Şimdi Ara

VPS Site Gösterme Sorunu - Mağdur Kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bir vps aldım.
    Fakat sorun şurdaki vps ile pek bilgim yok.
    Sıfır vps yani. İçinde ne vardır, veya ne olur bilmiyorum.

Şimdi ben vps me root girişi shell girişi felan yapabiliyorum ve hatta "SFTP" üzerinden bile bağlandım içinde klasör olarak ".ssh" klasörü vardı.

Her neyse uzatmak istemiyorum. Sorunum şu ki ben ip adresim ile bağlanınca siteye nasıl bağlancam. Yani index.php gibi dosyamı nasıl, nereye koyucam bunun için ne kurulumu yapıcam. Siteme nasıl tarayıcıdan bağlanabilirim. Lütfen bi yardımcı olun.

Bir sürü kaynaklara başvurdum. Adamlar herkes kafadan bir şeyler demiş ama hep panel manel yükleme işlemleri. Onu bile denedim kurduda heralde ama siteye tarayıcıdan bağlanamadığım için deneme olarak bile bakamıyorum. Lütfen bir yardımcı olun?

• quote:

Orijinalden alıntı: esntpli

Merhaba arkadaşlar.
    Ben bir vps aldım.
    Fakat sorun şurdaki vps ile pek bilgim yok.
    Sıfır vps yani. İçinde ne vardır, veya ne olur bilmiyorum.

Şimdi ben vps me root girişi shell girişi felan yapabiliyorum ve hatta "SFTP" üzerinden bile bağlandım içinde klasör olarak ".ssh" klasörü vardı.

Her neyse uzatmak istemiyorum. Sorunum şu ki ben ip adresim ile bağlanınca siteye nasıl bağlancam. Yani index.php gibi dosyamı nasıl, nereye koyucam bunun için ne kurulumu yapıcam. Siteme nasıl tarayıcıdan bağlanabilirim. Lütfen bi yardımcı olun.

Bir sürü kaynaklara başvurdum. Adamlar herkes kafadan bir şeyler demiş ama hep panel manel yükleme işlemleri. Onu bile denedim kurduda heralde ama siteye tarayıcıdan bağlanamadığım için deneme olarak bile bakamıyorum. Lütfen bir yardımcı olun?

Görünüşe göre VPS için biraz erken davranmışsınız. Yerelde bir Linux sistemde biraz alıştırma yaptıktan sonra geçseymişsiniz daha kolay olurmuş.
    Her kafadan bir ses çıkmasının sebebi birden fazla yol bulunması. Hiç panel kurmadan da site kurabilirsiniz, bunu farklı birkaç panel ile de yapabilirsiniz, "onu bile" denediğiniz panelleri kullanmak en kolay yöntemdir. Öncelikle kurduğunuz panelin belgelerini okuyun, panel bir defa kurulduktan sonra işler yaver giderse ssh bağlantısına ihtiyacınız olmayacaktır. Panele muhtemelen ip:port üzerinden bağlanacaksınız, port her panelde bu değişiktir. Panele bağlandıktan sonra yeni web sitesi (ya da yeni domain) ekle diyerek işe başlarsınız ve daha sonra eklediğiniz domaine gerekli dosyaları ftp ile yükleyerek web sitelerini oluşturursunuz.

• işte o site kurmayı yapamadım. bu dediklerinizin hepsini yapmaya çalıştım. bir kaç şey kurdum felan ama ip adresim ile daha hiç bir şey açamadım.
    ip:port şeklinde giriyorum "Bu web sayfası kullanılamıyor" hatası veriyor. Bi ara bi komut ile bir şeye bağlanmıştım forumda bir arkadaşın anlatması sayesinde
    orada
    ns1: xxxx.xxxx.xxxx.xxxx
    ns2. xxxx.xxxx.xxxx.xxxx
    aynı bu şekil yazıyordu. buraya kendim için yeni bir dns mi girecem yoksa başka bir şeymi anlamadım.

onuda geçtim ip üzerinden siteye bi bağlanabilsem gerisini çok kolay halledicem. her şeyi yaparım onun gerisini biliyorum ama ne yaptıysam ip üzerinden bağlanamadım siteye.
    sftp'de puplic_html vb. gibi hiç bri klasör yok sadece klasör olarak ".ssh" klasörü var.

ne yapcam bilemedim valla.
  • Panellerde site kurmadan önce nameserverler ile uğraşmanıza gerek yoktur, hatta bu işi domain sağlayıcının (isimtescil, godaddy vs.) hallediyorsanız sitede böyle bir ayar yapmanıza hiç gerek yoktur, yine de arkadaşınızın o komutu niçin girmenizi istediğini bilmek güzel olurdu. Biraz daha ayrıntılı bilgi gerekli:
    Hangi paneli kurdunuz? Panelin kurulu olduğundan emin misiniz? SSH ile sunucunuza bağlanıp cPanel kullanıyorsanız
    /etc/init.d/cpanel restart
    Kloxo kullanıyorsanız
    /script/restart
    Webmin kullanıyorsanız
    /etc/webmin/stop
    /etc/webmin/start
    komutlarını girin. Eğer başka bir panel kullanıyorsanız burada belirtin. No such files or folders tarzı bir hata alırsanız panel başarılı bir biçimde kurulamamış demektir. Ayrıca kurulum yaptığınız sistemi de (Centos, Debian ve sürüm numaraları) belirtmeniz faydalı olacaktır.
  • no such hatası verdi çünkü bunları kurmadım, daha doğrusu kuramadım.
    şimdi az önce bir üst klasöre çıktım home, etc, lib felan filan tüm dosyaları gösterdi.

