Şimdi Ara

VOLVO XC 60 (78. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.798
Cevap
47
Favori
248.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ertugmry

Intercoolera giden turbo hortumunu patlatma gibi bir kronik sorunu var

80 bindeki araç son 20 bin içersinde 3 defa hortum patlattı.

Bilgilerinize

Normal bir durum değil.

Hortum kasıntılı bağlanmış olabilir, yan sanayi hortum kullanılmış olabilir yada hortum bir yerlere sürtünüyor olabilir.

Ayrıca farenin hortumu kemirme durumu da olabilir, başıma geldi :)

Bunların olmadığından eminseniz turbo adaptasyonu yaptırmanızı tavsiye ederim, sistemde normalin üstünde basınç oluşuyor olabilir.

İstanbul'da ikamet ediyorsanız turbo adaptasyonu için yardımcı olabilirim.
  • Arkadaşlar bagaj kapağı amortisörü aşırı ses çıkarıyor var mı çözümü olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erzsa

Arkadaşlar bagaj kapağı amortisörü aşırı ses çıkarıyor var mı çözümü olan?

Elektrikli bagaj kapağı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU -- 19 Mart 2018; 9:7:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU

quote:

Bilgilerinize

Normal bir durum değil.

Hortum kasıntılı bağlanmış olabilir, yan sanayi hortum kullanılmış olabilir yada hortum bir yerlere sürtünüyor olabilir.

Bunların olmadığından eminseniz turbo adaptasyonu yaptırmanızı tavsiye ederim, sistemde normalin üstünde basınç oluşuyor olabilir.

İlk once intercoolera giden boru patlamıştı daha sonra motorun sağ tarafındaki hava filtre kutusuna yakın olan boru patladı.En son olarak yine intercoolara giden boru patladı sanırsam ilk değişimde yan sanayi hortumla değiştiği için patladı.Grup volvo Ankara'daki ustalardan biri d3 motorlarda kronik olduğunu söylemişti sık sık hortum patlamasının.D4 lerde ise sorun giderildi demişlerdi.

Fare kemirmesi olacağını zannetmiyorum çünkü sürüş esnasında oldu ve intercoolerın ordaki boru baya geniş bi şekilde yarıldı, yaklaşık 6 cm ve arabanın içine kadar sesi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugmry -- 1 Nisan 2018; 0:0:41 >

• quote:

quote:

quote:

Bilgilerinize

Normal bir durum değil.

İlk once intercoolera giden boru patlamıştı daha sonra motorun sağ tarafındaki hava filtre kutusuna yakın olan boru patladı.En son olarak yine intercoolara giden boru patladı sanırsam ilk değişimde yan sanayi hortumla değiştiği için patladı.Grup volvo Ankara'daki ustalardan biri d3 motorlarda kronik olduğunu söylemişti sık sık hortum patlamasının.D4 lerde ise sorun giderildi demişlerdi.

Fare kemirmesi olacağını zannetmiyorum çünkü sürüş esnasında oldu ve intercoolerın ordaki boru baya geniş bi şekilde yarıldı, yaklaşık 6 cm ve arabanın içine kadar sesi geldi.

Usta biraz yanlış beyanda bulunmuş, kronik kelimesinin anlamını bilmeden cümle kurmuş :)

Kronik olsa D5204T koduyla başlayan motorlarda hep aynı sorunlar yaşanırdı, fakat böyle bir durum söz konusu değil.
    D5204T2 ile D5204T3 aynı motor, ufak yazılımsal farklılıkları var sadece, aynı güç ve aynı torku elde ediyorlar.Intercooler, gaz kelebeği, ara hortumlarda vs.. değişiklik yok.

D5204T2 D3
    D5204T3 D4 olarak satıldı ülkemizde(2013 yılının sonuna kadar).

Akabinde MY2014 ile gelen D4 ler 181 ps, 400 nm 8 ileri tam otomatik şanzıman ile geldi. Tamamen ayrı bir motor...

Kullanılan turbo hortumu esnek yapıya sahip, içi yüksek basınç dolduğunda esniyor, basınç azaldığında kendi formuna geri dönüyor.

