Şimdi Ara

vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
377
Cevap
20
Favori
154.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kolinerjik ürtiker hastaları gelsin konusuna 2017 yılında yazdığım mesaj.

Bende de 2005 ile 2009 yillari arasi bu rahatsızlık oldu. Sonra kendiliginden gecti. Bu yil ocak ayinin son haftasinda bi gece uyurken tekrar basladi. Kaşıntı ve batmayla uyandim. Doktor 1 tane Deprospan iğne ve rupafin yazdi. Basta cok iyi geldi. Kurtuldum sandim. 2 hafta hic olmadi. Ama iki haftadan sonra rupafin de fayda etmedi. Hatta yine deprospan aldim ama nafile. Cildim cok kuru terleme neredeyse hic yok. En ufak zorlanma stres heyecan utanma anlarinda kızarıklık batma basliyor. Bahsettiğim yillar arasında da yazin hic birsey olmuyordu sadece kışın yasiyordum bunu. Bakalim bu yaz nasil olacak. Su an arastirmaktan baska bisey yapmıyorum ama kendimi zorlayıp zorla da olsa terletecek aktivitelerde bulunmayi düşünüyorum.

Bu şekilde yazmışım. Ancak terletecek aktiviteleri yapamadım. O tarihten beri bir sürü doktor hastane denedim ama nafile. Ben de bu rahatsızlığı kasım ayının ilk haftası ile nisan ayının ilk haftası arasında yaşıyorum. Nisan ayının gelmesiyle havaların ısınmasıyla birlikte 20 derecenin üstüne çıkmasıyla birlikte geçiyor. Hatta şöyle söyleyim son 15 gündür hiç olmadı ve kışın sıfır terleme olmasına rağmen 15 gündür az miktarda da olsa terlemem başladı. Dediğim tarihlerde neden oluyor çözümü bi bulsam hemen buraya yazacam. Konudaki tüm mesajları okudum arkadaşlar. Allah acilen hepimizin bu hastalığına şifalar versin.

• Okansr. O kullanıcısına yanıt

Hocam ürtikerde deri de tepki veriyor diye okudum bende hiçbir kızarıklık döküntü vs olmuyor sadece kaşıntı, doktora gittim defalarca bu belirtileri söyledim ama kızarıklık olmadığı için teşhis koyamadı birkaç antihistaminik ilaç verdi geçiştirdi antihistaminikler biraz hafifletiyor ama tam olarak değil

• aayas01 A kullanıcısına yanıt

Bütün belirtileri bende de göstermiyor evet ama birçoğu tutuyor. Egzersiz, vücut sıcaklığının artması, heyecan ve korku durumunda ani kaşıntı vs. gibi... Hem hastalıkların hepsinde böyle değil midir zaten yaygın belirtiler vardır ancak hepsi herkesde görülmeyebilir..

Yine de bilmiyorum tabi haklı da olabilirsin fakat ben sanki bu sefer yüksek oranda uyuşan bi belirti listesi olduğu için buldum gibi geldi. Şu anda kullandığım ürünlerden dolayı kaşıntı yok çok şükür ama tekrar başlarsa muayeneye gittiğimde dile getireceğim inşallah, sonuç verirse yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okansr. -- 26 Nisan 2021; 1:43:6 >
  • aynı sıkıntılar bende de var bende ilaç kullandıktan sonra olmaya başladı anksiyete bozukluğum var bununla da ilgili olduğunu düşünüyorum vücut strese herkeste farklı cevap veriyor ben dideral kullanıyorum doktor tavsiyesiyle ondan sonra olmaya başladı bu yokuş çıkarken özellikle heyecanlanınca iğne batması şeklinde kaşıntı ve ateş basması oluyor karaciğerle de ilgili olabilir ama merak ettiğim şey şu buna sahip insanların bi çoğu anksiyeteli insanlar mı? bir de hormonal bi sıkıntıdan dolayı olabileceğini de düşünüyorum bu da karaciğerle bağlantılı aslında bir de şunu fark ettim masturbasyon yaptıktan sonra göğüs bölgemde kızarıklıklar oluşuyor baya 10 dakka sonra falan geçiyor bununla da ilgisi var mıdır bilemiyorum sizde bu tarz bi sıkıntı oluyor mu? mesela bu kaşıntı acı yediğimde falan da oluyor saçım kaşınıyor acı yediğimde bazen evet sanırım hastalığın adı da kolinerjik üritiker ben de ilaç kullandıktan sonra ortaya çıktı bağlantısı olup olmadığını araştırıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkos21 -- 1 Mayıs 2021; 18:33:54 >

