Şimdi Ara

Volvo S80 T6 Bu araç alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
11.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Cok cok cok uzak durulmasi gereken bir arac . Sanziman arizasindan motor arizasina icindeki yuzlerce dugme arizasindan beyin arizasina kadar cok is acar basiniza . Ayrica performansli bir aractir ancak yakiti 20-25 litreleri gorur performansli kullanimda .
    160-220kms arasi tempolu kullanimda 12-13 litre yakiyorum. bursa-bodrum ortalamasidir.

onun haricinde beyin ve sanziman arizasi olabiliyor. abs beyni ve sanzimanla ilgili sorunum olmustu. isini bilen adaminiz varsa cozersiniz.

velhasil butun bunlari sineye cekmenizi saglayacak bir performans ve konfora sahip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Sehir icinde performansli kullaniminizida gormek isteriz . 160-220 arasi degilde ortalama hizinizi soylerseniz o zaman anlasilir .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Su gibi benzin içer bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    S80 T6 alan adamın şehir içinde dolaşacağını sanmıyorum. Arabanın mantığına aykırı.

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

S80 T6 alan adamın şehir içinde dolaşacağını sanmıyorum. Arabanın mantığına aykırı.
    Velev ki öyle bile olsa, şehir içinde sakin kullanımda 25 litre yakamaz. 5.2 V8 Grand Cherokee bile o kadar yakmıyordu. 15 litre yakarsa da zaten 2.0 atmosferik araba 12 litre yakıyor şehir içinde 6 silindir çift turbo bir arabaya da makul yani.

Ha şehir içi performanslı kullanım deniliyorsa, 2.0 atmosferik araba da içer öyle kullanımla.
    Onu geçtim 1.4 turbo fındık motorlar da yakar o yakıtı. 2.8 litre I6 çift turbo bir arabadan ve 4 ileri şanzımandan bahsediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 6 Haziran 2019; 0:10:22 >

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Sakin kullanimda 25 litre yakabilecegini kim soyledi ?
    Dikkatli okumakta fayda var bence .

• nacker kullanıcısına yanıt
    Evet haklisiniz bende hic sehiricinde gormuyorum zaten .
    Alanlar hep istanbul ankara arasi gidip geliyor .

• S80 nin uzun yolda 100-120 bandında kullanırsanız 5 saat sonra kendinizi uyumuş bulursunuz bu aracın hakkı 150 160 ile gitmek kaldıki pamuk gibi süspansiyonlarla şehiriçi bile keyiflidir bilginize

• quote:

Sizin mesajınızdan takribi 1 saat 10 dakika kadar önce mesajımda düzenleme yapmıştım. Mesajın tamamını okumakta da fayda var bence.

Performanslı kullanımla 25 litre 6 silindir çift turbo bir araba için çoksa, sizi 1.4 turbo arabalarla gazlamaya davet ediyorum.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    1.4 (turbolu mu) benzinli şehir içinde performanslı kullanımla 6.5 litreyi geçmiyor he? Sizin şehirde bütün yollar yokuş aşağı ise neden olmasın? Yahut çevre yolunda 70'i sabitleyip gidiyorsanız.
    Sakin kullanımda karma tüketim 10 litre yakıt harcıyorum. Şehir içinde çok kalırsam 12 litre. Çok aşırı dur kalka girersem 15 litreleri görmek mümkün. Üstelik 2500 devri geçmem. Dediğiniz gibi performanslı kullansam 2.0 atmosferikle de 20 litreleri çok rahat görürüm. Bu yüzden 25 litre yakıtı çok bulmayın demeye çalışıyorum.
    5.7 Chevrolet performanslı kullanımda 25 litre yakıyorsa bu çok normal, hatta iyi bile.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Soru Eki (mi) Tanım: Türkçede soru eki mı, mi, mu, mü ekleridir. Kendinden önceki kelimeden ayrı yazılır. Şahıs eklerine bitişik yazılır.

Yani "Turbolu mu?" diye sormuşum. Soru işaretinin olmama sebebi ise, parantez içerisinde noktalama işareti kullanılmaz, parantez dışına yazılır. Cümlem tam doğru olmasa da, soru sorduğum belliydi. Neyse.

Şimdi performanslı kullanımı konuşurken, çok sakin kullanmaktan bahsetmişsiniz. Trafiğe girmeden, çok sakin hızlanıp arabayı gaz pedalı ile kontrol ederek yakaladığınız veriyi bana sunuyorsunuz. Biz ise söz konusu Volvo'nun 25 litre yakacağı şartları, performanslı kullanımı tartışıyoruz. Sizin paylaştığınız veri şehir içi verisi olmaktan bile uzak.
    Şimdi hemen birazcık yukarı çıkalım ne demişsiniz?
    quote:

Ayrica performansli bir aractir ancak yakiti 20-25 litreleri gorur performansli kullanimda .

Ben de size dedim ki 1.4 turbo benzinli bir arabayla performanslı kullanımda da benzer veriler mümkün. Bu araba 2.8 litre, iki turbolu (Tam iki tane 1.4 Turbo motor yapıyor) ve 4 ileri şanzımanlı arabanın 25 litre yakması normaldir diyorum. Siz tutup 1.4 arabam 6.5'u geçmiyor diyorsunuz. Sonra da "Ya ben trafiğe girmeden, frene bile dokunmadan olan verimi paylaştım" diyorsunuz.
    5.7 motorlu aracın 25 litre yakacağını sizin söylediğinizi iddia etmedim. 2.0 motorlu araba performanslı kullanımda 20 litre yakıyor. 5.7 motorlu araba 25 litre yakıyorsa bu normal, hatta iyi bir değerdir dedim. Bunu da 5.2 litre Grand Cherokee'ye dayandırarak söyledim.

