Şimdi Ara

vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
377
Cevap
20
Favori
154.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar herkeste kışın olup yazın olmuyor mu ? eğer böyleyse yukarıdaki bi kaç kişininde bahsettiği gibi gözeneklerin kışın gerilmesi ani duygusal değişimlerle vücuda şok etkisi yaratabilir ve bu gözenekler vücudumuzu acıtıyor olabilir...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekim ayında başlıyor, mayıs başı gibi bitiyor bende. Yanma, batma, kaşıntı aynı anda oluyor sanki değişik bir his. 20 li yaşlarda tüm vucudum aynı anda kaşınmaya başlardı, parmak aralarım bile kaşınıyordu gerçekten hareket edemez hale geliyordum. Bir gün yolda dayanamayıp bakkaldan 0,5lt su alıp sırtımdan dökmüştüm :D. Neyseki şimdi sadece sırt ve baş bölgemle sınırlı kaşıntılar.

• Eğer bu gözeneklerin tıkanmasıyla veya kirlenmesiyle ilgiliyse nasıl temizleyeceğiz yani gözenekleri nasıl açacağız ben internetten biraz baktım ama sadece yüz için açıklıyorlar bunu maske kullanımı felan var.

• canss1 C kullanıcısına yanıt

kışın daha çok oluyor bende

• Başka bir forumda gezerken buna benzer şikayeti olan biri gördüm.

"Benim de yıllarca spor yapmama engel bir rahatsızlıktı bu durum. Koşmaya başladıktan 2 dakika sonra aşırı bir kaşıntı ve sıcak basması olur ve mecburen koşuyu bırakırdım. Eğer bırakmazsam kaşıntı iğne batması gibi daha da rahatsız edici bir hale gelirdi. Ayrıca her gün antihistaminik içecek kadar da alerji sorunum vardı. Ta ki hipertiroid teşhisi konulana kadar. 9 ay süren bir tedaviden sonra bu şikayetlerimin tamamı geçmiş durumda ve şu an hiç bir kaşıntı olmadan hem bisiklet sürebiliyorum hem de koşu yapabiliyorum. Sıcak basması ve kaşıntının yanında çabuk sinirlenme ve el titremesi de varsa tiroid testi yaptırmakta fayda var. Çünkü hipertiroidin en somut belirtileri bunlar."

• Bu da farklı bir paylaşım

"Merhaba arkadaşlar bende bu durumdan yaklaşık 1.5 yıl çektim. Terlemeye başladığımda, stres yaşadığımda ortaya çıkıyordu ama sevdiğim bir iş yaparken olmuyodu bu durum. Çok doktor gezdim çoğu psikolojiktir dedi ama psikolojik olarak bi sıkıntım olduğunu düşünmüyordum. En sonunda Kayseri Acıbadem hastanesinde Dr. Abdullah Turasan (cildiyeci) tavsiye ettiler bende son çare gitmiştim. bana demiştiki psikoloji olmayan bir hastalığı ortaya çıkarmaz sadece tetikler kan tahlillerimde gayet iyiydi çünkü. teşhis olarak dediki senin dedi sinir uçların diğer insanlara nazaran daha duyarlı terleme vb durumlarda sinirlerin aşırı tepki veriyor demişti.(bu şikayetle bi kaç hasta daha geldiğini belirtti) . ilaç verdi ismi dideral ve laroxy(kendisi antideprasandır) . antideprasan verdim dedi ama paikolojik bi sıkıntın olduğu için değil antideprasanların kas gevşetici ve sinir hücrelerini gevşetme özelliği olduğunu da söyledi. Çok şükür 1 hafta içinde belirli derecede azaldı 1 ay içinde ise çok şükür geçti diyebilirim . Size tavsiyem o doktor ile irtibata geçmeniz her aklıma geldiğimde minnet duyuyorum çok zor bi hastalık. Şimdiden herkese geçmiş olsun"

• arkadaşlar tedavi için ilaca gerek yok ben de bu yıl yaşamaya başladım bu durumu, tam olarak emin değilim ancak bu illetin el çekmek ile bir alakası var bunu keşfettim.31'i azaltıp beslenmenize dikkat ederseniz 2 hafta içinde geçecektir.bol bol su tüketin, ev yoğurdu tüketin beslenmenize dikkat edin.

