Şimdi Ara

Vücud geliştirmede yardımcı olabilecekler yardım lütfen. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Sterope

Beyler benim beslenme programım nasıl?

56 kiloydum şuan 61 kiloyum. Başlayalı 1.5 ay oldu boyum 1.80 çok zayıfım hala, 70 olup bırakacağım.

1. Öğün
    100g peynir, 5 dilim kepekli ekmek, çay.

2. Öğün
    3 yumurta, 4 dilim kepekli ekmek, meyve suyu

3. Öğün
    Ton balığı 160g yağı süzülmüş, makarna, havuç salatası

4. Öğün
    100g peynir, 4 dilim kepekli ekmek, meyve suyu

5. Öğün
    150g Tavuk göğsü (et olanı.), 4 dilim kepekli ekmek (arada makarna yada bulgur), meyve suyu.

Yatmadan önce de 1 bardak süt içiyorum.

Gayet yeterlive iyi boyle devam et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Protein tozu kullanınca sarkar olayının nedeni şöyle diye düşünüyorum, protein tozu normalde günlük alamayacağımız proteini almamızı sağlıyor ve kana karışma hızı dolayısıyla max verimi veriyor. Yani protein tozu kısaca normalde çok zor yapabileceğimiz bir vücudu yapmamızı sağlıyor. Doğal olarak sporu bırakınca kaslarımızın ihtiyacı olan proteini alamayacağımız için kaslar sarkıyor falan filan. Bence böyledir.

İyide protein tozu ile yaptığın kasın dnaları üzerinde protein tozu ile yapılmıştır yazmıyor.Tavukta yesen, tozda kullansan o kası yapıyorsun mantıken sarkma olucaksa tavuk, et ürünleri ile yapılan kasta da sarkma olması lazım

• Vücud değil vücut bu sana yapacağım en büyük yardım olur.
    Onun dışında Bir ekmeğin 10/2 'sinden kastın eğer 5 ekmek değil de ekmeğin beşte biriyse ekmeğin 1/5'i şeklinde yazarsın.
    Spor salonuna gidip gelmen 3 saat sürüyormuş. Spor salonu yakın değilse yakınlarda bi yere kaydolmanı öneririm. Eğer hayır yakın diyorsan da 3 saat spor salonu için çok fazla.
    Edit:
    Aman Allah'ım!!!!!!!!!!!!!
    Programını yeni gördüm puhaha o nasıl beslenme programı :D:D:D:D:D

Beslenme için bildiğim bilgilerden bazılarını aktarayım.
    Sabah uyanınca ve antrenmandan sonra basit karbonhidrat tüketmek gerekiyormuş. Bunun sebebi kan şekerini hızlı bir şekilde arttırıp vücudun kendine gelmesini sağlamak. Özellikle spordan sonra kasların gelişmesi için proteinin yanında karbonhidrat takviyesi de gerekiyor.
    Onun haricinde antrenmandan 2 saat önce bulgur pilavı veya makarna gibi kompleks karbonhidrat alımı da spor sırasında yorgunluğu önleyip antrenmanın daha etkili olmasını sağlıyor.
    Yağdan uzak durmak zaten şart.
    Onun dışında proteinin de vücut kütlesi başına 1.5-2 gram alınması gerektiğini biliyorum ama hacim programıyla kardiyo programı arasında nasıl bir değişkenlik gösterdiği hakkında fikrim yok.
    Yatmadan önce de süt ya da yağsız lor peyniri alınıyor. Proteinin çeşitlerinden biri olan kazein sütte bulunuyor ve vücutta emilimi yavaş gerçekleştiriliyor. Bu sebeple alınması için en uygun zaman yatmadan önce. Uyku boyunca vücudu besliyor, kasların onarımını sağlıyor ki vücut en fazla geceleri büyüyor. 22:00-02:00 arasında salgılanan büyüme hormonu sayesinde.
    Benim genelde beslenmem güün boyu 5 öğüne yayılacak şekilde 5 yumurta(bazen 3 bazen 4 sarısını da yiyorum) 250 gram çok az yağlı tavuk göğsü 100 gram lor peyniri 1 bardak yarım yağlı veya yağsız süt. 1-2 mevye (elma, muz ya da portakal) ara öğünlerde. Bunun haricinde kahvaltıda 60 gram hindi salamı ve 2 dilim kepekli ekmek gidiyor. Sadece bunlar değil üzerlerine 5 hambuger 10 sufle 15 köfte yiyom xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakuyar -- 28 Mart 2015; 13:17:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mcuk

quote:

Protein tozu kullanınca sarkar olayının nedeni şöyle diye düşünüyorum, protein tozu normalde günlük alamayacağımız proteini almamızı sağlıyor ve kana karışma hızı dolayısıyla max verimi veriyor. Yani protein tozu kısaca normalde çok zor yapabileceğimiz bir vücudu yapmamızı sağlıyor. Doğal olarak sporu bırakınca kaslarımızın ihtiyacı olan proteini alamayacağımız için kaslar sarkıyor falan filan. Bence böyledir.