Bu sebepten dolayı turbo sisteminizde gereğinden daha fazla basınç oluşuyorsa hortumun esnemesi daha fazla olacağı için patlama ihtimali artıyor.

Turbo adaptasyonu ile basınç kontrol selenoid valfinin tahliye etmesi gereken basınçları ayarlayabiliyorsunuz(araç kendisi ayarlıyor).

EGR valfi dolayısıyla kurum dolan emme manifoldundan dolayı zaman ilerledikçe turbo adaptasyonu yapmak gerekli. Fakat bu zaman 60.000 km değil, çok daha sonraları, örneğin 120.000 km.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU -- 2 Nisan 2018; 11:21:16 >

• ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU kullanıcısına yanıt
    İlginiz için tekrar sağolun,araç 2 gün önce yine motor sistemi servis gerekli arızasını verdi ve hava filtre kutusunun ordaki hortum yine patlamış.Yetkili serviste aynı hortum 1 sene bile olmadan değişmişti.1 senenin altında patladığı için biz karşılayacağız dediler hortum maliyetini.Sizin dediğiniz gibi turbo adaptasyonu yapmalarıni söyledim.

2012 den 2017 yılına kadar hortum patlatmayan araç aynı hortum 2017 den sonra 1 sene bile olmadan patlaması bir sorunu işaret ediyor sanırım, benim düşüncem sizin dediğiniz gibi turbo sisteminde fazla basınçtan ötürü hortum fazla genişliyor ve kısa sürede patlıyor

• quote:

İlginiz için tekrar sağolun,araç 2 gün önce yine motor sistemi servis gerekli arızasını verdi ve hava filtre kutusunun ordaki hortum yine patlamış.Yetkili serviste aynı hortum 1 sene bile olmadan değişmişti.1 senenin altında patladığı için biz karşılayacağız dediler hortum maliyetini.Sizin dediğiniz gibi turbo adaptasyonu yapmalarıni söyledim.

2012 den 2017 yılına kadar hortum patlatmayan araç aynı hortum 2017 den sonra 1 sene bile olmadan patlaması bir sorunu işaret ediyor sanırım, benim düşüncem sizin dediğiniz gibi turbo sisteminde fazla basınçtan ötürü hortum fazla genişliyor ve kısa sürede patlıyor
    Geçmiş olsun hocam.

Turbo adaptasyonu yapınca büyük ihtimal düzelecektir.

Umarım turbo adaptasyonunu motor sıcakken yaparlar :)

Turbo adaptasyonundan sonrada düzelmez ise turbo basınç kontrol selenoidini kontrol etmek gerekiyor,ayrıca emme manifoldu üstündeki basınç sensörünü (MAP) ve intercooler üstündeki basınç ve sıcaklık sensörünü (TMAP) temizlemek gerekli.

• Farın dış tarafında uzun zamandır çatlak var ne kadara değiştirilir acaba ?
  • ENDERUN2023 kullanıcısına yanıt
    Bi-xenon far ise yetkili serviste 4200 TL civarı fiyatı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8CA3A7969

Arkadaşlar bagaj kapağı amortisörü aşırı ses çıkarıyor var mı çözümü olan?
    amortisörün siyah plastik çubuk şeklindeki kısmını elinizle çok az sağa doğru sıkın/çevirin.
  • Arkadaşlar merhaba 2016 10.000km de aldigim passat comfortline dizel dsg aracimi 6 ay kullandiktan sonra dun sattim ve 2014 d4 R design xc 60 aldim ve aldıgim yerden cikip direk Istanbuldan Izmir e gittim sıfır passat.tan daha konforlu daha iyi bir surus keyfi aldim diyebilirim ileriki gunlerde arac ile ilgili yorumlari yazarim. Arac ile ilgili bilmem gereken bir sey varsa bilgilendiren arkadaslara simdiden tesekkur ederim. Selamlar.

