Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.814
Cevap
112
Favori
661.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN_06

quote:

Türkiye'de eskiden d segmenti araçlar hep 2.0 motorlu dolayısı ile çok yüksek vergilı olduğundan c-d segmentleri arasında büyük fiyat farkı olmasını tüketici normal karşılıyor.

Oysa ki Avrupa'da c-d segmenti modeller arasında ciddi fiyat farkı yok. benzer bir golf-passat, a3-a4, megane-laguna arasındaki fiyat farkları %10 seviyesinde.

o yüzden v40'ın eş motor-donanımla s60'dan %10 kadar ucuz olacağını düşünüyorum.

o kadar fark olursa emin ol türkiyedeki v40 almayı düşünenlerin %10'u s60 almaya yönelir,%10'u diğer markaların d segmenti(insignia,passat vb.) araçlarına yönelir,geriye kalan %80'i ise yine diğer markaların c segmenti araçlarına yönelir.çünkü senin mantığınla baktığımızda;s60 d2 advance 94000tl ise v40 d2 advance yaklaşık 85000tl olur.

s60 d3 advance şu an 84, v40 d2 advance de 76 olur. hani yukarıda bahsettiğim sebebten ötürü bir miktar sübvanse edilse 75 olur bunun altı hayal.

bugün boş 116d 68, boş a3 68, bunların advance donanıma denk gelenleri 85-90 civarı...

"s60 d3 advance 84 bin TL" nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolbert -- 18 Mart 2012; 19:32:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

quote:

quote:

quote:

Türkiye'de eskiden d segmenti araçlar hep 2.0 motorlu dolayısı ile çok yüksek vergilı olduğundan c-d segmentleri arasında büyük fiyat farkı olmasını tüketici normal karşılıyor.

Oysa ki Avrupa'da c-d segmenti modeller arasında ciddi fiyat farkı yok. benzer bir golf-passat, a3-a4, megane-laguna arasındaki fiyat farkları %10 seviyesinde.

o yüzden v40'ın eş motor-donanımla s60'dan %10 kadar ucuz olacağını düşünüyorum.

o kadar fark olursa emin ol türkiyedeki v40 almayı düşünenlerin %10'u s60 almaya yönelir,%10'u diğer markaların d segmenti(insignia,passat vb.) araçlarına yönelir,geriye kalan %80'i ise yine diğer markaların c segmenti araçlarına yönelir.çünkü senin mantığınla baktığımızda;s60 d2 advance 94000tl ise v40 d2 advance yaklaşık 85000tl olur.

s60 d3 advance şu an 84, v40 d2 advance de 76 olur. hani yukarıda bahsettiğim sebebten ötürü bir miktar sübvanse edilse 75 olur bunun altı hayal.

bugün boş 116d 68, boş a3 68, bunların advance donanıma denk gelenleri 85-90 civarı...

"s60 d3 advance 84 bin TL" nedir?

d2 yerine d3 yazmışım, pardon.

• S60 D2 Advance 84 bin olsada bunun birde kampanyali fiyati oldugunu dusunursek V40 icin fiyat ongorulerinize katiliyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GURNAZ

quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: mac3560

http://www.quattroruote.it/speciale/ginevra2012/volvo-v40-in-olanda-prezzi-da-26000-euro

italyanca anlamam ama küsüratlarına kadar yazdığına göre tahmini değil de açıklanan rakamlardır. .
    d2 ve t3 için 26000 euro denmiş. .

google translateten ek: fiyatlar hollanda fiyatıymış ve de güvenlik sistemleriyle yaya hava yastığı standart olacak yazıyor

26000 Euro... Sanırım düz vites olanı. Otomatik olunca ne kadar farkeder acaba? Bir de Türkiye'de ki vergilendirmeden fark doğabilir. Bu durumda ov 1.6d veya t3 veya t4 35000 Euro lardan başlarsa bazilarimizin en azından benim bir süre daha hayallerimde kalır. :)

35000 gibi bir rakamla piyasaya sunarsa,biraz zor satar

bence s60 dan yola çıkarak donanım-fiyat karşılaştırmasında.s60 d2 advance paket liste fiyatı94000tl.segment farkı ise %20-25 arasında olduğunu var sayarsak benim teahminim 70000-75000tl fiyattan advence paket d2 v40 alınır.