• (ÇÖZÜM ÖNERİSİ) Selamün aleyküm arkadaşlar bende 2016 yılından beri vÜcutta iğnelenme durumu ile karşı karşıyayım. Genellikle heyecanlandığımda sinirlendiğimde utandığımda spor yaparken ve ani vucut ısısı değişimlerinde bu problem ile karşı karşıya kalmaktaydım. Nöroloji doktoruna gittiğimde bu durumu bildiğini söyledi ve bana SELECTRA(ANTİDEPRESAN) yazdı. 6-7 ay kadar kullandım ve etkili oldu. Yalnız son zamanlarda yine başladı ve yine antidepresan kullanmaya başladım (LUSTRAL SPECİAL). Bu seferde önemli ölçüde bu hissi dizginleyebildim ARTIK ANTİDEPRASANLARI PSİKİYATRİ YAZIYOR. psikiyatrise gitmenizi öneririm belki durum psikolojinin fiziksel olarak dışavurumudur. psikolojik olarak kendinizi rahat hissettiğinizde bu durumla karşı karşıya kalmama oranınız yükseliyor. Şimdi çözüm önerileri sunacağım.

·        İLK ÖNCELİKLE ALANINDA İYİ BİR PSİKİYATRİSE GİDİN

·        İLAÇLARI DÜZENLİ OLARAK KULLANIN

·        KENDİNİZİ BU İĞNELENME HİSSİ İLE KARŞI KARŞIYA KALMAYACAĞINIZI DÜŞÜNÜN

·        SPOR YAPIN VE ÖZGÜVEN EDİNİN

·        RAHAT ŞEYLER GİYMEYE ÖZEN GÖSTERİN

·        SİGARA İÇMEYİN

·        EN ÖNEMLİSİ ALLAH'TAN ŞİFA İSTEYİN ÇÜNKÜ GERÇEKTEN BERBAT BİR HİS VE DURUM ALLAH DÜŞMANIMA YAŞATMASIN.

Bütün sosyal hayatımızı etkileyen bu hastalıktan inşallah kurtuluruz.

• Benimde duygu değişimlerinde ve spor yaperken oluyor ama nedense hep boğazım kızarıyor çok nadir üst vicudum bazen kızarıyor ama çoğu zaman boynumun ön tarafın da oluyor bazende kabarcıkda çıkıyor çok sinir bozucu allah hepimize şifa versin.

Bunu geçen sene düşündüm ve göbek kıllarımın bir kısmını aldım ama bir yararı olmadı sadece göbeğim biraz daha serin kaldı o kadar o da kıllarla üstü örtülmediği için tabi sonrasında daha fazla kıl çıktı yani kalıcı bir çözüm değil
  • Ok98mn O kullanıcısına yanıt

Hocam ne ile aldın vallahi ben gaza geldim bastım makineyi serinledim.Önce tek ayağımı aldım tek ayağım kaşına kaşına gezdim olmadı gerçekten kaşıntı diğer ayağımda.Ama bilmiyorum sabah ilaç içmiştim yarın belli olur artık.

Düz makine ile aldım hepsini ve evet ferahlatıyor ama kaşıntıyı en fazla geciktirir başka türlü o kaşıntıdan kaçış yok maalesef kaldı ki her alışında daha hızlı çıkmaya başlıyor bir zaman sonra 10-15 günde bir makineyle temizlik gerekir bu yüzden bıraktım bunu ha değer mi değer tercih meselesi ben şahsen doğal halde durmasından yanayım sana da çok geçmiş olsun ayrıca
  • 1 kereden bir şey olmaz ya.İnşallah olmaz yani.Gerçi kaşınacağıma her gün tıraş olmayı tercih ederim ama bilmiyorum.
  • İyi akşamlar, öncelikle yazacağım şey kendi deneyimlerimden ibarettir, doktor, sağlık çalışanı değil, yalnızca bu hastalıkla yaşayan biriyim. Lütfen bunu göz önüne alın, özellikle ilaçlar ile ilgili olan kısım tamamen benim kendi deneyimlere dair, kimseye bırakmasına veya devam etmesine etki etmek istemiyorum.