• aayas01 A kullanıcısına yanıt
    Açıkçası mastürbasyonun sebep verdiğine inanmıyorum ama bu hastalıktan muzdarip kız/kadın da görmedim ilginç doğrusu
  • Ok98mn O kullanıcısına yanıt

Vallahi benim durumum sizden farklı mı bilmiyorum benim vücudumda hiçbir belirti yok kızarıklık vs. sadece kolumu bile kıpırdatsam sıcak basıyor ardından tüm vücuduma iğneler batıyor, kaşınıyorum.Mastürbasyondan hemen sonra da geliyor bu illet 2 gün şiddetini yitirmiyor ama 2. Günden sonra azalmaya başlıyor.Ve ne yaparsam yapayım terleyemediğimi farkettim haftaya hastaneye gideceğim bir bilgi alırsam sizinle paylaşırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canss1 C kullanıcısına yanıt
    Hocam kış aylarında istanbul dışında bulunduğumda hastalıktan kurtuluyorum. İstanbula döndüğümde 1 hafta 10 gün içerisinde tekrar başlıyor. Tamamen bulunduğunuz çevrenin fiziki şartlarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum artık. İstanbulda kış aylarında sıcaklık birkaç hafta yüksek seyrederse normale dönüyorum kaşıntı ve kızarıklık olmuyor. Hava soğuduğunda yine başlıyor. Ama sadece istanbulda.
  • Bendeki başka bir anormallik de her sabah ağzımdan salya akmış bir şekilde uyanmam bilmiyorum sizde de böyle birşey var mı veya bu hastalıkla ilişkisi mevcut mu ama belirtmeliyim ki bu salya akıntısı üç beş damla değil mesela bu sabah elimin üstü salya kaplı uyandım açıkçası biraz da rahatsız edici sizde de böyle birşey varsa belirtin lütfen

bende de yan yatınca oluyor salya akması garip bir durum

aynen bende de var salya akması, birde yıkandıktan sonra kaşıntının arttığını farkettim cilt kuruluğu veya şampuan da oluşturabilir bu durumu.Her yaptığımız şeyin sonucu kaşıntı oluyor artık ne kaşıntıymış arkadaş.

• aynısı bende de var ama sadece soğuk havalarda yüksek tempolu yürürsem oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: He-ManinKılıcı

Daha önce yazmıştım sadece kış aylarında istanbulda oluyor şehir değiştirince olmuyor. Yaklaşık 12 yıl önce başladı. Okul dolayısıyla 7-8 yıldır kışları farklı şehirde geçiriyordum hiç kaşıntım olmuyordu. Pandemi nedeniyle 7 yılın üzerine istanbulda ilk kışımı geçiriyorum perişan oldum. Ta ki geçtiğimiz 2-3 hafta boyunca nerdeyse ilkbahar havasının yaşanmasına kadar. Sıcaklık 18 derecelere çıktı ve bir nebze rahatladı alerjim. Otobüse bindiğimde kaşınmadım, kazak ve kot ceketle istiklalde güneş altında arkadaşla tempolu yürümeme rağmen hiçbirşey olmadı, sıcaktan bunalmayı özlemişim. Normalde bunalmaya bile fırsatım olmadan kaşınmaya başlarım. Malum soğuk havaların gelmesiyle yine kaşıntılarım başladı.

2013 yılından beri istanbulda geçirdiğim kışlar içerisinde ilk kez böyle uzun süreli bi sıcak hava etkisine denk geldim. Normalde ara tatillerde birkaç hafta kalırdım onlarda da hep soğuğa denk gelirdim.

Bu durum vesilesiyle aklıma takılan birşey oldu. İstanbulda yaşadığım ev müstakil ve kış aylarında rutubetli ve yer yer küflenmeler oluyor. Okul için gittiğim şehirde kışı geçirdiğim ortamlarda rutubet hiç yok. Ve kaşıntım da hiç yok.

Sadece kışları ortaya çıkan bu türden bir alerji için ortak noktamız rutubetli yerlerde yaşıyor olmamız olabilir mi?

Müsait bir zamanımda küf alerjisi için test olmayı düşünüyorum.

Bu arada karaciğer için detox benzeri önerilerde bulunan arkadaşlar var. Onlar için tek söyleyebileceğim; yediklerimde hiçbir değişiklik olmadan şehir değiştirdiğimde 1 hafta 10 gün içerisinde alerjim tamamen ortadan kalkıyor. İstanbula döndüğümde kış aylarında yine aynı sürede kaşıntılar geri geliyor. Yani emin olmamakla birlikte karaciğerle alakası oldığunu düşünmüyorum tamamen bulunduğunuz yerin havası veya ortamla alakalı bir durum.

