Şimdi Ara

VOLVO XC 60 (79. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.798
Cevap
47
Favori
248.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende opel insignia aracımı sattım gözüm bunda ama malum ülke şartların da almamız çok xc40 beli ulaşmakta zorlanıyorum
  • Herkese merhaba,
    Aracimi degistirmek icin girdigim seruven -bu forumun da katikisi ile- sanirim xc60 ile kapanacak. Bu gune kadar boyle bir aracin varligindan nasil haberdar olmamisim diye kendime kizmaktayim. Malum siteden arastirmalarim sonucu asagidaki araci begendim. Yorumlarinizi alabilir miyim? Ozellikle motor konusunda tereddutlerim var. Bu kasa gercekten 205bg olan versiyon mu? Makyajli halinin farkli olan ozellikleri nedir? Xc60'dan beklediklerim. Dizel, awd ve xenon farli olmasi. Km takintim olmamasina ragmen 200bin km'den dusuk olmasi. Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ezafer kullanıcısına yanıt
    Kalkmış galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar,

2011-2013 arası 215hp d5 awd hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum. Bu modeli kullanan tecrübe eden var mı?

Motor-şanzıman kronik arıza, sessizlik konfor yol tutuş, özellikle kar buz tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi?

Aralık-Ocak arasında aracımı değiştirmek istiyorum temiz bir araç bulabilirsem.

Selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz_86

Güzel araç. Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın inşallah.KM,hasar bilgisi nedir ve ne kadara aldınız acaba?
    Merhaba arkadaşlar,
    Azerbaycan'da yaşıyorum (Türk vatandaşıyım).
    Geçen hafta 100 bin km'de bir 2012 model bal rengi bir Volvo XC60 T5 (245 bg) aldım.
    Aldıktan 2 gün sonra problem çıktı. Servise gittiğimde kavrama kitinin değişmesi gerektiğini söylediler. Parça kod numarası 36001826. Fiyat 2600 dolar!
    Bu parçayı Türkiye'de çıkma olarak bulabileceğimi söylediler. Bu konuda fikri ve önerisi olan arkadaş var mı?
    Arabadaki motor Ford/Mazda 2.0 LF-VD turbo benzinli motor. Yani Ford ve Mazda'da da aynı parça mı vardır?
    Peşinen teşekkürler. VOLVO XC 60 VOLVO XC 60 VOLVO XC 60 VOLVO XC 60

• Oyamicanto O kullanıcısına yanıt
    motor kodu nedir?
  • YV1475DZ4C2249648
  • Mazda/Ford 2.0 LF-VD turbo benzinli 245 bg
  • Arkadaşlar aşağıda linkini verdiğim aracı bi yorumlar mısınız? Donanım olsun, çıkabilecek masraflar olsun, yakıt tüketimi, piyasası vs. Normalde bütçem bu kadar değil ama fiyatı biraz bana uygun geldiğinden borç harç girip alınır mı?

www.sahibinden.com
    Volvo XC60 İkinci El ve Sıfır SUV, MPV, Crossover, 4x4 ve cipler, Sıfır Satılık Arazi Araçları sahibinden.com'da
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volvo-ebi-car-dan-volvo-xc60-2.0t-powershift-hafiza-plusggorus-plusbej-deri-628035025/detay

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkese Merhaba,

Forumu okudum. Çok faydalı bilgiler var. Ancak cevapsız çok fazla; "XC 60 düşünüyorum, yürütme maliyeti çok mu?", "Hangi motor seçeneğini seçmeliyim", "kronik sorunu var mı" gibi mesajlar gördüm. Aslında parça parça hepsinin yanıtı var ama genel bir kullanıcı incelemeci ne burada ne da internette, örneğin "20.000 KM XC 60 deneyimim" vs gibi bulamadım. Var ve ben göremediysem şimdiden özür dilerim.

Gördüğüm kadarıyla burada uzun yıllardır Volvo kullanan ve çok tecrübeli büyüklerimiz var. Sizden ricam, 2-3 yıllık kullanıcı deneyimlerinizi benim gibi XC 60 almak isteyen kişilerle paylaşabilir misiniz?

Örneğin benim durumum şu:

Kullandığım araç'tan memnunum. Ancak güvenlik önceliğim olduğu için XC 60 almak istiyorum. Bütçe olarak 2013-2015 arası makyajlı kasalara (2.0 D4) bakıyorum.

