Şimdi Ara

Volvo S80 T6 Bu araç alınır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
11.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bakın ilk önce siz çok yakacağını söylemişsiniz. Nacker size cevaben demiş ki bu arabayı alan adam uzun yolda kullanır.
    Ben de altına dedim ki velev ki öyle bile olsa (Yani alan adam uzun yolda bile kullansa, şehir içinde kullanmasa bile) sakin kullanımda 25 litre yakmaz. Yani bu araba şehir içinde de kullanılabilir demek istedim. Yani nacker'e size verdiği cevaba binaen yazdım.
    Sonradan hemen 1 dakika içerisinde mesajı düzenledim. Dedim ki performanslı kullanım söz konusu ise 2.0 atmosferik bile yakıyor. Hatta onu geçtim 1.4 turbo fındık motorlar da yakarken 2.8 6 silindir 4 ileri arabadan bahsediyoruz dedim. Yani mesajımı tamamladım. Bu mesajı yazmam da bir zaman aldığını düşünürseniz gönderir göndermez mesajı düzenlemişim. Bana oradan saldırıyorsunuz.

Ayrıca bana saldırıyor diyorsunuz ama kendiniz "Kıvırmak" gibi çirkin kelimeler kullanıyorsunuz. Lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Sehir icinde performansli kullaniminizida gormek isteriz . 160-220 arasi degilde ortalama hizinizi soylerseniz o zaman anlasilir .
    yani cevabi verilmis ama neyse;

yahu 272hp arabayi sehiricinde hangi performansla kullanmayi dusunuyorsunuz once onu bana bir anlatsaniza. bu arabalar oyle gunluk ortalamada kullandigimiz 100-150 hp’lere benzemiyor, bastigin anda ondeki aracla mesafeni cabucak kapatıyorsun. hata kabul etmeyecek suratlere hizlica tirmaniyor simdi amiyane bir tabir olacak ama sirket araci olarak clio symbol’u tampon tampona makasla kullanan heyecanli bir barzonun elinde yarim gun saglam kalmaz bu araba.

o yuzden sehiricinde orta seritten 70-80kms ile gidiyoruz. o durumlarda da ortalama 8-10 litre arasi yakiyor. dur kalk trafikte de 14.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CemUsUs

yani cevabi verilmis ama neyse;

yahu 272hp arabayi sehiricinde hangi performansla kullanmayi dusunuyorsunuz once onu bana bir anlatsaniza. bu arabalar oyle gunluk ortalamada kullandigimiz 100-150 hp’lere benzemiyor, bastigin anda ondeki aracla mesafeni cabucak kapatıyorsun. hata kabul etmeyecek suratlere hizlica tirmaniyor simdi amiyane bir tabir olacak ama sirket araci olarak clio symbol’u tampon tampona makasla kullanan heyecanli bir barzonun elinde yarim gun saglam kalmaz bu araba.

o yuzden sehiricinde orta seritten 70-80kms ile gidiyoruz. o durumlarda da ortalama 8-10 litre arasi yakiyor. dur kalk trafikte de 14.

Alıntıları Göster
    Akşam bayağı bir tartıştık, bir yere varamadık. Sonra kalkıp bütün mesajlarını silmiş.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    ya ben direk ilk mesaji yazayim dedim de sonradan okuyunca pisman oldum. arabanin yakinindan gecmeyip mesaj yazan adama ne laf anlatmakla ugrasiyorsak.

bakin uzun lafin kisasi kardesim merak eden icin yaziyorum. marifet yapmisim gibi algilamayin kullanim seklimi izah etmek açısından örnek verecegim; yolun en uygun oldugu zamanlarda 180-250kms arasi bile uzun yolda gitseniz (ki gazdan ayaginizi cekmediginiz en kotu senaryoyu temsil eder) 15 litreyi gecemezsiniz tuketimde.

sehirici sanziman, balata ve lastiklerin anasini aglatacak sekilde pavyon kalkisi dur kalklarla, makaslarla ve hizlanmalarla kullanacagim deseniz, bir yere patlamadan 100km yapabileceginizi varsayarak konusuyorum, bu arabada 18-19 litreyi gecemezsiniz.

daha ileri gideyim; bunu da gercekten utanarak yaziyorum hayatimda sadece bir sefer, 4.2 A8 aracimla bir evrak yetistirmek icin otobanda 230-280kms arasi, bolunmus yollarda da yol izin verdikce 200kms altina inmeden anormal bir 90km yol yaptim, ortalama tuketimim 18 litreydi.

kullanici olarak yaziyorum, artik 25 litre yakar diyene inanmak isteyen de kendi bilir.

