< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah gerede -- 5 Şubat 2021; 22:8:35 > |
vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma (8. sayfa)
-
-
Onu bunu bilmem de gerçekten gözenekler ile alakalı olduğuna ikna oldum yani yazın hava sıcaktır gözenekler genişler bu sebeple ter çıkabilir kışın ise tam tersi daralır sıklaşır o lanet parçacıklar orayı iyice örter ve sizde gülüyorken sinirliyken ya da sadece oturuyorken canınıza okur Allah düşmanın başına vermesin ah ve bu kese yaptırmak yerine alternatif olarak gözenek temizleyici kullanmak mantıklı olur mu sizce? Zirâ doktordan bir fayda bulamaz isem böyle bir şey denemek elimdeki imkanlar ile çok zor -
olayın gözeneklerle ilgili olmasından ziyade, deride biriken toksik maddelere vücudun alerji geliştirmesi diyebiliriz. Alerji testi yaptırırsanızda yukarıda ilk mesajımda bahsettiğim maddelerden birisine mutlaka alerjiniz ortaya çıkacaktır. Özellikle sırtta iki gün bekletilen alerji testinde. Siz kese yapınca alerjiye neden olan maddeyi vücuttan uzaklaştırıp rahatlayacaksınız ama alerjiniz devam edecek. Yani o madde ile vücudunuz tekrar karşılaşırsa tekrar aynı tepkiyi verecek. Ter bezlerinin çalıştığı durumlarda cildiniz dahada hassaslaşıyor. İmkanınız kese için olsun olmasın önce alerji testi yaptırın. Fakat şunu da yazmıştım alerji testinden bir şey çıkmadı diye alerjiniz yok diye bir şey olmuyor. Alerji testinde uygulanan maddeler en bilinen en çok alerji oluşturan maddelerdir. Tüm maddeleri kapsamaz. -
Karaciğere ağır geldiği için. Ben bu ilacı kullanmadan önce de farketmiştim kendimde, bazı günler kahvaltıda 2 yumurta yediğim olurdu o gün kaşıntı iyice şiddetleniyordu..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynı şeyleri ben de yaşıyordum, önceden önemli bi planım varsa, şehir dışına vs. çıkacaksam 2-3 gün önceden doktorun verdiği Deloday isimli bi ilaç vardı onu kullanmaya başlıyordum. Deneyebilirsin belki, günde bir tane alıyorsun 2 gün sonra etkisini gösteriyor. Kullandığın süre zarfında sıkıntı yok ama bıraktıktan birkaç gün sonra tekrar kaşıntı başlıyor.
Evet terlediğim zaman bende de kesildiğini farketmiştim. Bir de çok ilginçtir birkaç sivrisinek ısırığı kaşıntı yı birkaç gün geçiriyor..
Benim artık dayanacak gücüm kalmadı son kez bir doktordan randevu alacağım o da bir çaresini bulamazsa herhalde bi yerden atarım kendimi. Ben çok zor durumdayım arkadaşlar. Yıllardır var bende ama hiç bu kadar artmamıştı. Bugün 3 defa denememe rağmen migrosa giremedim. İçerisi sıcak olduğu için her girdiğimde başlıyordu bende çektim gittim. Alamadım almam gerekenleri. Hiç bir şey yapamıyorum hayatım zindana dönmüş vaziyette. En basitinden bugün derbi vardı biliyorsunuzdur. Gol anında ani sevinç yaşadığım için öyle bir kaşıntı başladı ki, maçın geri kalanını izleyemeden çektim gittim. Yani hayat zindan olmuş durumda Allah kimsenin başına vermesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suat2107 -- 13 Mart 2021; 14:41:59 > -
Terleyince geçmesi normal serinliyorsun sonuçta asıl marifet terleyene kadar direnmek kaldı ki ben geçen gün dışarı çıktım 4 adet kalem almak için dönerken başladı işte 15-20 dk direndim zar zor eve ulaştım üstümde ne varsa çıkardım sadece koltuk altım ve makat bölgesi hafif terlemiş başka birşey yok heryerim kıpkırmızı o direnme anında da bacaklarım baya bildiğin yandı yani en sonuna doğru da tutmaz hale geldi ve sivrisinek ısırığı demişsin haklı da olabilirsin köyde sokulmuştum hep orada vücudum normal işlevinde idi ne bileyim en iyisi tıp okuyup dermatoloji uzmanı olmak ve buna bir çözüm bulmak -
17 yaşımda başladı yaş 35 oldu hala geçmedi. Dahiliye, cildiye, psikiyatri gittim bir çözüm çıkmadı. Benim bulabildiğim tek çare terlemek. Her gün kalın giyinip spor yapmaya çalışıyorum, ilk 10 dk çin işkencesi gibi oluyor acıdan gözlerimden yaş geliyor ama terleyince 2 gün kaşınmadan idare ediyorum. Tüm sosyal hayatımı bitirdi bu hastalık, yazdan yaza yaşıyorum remen.