100.000 -200.000 KM arası bir XC 60 çok sorun çıkartır mı? Volvo'nun motor ömrü eminim uzundur ama bu KM'leri görmüş kişilerin yorumlarını merak ediyorum.

Araç alacağımız zaman nelere dikkat etmek gerekir. Kronik, kontrol etmemiz gereken bir sorunu var mıdır?

Daha uygun fiyatlı D3 motorlar nasıldır. D4'ün çok farkı yok, D3'te alınabilir der misiniz?

Bakım maliyetleri fazla mıdır? Arabayı aldık buraya kadar tamam ama sonrasında bel büken cinsten maliyetlerle karşılaşır mıyız? Örneğin ben Maxda CX-3, Citroen Picasso vs kullandım. Bu araçlara göre 3 katı maliyetim olur mu? Servis dışında sanayide Volvo bakımları ucuz ve güvenli midir?

Bu gibi soru işaretleri eminim çok kişide vardır. Vakti olan tecrübeli büyüklerimizden aracı aldığı günden bugüne yaşadıklarını, maliyetlerini vs anlattığı güzel bir inceleme yazısı alabilirsek bence çok güzel olur.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Biz hala 2012 (MY2013) XC60 kullanıyoruz. İlk sahibiyim. 50.000km'e geldi.
    Dörtlüleri unutup aküsünü bitirmem dışında hiç sorun yaratmadı. Son Bakımı 1250 TL civarındaydı. Ortalama yıllık bakımları 1500 gibi düşünebilirsiniz.
    Sağlam keyifli bence yeniler de dahil hala en albenili Volvo gibi görüyorum.
    Almanızı öneririm.
  • 2011 XC60 d5 aracım son zamanlarda ışıklarda boşa aldığım zaman tekrar d ye aldığımda aracı sektiriyo.öne doğru hafif ses oluyor.her zaman olmuyor.ama arada oluyor şanzıman yağını hiç değiştirmedim.komple yeni yağ ile değiştirdim faydası olur mu.bu sektirme den dolayı ışıklarda falan boşa almıyorum.normal gidişte hiçbir sorun yok.birde bizim araçlarda geri kaçırma oluyor herhalde.benimki hafiftenkaçırıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06erdem

2011 XC60 d5 aracım son zamanlarda ışıklarda boşa aldığım zaman tekrar d ye aldığımda aracı sektiriyo.öne doğru hafif ses oluyor.her zaman olmuyor.ama arada oluyor şanzıman yağını hiç değiştirmedim.komple yeni yağ ile değiştirdim faydası olur mu.bu sektirme den dolayı ışıklarda falan boşa almıyorum.normal gidişte hiçbir sorun yok.birde bizim araçlarda geri kaçırma oluyor herhalde.benimki hafiftenkaçırıyor.
    Merhaba,

Şanzıman yağ değişiminden sonra vuruntu daha da artabilir. Öncelikle yetkili serviste şanzıman adaptasyonu yaptırmanızı tavsiye ederim, P-R-N-D geçişlerinde rahatlama oluyor. Hatırladığım kadarıyla P-R-N-D geçişlerindeki vuruntular için ayrı bir adaptasyonda vardı.

Adaptasyon sonrasında arızanız geçmezse İzmir'de hydratest firması var, şanzıman valf gövde tamirlerini yapıyorlar, her şanzımana göre müthiş test ekipmanları mevcut, nokta atışı arızayı çözüyorlar.

İl dışındaysanız bölgenizdeki herhangi bir tamircide şanzıman valf gövdesini söktürürüp, kargoyla da gönderebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: erincu

Herkese Merhaba,

Forumu okudum. Çok faydalı bilgiler var. Ancak cevapsız çok fazla; "XC 60 düşünüyorum, yürütme maliyeti çok mu?", "Hangi motor seçeneğini seçmeliyim", "kronik sorunu var mı" gibi mesajlar gördüm. Aslında parça parça hepsinin yanıtı var ama genel bir kullanıcı incelemeci ne burada ne da internette, örneğin "20.000 KM XC 60 deneyimim" vs gibi bulamadım. Var ve ben göremediysem şimdiden özür dilerim.

Gördüğüm kadarıyla burada uzun yıllardır Volvo kullanan ve çok tecrübeli büyüklerimiz var. Sizden ricam, 2-3 yıllık kullanıcı deneyimlerinizi benim gibi XC 60 almak isteyen kişilerle paylaşabilir misiniz?

Örneğin benim durumum şu:

Kullandığım araç'tan memnunum. Ancak güvenlik önceliğim olduğu için XC 60 almak istiyorum. Bütçe olarak 2013-2015 arası makyajlı kasalara (2.0 D4) bakıyorum.

