Merhabalar hocam, Yeme alışkanlıkları demişsiniz, detaylı açıklar mısınız < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma (11. sayfa)
-
-
Tabiki faydalı olabilirsem ne mutlu bana..
Yukarıda da parça parça birçok yorumda yazdım burada hepsini toparlayım.
Öncelikle şüphelenip hayatımdan çıkardığım şeyler oldu 8-10 ayda birkaç birşey denedim(ayçiçek yağı, iyotlu tuz, çamaşır deterjanı) ancak baktım ki artarak devam ediyor bi arkadaşım tanıdığı meşhur bi aktar olduğunu çözüm olamasa bile sorunu bulmada yardımcı olabileceğini söyledi. Yazın başlangıcı havalar sıcak çok zor oldu ama gittim. 1-2 dk ayakta görüştükten sonra problemin karaciğerde olduğunu, son zamanlarda bu tür şikayetler den doktor doktor gezip de çare bulamayarak çok fazla yanına gelen olduğunu ve hepsine aynı tedaviyi uyguladığını söyledi. Hemen hepsinden çok olumlu geridönüt ler aldığını söyledi. (Deva lokman Bursa) Önerdiği tedavi hem de ekonomik olunca (bitki çayı + takviye toz 60₺) denemekten zarar gelmez diye düşündüm ayrıca başka çarem de kalmamıştı, kaşıntılar zirveye ulaşmıştı. Tedavi şu : yaklaşık 1.5 ay her gün 1 litre suya demlenip içilecek 5 karışımlı bi bitki çayı, bir de küçük bir kavanozda bir toz vardı ismi direnç tozu x, bunu da akşam yemeğinden sonra bir iki kaşık yoğurt ve bir kaşık pekmez ile karıştırıp yememi söyledi. Bunların yanında bir de perhiz listesi verdi listede aynen şöyle yazıyor: kızartmalar, yumurta, acılı Baharatlar, turşular, kola, cips nescafe, Türk kahvesi, gazlı içecekler, kuruyemişler, çikolata, kahvaltı salçası, ketçap, mayonez tedavi süresince tüketilmez!!!
Bu tedaviyi harfiyen uyguladım 2 haftaya kadar ciddi bi etkisini görmedim, yalnız 2 haftadan sonra yavaş yavaş kaşıntıların azaldığını farkettim.
1.5 ay kullandım kaşıntılar tamamen bitti elhamdülillah. Ancak yeme alışkanlıklarım da tekrar eski haline dönmeye başladı. Tedavi bittikten sonra ilk 1 ay herhangi bir sıkıntı yoktu. 1 aydan sonra tam da yaz ortası yavaş yavaş tekrar kaşıntılar artmaya başladı.
Karaciğer tedavisinin etkisini görmeye başlayınca karaciğer üzerine yoğunlaştım. Aidin Salih isimli bi doktorun gerçek tıp adlı bi kitabı var orada karaciğer diyeti önerisi vardı. O da şu şekilde : 15 gün boyunca sabah kahvaltıda bol yeşillikli salata ve birkaç bardak taze sıkılmış meyve suyu (özellikle yeşil elma ve greyfurt olursa daha iyi olur). Akşam yemeğinde de sebze yemeği. Akşam yemeği ileri saatlerde değil de akşamüstü öneriliyor, bunun dışındaki vakitlerde de bol su tüketimi. Tabi bu süreçte yine yukarıdaki perhiz listesinde yazan şeyleri tüketmemiş oluyorsunuz.
Bu diyeti uyguladığımda da kaşıntılar tekrar azaldı ama tam olarak geçmedi. Bende takviye birşeylere ihtiyacım vardır diye düşünerek pazardan 1-2 sefer enginar alıp pişirdim yedim. Baktım sürekli tüketimi zahmetli olacak internetten enginar özü kapsül araştırmaya başladım. Eczaneden sordum new life diye bi firmanın olduğunu çok da tercih edildiğini, iyi bir firma olduğunu söylediler. Onu alıp kullanmaya başladım. 40 kapsül günde bir adet kullandım yaklaşık 1.5 ay sonra bitti. O bittiğinde elhamdülillah kaşıntılar da bitmişti.
Tabi devamı da var :)
Yine 2 ay kadar beni idare etti sonra kaşıntılar ufak ufak başladı fazla geciktirmeden aynı firmanın 4 hepa isimli bi karaciğer takviyesi var onu alıp kullandım. 30 kapsül yani 1 ay kullanımdan sonra yine tamamen kaşıntılar bitti. Şu an bunun üzerinden yaklaşık 2 ay geçti çok sıcak havalarda, ya da çok hareketli bir iş yaptığımda saç diplerinde, göğsümde ve biraz altında yine ufak ufak rahatsız etmeyecek kadar kaşıntılar başladı.