-
Daha önce yazmıştım sadece kış aylarında istanbulda oluyor şehir değiştirince olmuyor. Yaklaşık 12 yıl önce başladı. Okul dolayısıyla 7-8 yıldır kışları farklı şehirde geçiriyordum hiç kaşıntım olmuyordu. Pandemi nedeniyle 7 yılın üzerine istanbulda ilk kışımı geçiriyorum perişan oldum. Ta ki geçtiğimiz 2-3 hafta boyunca nerdeyse ilkbahar havasının yaşanmasına kadar. Sıcaklık 18 derecelere çıktı ve bir nebze rahatladı alerjim. Otobüse bindiğimde kaşınmadım, kazak ve kot ceketle istiklalde güneş altında arkadaşla tempolu yürümeme rağmen hiçbirşey olmadı, sıcaktan bunalmayı özlemişim. Normalde bunalmaya bile fırsatım olmadan kaşınmaya başlarım. Malum soğuk havaların gelmesiyle yine kaşıntılarım başladı.
2013 yılından beri istanbulda geçirdiğim kışlar içerisinde ilk kez böyle uzun süreli bi sıcak hava etkisine denk geldim. Normalde ara tatillerde birkaç hafta kalırdım onlarda da hep soğuğa denk gelirdim.
Bu durum vesilesiyle aklıma takılan birşey oldu. İstanbulda yaşadığım ev müstakil ve kış aylarında rutubetli ve yer yer küflenmeler oluyor. Okul için gittiğim şehirde kışı geçirdiğim ortamlarda rutubet hiç yok. Ve kaşıntım da hiç yok.
Sadece kışları ortaya çıkan bu türden bir alerji için ortak noktamız rutubetli yerlerde yaşıyor olmamız olabilir mi?
Müsait bir zamanımda küf alerjisi için test olmayı düşünüyorum.
Bu arada karaciğer için detox benzeri önerilerde bulunan arkadaşlar var. Onlar için tek söyleyebileceğim; yediklerimde hiçbir değişiklik olmadan şehir değiştirdiğimde 1 hafta 10 gün içerisinde alerjim tamamen ortadan kalkıyor. İstanbula döndüğümde kış aylarında yine aynı sürede kaşıntılar geri geliyor. Yani emin olmamakla birlikte karaciğerle alakası oldığunu düşünmüyorum tamamen bulunduğunuz yerin havası veya ortamla alakalı bir durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi He-ManinKılıcı -- 16 Şubat 2021; 23:31:5 >
-
Benim en büyük korkum askerlikti. Askerlik için İstanbul'dan Kastamonu'ya gittiğimde mucizevi bir şekilde kesilmişti o kış. Ertesi kış tekrar başladı şehir etkiliyor olabilir.
