Şimdi Ara

vs Basic Bilenler YARINA KADAR BANA YARDIMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ir işletme çalışanlara normal maaşlarından ayrı ek ücret ödiyecekmiş ek ücret aşağıdaki gibidir..

erkeler için;
    çalıştığı fazla mesai saati 10 dan az ise 50 ytl /saat
    çalıştığı fazla mesai saati 10 ile 20 arasında ise 65 ytl/saat
    çalıştığı fazla mesai saati 20 den fazla ise 80 ytl/saat

bayanlar için;

Çalıştığı Fazla Mesai Saati 10 dan az ise 60 ytl/saat
    Çalıştığı Fazla Mesai Saati 10 dan fazla ise 80ytl/saat

ayrıca personele ürettiği ürün başına 30 ytl ek ücret verilecektir buna göre personelin girilecek değere göre bir personelin alacağı parayı hesaplayan programı yapınız.....

Bu program belki basıt olabılır ama biri bana bu kodları yollarsa çok sevinirim zamanım çok kısıtlı ABİLERİM ABLALARIM Lütfen YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daadaass -- 14 Aralık 2008; 18:44:40 >

• vs2005 derken vusial c# mı demek istedin ?
  • radioButton1 erkek için tıklanır radiobutton2 ise bayanlar için.
    textbox1 mesai saati
    textbox2 maaş
    textbox3 ise üretilen ürün sayısı

label3 te sonucu gösteriyor...

c# te çok çok iyi değilim, hızlıca bu kadar oldu, umarım işine yarar :)

if (radioButton1.Checked == true)
    {
    if (Convert.ToInt32(textBox1.Text) < 10)
    {
    label3.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox1.Text) * 50 + Convert.ToInt32(textBox2.Text));
    }
    else if (Convert.ToInt32(textBox1.Text) > 20)
    {
    label3.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox1.Text) * 80 + Convert.ToInt32(textBox2.Text));
    }
    else
    {
    label3.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox1.Text) * 65 + Convert.ToInt32(textBox2.Text));
    }
    }
    else
    {
    if (Convert.ToInt32(textBox1.Text) < 10)
    {
    label3.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox1.Text) * 60 + Convert.ToInt32(textBox2.Text));
    }
    else
    {
    label3.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox1.Text) * 80 + Convert.ToInt32(textBox2.Text));
    }

}
    label3.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(label3.Text) + Convert.ToInt32(textBox3.Text) * 30);

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::x:: -- 13 Aralık 2008; 22:52:32 >

• Hocam eline koluna saglık bu kadar emek vermışsın ama biz c# dersi görmüoz.....ya hangisi oldugunu bende bilmiyorum desem acaba çokmu ayıp ediyorum dıyecem ama ilk hafta derse gelmedım su an hangi dili görüoruz bilgim yok.... ama yazdıgın kodları denedım hata verdi c# deil demek

if (radioButton1.Checked == true)
    {

yazdıgın komutlardan sadece bir kaç yer anladım desem ayıp etmiş olurmuyum bılımıyom

Yani Biz Böyle Bi terim görmedık c# ı lise 4 de görcez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daadaass -- 14 Aralık 2008; 1:05:32 >
  • Visual Basic tir. :)
  • doğrudur hocam :D yazmışken cvp ınıda yazabilirmisin hoca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daadaass -- 14 Aralık 2008; 15:20:36 >
  • Visual Basic 6.0 mı görüyor sunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok hocam visual studio 2005 visual basic yani..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.