19can84;
    arkadaşım yukarıdaki yazdıklarıma karşı çıkarak mesaj yazmışsın,sonrada kelimeleri eğip bükerek benim dediğime getirmişsin sonunda arabanın fiyatını.öncelikle s60 d2 advance nin fiyatı 94000tl dir.kampanya dolayısıyla fiyatı 84000tl ye çekilmiş durumda belli bir süreliğine.sebebi ise artık d2 motorun v40-s60-v60-s80 de otomatik şanzumanlı olarak mayıs-haziran aylarında satışa çıkacak olması.ellerindeki stoğu eritme peşinde volvo türkiye.herkesin malumu tr de bu segmentin müşterisinin çoğu otomatik vitesi düz vitese tercih eder her zaman.şunun şurasında çok zaman kalmadı v40 ın satışa çıkmasına.en geç ağustos ayında istersen tekrar fiyat konusunu açarız.o zaman bakarız segmentler arası fiyat farkı %10 mu oluyor yoksa %20-25 mi?bu segmentte başka markalarda bu fark benim söylediğim aralıkta ülkemizde.volvo bunun istisnası olacak mıdır.bence olmayacak çünkü güncel satışta olan araçlarında da bu fark bariz ortada.ama v40 a özel bir durum ortaya çıkar mı göreceğiz.

fakat laf olsun diyede konuşmamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPEREN_06 -- 19 Mart 2012; 14:57:55 >

• Polestar mavisi R-Design versiyonu; görebildiğim akdarıyla klasik r-design özellikleri olan agresif ön tampon, sis farları, mat metal görünümlü ayna kapakları, jantlar gibi özelliklerle standart modelden ayrılıyor. Arkasını ve içini nasıl yapmışlar merak ediyorum.

Volvo V40: Ve O Sensin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohbenezor

Polestar mavisi R-Design versiyonu; görebildiğim akdarıyla klasik r-design özellikleri olan agresif ön tampon, sis farları, mat metal görünümlü ayna kapakları, jantlar gibi özelliklerle standart modelden ayrılıyor. Arkasını ve içini nasıl yapmışlar merak ediyorum.

farkında mısınız bilmiyorum ama bir çok marka sportif modellerini eskiden kırmızı,siyah renklerde tanıtırken artık ağırlıkla mavi rengi kullanıyorlar.özellikle mavinin canlı tonlarının kullanıldığı tasarımı güzel otomobillere insan bakmaya doyamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPEREN_06 -- 19 Mart 2012; 18:14:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ohbenezor

Polestar mavisi R-Design versiyonu; görebildiğim akdarıyla klasik r-design özellikleri olan agresif ön tampon, sis farları, mat metal görünümlü ayna kapakları, jantlar gibi özelliklerle standart modelden ayrılıyor. Arkasını ve içini nasıl yapmışlar merak ediyorum.

ön tamponda biraz daha çalışılabilirmiş sanırım fakat böylede harika duruyor. bu arada alperenin renk yorumuna katılıyorum. volkswagen golf R ve rocco R speedy blue ile tanıttı, ha keza opel yeni astra gtc yi bu şekilde tanıttı ve daha niceleri. adındanda anlaşılacağı üzere speedy blue yeni spor araçların favorisi durumunda. tabi ki benimde

• bence normal tampondaki led isik daha guzel gorunuyo
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

http://www.quattroruote.it/speciale/ginevra2012/volvo-v40-in-olanda-prezzi-da-26000-euro

italyanca anlamam ama küsüratlarına kadar yazdığına göre tahmini değil de açıklanan rakamlardır. .

google translateten ek: fiyatlar hollanda fiyatıymış ve de güvenlik sistemleriyle yaya hava yastığı standart olacak yazıyor

26000 Euro... Sanırım düz vites olanı. Otomatik olunca ne kadar farkeder acaba? Bir de Türkiye'de ki vergilendirmeden fark doğabilir. Bu durumda ov 1.6d veya t3 veya t4 35000 Euro lardan başlarsa bazilarimizin en azından benim bir süre daha hayallerimde kalır. :)

bence s60 dan yola çıkarak donanım-fiyat karşılaştırmasında.s60 d2 advance paket liste fiyatı94000tl.segment farkı ise %20-25 arasında olduğunu var sayarsak benim teahminim 70000-75000tl fiyattan advence paket d2 v40 alınır.

19can84;
    arkadaşım yukarıdaki yazdıklarıma karşı çıkarak mesaj yazmışsın,sonrada kelimeleri eğip bükerek benim dediğime getirmişsin sonunda arabanın fiyatını.öncelikle s60 d2 advance nin fiyatı 94000tl dir.kampanya dolayısıyla fiyatı 84000tl ye çekilmiş durumda belli bir süreliğine.sebebi ise artık d2 motorun v40-s60-v60-s80 de otomatik şanzumanlı olarak mayıs-haziran aylarında satışa çıkacak olması.ellerindeki stoğu eritme peşinde volvo türkiye.herkesin malumu tr de bu segmentin müşterisinin çoğu otomatik vitesi düz vitese tercih eder her zaman.şunun şurasında çok zaman kalmadı v40 ın satışa çıkmasına.en geç ağustos ayında istersen tekrar fiyat konusunu açarız.o zaman bakarız segmentler arası fiyat farkı %10 mu oluyor yoksa %20-25 mi?bu segmentte başka markalarda bu fark benim söylediğim aralıkta ülkemizde.volvo bunun istisnası olacak mıdır.bence olmayacak çünkü güncel satışta olan araçlarında da bu fark bariz ortada.ama v40 a özel bir durum ortaya çıkar mı göreceğiz.

herhalde son cümleyi kendin için kurdun.

