Şimdi Ara

Volvoyu Parçalamak :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yani volvoyu parçalamak bir nevi yetenek ister
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

quote:

Orijinalden alıntı: Manuel Mikser

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Manuel Mikser

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Aynı performansı Renault Modus karşısında da beklerdik.

80" 90" model VOLVO araçlara karşı değil, 2012 VOLVO'lara karşıda bekleriz Modus'ü :)

Saf gördünüz 940'ı saldırın.. :) Yeni her araç hemen hemen daha güvenli oluyor..

En yeni VOLVO'larla RENAULT araçlarını kıyaslayınız ;)

Peki ya eski bir 940 yada, konu sahibinin paylaşdığı araçla eski bir Renault çarpışsaydı :)

Nasıl kağıt üretilir, youtube'den bakınız...

bişey sormak isterim

modusun çarptığı araç eski bi volvo olmayıp da 2012 model volvo olsa ne olurdu..yeni volvolar aduket mi çekiyor

aynı ebat ve ağırlıkta eski volvo ile çarpışsa ne olur yeni volvo ile çarpışsa ne olur..

sonuçta volvo da dahil çoğu firmalar darbeyi emen ve kabine iletmeyen araçlar üretiyor..

Cahil cahil konuşup sabah sabah insanı sinirlendirmenin ne mantığı var anlamadım gitti..

Dünya kabul etmiş en güvenli araçları VOLVO'nun ürettiğini bizde burda klavye başından karşımızda kim var çoluk mu çocuk mu var bilmeden yazıyoruz ki eşşeklik bizde..

"aynı ebat ve ağırlıkta eski volvo ile çarpışsa ne olur yeni volvo ile çarpışsa ne olur.."

eski volvo ile çarpışırsa sonuç videodaki gibi olur volvo parçalanır, yenisiyle çarpışırsa emin ol volvodaki araçdaki insanlarda daha az yaralanma olur.. Videodaki çarpışma pozisyonu için konuşuyorum..

"sonuçta volvo da dahil çoğu firmalar darbeyi emen ve kabine iletmeyen araçlar üretiyor.."

Onun için mi bazıları içindeki insanları korurken, bazıları koruyamıyor, testten kalıyor?

Volvoyu Parçalamak :)

"yeni volvolar aduket mi çekiyor"

Sana çok güzel bir laf ederdimde forum yeri değil..

volvonun sağlamlığına veya kalitesine bi laf etmiş miyim..ya da modus ile çarpışmasından sonra volvo şöyle ya da böyle diye eleştirmiş miyim

cevap : hayır

parlamanın bi anlamı yok. sadece mesajdaki bi cümleye ithafen yazdım bu mesajı..o da şu;

quote:

80" 90" model VOLVO araçlara karşı değil, 2012 VOLVO'lara karşıda bekleriz Modus'ü :)

okuduğunuzu ne şekilde anladığınız beni ilgilendirmez..tekrar yazayım ama..

olaya volvo değil de modus açısından baktım

şimdi sakince okuyup tekrar yorum yapın..ve karar verin kimmiş cahil

ha burada kamil olan sizseniz ben cahil olurum sorun değil

O cümlede şakayla karışık olarak, eski bir volvo olduğu için o hale geldiğini, yeni volvo araçlara karşı pek şansı olmayacağını belirtmek istedim..

Ya siz anlayamadınız, yada ben anlatamadım.. Gayet dostane bir mesaj atmışım, sonunada gülücük koymuşum, tatlı tatlı konuşalım, tatlı tatlı tartışalım babında..

Sizin cevaba bak; "yeni volvolar aduket mi çekiyor" böyle bir lakayitliğe hiç gerek yok anlayacağınız..

Neyse kalın sağlıcakla..

tahminen benden büyüksünüz (31 yaşındayım)

lakaytlık yaptıysam ve sinirlendirdiysem özür dilerim...şaka yaptığınızı idrak edememek benim hatam

• quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

Ne stres atar insan böyle bişey yapsa :))

Hocam stres atmak için atış poligonuna git,başka bir şey yap.Bu yapılır mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_daniel's -- 30 Aralık 2012; 13:06:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [CéM]

Koca koca adamların, komiklik olsun diye (porsche videosu başta) güzelim araçları böyle parçalamalarına çok karşıyım.
    Motoru,yürüyeni,kaportası taş gibi daha senelerce sorunsuz şekilde görevini yerine getirebilecek, birilerinin ayaklarını yerden kesebilecek araçlara neden yapılır ki bu?
    Sonra da tutup kapitalizm şöyle böyle diye ağlanır bunlar.
    Konu başka yerlere sapmasın ama bu kadar da bilinçsiz tüketim toplumu olmak marifet midir?
    Bana kalsa oradaki hurda diye ayrılmış araçlar bile bir şekilde değerlendirilebilir.Sadece milli değil, tüm insanlık için bir servet yatıyor orada ve böyle adamlar gidip zevkleri için çarçur ediyorlar kimse de çıkıp "ne yapıyorsun?" diyemiyor.
    Tuhaf.