Şehir değilde 2 sene kadar ev değiştirdim o zaman bende de gitmişti, bir başka eve geçtiğimde 2-3 ay içerisinde artarak tekrar başladı. 2 sene kaldığım evin duvarları kara sıva, şu anda kaldığım ve daha önce kaldığım evin duvarları alçı idi alakası var mıdır? (yaz aylarında camlar sürekli açık, kış aylarında kapalı, ev içerisinde biriken birşey etkiliyor olabilir) Ayrıca üçünde de rutubet yoktu..

Ben de şunu söyleyebilirim, bende hiç ortam değiştirmeden yeme alışkanlıklarımı değiştirdim ve bitkisel ilaç kullandım bende de tamamen geçti.

• Yorumlardan farkettiğim birkaç detay: genellikle erkeklerde oluyor (ya da sadece erkeklerde bu derece rahatsız edici boyutlara çıkıyor), yaz aylarında azalıyor ya da kesiliyor ve geçici çözüm olabilecek antihistaminik ilaçlarla bir nebze olsun bastırılabiliyor...

Ayrıca mast. sebep olduğunu söyleyen arkadaşlar var. Bir de derideki bir toksin, tıkanma vs. herhangi birşey den kaynaklandığı kanaatinde olanlar ve sinir uçlarındaki hassasiyetin böyle birşeye sebebiyet verdiği...

Bunların hepsi bence yine karaciğeri işaret ediyor:

- Deri, terleme, toksin toplama, atma, yani vücuttaki hormonel birşey den ise karaciğer direk sebep olmayabilir ama zaman içerisinde hassaslaşabilir... (mast. da buna dahil)

- Stres den en çok etkilenen organ yine karaciğerdir.

- Ve çoğu arkadaş belli bir süre önce başladığını belirtmiş, neden doğuştan veya önemli bir olay, hastalık vb. birşeyden sonra başlamadı da zaman içerisinde oluştu? Ben yine bu sorunun cevabını da kendimce şöyle verebiliyorum : Zaman içerisinde tükettiğimiz hazır gıdalar, maruz kaldığımız şehir ortamı (hava kirliliği, stres, hormonlu sebze meyveler, radyasyon) bizdeki bir zayıflığı, karaciğerin de zayıflamasıyla tamamen rahatsız edebilecek boyutlara kadar taşıdı...

Ha neden karaciğer etrafında bu kadar döndüğümü sorgulayan arkadaşlar olacaktır. Yukarıda yazmıştım, benim karaciğer için uyguladığım istisnasız bütün tedavi yöntemleri sonuç verdi(bitkisel ilaç, 4 Hepa kapsül, karaciğer diyeti). Ve şu anda da kaşıntım yok elhamdülillah. Bursa da yaşıyorum geçen günlerde 14-15 derece havada kazak ve montla saatlerce yürüdüm, otobüse bindim hiçbir problem olmadı.

Dikkate almanız için bu notu da yazma gereği hissettim arkadaşlar:

9-10 sayfa yorum var ben ve bir iki kişiden(terleme, hamamda keselenme) başka kimse bu probleme çözüm bulduğunu yazmamış

Karaciğer en büyük iç organdır ve tahrip olduğu, toksin biriktirdiği taktirde diğer organlarda da arızalar oluşmaya başlayacaktır (kanı temizleyemeyecek duruma gelecek çünkü), deri de vücudumuzun en büyük organıdır, yani karaciğerde yolunda gitmeyen birşeyin deride hissedilmesi kuvvetle muhtemel (bir çok uzmanın ağzından da bunları duyacaksınız biraz araştırırsanız)

Evet şunu kabul ediyorum tedavisi kolay değil ve zaman alıyor ancak tecrübelerimden hareketle farklı sebepler, durumlar, ortamlar... tetiklese de çıkış noktasının karaciğer olduğunu düşünüyorum.

Tekrar belirteyim ben denedim sonuç verdi en azından denemek isteyenlere bir not bırakmış olayım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okansr. -- 5 Mart 2021; 9:11:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elendit

Başka bir forumda gezerken buna benzer şikayeti olan biri gördüm.