konuya ilişkin başka bir başlıkta yazmış olduğum yazıyı aşağıya iletiyorum, ben de bu sorunla yaşadım hala kısmen yaşıyorum ancak çok çok büyük bir sorun olmaktan çıktı, size de en ufak faydası dokunursa çok sevinirim. Bu vesile ile durum güncellemesi yapayım aşağıdaki yazıyı ocak ayında yazmıştım, aynı yöntemlerle hala devam ettiriyorum yaşamımı sağlıklı şekilde, çok çok kısıtlı durumlarda karşıma çıkıyor, çok ani terleme durumları ve aşırı gülme gibi durumlarda ancak eskisine göre o kadar az ki umurumda değil açıkçası, konuya ilişkin bir diğer mesele benzer semptomları olan arkadaşlar vücudunda lezyon-kabarcık-kızarıklık görmediğinden bahsetmişler, şunu söylemeliyim ki ilaç almadığınız müddetçe kızarıklık çok söz konusu değil, bu bağlamda ben de ilaç almadığım dönemde vücudumda hiç iz yok sanıyordum ancak el bilek bölgemden dirseğime kadar olan iç kol gölgesinde dikkatli bakıldığında görülebilen kabarcıklar vardı(aşağıya iki fotoğraf bırakıyorum, ilk fotoğraf ilaç kullanmadığım ilk tespit dönemlerime ait, ikincisi ise İlaç kullandığım süreçten bir fotoğrafı), ben bir iki ay sonra fark edebildim haliyle tanı süreci zora girdi, bu sebeple vücudumda hiç iz yok diyen arkadaşlarımızın bahsettiğim bölgeleri ve iğnelenme hissettikleri bölgeleri dikkatle incelemelerini tavsiye ediyorum, ilaç aldığınız zaman ise zaten o lezyonlar kızarıklıklara dönüyor ve gözlemi çok daha kolay ancak okumak isterseniz aşağıda yazdığım üzere ilaç kullanmıyorum ve kullanmamaya devam ettiğimi belirtmek isterim. Konuya ilişkin yazım şu şekilde idi aynen iletiyorum:

''Sadece bunu yazmak için üye oldum bir kişiye dahi ulaşabilirse ne mutlu bana. Öncelikle durumumu izah edeyim ki bahsedeceğim yöntemin işe yarayıp yaramayacağı konusunda fikir sahibi olun.

Öncelikle geçtiğimiz yıl mart ayı gibi özellikle spor yaparken başlayan bir dizi iğnelenme benzeri durum yaşadım, ilk başlarda yalnızca spor esnasında olup ardından hiç hissettirmiyordu araya yazın da girmesi ile neredeyse hiç hissetmediğim bir döneme girdi bu iğnelenmeler ta ki sonbahara kadar. Havaların soğumaya başladığı dönemde spor yapmaya başladığım anda şimdiye kadar hiç denk gelmediğim derecede ağır bir iğnelenme ve yanma hissi ile karşılaştım ve bundan sonra özellikle her gün her an kendini devam ettiren bir duruma geldi. Benim özellikle kimi zaman saç diplerimden kimi zaman alnımdan başlayan daha sonra göğüs ve sırt bölgemi ve el ve ayak bölgelerimi tutuyordu. Birçok küçük kabarmalar şeklinde lezyonlar oluşmakta ve 10 15 dakikaya geçmekteydi ancak önemli olan bu lezyonlar değil kesinlikle iğnelenmelerdi. Bu bağlamda antihistaminik ilaçlar aldım ancak asla ve asla üstüne basa basa söylüyorum asla faydası olmadı. Elbette lezyonları kabarcıktan ziyade ufak sivilce benzeri bir hale dönüştürüyordu ancak lütfen farkında olunuz ki bu ilaçlar bizim rahatsızlığımıza özel ilaçlar değil, bütün alerjik reaksiyonlarda uygulanan herkese verilen ilaçlar, ben de İstanbul'da önemli bir devlet hastanesinde bir profesöre gözüktüm, ancak maalesef ne testlerden bir şey çıktı ne de doktorun işe yarar bir tavsiyesi ile karşılaştım. Bahsedilenler gibi en ufak bir heyecanlanma, stres, duygu değişikliği, sıcak bir şeyle temas veya ani bir hareket yapmak, gülmek gibi birçok aktivitede kendini inanılmaz hissettirmeye devam etti gerçekten inanılmaz zor zamanlardı, gelecekten ümidimi kesmek üzereydim resmen; şimdilik buraya kadar olan kısmı durumumu izah etmek için yazdım bu bağlamda sizin durumunuzda benim durumuma benzer ise lütfen yukarıda da bahsedilen benim de bahsedeceğim bu yöntemi uygulamaktan çekinmeyin. Arkadaşlar biliyorum, öyle bir rahatsızlık ki insan bir zaman sonra bundan ayrı düşünemez oluyor, gelecek planları, keyifli zaman geçirme bunların hiçbiri mümkün değildi benim için en azından. Ancak hem okuduklarım hem de kendi düşündüklerim neticesinde vardığım sonucu ben de açıklamak istiyorum.