• CemUsUs C kullanıcısına yanıt
    Yasli bayan soforu gibi kullanabilirsiniz , ortalama bir insan gibi kullanabilirsiniz , performansli yani seri sekilde ani gaz ve fren tepkileriyle kullanabilirsiniz . Hic sirket aracim olmadi malesef nasil kullanilir bilmem .
    Sizin nasil kullandiginizi bilmem ama ben istanbulda 190 bg dizel aracimi performansli kullandigimda 9 litreyi goruyorum . Yasli bayan soforu gibi kullandigimda da 5,5 lt yi goruyorum .
    Barzo gibi asla kullanmam kullananida sevmem .
    Siz performansli kullanimin ne demek oldugunu bilmiyorsaniz arabalar hakkinda yorum yapmayin bence .
    500 bg lik aracida performansli kullanabilirsiniz 60 bg lik aracida .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Sildim cunku zaman kaybindan baska bisey degildi .
    Cahille sohbet etmek zordur bilene , cunku cahil ne gelirse soyler diline ...

• quote:

evet 25 litre falan gibi.

• quote:

Yani, turbolu arabanın performanslı kullanımı konuşulurken atmosferik arabanın yakıt kasarak kullanım verisini paylaşan siz.
    Ağzına geleni söyleyen ben.

Ben ne konuşulduysa olduğu gibi bıraktım. Kim haklı kim haksız ortada diye düşünüyorum. Mesajlarını geriye dönüp tek tek silmeye uğraşan sizsiniz.
    Siz sanirim ne yazdigimi ve sizin ne yazdiginizi unuttunuz .
    Sizin ilk yorumunuzda paylastiginiz 5.2 cherokee herhalde turbolu bir motora sahipki ilk yorumunuzda ondan bahsettiniz . Ayrica 2.0 asmosferik arac 12 litre yakiyor diyende benim herhalde ???

Turbolu arac konusulurken ilk atmosferik araci karistiran sizsiniz . Simdi burda neden bana laf atiyorsunuz anlamadim ??? Hatirlamiyorsaniz gorselleri paylasayim tekrar .

Silmemim nedenide ne bos insanlarla ugrasmissin diye arkadaslarimin uyarmasidir .

• quote:

Siz sanirim ne yazdigimi ve sizin ne yazdiginizi unuttunuz .
    Sizin ilk yorumunuzda paylastiginiz 5.2 cherokee herhalde turbolu bir motora sahipki ilk yorumunuzda ondan bahsettiniz . Ayrica 2.0 asmosferik arac 12 litre yakiyor diyende benim herhalde ???

Turbolu arac konusulurken ilk atmosferik araci karistiran sizsiniz . Simdi burda neden bana laf atiyorsunuz anlamadim ??? Hatirlamiyorsaniz gorselleri paylasayim tekrar .
    Neden sonuç ilişkileri kurmakta zorlanıyorsunuz zannedersem.

5.2 atmosferik Grand Cherokee'den niye bahsettim? 25 litre yakıtın 5.2 Grand Cherokee için bile zor bir rakam olduğunu söylemek için. 2.0 atmosferik araç 12 litre yakıyor diye niye söyledim? Eğer 2.8 T6'nın yakıtı 15 litre ise, 2.0 atmosferiğin bile 12 litre yaktığı yerde çok güzel bir rakam olduğunu söylemek için. İşin komik olan yanı, aynı arabadaki 2.0 turbo motor da aynı 12 litreyi yakıyor.

Siz ise, performanslı kullanımdan bahsediyoruz, 1.4 turbo benzinlinin bile çok aşırı yakacağını söylüyorum "E bende 1.4 benzinli var 6.5'u geçmiyor" diyorsunuz. Sonra da "Ya frene bile basmadan trafiğe girmeden tüketim o" diyorsunuz. Konumuzla alakasını henüz çözemedim.

• quote:

Silmemim nedenide ne bos insanlarla ugrasmissin diye arkadaslarimin uyarmasidir .
    Mesajları silince o vaktiniz geri mi geldi? Uğraşmamış mı oldunuz? Bence mesajları saklama çabası içine girdiniz. Çünkü mesajları silmek ayrı bir vakit kaybıdır.
    Yine isinize gelmeyeni atladiniz . Ilk once Siz 2.0 asmosferik aracin verisini paylastiniz degil mi ? Ben sizden sonra 1.4 asmosferik aracin verisini paylastim degil mi ?
    2.0 asmosferik paylasinca konudan cikilmiyor motor 1.4 oluncami konudan cikilmis oluyor ??????
    Sizin paylastiginiz 2.0 aracin verisi performansli mi ? Sakin mi nerden bilelim ? Siz hakli cikmaz icin yine mikroskopla biseyler ariyorsunuz ama dunki gibi yine bulamayacaksiniz .