çıkış noktam belli, baz aldığım aracın fiyatının da ne olduğu belli.

otomatik vites gelecek de o yüzden düz d2leri bitirmek için fiyatınu ucuzlattılar argümanı dayanaksız ve mantıksız çünkü a'dan z'ye tüm modellerde indirim var, hali hazırda otomatik olan d3lerde daha da büyük indirim var.

ayrıca ne senin yorumunu okumuştum, ne de ona karşı bir şey yazdım, ne ondan alıntı yaptım.
    sanırım herkes beni takip ediyor, herkes bana karş, dünya benim etafımda dönüyor vs gibi takıntıların var.

• diyorsun ki;''ben bu kadar fiyat hakkında yazılanları okumadım,aklıma geldi bir anda yazıverdim''.anlaşılan o ki;mesajının sonunda beni itham ettiğin ruhsal sorunla kendin yüzleşmek zorundasın gibi.

not:tartışmanın uzamaması adına bundan sonra sana cevap vermemekle birlikte,yazdıklarını da dikkate almayacağım.
  • quote:

bence normal tampondaki led isik daha guzel gorunuyo

kesinlikle aynı fikirdeyim. .
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

19can84;

herhalde son cümleyi kendin için kurdun.

çıkış noktam belli, baz aldığım aracın fiyatının da ne olduğu belli.

otomatik vites gelecek de o yüzden düz d2leri bitirmek için fiyatınu ucuzlattılar argümanı dayanaksız ve mantıksız çünkü a'dan z'ye tüm modellerde indirim var, hali hazırda otomatik olan d3lerde daha da büyük indirim var.

ayrıca ne senin yorumunu okumuştum, ne de ona karşı bir şey yazdım, ne ondan alıntı yaptım.
    sanırım herkes beni takip ediyor, herkes bana karş, dünya benim etafımda dönüyor vs gibi takıntıların var.

Sevgili 19can84 ve ALPEREN_06 arkadaşlarım;
    Uzun zamandır aracımı değiştirmeyi düşündüğüm, alacağım aracın kesinlikle bir Volvo olacağından emin olduğum ve Volvo bölümünde hep karşılıklı saygı-sevgi-hoşgörü gördüğüm için Volvo bölümünü sıklıkla ziyaret ediyorum. Bu güne kadar girdiğim Volvo konularında ilk kez böylesine bir zıtlaşma-sataşma ile karşılaşıyorum. Eğer ifadelerimi hoş görürseniz, her ikiniz de resmen '' Doğmamış çocuğa don biçme '' telaşı içinde anlamsız bir çatışma halindesiniz.

Daha fiyatı belli olmayan, iç genişliği+bagajı+donanımı+fiyat politikası belli olmayan bir model yüzünden boş yere birbirinize haksızlık etmişsiniz.

Araç bir şekillensin, kesin rakamlar ortaya çıksın ( iç ebatlar+yakıt tüketimi+fiyat ) ondan sonra bir karar verelim.

S60 almayı ciddi ciddi düşünürken ( beni hayal kırıklığına uğratan stepne opsiyonunun olmaması ki opsiyon olsa bile sığdıracak yer yok bagajda ) V40'ın gerek dış gerek iç tasarımı tüm fikirlerimi ters-yüz etti.

Alt segment olması, bagajının küçük olması benim için vazgeçilmez değil fakat stepnesinin olması benim için vazgeçilmez. Ne de olsa belki sadece 1 kez ( ve nedense en olmadık zamanda ) ihtiyaç hissedeceğimiz bir parça. Yanılıyor muyum?

• quote:

diyorsun ki;''ben bu kadar fiyat hakkında yazılanları okumadım,aklıma geldi bir anda yazıverdim''.anlaşılan o ki;mesajının sonunda beni itham ettiğin ruhsal sorunla kendin yüzleşmek zorundasın gibi.

not:tartışmanın uzamaması adına bundan sonra sana cevap vermemekle birlikte,yazdıklarını da dikkate almayacağım.