Ben hastalığın ne olduğunu en başta bilmeden mart ayından bu yana iğnelenmelerin tamamının gerçekleştiği zamanı not aldım. Yediklerime göre değerlendirmelerde bulundum ve Kasım ayına kadar sıcağın tetikleyiciliğini göz önüne alarak evde olabildiğince tişört ve şortla, çıplak ayakla gezmeye devam ettim. Ancak günde belki de onlarca kez gerçekleşen bu rahatsızlıkta maalesef hiçbir iyileşme göremedim. 

Ancak hepimizin değindiği gibi bu hastalık vücut ısımızla doğru orantılı ve terleme ile ilişkili bu bağlamda birçok arkadaşımız terleme terapisi uygulamayı salık vermiş ve bence de uygulamanızda bir sakınca yok. Altını çizerek belirtiyorum ki rahatsızlığın tamamen geçmesini değil ancak %80 e yakın yok olması durumunu elde edebildim ben ve size asıl tavsiyem ise şu olacaktır:

Öncelikle tişörtle gezdiğimiz zamanları vücut sıcaklığımızın 0 olduğu zaman olarak değerlendirelim ve bu iğnelenmelerin neden olduğu vücut artış açısından da en üst sınırın 10 olduğunu var sayalım. Tişörtlerle çıplak ayaklarla gezdiğim bu dönemde en ufak bir aksiyon neticesinde hücreler 0 dan 10 a çıkmak için hatta 10 a çıkmak olmasa da 6-7 seviyelerine gelmek için ( günlük aktivite hareketlerini bu bantta değerlendirebiliriz) adeta hücum ediyorlar ve kendi bedenimize saldırıyorlar bu da bizim için binlerce iğne batmasına sebep oluyor. 

İşte bunu düşünerek, vücut ısımı hep düşük tutmaya çalışan ben Kasım, iyi giyinmeye ve 0 olarak baz aldığım vücut ısımı örneğin 5-6 noktalarına çıkarmayı hedefledim. Bu noktada ise durumunuz el veriyor ise sizden kışlık termal iç giyimler almanızı tavsiye edeceğim. Öyle kat kat giyinmedim, yaklaşık 20-30 tl bandında olan hem üst hem alt takımları giymeye ve bunun üzerine de bir kat daha uzun kollu giymeye özen gösterdim, ayrıca ayaklarımı da sıcak tutmaya çalıştım.

Sonuç olarak inanılmaz bir rahatlama yaşadım ilk başlarda hem psikolojik olarak sıcağın iyi gelmeyeceğini düşünmem hem kimi zaman gerçekten hafif iğnelenmeler hissetsem de sonuç olarak kesinlikle ama kesinlikle inanılmaz bir konfor elde ettim. Vücudum hala spor yaparken iğnelenme ve çok hafif kızarıklıkları yaşıyor ancak bunu yukarıdaki metaforumla ilişkilendirecek olursam, vücut ısımı 5 6 seviyelerine çıkardığım için eskiden inanılmaz bir eziyet olan günlük aktiviteleri mükemmel bir konforla yerine getirebiliyorum. Ancak vücut ısımın 10 a çıkmasına sebep olan spor-egzersiz gibi durumlarda hala eskisine göre çok çok az da olsa iğnelenme hissediyorum.

