Şimdi Ara

VPS Hakkında Birkaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aklıma VPS ile takılan birkaç soru var. Hemen sorularımı yazmaya başlıyım ;

• VPS ne için kullanılır?
    • Call of Duty gibi oyunlarda Server açmak için VPS özelliklerinin ne olması gerekir?
    • VPS'le neler yapabilirim?
    • VPS'le VDS arasındaki fark nedir?
    • Windows tabanlı yada Linux tabanlı VPS'lerde fark olurmu?

Sorularım bu kadar. Şimdiden teşekkür ederim

• quote:

Vps, Virtual Private Server (Paylaşımlı Özel Sunucu) cümlesinin kısaltmasıdır. Vds ise Virtual Dedicated Server (Paylaşımlı Ayrılmış Sunucu) cümlesinin kısaltmasıdır. Temel olarak her iki sisteminde mantığı fiziksel bir makinenin içerisinde bir çok sanal sunucu çalıştırmaktır. Farklılıkları kaynak yani cpu, ram vb kullanımından doğmaktadır. Vps içerisindeki işletim sistemleri ortak kaynak kullanmaktadır. Vds de ise bir sanal makineye tahsis edilmiş ram ve cpu oranı diğer bir sanal makine tarafından işgal edilememektedir. Bu ayrılmış kaynak, sanal sunucu kullanmasa bile ayrılmış olarak beklemektedir. Yani vds de sanal sunucular tamamen bir birinden izole edilmiştir ve daha yüksek performans üzerine yapılandırılmıştır.

ALINTIDIR.

Sadece 1 oyun sunucusu açılacaksa yüksek özelliklere gerek yok, giriş-orta halli bir vps haydi haydi yetecektir. Ancak online oyunlarda ping süreleri, kayıplar vs. önemli olduğundan internet bağlantısı kritik önem taşımakta. Yani vps'inizin kullandığı internet hattı kesinlikle paylaşımsız olmalı. Havuz bağlantılı vpslerde sorun yaşayabilirsiniz.

Vps ile hosting, oyun sunucusu, irc hosting, radyo, video stream uygulamaları, server/client tabanlı çalışan uygulamaların server ayağı vs. vs. sonu gelmeyen bir çok amaçta kullanabilirsiniz.

Windows/Linux sunucularda bir takım farklılıklar mevcut. Oyunlarda linux işletim sistemli olan makinaların ping süreleri daha iyi. (Tecrübe ile sabit) Seçeceğiniz işletim sistemi amacınıza bağlı olarak değişmelidir.

• Peki ;
    Quad Xeon L5410 2.33GHz
    - 768 MB DDR III
    - 50 Raid Disk ( Harddisk )
    - 300 GB Aylik Data Transfer
    - Linux Isletim Sistemi

Linux VPS Sunucularimiz Hollanda - Leaseweb Datacenter konumludur.

Bu VPS paketiyle kaç oyun serverı açılabilir? Serverları nasıl açabilirim? Kaç kişi kapasiteli olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihanE9 -- 14 Aralık 2010; 21:01:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: |SF|Cihan

Peki ;
    Quad Xeon L5410 2.33GHz
    - 768 MB DDR III
    - 50 Raid Disk ( Harddisk )
    - 300 GB Aylik Data Transfer
    - Linux Isletim Sistemi

Linux VPS Sunucularimiz Hollanda - Leaseweb Datacenter konumludur.

Bu VPS paketiyle kaç oyun serverı açılabilir? Serverları nasıl açabilirim? Kaç kişi kapasiteli olur?

Hollanda lokasyonlu olduğu için ping süreleri iyi olmayacaktır. Önerim Türkiye lokasyon vps kiralamanızdır. Cod sunucularının teknik değerlerini bilmediğimden kaç ms lag vs olması gerektiği hakkımda pek bir bilgim yok ancak biz cs ile uğraşırken Türkiye lokasyon harici işimize yaramıyordu...

Vpslerde 3-4 sunucudan fazlası önerilmez. (neden önerilmez bilmiyorum ama önerilmez) Eğer yüksek oyuncu sayısına hitap edecekseniz; dedicated server şart...

• Mesela bi Team Speak serverı açtım. Bide 1 yada 2 tane Cod serverı . Bunlar kendi aralarında özellikleri paylaşacakmı bide en fazla kaç kişiyi desteklerler server başı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: |SF|Cihan

Mesela bi Team Speak serverı açtım. Bide 1 yada 2 tane Cod serverı . Bunlar kendi aralarında özellikleri paylaşacakmı bide en fazla kaç kişiyi desteklerler server başı?

Kaç kişiyi destekleyeceğini internet bağlantınız belirleyecektir. 1 oyuncunun sunucuya bindireceği transferi bilemediğimden bu konuda yorum yapamam
  • Ne kadar kaldıracağına dair bi program varmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.