iyide para ve ağzının iyi laf yapması için fitness salonu gibi çalışabileceğin ya da eğitim alabileceğin bir yer yok. Ya arkadaşlar peki biri başlasa vücut gelişdirmeye,hayatının sonuna kadar yapacak değil ya,2 yıl sonra bıraksa ne oluyor o kadar kas,çöküyor mu?eğer çöküyorsa foto falan koyabilirmsiniz merak ediyorum nasıl oluyor?bende başlamak istiyorum ama cesaret edemiyorum çünkü herşeyden kolay sıkılan biriyim.
ve birde biriyle kavga ettiğinizde uzak doğu sporları hakkında bilginiz olmasa bile bu yaptığınız kas bir işe yararmı acaba?
Benim söyledigim spor salonuna gitmeden vücudunu belli bir şekle sokmak ve kuvvetini arttırmak isteyen biri evde agırlık kaldırmak yerine şınav çeksin daha etkili olur diyorum. Spor salonunda çalışılan aletlerden bahsetmiyorum o ayrı bir konu.
Arkadaşlar,benim bir abim vardı,adam 2006 dan 2008e kadar aralıksız body yaptı,2008 de kız arkadaşından ayrıldığı için depresyona mı girmiş nedir bırakmış tamamen.Adam o günlerdeki halini gösterdi yarı çıplak,fotoya baktın mı gözlerin kamaşıyo süper bi vücudu varmış.şimdi tişört altından vücudunu göremedm ama acaba bırakınca ne hale geliyorsunuz?
Kardeşim eğer body yapcaksan yada 2-3 yıldır yapıyosan kesinlikle bırakmamalısın vücudun dengesi bozulur kaların söner çirkin gözükür. Ben bodyi kötülemek istemiyorum çünkü bir hafta önce bnde başladım gerçekten çok işe yarıyor ben 7 ay falan gidip sonra eve ağırlık göğüs yayı falan almayı düşünüyorum eğer başladıysan ve ilerlettiysen kesinlikle bırakmamalısın. Formunu ve vücut yapını koruman için çalışman lazım.
Bırakınca eğer beslenmenize dikkat etmesseniz çok kilo alırsınız, forumdada vardı böyle bir arkadaş 100 küsür kiloya kadar çıkmış vücüt antremanlardaki yoğun tempodaki beslenmeye alışmışdır. Dikkat ederseniz birşey olmaz. Fakat kız ve sokakdaki kavgada başarılı olmak için vücüt geliştirmek bana saçmalık gibi geliyor. O kadar kız meraklısıysanız çevre edinin yada bu tarz şeyler yapın, aynı zamanda bu kız davasına vücüt geliştiren arkadaşlar insanların gözünde öyle bir imaj bırakıyorki tüm vücüt geliştiriciler sanki kız tavlamak için bu sporu yapıyor gibi tepkiler geliyor diğer insanlardan. Sokak kavgasında işe yarar birşey arıyorsanız, biber gazı kullanın. Ha birde sabırlı değilseniz hiç başlamayın, çok sabır istiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: kedidirokedi
iyide para ve ağzının iyi laf yapması için fitness salonu gibi çalışabileceğin ya da eğitim alabileceğin bir yer yok. Ya arkadaşlar peki biri başlasa vücut gelişdirmeye,hayatının sonuna kadar yapacak değil ya,2 yıl sonra bıraksa ne oluyor o kadar kas,çöküyor mu?eğer çöküyorsa foto falan koyabilirmsiniz merak ediyorum nasıl oluyor?bende başlamak istiyorum ama cesaret edemiyorum çünkü herşeyden kolay sıkılan biriyim.
bende merak ediyorum bunu
banada göbeği eritecek bişey lazım :) Bence kas için fazla kasmayın he hiç yoksa tmm ama resimlerdeki gibi olmayada çalışmayın bana göre, kızlarında beğeneceğini sanmam :) Koşmaya başlayacağım yakında umarım şu göbek yağlarına bir faydası olur öyle bir vücut var ki su içsek yarıyor yemin ederim, zayıflıyoruz sonra gene kilo alıyoruz yokmu bunun bir çaresi kilo almamak için bir yöntem :)
Kardeşim o senin genetiğinde var olan bişey ama kilon aşırı derecede değilse body başlamanı tevsiye ederim ben 73 kiloyum ve yediklerimede hiç dikkat etmem. Zaten salonda ister istemez eritiyosun o yağları hiç değilse vücudun bir kalıba girer güzel görünür..
Şu kız meselesi asabımı bozuyor tamamen yanlış anlaşılma,fotodaki body ci adamı kızlar bile beğenmez dedik,herkez sen kız içinmi başladın diyor Acaba eve ağırlık seti,göğüs yayı vs. ekipmanlar alınsa,düzgün beslenme ile fitness salonuna gerek kalmadan şekillenebilir miyiz arkadaşlar? Birde dün başladım,bana şöyle bir beslenme verdi; -sabah 3 dilim tereyağlı ballı ekmek,3 tane yumurta beyazı,yulaf ezmeli mısır gevreği(içinde muz ve bal da olacak) -öğlen pirinç pilavı,bulgur ya da ton balılklı spagetti -akşam balık tavuk veya kırmızı et yicen dedi. Ara öğünlerdede sütlaç gibi karbonidratlı şeyler yicen dedi.Ben özellikle kilo almak için gidiyorum zaten,çünkü 1.72 boy ve 56 kiloyum.Yağ oranım 7.2 ...yani hoca bile şaşırdı aşırı zayıfsın dedi,cardio çalışmaları yapmadan direk ağırlık çalışmaya başladım. Dediğim gibi acaba evde olur mu bu işler?