Sevgili dert ortaklarım burada ümit tacirliği yapmamak adına yaklaşık 2.5 ay bu sistemi denedim ki anlık gelişmeler neticesinde bir fayda sağlandı ise bunun tuzağına düşmeyeyim, ancak sizi temin ederim bir anlık bir gelişme değil. Bu sebepledir ki sizlere durumumu izah etmek istedim.

Şunu da belirtmek isterim ki ben antihistaminleri kasım ayında bu yola girdiğim gün almayı bıraktım ve asla eksikliğini hissetmedim, size tavsiye vermek için değil ancak bunların tedavi edici bir özelliğinin olmadığını tekrar tekrar belirtmek istediğim için altını çiziyorum, sizler bu sistemi uygulayın ancak gönlünüz razı değil ise ilaç almaya devam edin. Dediğim gibi bu asla bir tedavi yöntemi değildir sadece baskılayıcılığın esas alındığı bu hastalığa ilaçsız alternatif bir yaşam sunmak ve hayat kalitenizi artırmaktır.

Vakti olup okuyamayacak arkadaşlar için ise buraya kısaca belirtiyorum: VÜCUT ISINIZI YUKARIDA TUTMAYA ÇALIŞIN, UZUN VE KALIN GİYİNDİĞİM ANDA SICAK BASACAK VE İĞNELENCEĞİM KORKUSU İLE BUNU YAPMAKTAN ÇEKİNMEDEN SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİN. İŞİN ÖZÜ BUDUR

Söylemeyi unuttuğum eminim birçok husus olmuştur, ancak dediğim gibi ben en ufak bir konfor, en ufak bir gelişme kat sağlayabilirsem sizlere mutluluk benimdir. Allah hepimize şifa versin...''

Edit:

İlaveten, bahsettiğim üzere mesele bence terleyememe odaklı bir mesele buna ilaveten vücut ısımızı yüksek tutmanın yanında kıyafetin deri ile doğrudan teması nedeni ile de önleyici-yatıştırıcı etkisinin olduğunu düşünüyorum tam olarak önemini konumlandıramadım ancak sıcak tutmama rağmen özellikle ellerimde kimi zaman hissettirebiliyor varlığını bu durumlarda ise iğnelenen yeri diğer elimle dokunmak, elimi cebime sokmak vs. iyi geliyor aynı durum alnım için de geçerli benzer şekilde orada da hafif şekilde hissettirebiliyor kimi zaman, velhasıl, istanbulda yaşıyorum havalar tam olarak ısınmış değil mayıs gelse dahi uzun kollu ile yaşamaya şimdilik devam ediyorum, ısınmanın tamamlandığı süreçte umarım yaz moduna geçiş yaparım. Herkese iyi akşamlar, umarım faydası olur, Allah şifa versin hepimize.

vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma

• Arkadaşlar dün bütün gün sordum, soruşturdum, araştırdım.Ve sanırım hastalığımızı buldum, histamin intoleransımız olabilir.Üstteki arkadaşların dediği ve benim de yaşadığım belirtilere yaz aylarında olmaması dışında uyuyor fakat benim yaz aylarında da olduğu için sizden farklı olabilir bilemiyorum.Heyecan, korku, STRES anında, mastürbasyon işi bittiğinde, ani sıcaklık değişimlerinde (egzersiz yaparken) histamin salgılanıyor.Bizim de beslenme şekillerimizden dolayı vücudumuzda birikmiş fazla histamin var ve vücut tarafından üretildiğinde aşırıya kaçıyor.Biz de bu belirtileri yaşıyoruz.Edindiğim bilgilere göre tedavisi beslenme şekillerini değiştirmek, histamin diyeti uygulamak.Histamin intoleransından şüphelenme sebebim histamini salgılatan ve fazla histamin içeren besinleri günlük hayatımda her gün tüketmem.