birde bu panel kurulumuna girince wget komutu ile indirmek isteyince hata veriyor indirmiyor.
    o yüzden cpanel veya başka bir panel kuramadım.

vps'mide vps.me'den aldım. centos 6

valla bi bu forum sitesinden yardım eden çıktı. çok teşekkürler
  • Bu durumda ip adresinden bağlanıp sayfa bulunamadı hatası almanız normal, çünkü şu an vps'in içinde bir web sunucusu yok.
    Hangi paneli kurmaya çalıştınız? Wget ile aldığınız hata nedir? (Tam komutu ve çıktısını buraya yazarsanız faydalı olacaktır).

Bu arada, öncelikle hangi paneli kurmak istediğinize karar vermelisiniz. Plesk, cPanel paralıdır. Eğer bunlardan birini kullanmak istiyorsanız bunları satın almak yerine bunların hazır kurulu olarak geldiği bir vps tercih etmelisiniz. Webmin/Usermin/Virtualmin biraz karmaşıktır, yolunuzu kolayca kaybedebilirsiniz. Kloxo ise sadece Centos 5 ile çalışır, yani vps paneline girip Centos 5 kurmalısınız, nasıl yapılacağını bilmiyorsanız vps sağlayıcınızla görüşebilirsiniz. Şurada Türkçe kurulum rehberi vardır.

• wget hata resimini dosya olarak ekledim.

unable felan şeyler diyor.

wget ile ne yazsam kabul etmiyor.
    wget kurulumu felan varmış onuda yaptım gene aynısını.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Resim görüntülenemiyor...
  •  VPS Site Gösterme Sorunu - Mağdur Kaldım

buyrun başka siteye yükledim burada
  • Şimdi problemin kaynağını anlamak için birkaç şey deneyeceğiz, şu dört komutlun çıktılarını kopyala-yapıştır ile buraya aktarın lütfen (ilk komut indirmede başarılı olsa da siz diğerlerine devam edin):
    wget -4http://layer1.cpanel.net/latest
    wget -6http://layer1.cpanel.net/latest
    cat /etc/resolv.conf
    cat /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

• Bu ilk 2 komutun resimi.

buda ondan sonraki 2 komutun resimi

bu yazdığın 3. komutta yani "cat /etc/resolv.conf " komutuna ben önceden girmiştim.
    ilk girdiğimide
    dns1=xxxx.xxxx.xxxx.xxxx
    dns2=xxxx.xxxx.xxxx.xxxx
    domainde ise lab.foo.com gibi şeyler yazıyordu ben sorunu çözmek için hem araştırmıştım deneme amaçlı böyle şeyler yazmıştım bugün.

• O zaman 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yazısı size ait. Ufak bir bilgilendirme: eğer satırın başında "#" varsa o satır programlar tarafından okunmaz, yani Centos'un ağ yazılımları "#DNS=8.8.8.8" satırıı görmüyor. Ancak sizin sunucuya bağlanabilmenize rağmen sunucunun hiçbir yere bağlanamaması akıl karıştırıcı...
    echo nameserver 8.8.8.8 > /etc/resolv.conf
    echo nameserver 8.8.4.4 >> /etc/resolv.conf
    Bu şekilde dns ayarlarını değiştirdik. Şimdi dosyayı salt okunur ypıp sistemi yeniden başlatalım:
    chattr +i /etc/resolv.conf
    reboot

Son komut sizi ssh terminalinden atacak, yarım dakika içinde tekrar bağlanıp istediğimiz dosyaları wget ile indirmeyi deneyelim.
  •  VPS Site Gösterme Sorunu - Mağdur Kaldım

arkadaşım çok saol Allah razı olsun senden.
    oluyor heralde. indirmek istedim tekrar böyle yaptı.
    oldumu yani şimdi ne yapacağım sonraki adımımda ?
  • bir sitede yapılanların aynısını yaptım şuan sorunsuzca yüklüyor heralde. kurulum dosyasının başlangıçlarından bi printscreen yaptım. buyrun bi bakın isterseniz ek dosyadan.
  • Printscreen yerine kopyala yapıştır her zaman daha faydalıdır, verdiğiniz ekran görüntüsünde girdiğiniz komutlar bile görünmüyor şu an, o yüzden bir şey söyleyemeyeceğim. Eğer kurulum başarılı bir biçimde gerçekleştiyse şimdi xxx yazan yerlere sunucunuzun ip adresi gelecek şekilde
    http://xxx.xxx.xxx.xxx:2082
    https://xxx.xxx.xxx.xxx:2083
    adreslerini browserınıza girip cPanel'e giriş yapabilirsiniz. Webmail, whm vesaire için ayrı portlar var, onlar da şurada yazılı:
    http://docs.cpanel.net/twiki/bin/view/AllDocumentation/AccessingServices

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.