VOLVO XC 60

• GURBUZ1701 kullanıcısına yanıt
    Güzel araç. Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın inşallah.KM,hasar bilgisi nedir ve ne kadara aldınız acaba?
  • quote:

Bi-xenon far ise yetkili serviste 4200 TL civarı fiyatı var.
    Kurda arttı daha fazla bir rakam bekliyordum aslında , önümüzdeki günlerde değiştiricez artık.Teşekkürler bilgi için.
  • dün zeytinburnu volvo ya gittim 2017 model 0 km xc60 d4 awd r-desıgn vardı, türkiye satışı fiyatı 166.450 lira, vergili fiyatı 462.146 lira
    Üstadım saygılar,

Aktif olarak 2013 model Toyota Auris kullanıcısıyım. Aile aracı olarak kullanıyoruz. Evdekilerin ısrarı üzere aracı değiştirme kararı aldık.

Kodiaq, tiguan, X3 arasında kalmıştım ki bu aralar Xc60 lara bakmaya da başladım. 200 bin kadar bütçe ayırabilirim.

Yıllık min 25bin km de yol yapıyorum. 2014-2016 kasalarındaki motor yakıt konusunda beni tatmin eder gibi.

Sizin kullandığınız araçta sanırım 11 litre civarında yakıyor. Çok da uzatmak istemem sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var. yardımcı olursanız çok sevinirim. İşin içinden çıkamadık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynsemreaydin18

Üstadım saygılar,

Aktif olarak 2013 model Toyota Auris kullanıcısıyım. Aile aracı olarak kullanıyoruz. Evdekilerin ısrarı üzere aracı değiştirme kararı aldık.

Kodiaq, tiguan, X3 arasında kalmıştım ki bu aralar Xc60 lara bakmaya da başladım. 200 bin kadar bütçe ayırabilirim.

Yıllık min 25bin km de yol yapıyorum. 2014-2016 kasalarındaki motor yakıt konusunda beni tatmin eder gibi.

Sizin kullandığınız araçta sanırım 11 litre civarında yakıyor. Çok da uzatmak istemem sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var. yardımcı olursanız çok sevinirim. İşin içinden çıkamadık
    Merhaba,

Kullanım tarzına ve trafiğe göre değişkenlik gösteriyor her araçtaki gibi.

Güncel şehir içi reel tüketimim 8,5 lt/100 KM.

Şöyle sorsam peki.

2014 2016 arası advance araci için özellikle şu donanımların olsun dediginiz ne var acaba.

Fiyatlara yeni baktigim için çok fikir sahibi değilim.

Yine bu kada için 50bin km altı bir araca kaç lira bandına alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ynsemreaydin18

Şöyle sorsam peki.

2014 2016 arası advance araci için özellikle şu donanımların olsun dediginiz ne var acaba.

Fiyatlara yeni baktigim için çok fikir sahibi değilim.

Yine bu kada için 50bin km altı bir araca kaç lira bandına alabilirim.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/130785628https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/130549253

Linkteki mesajlarda donanımları belirtmiştim.

Donanıma-kullanım durumuna-model yılına-hasar geçmişine göre fiyatlar çok değişkenlik gösteriyor.

50.000 km civarı, 2014 model Advance paket + opsiyonsuz ve hasarsız bir aracın fiyatı 200.000 TL bandında olacaktır.
    Üstüne eklenecek her donanım(koltuk ısıtma-cam tavan-büyük jant- geri görüş kamerası vs vs.) fiyatı arttıracaktır.

Fakat araç alırken yapmanız gereken finansal limitinizi belirleyip, kesenize göre araç bakmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU -- 24 Mayıs 2018; 16:38:28 >

• deniz_86 kullanıcısına yanıt
    sevgili Deniz_86 foruma girmedim bir suredir kusura bakmayın mesajinizi gorur gormez yazdim arac 2014 model 126.000 km sağ iki kapi kısmi boyalı hasar kaydı yok 178000 aldım ama dedigim gibi 2017 passat comfortline'dan daha keyifli kullanımı var. selamlar.

• GURBUZ1701 kullanıcısına yanıt
    Nazik cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben daha önce 4 yıl 2 farklı VW TİGUAN kullandım,şimdi sedan bir araç kullanıyorum ama SUV araçların kullanım kolaylığını özledim. Aklımda sizin aldığınız kasalardan xc60 var ama şuan için bütçemin üzerinde biraz beklemem gerekecek. Size de tekrar hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.