Histaminden Zengin Gıdalar

• Mayalı alkollü içkiler, özellikle şarap, şampanya ve bira
    • Mayalı gıdalar: turşu, sirke, mayonez, soya sosu, kefir, yoğurt, ayran vb
    • İşlenmiş etler: salam, sucuk, pastırma, sosis
    • Kurutulmuş meyveler: kayısı, erik, incir, üzüm, dut kuruları ve pestilleri
    • Turunçgiller
    • Keçi peyniri dahil eski peynirler
    • Kuruyemişler: ceviz, keju, yerfıstığı
    • Sebzeler: avokado, patlıcan, ıspanak, domates
    • Tütsülenmiş balıklar ve bazı balık çeşitleri: uskumru, ton, hamsi, sardalya
    • Zeytin, peynir, yumurta beyazı, mantar

Histamin Salgılatan Gıdalar

• Alkol
    • Muz
    • Çikolata
    • İnek Sütü
    • Kuruyemişler
    • Papaya
    • Ananas
    • Kabuklu deniz ürünleri
    • Çilek• Domates
    • Buğday rüşeymi
    • Gıda katkıları ve besin boyalarının çoğu
    • Alkol enerji içecekleri ve siyah, yeşil çay, mate çayları

Düşük histamin içerikli besinler: 

• Taze etler ve günlük balıklar
    • Meyveler (ananas, muz, narenciye, çilek hariç)
    • Yumurta sarısı
    • Pirinç
    • Sebzeler (domates, patlıcan, ıspanak, avokado, bal kabağı hariç)
    • Zeytinyağı
    • Keçi sütü

Düşük histamin içerikli besinleri tüketebiliyoruz arkadaşlar yiyeceğimiz bir şey kalmadı ama yapacak bir şey yok.Siz araştırıp ne yiyebileceğinizi veya yiyemeyeceğinizi detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.Ben bugünden itibaren antihistaminik kullanarak bu diyete başlayacağım.Bir ilerleme kaydedersem yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aayas01 -- 9 Mayıs 2021; 11:12:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Olabilir kardeşim insanın vücudundan spermlerin atılması lazım

• Ben genelde klima karşısında olduğum zaman ve soğuk bir ortama girdiğim zaman vücudum ve özellikle kafam aşırı derecede yanmaya başlıyor allahtan kaşıntı yok. Ama sorunu nasıl çözeceğim bilmiyorum. kar yağarken t shirt ile gezen ben, 2.5 sene evvel beyaz kan verdim 2 ünite ondan sonra kendime gelemedim. Ufacık soğukta hemen titremeye başlıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulacağım bilmiyorum...

• Rustin.Cohle R kullanıcısına yanıt
    Az önce bu arkadaşın tavsiyesini denemek adına bir girişimde bulundum. Markete gitmeden önce normalde şortu çıkartıp pantolonumu giyerdim bu sefer ise 1-2 saat önceden pantolonu ve üzerine giyeceğim paltoyu evde giyerek durdum yani vücut ısımı biraz attırdım ve o şekil dışarı çıktım. Dışarıda rüzgar ve güneş vardı. Buna rağmen uzun bir süre kaşınmadan dayandım eve yaklaşırken biraz başladı ama eski durumdaki gibi beni süründürmedi birdahaki sefere üzerime de uzun bir şey giyeceğim ve o şekil de gözlem yapacağın şimdilik bu kadar arkadaşa da önerisi için teşekkür ederim ayrıca
  • Bu arada aslında bu illete adapte olmuştum ama koronadan dolayı maske takmaya da başlayınca doğal olarak eskisinden daha hızlı ortaya çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkos21

aynı sıkıntılar bende de var bende ilaç kullandıktan sonra olmaya başladı anksiyete bozukluğum var bununla da ilgili olduğunu düşünüyorum vücut strese herkeste farklı cevap veriyor ben dideral kullanıyorum doktor tavsiyesiyle ondan sonra olmaya başladı bu yokuş çıkarken özellikle heyecanlanınca iğne batması şeklinde kaşıntı ve ateş basması oluyor karaciğerle de ilgili olabilir ama merak ettiğim şey şu buna sahip insanların bi çoğu anksiyeteli insanlar mı? bir de hormonal bi sıkıntıdan dolayı olabileceğini de düşünüyorum bu da karaciğerle bağlantılı aslında bir de şunu fark ettim masturbasyon yaptıktan sonra göğüs bölgemde kızarıklıklar oluşuyor baya 10 dakka sonra falan geçiyor bununla da ilgisi var mıdır bilemiyorum sizde bu tarz bi sıkıntı oluyor mu? mesela bu kaşıntı acı yediğimde falan da oluyor saçım kaşınıyor acı yediğimde bazen evet sanırım hastalığın adı da kolinerjik üritiker ben de ilaç kullandıktan sonra ortaya çıktı bağlantısı olup olmadığını araştırıcam

Benimde anksiyete bozukluğum var bende bununla ilgili olduğunu düşünüyorum ani sıcaklığın ve diken batma hissi bende de 5-6 senedir var diken batma durumu bazı zamanlar olmadığı kesildiği oldu fakat daha sonra tekrar nüksetmeye başladı yukarıdaki yazan arkadaş gibi kollarımda aynı şekil kabarcıklar bendede oluyor 10 15 dk içinde geçiyor batma ve kabarcıklar.

