtır? once onu sormak gerek. 260la istanbul ankara mı yapacaksınız. Sadece zevkse bişey diyemem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.