"Benim de yıllarca spor yapmama engel bir rahatsızlıktı bu durum. Koşmaya başladıktan 2 dakika sonra aşırı bir kaşıntı ve sıcak basması olur ve mecburen koşuyu bırakırdım. Eğer bırakmazsam kaşıntı iğne batması gibi daha da rahatsız edici bir hale gelirdi. Ayrıca her gün antihistaminik içecek kadar da alerji sorunum vardı. Ta ki hipertiroid teşhisi konulana kadar. 9 ay süren bir tedaviden sonra bu şikayetlerimin tamamı geçmiş durumda ve şu an hiç bir kaşıntı olmadan hem bisiklet sürebiliyorum hem de koşu yapabiliyorum. Sıcak basması ve kaşıntının yanında çabuk sinirlenme ve el titremesi de varsa tiroid testi yaptırmakta fayda var. Çünkü hipertiroidin en somut belirtileri bunlar."

Hipertiroidi den bende şüphelenmiştim ancak tahlillerde zaten buna bakılıyor. Hastaneye gidip kan tahlili verdiyseniz e-nabız dan kendiniz de normal olup olmadığına bakabilirsiniz(TSH ya da T3,T4) (ki anormallik olsa idi doktorumuz birşey söylerdi)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ok98mn

Bendeki başka bir anormallik de her sabah ağzımdan salya akmış bir şekilde uyanmam bilmiyorum sizde de böyle birşey var mı veya bu hastalıkla ilişkisi mevcut mu ama belirtmeliyim ki bu salya akıntısı üç beş damla değil mesela bu sabah elimin üstü salya kaplı uyandım açıkçası biraz da rahatsız edici sizde de böyle birşey varsa belirtin lütfen

Salya akması bende ve abimde vardı. Yatmadan önce birşeyler yemek buna sebep oluyormuş. İkimizde akşamları belli bir saatten sonra birşey yemiyoruz, ikimizde de kesildi.

Ayrıca yatmadan önce ve belli bir saatten sonra yemek karaciğer yağlanmasına da sebep olur. (buradan da karaciğere bir pay çıkartmış oldum )

• https://istanbulalerjimerkezi.com.tr/ter-alerjisi-kolinerjik-urtiker// belirtiler benziyor. Pandemi hafiflesin tekrar doktor doktor dolaşacağım, valla yoruldum artık yıllardır. Kan testlerim hep normal çıktı benim, şeker, tansiyon vs normal. Karaciğer olsa belli olurdu sanırım.

• Merhabalar yaşım 22 bu kasıntı yaklasik 4 ay once araliğın 8 de basladi. Oncelikle yasantimdab bahsedeyim 15 yil Çorumda yaşadim daha sonrasinda antalyaya geldik cok alerjik bir yapim oldugunu farkettim antalyadayken hapsırık krizlerine giriyordum. Kilo alamadigim icin yememe asla dikkat etmezdim gece gunduz yerdim. Universiteye basladigimdan beri 3 yil boyunca sigara kullandim gunde 1 paket ve ustu şekilde içiyordum bazen yeme duzeni yok. Sporla çok haşır neşirdim ozellikle bisiklet ve gereğinden fazla terlemem oluyordu . İşe basladim 2020 mayis ayi hemsire olarak gece vardiyasi uyku duzenide malum bozuldu birde bunun içine is yerinde yasanan olaylara bagli doktorun mobbing uygulamasi ve o stres bende patlak verdi ve yine is yerinde hastadan kan alirken başladi bu kasinti. Normalde cok heycanli tezcanli birisiyimdir hemen elim ayağım titrer. Öyle illet birsey ki gulunce oksurunce hapsurunca masturbasyon sonrasi ...
    Bir iki bisikletimle gezeyim dedim cık koşayım yookk kaşın babam kaşın ve kafa derimde dahil kasinan yerler kizariyor. Dr gittim en ayrintili kan testlerini yaptirdim gilbert hastaligi teshisi koydular bilirubin degerlerim ozellikle direkt bilirirubin yuksek ve sekonder polisitemi suphesi (kan fazlaligimdan dolayi) bu kan fazlaligida ben kendimi bildim bileli var sigaraya baglida yukselebiliyormus ki sigarayi biraktim 1 ay sonra eger degerlerde duzelme olmazsa flebotomi yani sizden kan alma islemi normale dondurmeye calismak için. Sadece merak ettigim icin yazdim benimle benzer sureci yasadiktan sonrami sizdede bu olustu ? Gilbert veya sekonder polisitemi taniniz varmi ? 1 ay sonraki kan sonuclarima bagli olarak bir tedavi uygulancak . Yine burdan paylasirim. Bir baska bir tani testi icin eritropoetin bakilmasini onerilmis sadece ozel hastane laboratuarlarinda bakiliyormus bilginize saygilar.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.