Şimdi Ara

Vsonic GR07 --- PHONAK PFE karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bu iki kulaklığıda yeterince kullandığımı düşünerek bi karşılaştırma yapmak istedim. Malum ikiside 150$ civarı ve bence hiçde az bi para değil. Herzaman deneyerek alma imkanımız olmuyor. Şunu ilk başta söyleyimki audio konusunda uzman değilim ve çok tecrübem oldunuda iddia etmiyorum. Sadece gözlemlediğim farkları yazmaya çalışacağım.

Ben aslında mid ağırlıklı kulaklıkları seviyorum. R07 den sonra Ortofon E-Q7 almayı düşünüyodum ama malum fiyatı 300$ civarı ve son zamanlarda konuşulan gümrük muafiyet sınırı ile tercihimi PFE den yana kullandım. Ne alaka diyeceksiniz, anlatacağım ama başta söyleyeceğim şey çözünürlük, neyse...

İki kulaklıkda iyi yani hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız diyorum. Ama küçük detaylara önem verenler için önemli farklar var diyebilirim. Dap olarak elimde sansa fuze var, maalesef iki kulaklığıda amfi ile kullanma imkanım olmadı. Yanı buraya yazacağım farklar amfi ile biraz farklılık gösterebilir. Neyse

MALZEME KALİTESİ, KONFOR ve İZOLASYON

R07 çin malı ama tabir caizse adamlar taş gibi malzeme kullanmışlar. jack kısmı çok sağlam, kablosu içten sarmallı dışı yumuşak plastik ve gerçekten sağlamlık hissi çok iyi diyebirim, kasa kısmıda (nekadar doğru oldu bilmiyorum) plastik ve bi kaç ufak tefek işçilik hatalarından başka evladiyelik olur diyorum. PFE nin yapımında kullanılan malzemeler ise beni hayal kırıklıpına uğrattı. jack düz, kablosu sert plastik gibi (acayip) ince yüzü zımpara gibi ve her an kopacakmış gibi. Nazlı çiçeği çok dikkatli kullanıyorum, yoksa dalı kırılacak sanki. Daha iyi olabilirdi

R07 nin silikon uçları çok sert, kulağa oturmuyor ama çift katmanlı uçlar fena değil. Ben hybrit uçlarla kullanmayı tercih ettim. Kasası çok hafif ve bi süre sonra nerdeyse varlığını hissetmiyosunuz. Uzun otobüs yolculuğunda kullanmıştım bi kaçkere, inanın 5-6 saat kulağımdan hiç çıkarmadım diyebilirim. Çünkü hiç rahatsız etmiyor. Bu süre sonunda doğal olarak birazda olsa acı hissi duydum ama, 1-2 saatlik kullanımlarda kulağı hiç acıtmıyor. İzolasyon için aynı şekilde olumlu konuşamam, iyi değil ama yinede müzik açıkken çokda sorun olmuyor. Sadece biraz detay kaçırabiliyosunuz. PFE nin ise silikon uçları çok yumuşak ve kulağa iyi oturuyor. Aslında benim kulak kanalım biraz dar ama normal kişiler için iyi olacağından eminim. İlk kullanımlarda beyninizin içinde biraz basınç hissedebiliyosunuz ama alışınca okadarda sorun olmuyor. Çok uzun süreli kullanımlar için uygun değil bence, en fazla 2 saat sonra kulaklarınızı epey acıtabilir. Sonuç iem bu elbette birazcık acı olacak . PFE nin izolasyonu daha iyi, hata R07 ye göre çok daha iyi bu konuda.

SES KALİTELERİ

En önemli kısım elbette. R07 için inceleme dışında çokda fazla bişey yazamam aslında, hasan çok güzel anlatmış. Mid ağırlıklı ve çoğu frekansalarda biraz sönük kalması, yanlış anlaşılmasın boğuk değil. Sadece biraz perdeli gibi, ama öyle sanıyorumki bu kulaklığın ses rengi ile alakalı. Yoksa adamlar temiz ses iletimi için gümüş tel kullanmazlardı diye düşünüyorum. Zaten PFE ye geçiş yapmamdaki asıl nedende bu, PFE nin parlak, temiz ve doğal ses vermesi.