ALPEREN_06 kardeşim;
    Lütfen son yazdığım mesajı okur musun?
    Gereksiz gerginliğe hiç gerek yok.
  • konudan uzaklaşmış olacağız ama belirtmek isterim

xprtg,

önceki kasa s60 aracımdaki lpg tankı stepne bölmesinde bulunduğu için stepneyi bajada taşıyorum ve bugüne kadar beni rahatsız etmedi. ancak bagajı nadiren yaptığım şehirlerarası seyahatler dışında pek kullanmadığımı da belirteyim. benim aklıma takılan nokta stepne lastiği yeni s60'ın bagajına gerçekten sığmıyor mu? nasıl olur? yoksa bagaja oranla cok mu yer kaplıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eas722

konudan uzaklaşmış olacağız ama belirtmek isterim

xprtg,

önceki kasa s60 aracımdaki lpg tankı stepne bölmesinde bulunduğu için stepneyi bajada taşıyorum ve bugüne kadar beni rahatsız etmedi. ancak bagajı nadiren yaptığım şehirlerarası seyahatler dışında pek kullanmadığımı da belirteyim. benim aklıma takılan nokta stepne lastiği yeni s60'ın bagajına gerçekten sığmıyor mu? nasıl olur? yoksa bagaja oranla cok mu yer kaplıyor?

Ben daha da garip bir durum ifade ediyim. Kullandığım S40 2.0 dizel motorlu ve çift egzoz çıkışlı olanı, sırf bundan dolayı opsiyonel stepneyi alamadığım gibi bagajı 1.6 S40 lardan daha dar ve içeri doğru bir girinti yok, bagaj kapağı hizasında yani.
  • Arkadaslar,bu fiyat tartışması bitmez.Araç yılsonunda gelecek.O zamana kadar ne söylesek boş.Sizler 3 aşağı 5 yukarı A3-1 serisi fiyatlarini baz alın.Volvo bunu daha ucuz yaparsa buna itiraz edecek birisi var mi??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T6 motor gelse tadından yenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolbert

Arkadaslar,bu fiyat tartışması bitmez.Araç yılsonunda gelecek.O zamana kadar ne söylesek boş.Sizler 3 aşağı 5 yukarı A3-1 serisi fiyatlarini baz alın.Volvo bunu daha ucuz yaparsa buna itiraz edecek birisi var mi??

Yıl sonu da bekle bekle gelmez :) EUR da artıyor bu aralar. 30.000 EUR için 2.000 TL fark etti son 1 haftada.
  • sizlere verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim.zaten mesajımda da belirttiğim üzere bu tür söylemleri dikkate almayacağım.

volvo değiştirdiği tasarım anlayışı ile taktir kazanırken,ne yazık ki işin detayına gelindiğinde bazı eleştirileri almıyor değil.özellikle s60 konusunda o segmentte ki bir araçta çok daha geniş bir bagaj hacmi ile karşımıza çıkmalıydı ki,beni s60 tercihinden vazgeçiren en büyük kusurdu.v40 ise sınıfının hemen hemen alt sınırında bir bagaj hacmi sunmasına rağmen,volvonun kullanışlı bagaj tasarımı sunmasını göz önünde bulundurulduğunda kabul edilebilir olur sanırım.ayrıca bagajın üst kısmını v60 da olduğu gibi kullanılabiliyorsa baya kullanışlı bir araç olur 1-2 çocuklu aileler için.
  • quote:

sizlere verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim.zaten mesajımda da belirttiğim üzere bu tür söylemleri dikkate almayacağım.

volvo değiştirdiği tasarım anlayışı ile taktir kazanırken,ne yazık ki işin detayına gelindiğinde bazı eleştirileri almıyor değil.özellikle s60 konusunda o segmentte ki bir araçta çok daha geniş bir bagaj hacmi ile karşımıza çıkmalıydı ki,beni s60 tercihinden vazgeçiren en büyük kusurdu.v40 ise sınıfının hemen hemen alt sınırında bir bagaj hacmi sunmasına rağmen,volvonun kullanışlı bagaj tasarımı sunmasını göz önünde bulundurulduğunda kabul edilebilir olur sanırım.ayrıca bagajın üst kısmını v60 da olduğu gibi kullanılabiliyorsa baya kullanışlı bir araç olur 1-2 çocuklu aileler için.

Burada aile gibiyiz.Rahatsızlık olmaz.Ama ucu açık bir durum için tartışmak zaman kaybı

380 litre çok az gerçekten S60 için.Umuyorum ki güvenlik vs. gibi mantıklı bir sebebi vardırda boşuna katlanmıyoruzdur.Genel olarak her konuda memnuniyet verici bir araç.(benim için en azından).Bu kadarıda olur diyelim..

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.