Artık maydanoz ve limonu bol olan salatalar tüketmeye gayret ediyorum. Yumurta, gazlı içecekler, kahve, çekirdek gibi şeyleri 1 senedir tüketmiyorum. Günlük 1,5 lt nin üzerinde su tüketmeye çalışıyorum. Eskisi kadar ekmek tüketmiyorum, yersem de Tam buğday ekmeği tercih ediyorum.
Son 1 senelik süreç bu şekilde, umarım size de faydası olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Baya açıklayıcı bir cevap olmuş hocam, çok teşekkürler,quote:
Orijinalden alıntı: Okansr.Tabiki faydalı olabilirsem ne mutlu bana..
Yukarıda da parça parça birçok yorumda yazdım burada hepsini toparlayım.
Öncelikle şüphelenip hayatımdan çıkardığım şeyler oldu 8-10 ayda birkaç birşey denedim(ayçiçek yağı, iyotlu tuz, çamaşır deterjanı) ancak baktım ki artarak devam ediyor bi arkadaşım tanıdığı meşhur bi aktar olduğunu çözüm olamasa bile sorunu bulmada yardımcı olabileceğini söyledi. Yazın başlangıcı havalar sıcak çok zor oldu ama gittim. 1-2 dk ayakta görüştükten sonra problemin karaciğerde olduğunu, son zamanlarda bu tür şikayetler den doktor doktor gezip de çare bulamayarak çok fazla yanına gelen olduğunu ve hepsine aynı tedaviyi uyguladığını söyledi. Hemen hepsinden çok olumlu geridönüt ler aldığını söyledi. (Deva lokman Bursa) Önerdiği tedavi hem de ekonomik olunca (bitki çayı + takviye toz 60₺) denemekten zarar gelmez diye düşündüm ayrıca başka çarem de kalmamıştı, kaşıntılar zirveye ulaşmıştı. Tedavi şu : yaklaşık 1.5 ay her gün 1 litre suya demlenip içilecek 5 karışımlı bi bitki çayı, bir de küçük bir kavanozda bir toz vardı ismi direnç tozu x, bunu da akşam yemeğinden sonra bir iki kaşık yoğurt ve bir kaşık pekmez ile karıştırıp yememi söyledi. Bunların yanında bir de perhiz listesi verdi listede aynen şöyle yazıyor: kızartmalar, yumurta, acılı Baharatlar, turşular, kola, cips nescafe, Türk kahvesi, gazlı içecekler, kuruyemişler, çikolata, kahvaltı salçası, ketçap, mayonez tedavi süresince tüketilmez!!!
Bu tedaviyi harfiyen uyguladım 2 haftaya kadar ciddi bi etkisini görmedim, yalnız 2 haftadan sonra yavaş yavaş kaşıntıların azaldığını farkettim.
1.5 ay kullandım kaşıntılar tamamen bitti elhamdülillah. Ancak yeme alışkanlıklarım da tekrar eski haline dönmeye başladı. Tedavi bittikten sonra ilk 1 ay herhangi bir sıkıntı yoktu. 1 aydan sonra tam da yaz ortası yavaş yavaş tekrar kaşıntılar artmaya başladı.
Karaciğer tedavisinin etkisini görmeye başlayınca karaciğer üzerine yoğunlaştım. Aidin Salih isimli bi doktorun gerçek tıp adlı bi kitabı var orada karaciğer diyeti önerisi vardı. O da şu şekilde : 15 gün boyunca sabah kahvaltıda bol yeşillikli salata ve birkaç bardak taze sıkılmış meyve suyu (özellikle yeşil elma ve greyfurt olursa daha iyi olur). Akşam yemeğinde de sebze yemeği. Akşam yemeği ileri saatlerde değil de akşamüstü öneriliyor, bunun dışındaki vakitlerde de bol su tüketimi. Tabi bu süreçte yine yukarıdaki perhiz listesinde yazan şeyleri tüketmemiş oluyorsunuz.
Bu diyeti uyguladığımda da kaşıntılar tekrar azaldı ama tam olarak geçmedi. Bende takviye birşeylere ihtiyacım vardır diye düşünerek pazardan 1-2 sefer enginar alıp pişirdim yedim. Baktım sürekli tüketimi zahmetli olacak internetten enginar özü kapsül araştırmaya başladım. Eczaneden sordum new life diye bi firmanın olduğunu çok da tercih edildiğini, iyi bir firma olduğunu söylediler. Onu alıp kullanmaya başladım. 40 kapsül günde bir adet kullandım yaklaşık 1.5 ay sonra bitti. O bittiğinde elhamdülillah kaşıntılar da bitmişti.