R07 nin midleri çok hoşuma gidiyodu aslında. Vokaller okadar iyi olmasada vurmalı, üflemeli, yaylı enstürümanlarda daha doğru ve gerçekci ses veriyodu PFE ye göre. Zaten PFE nin en sevmediğim tarafıda bu, keman sesleride çok parlak ve hiç gerçekci değil. Vokallerde bence PFE de daha doğru. Detay olarak ise R07 daha iyi gibiydi, bu belkide sahnenin etkisindendir. Abartmıyorum R07 de bazı mid sesleri kafamın arkasından geliyormuş gibi hissediyodum , enstürüman ayrımı daha iyiydi ve konumlandırmaları çok başarılıydı bence. Herbirini ayrı ayrı seçiyosunuz (ama biraz sönük bi sesle). PFE nin sahnesi biraz dar gibi geldi, sesi daha düz R07 ye göre. Ama çözünürlük açısındanPFE çok daha iyi. R07 de daha fazla detay var dedim ama bazende terside olabiliyor bazen.
    Mesela şimdiye kadar fazla duymadığım basgitar seslerini PFE de çok net bi şekilde duyuyurum. Belki iyi bi amfi ile R07 nin çözünürlüğü artabilir ama maalesef ben deneyemedim.

Tiz seslerde ise PFE hem önde hem daha detaylı hemde netliği çok iyi R07 ye göre. Midleri seviyorum, ama benim gibi tiz sevenler mutlaka PFE yi daha çok beğenecektir. Nede olsa armatür sürücülü. PFE de ses okadar temizki bazı türlerde boşluğa düşürebiliyor, jazz diyebilirim mesela. Müziğinbaşlarkenki az enstürümalı halinde cidden aralarındaki boşluğu hissedebiliyosunuz. PFE müziğe hiç bişey katmıyor, kaynakta ne gelirse onu duyuyorsunuz. Bu yönü ile R07 çok renkli, kimilerinin tercihi böyle oluyor ama benim tercihim doğal sesden yana. Zevkler tartışılmaz elbette...

Bass şiddeti olarakda hemen hemen aynı diyebirim, ama derinlik netlik ve uzama hususuna PFE çok çok iyi R07 ye göre. Benim şimdiye kadar duyduğum en kaliteli bass lar PFE de. Yapay müzikler için şiddeti yeterli diyemem ama bass da kalite diyosanız kesinlikle PFE diyorum

Evet farklarını söyledim, ama genel olarak arada öyle dağlar kadar fark yok bence. İki kulaklığında birbirlerine üstün yanları var gördüğüm kadarı ile. Sonuç olarak diyebilirimki renkli ses, geniş sahne diyenler için R07 yi, Sesde netlik ve doğallık arıyorum diyenler için PFE yi öneririm. Şu kadar söyleyim eğer rock ve türevlerini ağırlıklıolarak dinliyosanız benim gibi PFE alın derim. Yoksa benim içim ikiside çok güzel kulaklıklar

Arkadaşlar şimdilik aklıma gelen farklar bu kadar, ama benim aklıma gelmeyipde sizin aklınıza gelen başka bişey olursa cevaplama çalışırım

Saygılar Fatih...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemisttr -- 2 Eylül 2011; 17:08:45 >

• teşekkürlerbu arada PFE bence rock için çok iyi bir seçim olmaz.basslarında sorun var.
  • Sorunla neyi kastetdiniz tam olarak? Şiddetse eğer, fazla bass rock müziği boğar biliyosunuz. Enstürmanlar birbirine karışır. Davul sesleride yeterli diye düşünüyorum. Aslında şöyle bi durum var, PFE nin belkide en başarılı olduğu tür rock-metal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthfth

Sorunla neyi kastetdiniz tam olarak? Şiddetse eğer, fazla bass rock müziği boğar biliyosunuz. Enstürmanlar birbirine karışır. Davul sesleride yeterli diye düşünüyorum. Aslında şöyle bi durum var, PFE nin belkide en başarılı olduğu tür rock-metal

ciddi bir rock dinleyicisiyim.bass miktarından ziyade şiddetinde sorun var.yumrukvari bir sunum yok.
  • 9 aydır PFE kullanıyorum, yaklaşık 3 ay gibi bir süre araştırarak aldım. Trance gibi müziklerde kesinlikle "bass" beklentisini vermiyor zaten sürücü boyutunu düşünürsek fazla bass vermesi yapay olurdu, ama bana yeterli geliyor zaten çok da o tür müzik dinlemiyorum. Eski bir bass delisiydim, PFE kulaklarımı adam etti diye düşünüyorum. Rock kısmına gelince, fthfth'e kesinlikle katılıyorum, rock müzik için çook çook yeterli bir bass kalitesi var PFE'nin. En iyi olduğu yeri tizleri olabilir ama bass'ların doğallığı konusunda bulunduğu fiyat seviyesinde (150 $ civarı) daha iyisinin bulunabileceğini sanmıyorum. PFE'nin en iyi olduğu yer kesinlikle klasik müzik ve sonrasında caz ama rock müzikte de kendi cüssesindeki her kulaklığa fark atacağını düşünüyorum. Tabii büyük ölçüde amatör bir dinleyici olarak fikirlerimi belirtiyorum.