Hayir baska arkadaslarimda gorup ayni sekilde uyarmasin diye . Kimin ne yazdiginin resmi zaten duruyor . Her seferinde kacamak cevaplarla altta kalmanizi gormek istiyorsaniz yine paylasirim sorun degil .

• Yahu cidden neden sonuç ilişkisi kurmakta zorlanıyorsunuz.
    Bakın neden ve sonuç ilişkisi ile gidelim:
    Orijinalden alıntı: nacker S80 T6 alan adamın şehir içinde dolaşacağını sanmıyorum. Arabanın mantığına aykırı.

Bu mesaja istinaden, sakin kullanımda şehir içinde 25 litre yakmayacağını ve aracın şehir içinde de kullanılabileceğini söyledim. Sonra da örnek olsun diye 1.7 ton ağırlığında 5.2 litrelik bir Amerikan arabasının bile o kadar yakamadığını söyledim. Eğer (T6) 15 litre yakacaksa da, 2.0 atmosferik arabanın bile 12 litre yaktığı bir ortamda T6'nın 15 litre yakması gayet makul dedim. Yani dedik ya, sakin kullanımda 25 litre yakamaz diye, atmosferik 2.0 arabanın şehir içinde sakin kullanımda 12 litre yaktığı bir ortamda 15 litre makul dedim. Atmosferik arabanın sakin kullanım verisinin paylaşılma sebebi, o esnada sakin kullanımda 25 litre yakmayacağı argümanıydı. Siz 25 litre performanslı kullanımda yakar dediniz, ben şehir içinde sakin kullanımda 25 litre yakmayacağını ve şehir içinde de kullanılabileceğini söyledim.

Burada olayı ikiye ayırıyorum çünkü sakin kullanımdan performanslı kullanıma geçiyoruz. Ben 1 dakika içerisinde mesajımı düzenledim ve "Performanslı kullanım" argümanınıza cevap verdim. 51 saniye var mesajım ile düzenlenmesi arasında. Dedim ki 2.0 atmosferik araba da içer öyle kullanımda dedim, kastım 2.0 atmosferik arabanın bile az yakmayacağıydı. Sonra da 1.4 turbo fındık motorların bile performanslı kullanımda bahsettiğiniz rakamlara çıkabileceğini söyledim. Yani performanslı kullanım varsa 1.4 turbolu fındık motorun ya da 2.0 atmosferik motorun da çok yakacağını, bu durumda 2.8 litre 6 silindir çift turbo bir aracın yakıtının hala makul olduğunu öne sürdüm.

Bakın neden sonuç ilişkisini, tartışmanın seyrini iyi irdeleyin.

Neden sonuc iliskisini bence siz kuramiyorsunuz cunku bilgi eksik .
    1.4 aracim 6,5 yakiyorsa 2.8 yani iki kati buyuklugunde motoru olan bir arac hatta kilosuda nerdeyse 2 kati . Yakitida 2 kati yakmasi muhtemeldir . Birde turbolu o yuzden 6,5x2 = 13 sakin kullanim verisi olabilir . Performansli kullanimda volvoda turboda oldugu icin 20-25 litreyi gorur demistim .
    Sizin 2.0 araci paylamaniz kadar benimde 1.4 araci paylasmam ayni neden sonuctur .

• quote:

Neden sonuc iliskisini bence siz kuramiyorsunuz cunku bilgi eksik .
    1.4 aracim 6,5 yakiyorsa 2.8 yani iki kati buyuklugunde motoru olan bir arac hatta kilosuda nerdeyse 2 kati . Yakitida 2 kati yakmasi muhtemeldir . Birde turbolu o yuzden 6,5x2 = 13 sakin kullanim verisi olabilir . Performansli kullanimda volvoda turboda oldugu icin 20-25 litreyi gorur demistim .
    Sizin 2.0 araci paylamaniz kadar benimde 1.4 araci paylasmam ayni neden sonuctur .
    Tamam hocam siz haklısınz ya, pes ettim ben. Haklısınız. Sizden haklısı yok, en haklısı sizsiniz.
    Tesekkurler . Ayni seyi savunurken bu kadar birbirimize girmemizde sacmaydi zaten . Sanirim yuz yuze olmamanin bir sonucu buda . Yuz yuze olsak birbirimizi daha iyi anlardik . Saygilar iyi aksamlar

• quote:

Tesekkurler . Ayni seyi savunurken bu kadar birbirimize girmemizde sacmaydi zaten . Sanirim yuz yuze olmamanin bir sonucu buda . Yuz yuze olsak birbirimizi daha iyi anlardik . Saygilar iyi aksamlar
    Haklısınız. İyi akşamlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.