Tabi devamı da var :)
Yine 2 ay kadar beni idare etti sonra kaşıntılar ufak ufak başladı fazla geciktirmeden aynı firmanın 4 hepa isimli bi karaciğer takviyesi var onu alıp kullandım. 30 kapsül yani 1 ay kullanımdan sonra yine tamamen kaşıntılar bitti. Şu an bunun üzerinden yaklaşık 2 ay geçti çok sıcak havalarda, ya da çok hareketli bir iş yaptığımda saç diplerinde, göğsümde ve biraz altında yine ufak ufak rahatsız etmeyecek kadar kaşıntılar başladı.
Artık maydanoz ve limonu bol olan salatalar tüketmeye gayret ediyorum. Yumurta, gazlı içecekler, kahve, çekirdek gibi şeyleri 1 senedir tüketmiyorum. Günlük 1,5 lt nin üzerinde su tüketmeye çalışıyorum. Eskisi kadar ekmek tüketmiyorum, yersem de Tam buğday ekmeği tercih ediyorum.
Son 1 senelik süreç bu şekilde, umarım size de faydası olur.
Baya yorucu bir süreç
-
Hareketsizlik bana baya mantıklı geldi bilgisayar başında çok oturduğum için hareketsiz kalıyorum saatlerce bu yüzden olabilir spora başlayacağım spor yaparken illaki olacak ama dayanacağız umarım sporun faydası olur olursa bilgilendiririm.
-
6. Sınıfa kadar deli gibi top peşinde koşardım ondan sonra saldım zevk vermemeye başladı bir zaman sonra sivilcelerim çıktı doktora gittim orada bana birkaç ilaç yazdı onları kullandım...vs işte hareketsizlik olabilir ama ilaçlardan bahsettim ki kaşıntının tam başlangıcını bilmiyorum bu yüzden tam (kendim için) bir yargıya varamam yine de mantıklı evet sonuç verirse belirtin lütfen -
Arkadaşlar kesinlikle spor yapın, hepinize şiddetle öneriyorum! Kesinlikle hareketsizlik ile çok alakası var. Mevsimsel olarak konuşmuştuk hatırlarsanız, genellikle herkes kış mevsiminde arttığını söylüyordu işte bunun sebebi de kışın genel olarak yaza oranla daha hareketsiz kalmamız. Ben birkaç gündür koşu yapıyorum, koşarken kaşıntı geliyor ama umursamadan devam ediyorum sonra geçiyor zaten. Şunu yemek, bunu yememek gibi şeyler bana mantıklı gelmiyor çünkü ben genel anlamda beslenme düzeni pek değişmeyen bir insanım, nasıl oluyor da iki mevsim arası bu kadar fark olabiliyor? İşte bu soruyu sordum, birçok şey denedim beslenme ile alakalı ve en ufak bir fayda bile sağlayamadım. Spor bende işe yaradı arkadaşlar, kaşıntı gelir diye hareket etmekten korkmayın bu çok büyük bir hata çünkü bende bunu yaptım ve hastalık en üst dereceye ulaştı. Korkmayın kaşıntı gelir diye çıkın birkaç gün koşu yapın gelişmeleri yazarsınız, inşallah sizde de işe yarar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suat2107 -- 17 Mart 2021; 13:26:42 >
-
Korkularlardan kurtulmanın en iyi yolu korkularla yüzleşmektir... -
dostlarım kardeşlerim size bu hastalıkla ilgili önemli tecrübelerimi söyliycem ve eminim aramızdan bazılarına faydası olucak.. şimdi bazıları diyor ki bu bilmem ne yiyeceğini yiyince veya içeceğini içince çok şiddetleniyor veya stres yapınca çok şiddetleniyor veya soğukta şiddetleniyor vs vs... bunlar bu urtikeri tetikleyen şeyler zaten hep doktorlarda der ki neyin tetiklediğini bulmak zor.. önemli olan bu hastalığı oluşturan şey.. sigara diye düşünüyordum sigarayı alkolü bıraktım hafif rahatlattı evet ama yinede hala devam etti spor diyenler var ben zaten bu hastalığa sporcuyken yakalandım çok yoğun spor yapıyordum hemde ve yazları zaten olmuyor..stres diyenler olmuş ama ben bu hastalığa yakalandığımda 14 yaşında falandım ve bi stresim bile yoktu..bi sürü hastane ve ayrı ayrı doktor gezdim bazıları dönüp adam akıllı bakmadı bazıları anlam veremedi bazılarıda çözüm bulamadı ben de kendimce kendimi izlemeye başladım ve üstüme bol ve ferah şeyler giymeye sigara alkol tüketmemeye ve baharatlı şeyler tüketmemeye başladım(sucuk,çiğ köfte vs vs) önemli bi