Bence okumayan, okusa da anlamayan sizsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 6 Haziran 2019; 2:36:0 >

• quote:

Bu mesaj silindi.
    1.4 i diye yazmışsınız, ben 1.4 turbolu bir aracı öne sürmüştüm, siz hemen üstüne 1.4 deyince turbolu mu diye sordum. Yazmayı unutabilir, yanlış yazabilirsiniz. Ya da benim bilmediğim bir motor kodu vardır. Sordum ki bilgiyi netleştirelim.
    Baştan alalım.
    Üstteki yorumumda ne yazmışım bakalım hemen:
    quote:

Performanslı kullanımla 25 litre 6 silindir çift turbo bir araba için çoksa, sizi 1.4 turbo arabalarla gazlamaya davet ediyorum.

Bu mesajın altına 1.4 atmosferik araba ile olabildiğince sakin kullanım verinizi neden paylaştınız? Benim üstteki yorumumla ilgisi neydi?
    Konuşmayı baştan okuyalım:
    Bugün 00:09:31 - goodorevil
    quote:

Ha şehir içi performanslı kullanım deniliyorsa, 2.0 atmosferik araba da içer öyle kullanımla.
    Onu geçtim 1.4 turbo fındık motorlar da yakar o yakıtı. 2.8 litre I6 çift turbo bir arabadan ve 4 ileri şanzımandan bahsediyoruz.

Bugün 01:22:38 - Mekatroniks
    quote:

(Bu mesajınızdan çok önce düzenleme yaptığımı belirttim)
    Bugün 01:43:44 - goodorevil
    quote:

Bugün 01:48:19 - Mekatroniks
    quote:

anirim ayni seyden bahsediyoruz . Performansli kullanimda 20-25 litre yakar sehir icinde demistim . Sizde destek veriyorsunuz anladigim kadariyla . Eski aracim 350cui idi yani 5,7 bir chevroletti .

Bu aralar yine bir v8 alicam gibi gozukuyor . Su an dizel ve benzinli aracim var 1.4 i , 2.0 tdi ikisininde yakiti 10 litreyi gecmiyor hatta benzinli 6,5 litreyi bile gecmiyor .

Konuşmanın nasıl gittiği ortada. Hatta kendi mesajınız içerisinde bile performanslı kullanımı anlatırken "1.4 arabam 6.5 litreyi bile geçmiyor" diyen gene sizsiniz.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Ohoo neler yazmışsınız öyle neler.

Benim o mesajım nacker isimli kullanıcıya. Diyorum ki şehir içi sakin kullanımda 25 litre yakamaz. Sonradan performanslı kullanım meselesinin geçmesine istinaden mesajı düzenliyorum. Bakın Mesajı yazma saatim 00:09:31, düzenleme saatim 00:10:22. Arada 51 saniye gibi bir dakikadan kısa bir süre var.

"Ayrica performansli bir aractir ancak yakiti 20-25 litreleri gorur performansli kullanimda ." Kurduğunuz cümle bu, cümle yapısı gereği 25 litrenin yüksek olduğu anlaşılıyor. "Performansın bir bedeli var" anlamı çıkıyor. Neyse oraya çok takılmayayım.

Ben size saldırmadım, 2.8 çift turbo bir aracın 25 litre yakması normaldir. 1.4 turbo arabalar bile gazlayınca aynı değerleri yakar diyorum. Sonra da diyorum ki "2.8 çift turbo arabanın 25 litre yakmasına çok diyorsanız, 1.4 turbo bir araç kullanın, ne yaktığını kendiniz görün" diyorum.

Sonra performanslı kullanım konusu geçerken 1.4i aracım 6.5 yakıyor en fazla demişsiniz. Hiç dememişsiniz ki sakin kullanımda bu değeri yakıyorum diye? Ben nereden bilebilirim sakin kullandığınızı?
    Motor isminin yanında T harfi belirleyici bir unsur değildir.
    DCI motor turboludur ama T harfi içermez. CRDI motor turboludur ama T harfi içermez. VTI motor turbosuzdur ama T harfi içerir. Volvo S40 1.9D turboludur, [ı]Volvo S40 1.9TD turbosuzdur. [/ı] Düzeltiyorum 1.9 TD turboluymuş. Yine de 1.9D'nin turbolu olduğu gerçeği değişmiyor.
    Yani o T harfi yanıltır.

Aşağıda hayal gücü demişsiniz, performanslı kullanımı tartışırken ortaya "Benim 1.4 aracım 6.5 litreyi geçmiyor" derseniz sakin kullanım olduğunu neden düşüneyim? Yine de mesajımda "Çevre yolunda 70'i sabitliyorsanız mümkün" demişim.
    Yine yukarıda dediğim gibi motor kodu tek başına yanıltır. Eğer bir güç bilgisi ya da "Atmosferik 1.4" şeklinde özellikle belirtseydiniz anlaşılırdı.

Soru eki muhabbeti çirkefleşmek için değildi. Soru sorduğum bir mesajda söylediğimi kaideymiş gibi kabul etmenizden dolayı, biraz bilgileri tazelemek gerektiğini düşündüm. Saldırmak değildi amacım. Saldırmak istesem laf sokan sözler söylerdim. Ben orada kendi yazdığım cümlenin bile doğru olmadığını söylemişim hatta.

Yazdıklarım ortada, geçmiş ortada. Size de saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 6 Haziran 2019; 3:32:56 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.