-
7 yıl önce açılmış bu konu ve hala net bir tedavi olmasa bile elimizde şimdilik şehir değiştirmek,hamamda kese yaptırmak, kalın giyinip terlemeyi bekleyene kadar direnmek ve aktarlardan alınan bazı kapsüller dışında bir şey yok hepsini okursan sende görebilirsin zaten -
sagol abi okudum da arada gormediklerim vardir belki diye yanit yazdım destek amacli olsun diye takipcisi olacagim buranin -
Resimleri de yeni gördüm benim de bileklerim kızarıyor ama seninki kadar pürüzsüz bir cildim yok çoğunluğu sivilce ya da kıllar ile kaplı bilemiyorum doktor olan yok mu buralarda bi yorumlasın -
18 yasina yeni girdim abi 2.defa nuksetti bu meret gecen yaz yünlü atlet baya tetiklemisti 1-1.5 ay once su kırmızı noktalari farkettim sonrasi hastane cart curt iste allah tez zamanda sifa versin hepimize -
mlsf bende de var son 1 2 aydır... yks stresi diye dusunuyorum ama gecen sene de hazirlaniyodum boyle bir derdim yoktu. cok fazla sivilcem var acaba karaciger mi diye dusunuyorum... halbuki karacigeri yoran besinler de yemem aslinda... cikolata-sekerli besinleri bırakmistim tam bu illet baslamadan once...
Bende bu illet 5 yıl oldu hala var şuan 16 yaşındayım ve gençliğim bu şeyin elinde eriyip gidiyor ne koşabiliyorum ne heyecanlanabiliyorum ne de başka bir şey sürekli sakin monoton bir tempoda hayatıma devam ediyorum normal bir şekilde adamakıllı terlemeyi çok çok özledim sadece yazın bahçelerde iken bu normale dönüyor bu sebeple ben karaciğer veya başka birşeyden çok gözenekler ile ilgili olduğuna kanaat getirdim zirâ burada verilen çözümlerin çoğu da gözeneklere müdahale ediyor gözeneklerle ilgili dememim sebebi yaz aylarında doğal olarak vücut genleşir ve gözenekler daha geniş bir hal alır yani bu gözenekleri tıkayan her ne halt ise o şey daha az alan kapatmış olur ve az buçuk normale döneriz kışın ise tam tersi sıklaşır gözenekler ve bu sefer bu illet tam kapatır mahvoluruz benim bulabildiğim en mantıklı şey bu ancak şu kızarıklık neden heryerde değil de belirli yerlerde çıkıyor bilemiyorum bir fikri olan varsa lütfen çekinmeden yazsın (en yakın zamanda gözenekleri temizleyen bazı ürünlere yönelmeyi düşünüyorum bir yararı olursa belirtirim)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ok98mn -- 21 Şubat 2021; 20:56:46 >
-
bende platin takıldıktan sonra başladı eminim,ama kaç tane ilaç kullandım kullandığım süre boyunca etkili oldu çözüm hala yok
-
17 yaşındayım başladığında 14 yaşında falandım spor hayatım bitti özel hastaneyede gittim normal devlet hastanesinede gittim alerji testleride oldum ama bi sonuca varamadım kendimce hayatımı buna göre alıştırmaya başladım çünkü başka bi çaresi yok.. karaciğerle alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü bazı alerji ilaçlarını kullandığımızda vücudumuz rahatlıyor bana 2 doktorda urtiker olduğunu söyledi ve ilaç verdiler sadece.. elimizden bi şey gelmez 7 yıl önce açılmış ama 7 yıldır bi çözüm bile bulunamamış o yüzden hayatımızı buna göre alıştırmamız lazım..kışları üstünüze ferah şeyler giyin elinizden geldiğince kalabalık veya sıcak ortamlarda kalmayın baharatlı şeyler tüketmeyin sucuk salam turşu çikolata vs fazla tüketmeyin ekmek ve yumurtayıda fazla tüketmeyin..sigara ve alkolü hayatımdan çıkardım ben ve fazla mast yapmayın..ben sigara kullanmıyorum bazen 1 dal falan içiyorum ve onu içtiğimde direkt vücudum yanmaya başlıyor sigara cidden çok tetikliyor.. ve bu hastalığı çok düşünürseniz psikolojik olarakta cidden çok tetikliyor o yüzden buna alışarak yaşayın ve buna göre hayatınızı oluşturun yoksa çekilmez hale geliyor.. eğer önemli buluşmalarınız falan varsa ortama girmeden önce alerji ilacınızı için öyle girin yatağınızda ferah olsun..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
http://www.bilted.com/test/beck-anksiyete-olcegi
Arkadaşlar verdiğim linkten sorulara cevap vererek buraya hangi sonucun çıktığımı yazar mısınız şimdiden teşekkürler.
Ortak bir şeyler bulmaya çalışıyorum aynı hastalık bendede mevcut.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X