Psikiyatriye gittim çok önceden antidepresan ilaç yazmıştı 1 kutu kullandım ama ilacı 2 ye bölerek az az kullanıyordum böyle tavsiye etmişti çünkü doktor ilacı kullanmaya başladıktan sonra etki etti ve özgüvenimi arttırdı fazla utanan biriydim fazla utanmıyordum artık böyle etkileri oldu antidepresan zaten normal bunların olması ve batma hissi geçti artık olmuyordu daha sonra antidepresan yan etkilerinin iyi olmadığı vs. vs. yazılar okudum 1 kutu bittikden sonra almadım bıraktım bıraktıktan sonra bir süre olmadı daha sonra tekrar oldu şimdi de olduğu oluyor.

Benim anksiyetemle ilgili olduğunu düşünüyorum ama buradaki arkadaşları görünce farklı düşünmeye başladım terleme konusu dikkatimi çekti bence oda olabilir çünkü bu diken batmasının olma hissi olmadan önce terleme yaşıyorum genelde yürürken mesela terliyorum ve balıyor batmaya batma oldukça kendimi kastığım ve strese girdiğim için daha da terliyorum ve batma hissi artıyor terlemeyle ilgili bir sorun da olabilir bana göre.

• Arkadaşlar histamin diyetini uyguladım 10 gün oldu yaklaşık, 2-3 gün önce faydasını bayağı gördüm kaşıntılarım bayağı azaldı ve diyeti bozdum ama şimdi yine baya kötü durumdayım diyeti uygulamaya devam edeceğim yine geçerse buraya yazarım.
    Birde 1 sene önce mantar görmüştüm göğsümde fazla yoktu hafifti umursamadım bugün tesadüfen gördüm belimin yarısı ve bütün göğsümde mantar var.Mantardan dolayı da olabilir bu durum diye düşünüyorum sizde var mı acaba mantar?
    Mantarın yoğun olduğu yerlerde daha çok batma oluyor bu arada onun için şüphelendim.
  • Ok98mn O kullanıcısına yanıt

Rica ederim, denemeniz önemli çünkü bende sonuç veren bir şey başkalarında da işe yarıyor mu inanın bilmiyorum, uygulayan varsa da belirtmedi şimdiye dek, ilk geri dönüşü sizden aldım. Bu sebeple uygulamaya devam ettiyseniz veya edecekseniz, sizde işe yaradı ise de yaramadı ise de yazarsanız hem benim için hem diğer arkadaşlar için faydalı olacaktır. Ben de ara ara durumumu güncellerim, eskisine oranla inanılmaz hafif hissettiriyor kendisini kimi zaman, ben de onun dışında herhangi bir sorun yok şükür. Siz de arada gelişmelerden haberdar ederseniz seviniriz.

Doğruyu söylemek gerekirse, vücut ısınızı arttıran acı biber baharat vs. yemediğiniz ve bir şeyleri çok sıcak tüketmediğiniz sürece beslenme alışkanlıkları ile ilgili olduğunu düşünmemekteyim. 5-6 cevap yukarıda ben kendi tecrübelerimi açıkladım oradan okuyup aklınıza yatarsa uygulayabilirsiniz. Mantar sorunuza da cevaben, ben de o çeşit bir enfeksiyon olmadı ancak sizde olmuş olması doğrudan alakalı olmayabilir çünkü bu rahatsızlığın tuttuğu yerler genelde göğüs olabiliyor. Yine de içiniz rahat etsin bence her ihtimale karşı dermatolaga görünün, mantar rahatsızlığını tedavi için gittiğinizde rahatsızlıktan da bahsedebilirsiniz, detaylı testler yapıyorlar devlet hastanesinde, Allah şifa versin inşallah.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.