buluşmaya veya bi yere gezmeye vs gittiğim zamanlarda evden çıkmadan önce alerji ilacı içip öyle çıkmaya başladım falan ve yani bu hastalığı kontrol etmeye başladım ona göre yaşamaya alıştım (kafanıza fazla takmayın ona uyum sağlamaya hayatınıza ona göre şekil vermeye çalışın) her neyse ben Çankırının küçük bi ilçesinde oturuyorum yabancı asıllı bi doktor gelmiş her neyse benimde yazdan kışa geçerken yanmalarım artmıştı ilaç yazdırmak istedim doktora gittim ve tanıştık ve çok bilgili bi doktor olduğunu gördüm bulunduğum yerdeki hastanede imkanlar kısıtlı ama doktor ona rağmen çok doğru teşhisler koyabiliyor gerçekten.. daha öncesinde bi çok hastane gezmeme rağmen bi yanı konulmamıştı ama o doktor bi sürü kan tahlili istedi ve sonuçlar çıktıktan sonra konuştuk görüştük bana ergenlikten sonra azalacağını testestoron hormonlarımın bu yaşta çok salgılandığını ve bu yüzden olabileceğini söyledi.. sonrasında ben Çankırı merkezde özel hastanede bi prof çocuk doktoruna gittim ve olayı anlattım oda bana diğer doktorun dediklerine katıldığını söyledi.. ben geçenlerde şehir dışına çıktım 1 hafta ve 1 hafta içinde hiç mast yapmadım ve hiç yanmam olmadı(hava değişikliğinden olmadı diye düşündüm) memlekete geri döndüm ve hala olmadı ama ne zaman mast yapmayı fazlalaştırırsam yeniden başladığını farkettim.. emin olmak için bi süre yeniden masttan uzak durucam ve eğer ki olmazsa doktorumun dediği doğru çıkmış olucak...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar mast'ın ertesi günü bildiğiniz kriz geçiriyorum kesinlikle mast ile bir ilgisi var tamamen bırakmak zor fakat her yaptığınızda ertesi gün bu illetin şiddetleneceğini bilin.Ayrıca beslenme şekilleri de mast ile aynı etkiyi yaratıyor hayatınızdan zeytinyağını çıkarın kavurma kesinlikle yemeyin.Kaşıntı başladığında elinizi yüzünüzü yıkayın zaten korona var yanınızda kolonya gezdirip kaşınacağınızı hissettiğinizde kolonya da sürebilirsiniz elinize kolunuza.Her gün 2 litre su şart.
Ama bu illetin asıl sebebi dediğim gibi mast, her mast yaptığınızda bu illet geri gelecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ancak biz gençler için mast bir ihtiyaç.En azından haftada 1 kere yapmak gerekiyor.Bunun da çözümü var kendinize bir program oluşturun :).Mesela Pazar günleri dışarı çıkmayacaksanız cumartesi çekin en azından ertesi gün evde kaşınırsınız dışarıda kriz geçirmezsiniz.Ama mastın ertesi günü kesinlikle egzersiz yapmayın anafilaksi falan geçirip ölmeyelim sonra 😄
aynen valla dostum dün ben de yazmıştım aynısını bugünden itibaren yapmıycam diye ilk 1 günde bile etkisini gösterdi sanırım eğer ilerki günlerde olmazsa kesin çözüm olarak doktorların koyamadığı çözümü biz bulmuz olacaz bunun gururuda var üzerimde :D ama eğer ki bu illet mast yüzündense yanarım yanarım yıllarca süren o kötü günlerime ve çok iyi yerlerde olduğum spor kariyerimin bitmesine yanarım..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: canss1
aynen valla dostum dün ben de yazmıştım aynısını bugünden itibaren yapmıycam diye ilk 1 günde bile etkisini gösterdi sanırım eğer ilerki günlerde olmazsa kesin çözüm olarak doktorların koyamadığı çözümü biz bulmuz olacaz bunun gururuda var üzerimde :D ama eğer ki bu illet mast yüzündense yanarım yanarım yıllarca süren o kötü günlerime ve çok iyi yerlerde olduğum spor kariyerimin bitmesine yanarım..hocam yazmayı unutmuşum birde ben yazdan beri soğuk çaya alıştım hergün 1 litre soğuk çay içiyordum bazen 2'ye de çıkıyordu birkaç hafta ağzıma normal su almamıştım mevsim geçişinde de bu illet nüksetti olay karaciğerde yani sanırım.Mast şeker yağ vs kaşıntıyı kesinlikle arttıyor.Hepsini bıraktım iyiyim şuanlık.
