Üstad, VTi ve Blackhole imaj grupları, Android biliyorsan farklı ROM gibi düşün.
Her ROM'un kendine has avantajları (ve kimine göre dezavantajları var), işte bunları insanlar deneye deneye kendilerine en uygun olanı imajı seçip onda kalıyorlar. Blackhole ve VTI en çok tercih edilen imajlar olduğu için ikisini en çok duymuşsundur. Bunun dışında da Open PLI, ViX, PB-Powerboard gibi daha bir kaç tane daha imaj grupları mevcut.
bak işte bu konuda haklısın arkadaşım . arkadaş kendine alınca benim de test etme şansım oldu linux bilgim olduğundan kerneline kadar inebildik olayın lakin bazı imajlarda cihaz üzerindeki eproma düzgün algılatmada problemler var misal bu senin yolladığın resimlerde gibi.ortaki tonlamalar imajı yapılandıranların eproma ton color skalasını düzgün girmedikleri için oluşmakta ve kalibrasyon testi de tam yapılmamış ama linux olması büyük bir artı eğer c diline ve kernel yapısına hakimiyet varsa içine apche server bile entegre edebilir web sitesini yayına sokabilirsiniz . geçen kurcalarken buldu arkadaş . mantıklı geldi :)
bu yönde çok iyi misal .ama dediğim gibi imaj hazırlamaya başlamayı bile düşündükte o zaman işimiz bırakmak gerekecek :D
neyse imalarda görüntüler oluşan sorunlar olayın kodlaması ile alakalı kişiye göre değişmekte . @ @BJK@ diğer arkadaş sd yayınlarda yazıların pır pırlanmasından bahsetmiş bunun çözümü vardı . bir sd yayın izlemeyecen iki imaj ekletnsinde smooth (derken windowsdaki clear type gibi) özelliği olacak 3 linux tabanlı cihaz kullanmayacan .java platformuna bakcan ki resim kalitede açık ara önde şimdilik tabiki :D . bunun sebebide yukarda . yazdım fabrika ayarlarında iken cihaz aynı markanın iki farklı modelinde farklı tonlarda görüntü veriyor.. resim kalite olarak.
zaten sd yayında şuan için kablo net iyi çünkü eğer samsung tv varsa elinizde smooth etkisi bulunuyor otomatik olarak kırıklanmalar ortadan kalkmakta birde yağmurda görüntü gitmiyor.
@eozen81
arkadaşım cihazın her haltına vakıf oldukta şu yağmurlu biraz şiddetli havalarda cihazın görüntü rezilleştirmesini bir türlü halledemedik .
teşekkür ederim. bu arada senin xml dosyana biraz daha ekleme yapsakta lakin cihaz o evde kanal bulmadı bu digitürk kilit mi koyuyor ne lnb ye bende sinirden çanağı söktüm yeni çanakla lnb aldık ohhhh be dedik yaw . neyse cihaz genel olarak işlevselik olarak iyi ki apache server olayı süper ver çoskuyu. fakat java platformuna göre biraz sıkıntılar var oda işte sanırım imaj mod olayı kararlı oalamıyor .
not bir sorum da var arada bir de ping yiyor cihaz gecen bizim birader fark etmiş :D.
sadece paylaşmak istedim teşekkürler cihaza bulaştırdığın için .
daha önce dm500HD kullandım ve oda linux bir cihaz ve bu alt yazılarda pırpırlanma onda yoktu, dediklerinizden şu mu çıkıyor acaba,cihazın kalibrasyonu yapılırsa ve imaj yapan team lerin tonlamalar ile oynamaları (yani yazılımsal) düzelmeler olabilir mi görüntüde?
@ @BJK@
kesinlikle tabiki . emproma iyi hüküm etmek lazım . ucu açık tamamen kendine göre çevirebilirisin bu cihazları hatta varsa yazılım bilgin üzerindeki devreleri tek tek programla yeniden sen oluştur gibi
tabi kesinlikle bak yukarda arkadaş sd görüntü koymuş ki kullandığı makine iç mekan da iyidir ne renk görürse onu çeker . orda kırmızı ya dikkat et ben o dizi sd olarak kablo tv de izledim ve fabrika ayarında ki tonlar o şekilde değildi ki orda bir sahne daha var insan yüzündeki kırmızılığa bak fizyolojik olarak o şekilde kızarma olması çok zor . bunun gibi renk olaylarını makinede anlarsın fakat görüntü kalitesini anlayamazsın .
görüntü kalitesi ve resim kalitesi ikiside farklı şeylerdir . bu ikisini ayrımak gerek en başta bu işte de sağlam olan java ile yazılan kapalı kutular . çünkü kalibrasyonları bir sürü ekranda denenip ona göre çıkar ... ama açık kaynak kod tamamen farklı bir dünya . misal pardus kurdun diyelim pc ye ekran tonlaması sana farklı geldi renkleri xp deki gibi almak istiyorsun burda nasıl etc klasörü içinde xorg11 içinde infi ekran kartının alabileceği hertz ve degerlere gör editliyorsan bu da aynı mantık işte .fabrikasyon gibi olmayabilir . kötüdür yada iyidir değil olay daha iyi olabilir daha kötü olabilir. kusura bakma biraz fazla oldu sanırım .
ama eozen81 tşk ederim iyki bulaştırmış tamamnen derlenebilen bir cihaza
@xcoder1,,
Teşekkür ederim aydınlatıcı bilgiler için.
Şu altyazıdaki kayma/titreme olayı Open PLI imajlarda yok demiş bir arkadaş, deneme şansınız oldu mu?