birde yaş 17,boyum kısa kalmasın diye press aletleri kullanmıyorum,yani omuzlar nasıl olacak düşünüyorum
Arkadaşım sen kalsiyum ağırlıklı beslen kemiklerini güçlendir zaten boy kemik yapına göre artıyor.. Zaten omuzların açıldıkça boyunda otomatikmen artcaktır ama maksimum 8-9 cm artar o kadar kişiyle götrüştüm body yapan daha fazla artanı duymadım ..
mesela boyumun uzaması için süt peynir yoğurt mu başka ne tüketmeliyim?hergün yüzüyorum ve vakit buldukça basketbol oynuyorum...
ilk günden fazla yüklenmiceksin yoksa kasların hasar görür gelişemez bir iki ay hafif ağırlık çalış sonra yavaş yavaş yükseltirsin dikkat et
teşekkürler.ilk gün 3 kg dumbell lar ile çalıştım,kullandığım aletlerde 15 kg idi.bugün 4 kg dumbell lar ile çalıştım,aletlere 20şer kg taktık.Dün hiç yorulmamıştım,terlememiştim bile,koça söyleyip ilk gün yaptığım herşeyi tekrarlamıştım.Ama bugün yoruldum ve terledim,koç hele şükür yoruldun diye dalga geçti ama hala ellerim titriyor(şimdi girdim eve) Adamlar orada üstüne basa basa bana söylediler,burası bir body salonu değil fitness salonu.Ama sen istediğin gibi olacaksın dediler çünkü amacım hayvan gibi şişmek değil,biraz hacimlenmek... Nasıl foto konuyor_?
quote:
Orijinalden alıntı: dodomix
Şu kız meselesi asabımı bozuyor tamamen yanlış anlaşılma,fotodaki body ci adamı kızlar bile beğenmez dedik,herkez sen kız içinmi başladın diyor Acaba eve ağırlık seti,göğüs yayı vs. ekipmanlar alınsa,düzgün beslenme ile fitness salonuna gerek kalmadan şekillenebilir miyiz arkadaşlar? Birde dün başladım,bana şöyle bir beslenme verdi; -sabah 3 dilim tereyağlı ballı ekmek,3 tane yumurta beyazı,yulaf ezmeli mısır gevreği(içinde muz ve bal da olacak) -öğlen pirinç pilavı,bulgur ya da ton balılklı spagetti -akşam balık tavuk veya kırmızı et yicen dedi. Ara öğünlerdede sütlaç gibi karbonidratlı şeyler yicen dedi.Ben özellikle kilo almak için gidiyorum zaten,çünkü 1.72 boy ve 56 kiloyum.Yağ oranım 7.2 ...yani hoca bile şaşırdı aşırı zayıfsın dedi,cardio çalışmaları yapmadan direk ağırlık çalışmaya başladım. Dediğim gibi acaba evde olur mu bu işler?
İşte hata burada zaten, sen kızları kıstas olarak almasaydın o adamın fotoğrafına bakınca güzel hacimlenmiş fakat ben vücüdümu o kadar geliştirmek istemezdim demeni beklerdim. Neyse 18 yaşından sonra boy fazla uzamıyor bildiğim kadarıyla, çok dert ediyorsan 1 sene bekle öyle başla, boyunu fazla dert etme Türkiye'de zaten 1.72 kısa değil.
Yaa arkadaşım bilende yorum yapıyo bilmeyende bak eger vücut yapmak istiyosan ağırlık çalışman lazım biliosun zaten 2 ay 3 kilo dambılla çalışırsa hiç bişeye yaramaz o ağırlık sana kolay geldikçe artırman lazım yoksa kendinden verirsin .. Mesela 10 tane uzun bar kaldırıyosun 20 kilodan diyelim.. Onu 10 değilde 20 tane kaldırayım dersen olmaz vücudun bozulur.. Sadece ağırlığı artırcaksın sayıyı değil.... Ve evde kendin kesinlikle yapamazsın kasların yamuk yumuk çıkar bn body gidiorum aylık 50 1 ay falan oldu ve kol kaslarımda 3 cm artma var cidden cok işe yarıyor..
hepinize teşekkürler.Yalnız ben bodye gitmiyorum,gittiğim yerde fitnness salonu.Ama orada ağırlık çalışıyorum yanş cardio çalışması vs hiç başlamadım(yağ oranım çok az olduğundan).Oradaki hocada söyledi zaten burası body salonu değil fitness salonu diye ama oraya antrenman için body cilerde geliyor görüyorum.Body ile benim yaptığım şeyin arasındaki fark ne?body daha mı ağır çalışmak oluyor,bende ağırlıklarla aletlerle çalışıyorum body cilerde... TheDarkDefender@aslına bakarsan haklısın sanırım,ben harbiden kızları kıstas almışım.Ama neyse,şöyle bi 1.80 boyum olsa ve kobe braynt gibi vücudum olsa süper olur.Foto koymayı biri göstrirse istediğim şekli atarım buraya