100.000 -200.000 KM arası bir XC 60 çok sorun çıkartır mı? Volvo'nun motor ömrü eminim uzundur ama bu KM'leri görmüş kişilerin yorumlarını merak ediyorum.

Araç alacağımız zaman nelere dikkat etmek gerekir. Kronik, kontrol etmemiz gereken bir sorunu var mıdır?

Daha uygun fiyatlı D3 motorlar nasıldır. D4'ün çok farkı yok, D3'te alınabilir der misiniz?

Bakım maliyetleri fazla mıdır? Arabayı aldık buraya kadar tamam ama sonrasında bel büken cinsten maliyetlerle karşılaşır mıyız? Örneğin ben Maxda CX-3, Citroen Picasso vs kullandım. Bu araçlara göre 3 katı maliyetim olur mu? Servis dışında sanayide Volvo bakımları ucuz ve güvenli midir?

Bu gibi soru işaretleri eminim çok kişide vardır. Vakti olan tecrübeli büyüklerimizden aracı aldığı günden bugüne yaşadıklarını, maliyetlerini vs anlattığı güzel bir inceleme yazısı alabilirsek bence çok güzel olur.

Şimdiden teşekkür ederim.
    Merhaba,

Aslında daha önceki mesajlarımda belirtmiştim sorularınızın yanıtlarını.Kronik sorunları, 2013 ve öncesi D3-D4 farkını, 2014 ve sonrasında D4'leri vs vs.. anlatmıştım.

Son 4 yıldır XC60 kullanıcısıyım, bundan önce S80, S60, V40 ,S40 deneyimlerim oldu. Bu zamana kadar en uzun süre bindiğim, en keyif aldığım araç XC60.

Bakım konusunda bilinçli olursanız masrafı yüksek değili.Kaliteli yağ,Mann üretimi yağ-hava ve yakıt filtresi aldığınız zaman yetkili serviste yapılan bakımdan farkı kalmıyor!

Diski, balatası, ön takımı vs.. yetkili servis dışında kolayca bulabiliyorsunuz, parça sıkıntısı çekmiyorsunuz.

• merhaba arkadaşlar bende 2012 model xc 60 kullanısı olarak aranızdayım.yukarıda şanzıman konusu geçmiş bende katkıda bulunmak isterim.normal şartlarda geatronıc vitesli araçlarda sevis düzenli şanzıman yağ bakım peryodu olmadığını belirtiyor ve kitapçıkta aynı durumda. benimde aracım ısınınca özellikle mesela iki aracı aradına park ederken seri şekilde ileri geri yapmam gerekirse vitesi (R) den (D) ye aldığımda araç ani bir atak yapıp şanzıman buruyordu.ben buna istinaden serviste şanzıman yağını değiştirttim ve sorun iyice azaldı emin tamamen bitecek. NOT: servis çalışanıda beni bu yönde haklı bulup yağ değişimi ile doğru kararı bermişsin dedi bilginize!!!!....şimdi benim bir sorum olacak, xc park halinde klip oynatıyor ama hareket edince klip sürüş güvenliği için kapatıldı yazıyor ve mp3 olarak çalıyor barmı bu işin çaresi? teşekkürler
     VOLVO XC 60

• Kaynağı net değil ama burada bulunmasında fayda olabilir.

Volvo, yarım milyon aracını geri çağırdı

http: //www .hurriyet.com.tr/ekonomi/volvo-yarim-milyon-aracini-geri-cagirdi-41280000

• ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU kullanıcısına yanıt
    Söylediğini yaptırdım.yarım saatte eskisi gibi oldu araba.sekme tirme hepsi kesildi.birkaç aydır hiç olmadı.teşekkürler.

• Temiz, bakımlı bir xc60 arıyorum. Malum mecralara pek güven olmuyor. Buradan aracını satmak isteyen var ise iletişime geçebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _delicevat_ -- 22 Kasım 2019; 16:52:5 >
  • merhabalar herkese 2012 xc 60 arkada iki adet sis lambası var fakat sol yanıyor sağ yanmıyor. tesisat ve ampul var başka ampul denedim yine yanmadı teşekkürler
     VOLVO XC 60

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xc 60 -- 30 Kasım 2019; 16:52:38 >
  • xc 60 X kullanıcısına yanıt
    Arka sis lambası sadece soldaki yanar.Önceden her iki taraf yanardı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.