-
Merhaba efendim basit bir soru soracağım bu "kaşıntı" dönemlerinde sağlıklı bir şekilde terleyebiliyor muydunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yazın bisiklet sürerken aşırı terleyen ben kışın bisiklet sürerken terlemem neredeyse olmadi yada hissedemedim bu arada kış derken kar kış değil Antalyadayim resmen hararet yaptigimda kafamdan asagi su doktüm subat ayinda
kışın pek terleyemezsiniz evet terlediğinizde canınız acır yanma ve batmalarınız olur.. yazın normal şekilde terler normal şekilde hareketlerinizi yaparsınız çünkü dönemsel bi şey.. ama daha çok baylarda olan ve ergenlik çağında ortaya çıkan bi şey ben yıllardır yaşıyorum ve çok araştırdım çok kez tedavi oldum ama bi sonuca varamadım kendim araştıra araştıra çözmeye çalıştım yediklerimden içtiklerim vs vs ama son çareyi yukarıda dediğim gibi mastta buldum.. bi süre yapmadım ve o süre içinde vücudun rahattı sonra yeniden yapmaya başladığımda vücudumun yine kötülemeye başladığını farkettim ve yapmayı bıraktığım günün 1 gün sonrası gece çok şiddetli yanmalarım oldu ama diğer günler yapmamaya devam ettim ve mast yapmadığım 2 3 gün sonra vücudum yine rahatlamaya başladı.. bi çok kez dedim ve yine diyorum mastla ilgisi var büyük ihtimalle..vücudumuz buna duyarlı demekki bazı hormonların fazla salgılanması alerjik reaksiyon gösteriyor olabilir dönemsel olarak..belli bi düzene koyun mesela 10 gün mast yapmayın sonra 1 günde 1 kere yaptın diğer 10 gün yeniden yapmayın.. ben şuan bunu deneme aşamasındayım eğer olumlu sonuç alırsam hem kendim adına hem de bu hastalığı çekenlerede çözüm bulduğum için çok mutlu olucam.. herkes sonuçları yazsın görüşelim arkadaşlar..
-
Kardeşim lütfen benimle iletişime geçebilirmisin numaram : 05511282941
Lütfan kardeşim yoksa bende senin kendimi asacağım en sonunda
Aziz kardeşim yukarıda yazdıkları mı oku
arkadaşlar herkese merhaba bu zıkkımı ben de son 5-6 yıl çekiyordum karaciger ile alakası olması 0 aynı karaciger aynı beslenme alışkanlığımız niye yazın yok da kış ve kışa gireceğimiz zaman var kendimden örnek vereyim batmanda bir süre yaşadım yazın 36-40 arası sıcaklık vardı inanın çok rahattım öncelikle benim çıkarımım şu 2017-2019 da üni okurken kışları yokuş çıkarken migrosa girerken ani gol sevinci vs diyebiliriz kaşınma fena oluyordu ama 2020 de işe girdim eylül ayından mart ayına kadar çalıştım inanın kaşınma hiç olmadı niye derseniz günde 10 saat çalışıyordum ve mast imkan yoktu çok nadirdi(4 günde 1-2) benim demek istediğim hareketsizlik ve mast bizim yaşadığımız durumu neden kadınlar yaşamıyor ? o kışın işte çalışırken bile kaşınmam yoktu üriteker filan benim arkadaşım bu üriteker krize girdiği zaman efsane kızarma oluyor şahsen bende kızarma yok sadece kaşıntı bizim illet evet çok kötü ama hastalık değil bence bi kese attırın nemlendirici bol bol su mast bırakın ve spor yapmalıyız.
-
yukarıda aynısından bahsetmiştim ve bi süredir mast yapmıyorum.. vücudum eski haline dönmeye başladı gibi ama emin değilim hafif hafif bacak egzersizleri yapmaya başladım ve terlemeye başladım önceden ter atamazdım canım yanardı ama şuan vücudum daha iyi durumda.. çok fazla testesteron hormonu sağlamakla alakalı bi durum zaten genelde erkeklerde olur bu
Arkadaşlar bu aralar mastı arttırdım hava da 30 derece Adana'da, üstteki arkadaşlar kış bahar aylarında soğuk havalarda olduğunu söyledi ancak hava yaz havası olmasına rağmen bildiğiniz ölecektim kaşıntıdan.Yani havalarla alakası yok kesinlikle mast ile alakalı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X