• bence PFE'nin basslarında en ufak bir sorun yok. yüksek kaliteli ve doğru basslara sahip. sadece kişisel zevklere göre bass şiddeti az gelebilir. ve en iyi gideceği müzik türleri de rock, metal, klasik, enstrumental ve türk müziği. Kuzeyboun arkadaşın da dediğini destekleyerek söylüyorum; pfe, yüksek bass istemeyen kullanıcıların bu paraya alabileceği en mantıklı kulaklıklardan.

@fthfth enstruman ayrımı ve sahne konusunda r07'nin net bir şekilde daha iyi olduğunu söylüyorsun, bu bende ciddi bir merak uyandırdı. sence ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Titanium

bence PFE'nin basslarında en ufak bir sorun yok. yüksek kaliteli ve doğru basslara sahip. sadece kişisel zevklere göre bass şiddeti az gelebilir. ve en iyi gideceği müzik türleri de rock, metal, klasik, enstrumental ve türk müziği. Kuzeyboun arkadaşın da dediğini destekleyerek söylüyorum; pfe, yüksek bass istemeyen kullanıcıların bu paraya alabileceği en mantıklı kulaklıklardan.

@fthfth enstruman ayrımı ve sahne konusunda r07'nin net bir şekilde daha iyi olduğunu söylüyorsun, bu bende ciddi bir merak uyandırdı. sence ne yapmalıyım?

Evet, sahne, enstürman ayrımı R07 de bariz bi şekilde daha iyi. Ama sen uzun bi süredir PFE kullanıyosun bildiğim kadarı ile, buyüzden R07 nin sesi boğuk gelebilir sana. Zaten PFE alanların bir çoğu aynı düşünce ile alıyor, çözünürlük. Dediğim gibi birbirinden üstün kulaklık değil ikiside, ikisininde üstün olduğu yanları var. Biyerden sonra kişisel zevkler giriyor devreye, sesdeki netlikmi yoksa dinlendiricilikmi diye. Eğer fırsatın olursa denemeni tavsiye ederim

• PFE tarzındaki parlak karakterli bir kulaklığı dinledikten sonra başka bir kulaklık dinleyince sesi boğuk geliyor, çok iğrenç bir durum...

O yüzden bence ikisinin karşılaştırılması için arada en az iki gün süre olmalı ve o süre zarfında hiçbir kulaklık dinlenmemeli...
  • yeni konu açmak istemedim bu bahsettiğiniz pfe 121 mi yoksa perfect bass olanı mıydı ? herturlu muzik dinlerim ama ağırlıklı elektronik müzik için yani house ve trance tarzı için hiç uygun değil mi çok bass kafalı değilimdir sesi doğal versin olabildiğince dengeli versin yeter yok olmaz derseniz önerebilceğiniz varmıdır bu fiyat aralıklarında
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardboy35

yeni konu açmak istemedim bu bahsettiğiniz pfe 121 mi yoksa perfect bass olanı mıydı ? herturlu muzik dinlerim ama ağırlıklı elektronik müzik için yani house ve trance tarzı için hiç uygun değil mi çok bass kafalı değilimdir sesi doğal versin olabildiğince dengeli versin yeter yok olmaz derseniz önerebilceğiniz varmıdır bu fiyat aralıklarında

Monster Turbine tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jamesdean0701

quote:

Orijinalden alıntı: hardboy35

yeni konu açmak istemedim bu bahsettiğiniz pfe 121 mi yoksa perfect bass olanı mıydı ? herturlu muzik dinlerim ama ağırlıklı elektronik müzik için yani house ve trance tarzı için hiç uygun değil mi çok bass kafalı değilimdir sesi doğal versin olabildiğince dengeli versin yeter yok olmaz derseniz önerebilceğiniz varmıdır bu fiyat aralıklarında

Monster Turbine tavsiye ederim.

cevap için teşekkürler audio technica ckm99 alacaığım sanırım fiyat performansı iyi gibi görünüyor siz ne dersiniz ilk hayalim o kulaklıktı ama sanırım o paraları vermeyeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.