Düzeltme:Fazla kelime.

Hocam kusura bakmassan bir şey soracağım hippilik var mı?

Sizin bahsettiğiniz şey okadar derin ki...İnsan yaşayacağı kadar eşyaya sahip olmalı ifadesi çıkıyor...

Sonuçta parçaladıkları Monaliza falan da değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Yorum yapan arkadaşların bir çoğu videoyu dikkatlice izlemeden Volvo sağlam vs. yazarak geçiştirmiş.

Tamam Volvo güvenlik olarak çok iyi bir araç fakat bu video tamamen göz boyamak maksadı ile hazırlanmış.

Öncelikle araca Roll Cage yapmışlar ve bu nedenle kazalarda tavan aşağıya çökmüyor.

İlaveten neredeyse tüm kazalarda Volvo darbeyi alacak olan araca en zayıf noktasından vuruyor (ilk 2 kazaya bakın rampa neden var?)

Son olarak bilhassa ilk iki kazada neredeyse hurdaya dönen araçlar düşük segment ve zayıf araçlar.

Aynen öyle diger araçların en zayıf oldugu noktaya vuruyor, ayrıca volvoya extra barlar yapılmadıgını nereden bilelim..roll cage den bahsetmiyorum bile, rekam olmuş resmen; ama volvo araçlarında güvenlik unsurları ön planda sağlamdır tamam ama gerçegi yansıtmıyor bu video da

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Zaten o videoda anlatılmak istenen volvo sayesinde gelişen teknoloji bugün küçük araçların dahi güvenli olmasını sağladı.

sen reno modus 80 model volvo dan daha güvenlidir mi demek istiyorlar sandın

neyse bak arkadaşım ben sana olayı özetliyim.

volvo sadece çarpışma testlerine göre araç üretmez. gerçek kazalara göre araç geliştirir.

güvenlik demek volvo demektir.bunu senin gibi bir fiatçı gayet rahat kavrayabilir. hani vw fanboy da değilsin o anlamda dedim.

Ben diyorum angara, siz diyonuz ....

İşin özeti; bu videodaki Volvo'da ekstra saplamlaştırma unsurlarına yer verilmiş. "aa şuna bak, volvo ne de sağlam, pek de güvenli" dedirtecek bir video değil. Volvo zaten güvenlik konusunda yarattığı farklarla kendini kanıtlamış bir marka. Bu tarz şişirme videolarına ihtiyacı yok.

Katılıyorum volvonun böyle videolara ihtiyacı yok bilen biliyor kaya gibi araba yaptıklarını.

zoruna gidenler de birgün gidip denesinler

• quote:

+1
  • Reno modusla bi kaza testi vardı sanırım. Ordan sonra volvonun oyunları günümüzde işlemez diyorum. Bu arada videoyu tamamen izlemedimde neden hep arkadan çarpıyor. Adam daha motora gelmeden bütün darbeyi emdirmiş oluyor çarpığı arabanın kaportasına. Önden çarpsın bide.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurcandmt

quote:

+1

Peki, Renault Modus kaç modelse aynı model Volvo'yu çarpıştırın bakalım neler oluyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu volvo madem çok güvenli,çok sağlam kaliteli de kardeşim tüm dünyada niye satışlar dipte bunu açıklayın o zaman?iflasın eşiğinden çinliler kurtardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

Ne stres atar insan böyle bişey yapsa :))

Hocam stres atmak için atış poligonuna git,başka bir şey yap.Bu yapılır mı

Yok ben genelde maça gidiyorum tezahürat filan derken stres filan kalmıyor :)))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutsal

quote:

Orijinalden alıntı: [CéM]

Koca koca adamların, komiklik olsun diye (porsche videosu başta) güzelim araçları böyle parçalamalarına çok karşıyım.
    Motoru,yürüyeni,kaportası taş gibi daha senelerce sorunsuz şekilde görevini yerine getirebilecek, birilerinin ayaklarını yerden kesebilecek araçlara neden yapılır ki bu?
    Sonra da tutup kapitalizm şöyle böyle diye ağlanır bunlar.
    Konu başka yerlere sapmasın ama bu kadar da bilinçsiz tüketim toplumu olmak marifet midir?
    Bana kalsa oradaki hurda diye ayrılmış araçlar bile bir şekilde değerlendirilebilir.Sadece milli değil, tüm insanlık için bir servet yatıyor orada ve böyle adamlar gidip zevkleri için çarçur ediyorlar kimse de çıkıp "ne yapıyorsun?" diyemiyor.
    Tuhaf.

