Şimdi Ara

vucuduma statik elektrik yüklenmesi bilgisayarımdanmı kaynaklanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni aldığım masa üstü bilgisayarı ve led monitorünü kullandığım günden beri dokunduğum herşeyden çarpılıyorum. Bilgisayar kasasına dokununca bir problem yok ama bilgisayardan olduğuna emin gibiyim çunki bir önceki bilgisayarımda (laptoptu gerçi) hiç böyle birşey olmuyordu. Birde bilgisayarı kullanmadığım günler çarpılmıyorum. Servisini aradım doktora gitmemi tavsiye etti Dokunduğum herşey plastik olduğu için olamaz bilgisayardan dedi. Uzatma fişi yerde duruyor bi alakası varmıdır. Birde daha önce odamda olmayan eski printerım ve scannerımıda bu yeni bilgisayara bağladım. Fiş baya dolu yani.. Kızım artık bana dokunmaya korkuyor bu kadar aşırı yüklenme neden olabilir.

• Olaya bilimsel açıklama getiremeyeceğim ama elektrik kaçağı olduğu aşikar gibi hepsinin bağlı olduğu prizi kaliteli bir prizle değiştirmenizi tavsiye ederim bir de kasa içerisinde de elektrik kaçağı olabilir kasanız ve psu nuz nedir?
  • Sağlık bölümüne açsan daha iyi olurdu

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIMFIS -- 7 Şubat 2011; 3:02:00 >
  • aldığım kasa HP Pro 3120 SFF (WU173EA)
    monitor modelde HP x20LED 20" WLED (WS229AA)
    Kasada kaçak olsa dokunduğum zamanda çarpılmazmıydım? 2 ay oldu alalı ve aldığım günden beri günahlarımın bedelini ödüyorum haddinden fazla çarpıldım
    Yardımlar için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hihalol -- 7 Şubat 2011; 7:33:32 >
  • vücuta statik elektrik oluşması doğaldır...
    ancak bunun boşalması gerekir...
    giydiğimiz ayakkabı ve terlikler...
    boşalmayı engelleyebilir...
    bu yüzden bir birikim oluşur...
    ve ilk boşalma dikkati çekecek derecede yüksek olur...
  • kola takılan bir bileklik vardı elektiriği üstünden atman için onu bi araştır belki işine yarar
    ama elektrik kaçağı olsa çarpar bu farklı bi durum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamam vucuttan elektrik boşalması doğaldır arada olurduda böyle hergün hergün hiç başıma gelmemişti.Bilgisayarı aldığım günle başladığı için şüphem ondan ama başka birşeyde olabilir mesela bana bu evime taşındığımdan beri iki katı elektrik faturası geliyor elektrikçi çağirdım sayaç değiştirdim bisey çıkmadı ama biyerlerde kaçakda olabilir bulunamayan..En rahatsız edici noktasıda dün kızımı yedirirken çatır çutur çatalla ikimizde çarpıldık arka arkaya 3 kere falan.off çok sinir bari orda burda atsak elektriği çocuğuda sinir ediyoz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hihalol

tamam vucuttan elektrik boşalması doğaldır arada olurduda böyle hergün hergün hiç başıma gelmemişti.Bilgisayarı aldığım günle başladığı için şüphem ondan ama başka birşeyde olabilir mesela bana bu evime taşındığımdan beri iki katı elektrik faturası geliyor elektrikçi çağirdım sayaç değiştirdim bisey çıkmadı ama biyerlerde kaçakda olabilir bulunamayan..En rahatsız edici noktasıda dün kızımı yedirirken çatır çutur çatalla ikimizde çarpıldık arka arkaya 3 kere falan.off çok sinir bari orda burda atsak elektriği çocuğuda sinir ediyoz.

Bu olay ben de de oluyor, genellikle ev içinde çıplak ayakla dolaşarak bunu önlemeye çalışıyorum. Uzun süre dışarıda kalıp eve dönüşte otobüse, dolmuşa binerken metal bir yeri tuttuğumda oluyor. Kanımca bunun evinize gelen elektrikle pek ilgisi yok genellikle giydiğimiz ayakkabıların altı lastik olduğundan ve kışın daha fazla yünlü giysiler giydiğimizden oluyor.

• Kasadaki statik elektirik çok kolayca boşalta bilirsiniz bence bi deneyin kasanıza bi iletken bağlayın (kablo) dier ucunuda her hangi bi metale bağlayın bi kaç saniye bekleyin ve elektirik gitmiş olucak tabi bunu kapalıken yapın bilgisayarınız bide öle deneyin elektirik kaçada ola bilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.