İyide protein tozu ile yaptığın kasın dnaları üzerinde protein tozu ile yapılmıştır yazmıyor.Tavukta yesen, tozda kullansan o kası yapıyorsun mantıken sarkma olucaksa tavuk, et ürünleri ile yapılan kasta da sarkma olması lazım

Tamam da arkadaşım olay protein tozunun kaslarının alamayacağı proteini verip fazladan şişirmesi. Alamayacağı diyorum çünkü doğal olarak günde 200-300 gr protein almak aşırı zor.belki imkansız. Doğal olarak sporu bırakınca bealenemeyen bu fazla şişen kaslar sarkıyor. Kas sarkmıyo aslında, kas inince deri sarkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

quote:

Dostum ben tozda kullaniyorum ama oyle aman aman bi etki gormedim asil isi yapan beslenme bana gore arkadasda o yok istedigo kadar toz icsin fayda etmez

Oyle zaten, ama gunde 2 ölçek toz fazladan 50 gr proteindir ve bunu 2-3 yıl devam ettirirsen toz kullanmayan ve o 50 gr proteini alamayan adamdan aşırı farkın olur.

• Eğer meyve suyunu kendin sıkmıyorsan içmeyi kes.Sabahları lor,haşlanmış yumurta,bal yemeye çalış.
  • Sana ücret karşılığı uzaktan eğitim verebilirim. Düşünürsen PM at 1 yılda seni Turabi gibi yapayım.
  • kardiyo cok yapma (haftada 2 kere 25-30 dk) ve hafta da 3 kere de vücudun belli yerlerini calıs . Mis gibi olursun. Protein tozuna da belli süre gecmeden bulasma
  • quote:

quote:

quote:

Tamam da arkadaşım olay protein tozunun kaslarının alamayacağı proteini verip fazladan şişirmesi. Alamayacağı diyorum çünkü doğal olarak günde 200-300 gr protein almak aşırı zor.belki imkansız. Doğal olarak sporu bırakınca bealenemeyen bu fazla şişen kaslar sarkıyor. Kas sarkmıyo aslında, kas inince deri sarkıyor

hocam 2 ölçek içen birisi 50 gr protein alır ben günlük 400 gr tavuk yiyorum buda 100 gr ediyor ki dikkatli beslensem bir 200 gr daha yiyebilirim buda zaten 50 gr eder yani normal beslenme ile de alınabilir demek istiyorum o protein

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam 2 ölçek içen birisi 50 gr protein alır ben günlük 400 gr tavuk yiyorum buda 100 gr ediyor ki dikkatli beslensem bir 200 gr daha yiyebilirim buda zaten 50 gr eder yani normal beslenme ile de alınabilir demek istiyorum o protein

Alınır, alınmaz demiyorum. 200 gr protein ihtiyacı olan biri günde 1 kilo göğüsle karşılar. Günde 1 kilo göğüs 15 lira falan, ayda 450 lira. Bu kadar parası varsa doğal yapsın daha iyi tabi.
    Günde 1 kilo göğüs yiyen adam da iyi kalori alır orası ayrı. Tabi sadece tavukla hesapladım yumurta vs katmadım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

quote:

Dostum ben tozda kullaniyorum ama oyle aman aman bi etki gormedim asil isi yapan beslenme bana gore arkadasda o yok istedigo kadar toz icsin fayda etmez

Oyle zaten, ama gunde 2 ölçek toz fazladan 50 gr proteindir ve bunu 2-3 yıl devam ettirirsen toz kullanmayan ve o 50 gr proteini alamayan adamdan aşırı farkın olur.

Hayir olmaz toz bu isde maksimum %15 bir destekdir acikcasi 3 senedede kimin ne olacagina disiplin karar verir yasam bicimi karar verir ki bir sure sonra gelisim duracagi icin gelisim ancak yemekle devam eder

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.