Düzeltme:Fazla kelime.

Hocam kusura bakmassan bir şey soracağım hippilik var mı?

Sizin bahsettiğiniz şey okadar derin ki...İnsan yaşayacağı kadar eşyaya sahip olmalı ifadesi çıkıyor...

Sonuçta parçaladıkları Monaliza falan da değil...

Parçalanan şeyin çok değerli olması gerekmez.Çalışır durumdayken zevkler için parçalanmasına karşıyım sadece.
    Yoksa ömrünü tamamlamış ürünleri hepimiz atıyoruz, yenisini alıyoruz orası ayrı mesele.
    "İnsan yaşayacağı kadar eşyaya sahip olmalı ifadesi çıkıyor" bunu yazının neresinden çıkardınız bilmiyorum ama benim öyle bir düşüncem de yok.
    Sizin gibi başka üyeler de yazdıklarımdan farklı şeyler çıkardılar ama o kadar derine inmeye gerek yok.En azından burada tartışılacak şeyler değiller, oturalım birer çay, kahve içelim uzun uzun konuşalım.
    Tekrar söylüyorum benim karşı olduğum şey; çalışır durumda olan şeylerin zevkler için parçalanıp yok edilmesi, kullanılamaz hale getirilmesi.
    Ama herkesin kendi düşüncesidir, parayı basmıştır almıştır istediği gibi de parçalar, ona karışamam.Yapmak isteyen adama yapma diyemem.Onun bilincinde önceden bir şeyler yaratıp, bu yaptığının doğru olmadığını (kime göre neye göre diyebilirsiniz) kendisinin düşünmesini sağlamak gerek.
    Yoksa baskıcı zihniyetten bir farkı olmaz.

• volvo'da hava yastığı yok!
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Daha akla gelmeyecek kazalar:

Ben mi yanlış düşündüm ancak aracın sönümlemesi gereken enerji potansiyel
    mgh= 1500x9.8x14=205800
    Eğer 50 km hızla çarpmaya eşitse
    Ekinetik=1/2mv^2 1/2x1500x50x50 = 3 750 000

Bir yerde hata yapıyorum sanırım ?.

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

quote:

mgh= 1500x9.8x14=205800

Bilmiyorum dostum fiziği severim de en son lisede görmüştüm, hiç hatırlamıyorum yahu :)

• yok baba bu araç bir başka. clio'da falan can güvenliğimiz yok bizim, aracın sadece motor kısmı zarar görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gitαrist

yok baba bu araç bir başka. clio'da falan can güvenliğimiz yok bizim, aracın sadece motor kısmı zarar görüyor.

Kalas gibi bir arabayla yaptığın kaza sonucu iç kanama eşliğinde ölürken keşke üzerime clio yüklü tır devrileydi dersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

quote:

Orijinalden alıntı: Gitαrist

yok baba bu araç bir başka. clio'da falan can güvenliğimiz yok bizim, aracın sadece motor kısmı zarar görüyor.

Kalas gibi bir arabayla yaptığın kaza sonucu iç kanama eşliğinde ölürken keşke üzerime clio yüklü tır devrileydi dersin.

clio, karsan gibi bir araçlarda (yeni kasasından bahsetmiyorum clio'nun) kaç parçaya ayrılacağın bile muamma.

edit:fotoğraf uygun değil. googleden aratıp bulabilirsiniz.

bu araç hangi koşullarda bu hale geldi bilmiyoruz ama bunun yerine aynı sınıfta olan bir volvoya binmeyi tercih ederim. karsan j9 aracını açıklamaya bile gerek duymuyorum, karşı istikametten gelen bir aracın etkisiyle eski kasada hayatta kalma ihtimalin bile yok.

kıssadan hisse, bazıları araçları insan hayatını önemseyerek üretiliyor. üç beş yerden feragat ederek hayvanlara sunulur gibi bize sunulan araçlara binmemeyi akıllılık sayarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eden Hoover -- 3 Ocak 2013; 20:24:05 >

• Arkadaş Modus falan demiş ama o videoda Volvo'nun üzerinde motoru yok. Motorlu hali ile çarpışsında görelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

quote:

mgh= 1500x9.8x14=205800

hesap doğru.. bunlar hikaye. hız çok fazla değil.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.