VTI kurdum,lazım olan plugınleri kurdum,görüntüyü kendime göre iyileştirip,eski kumanda keymap xml yide yenisiyle değiştirdim ennemedim cihaza bir daha :)
Merhaba, openpli imaj kesinlikle çok iyi görüntü veriyor. BH ve VTİ imajlardaki gibi açılıştaki resimlerde titreme olmuyor. Altyazılardaki titreme kayma olayı yok. Ancak bazı sd kanallarda ses seviyesi artınca altyazılarda titreme gördüm. Sesi kapatınca olmuyor, açınca oluyor. Bu arada belirteyim, cihaz ayarı 720P dir. Çünkü sd görüntüde farkediyor. eozen81, xcoder01, gibi Linux işi bilenlerin bu cihaz ile ilgilenmesi bizim açımızdan memnuniyet verici. Bizim ifade edemediğimiz teknik ayrıntıların farkına varıp düzeltilmesini sağlıyorsunuz. Bunu için ayrıca teşekkür ederim. Selamlar.
OPEN PLI imajlarda kayan altyazı problemi yok diyorsunuz demek, bir an önce demeli, geri bildirim için teşekkürler
herkese selamlar bende vu solo2 yi ilk alanlardanım.şu ana kadar bütün HD cihazları kullanan biri olarak vti image hem görüntü bakımından ve kanal geçişleri bakımından süper hızlı bir cihaz ıp tv 2mb hızla bile süper çalışıyor.usb üzerinden harici hdd kullanıyorum 3d filmler ve HD filmler hiç takılmaksızın seyrediyorum.bu cihazı hep pvr olarak hemde uydu cihazı gönül rahatlıyla tafsiye ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: dragon344
herkese selamlar bende vu solo2 yi ilk alanlardanım.şu ana kadar bütün HD cihazları kullanan biri olarak vti image hem görüntü bakımından ve kanal geçişleri bakımından süper hızlı bir cihaz ıp tv 2mb hızla bile süper çalışıyor.usb üzerinden harici hdd kullanıyorum 3d filmler ve HD filmler hiç takılmaksızın seyrediyorum.bu cihazı hep pvr olarak hemde uydu cihazı gönül rahatlıyla tafsiye ediyorum.
Sizi kullanıcı listenize ekledim ancak bazı düzeltmeler yapalım:
- 3D filmlerden iso formatlı olan gerçek 3D'leri oynatmaz - Bazı codec'ler frame atlamaları oluyor, bu yazılımla düzelebilir ama şu an için mükemmel diyemeyiz. - Kanal geçiş hızı bana göre imajlar arasında farklı değil. Blackhole olsun, VTI olsun aynı geldi bana.
quote:
Orijinalden alıntı: eozen81
[Sizi kullanıcı listenize ekledim ancak bazı düzeltmeler yapalım:
- 3D filmlerden iso formatlı olan gerçek 3D'leri oynatmaz - Bazı codec'ler frame atlamaları oluyor, bu yazılımla düzelebilir ama şu an için mükemmel diyemeyiz. - Kanal geçiş hızı bana göre imajlar arasında farklı değil. Blackhole olsun, VTI olsun aynı geldi bana.
eozen 81 cevabınız için teşekkürler.bh yazlım tabiki tv den tv ye fark oluyo.philips42PFL6277 serisi tvde malesef bh imagede çok mat görüntü alıyorum. vti bana göre canlı ve iddeal kanal geçişleri diğer makinelere göre kıyas yapmıştım.diğer ismini vermeyim hemen hemen hepsini denedim solo2 uçak gibi:) saygılar
suan en uygun fiyat nerede 699tl den satan kaldimi?
dikeyde yoksa diğer yerlerde olması zor 699 tl.
ip tv cihazdan cihaza değişir mi? başka bir cihazda kötü iken bu cihazda daha mı kaliteli olabilir? şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: sharp61
ip tv cihazdan cihaza değişir mi? başka bir cihazda kötü iken bu cihazda daha mı kaliteli olabilir? şimdiden teşekkürler.
hayır ben böyle düşünmüyorum, donanım olarak cihazınız ne kadar iyi olursa olsun ip tv den gelen yayın kalitesi ve internet hızınız düşükse değişen bir şey olmucaktır diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: sharp61
herkese selam sharp61 kardeşim ben ist avrupa yakasında oturuyorum. mahalemizde malesef internet hızı çok düşük olmasına rağmen bir kaç denediğim sinema kanalı 1.20mb gibi bir hızla rahat donmadan seyredebiliyorum. bazılarıda varki en az internet hızının 5.00mb hızında olması gerekiyo.
merhaba arkadaşlar; bh oe2.0.1 image kurulu. crossepg de şöyle bi sorunum var.buket değiştirmek isteğimde yeşil ekran oluyor. daha önceden böyle bi sorun yoktu?kaldırıp tekrar yüklemek istiyorum ama nerden kaldıracağım crossepg eklentisini?
quote:
Orijinalden alıntı: setere
merhaba arkadaşlar; bh oe2.0.1 image kurulu. crossepg de şöyle bi sorunum var.buket değiştirmek isteğimde yeşil ekran oluyor. daha önceden böyle bi sorun yoktu?kaldırıp tekrar yüklemek istiyorum ama nerden kaldıracağım crossepg eklentisini?
ben kullanıyorum CrossEPG, sorun yok BH imajda, yerinizde olsam başka bir backup kurardım.
20 Mart ta geleceği söylenen 3.parti solo2 ler gelemedi bir türlü! :(
noldu ya ne driver var nede başka birşey,,solo2 ciler baya unutuldu..
quote:
Orijinalden alıntı: @BJK@
noldu ya ne driver var nede başka birşey,,solo2 ciler baya unutuldu..
Daha 2 gün önce 4 Nisan'da yeni imaj geldi nasıl unutuldu dersiniz