Şimdi Ara

vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
377
Cevap
20
Favori
154.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam şuan tamamen geçti mi sende? Yani spor falan yapabiliyor musun? Birde araştırdığım kadarıyla günde 2-4 tane kullanın diyor sen 1 tane kullanmışsın. Sana eczaneden mi söylediler bir tane kullanman gerektiğini? Ben sipariş ettim ürünün gelmesini bekliyorum.

• Aynı şeyler bende de var. Yazın hiç olmuyor hep kışın oluyor. Gerginlik, heyecan, sıcak ortamda fazla durmak, vücudu ısındıracak herhangi bir hareket olduğu zaman hemen başlıyor üst ön bölgemde. İnek beneği gibi kızarıklıklar ve kaşıntılar.
    Şöyle bir şey de fark ettim. Bir keresinde bu kaşıntının üstüne gitmeye karar vermiştim. Orta tempolu koşmaya başladım ve kaşıntı başladı. Koşmaya devam ettim,aldırmadım. Terlemeye başlar başlamaz kaşıntı bitti.

Not: Tip1 diyabet hastasıyım 1 yıldır ve şeker düştüğü zaman da bu kaşıntı başlayabiliyor

Not2: Allah bu hastalığın belasını versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zamandır var sende, uzun zaman oldu mu?

• https://newlife.com.tr/urunlerimiz/4-hepa//

Ben bunu aldım bugün kullanmaya başladım bir gelişme olursa bilgilendireceğim.

• suat2107 S kullanıcısına yanıt
    4 yıldır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben kaşınmaya bir başlayınca durmuyordu sonra yumurtayı hayatımdan çıkardım kaşınma gitti günde 2 tane yiyordum body yapıyorum diye : ))

• Çözüm : Haymana Hamamında Kese Tık sorunsuz bir günde ne olduğuna inanamadan.(Reklam gibi oldu ama değil)

Çözümün belkide komik geldiğini ama yazdıklarımın ciddiye alınıp okunacağına eminim çünkü bu rahatsızlık öyle bir hastalık ki kurtulmak için her şeyi okutup, her şeyi denettirmeye yöneltiyor ve deniyorsunuz, içiyorsunuz, yiyorsunuz, çeşitli tarifler, çeşitli bitkiler , acabalar ve malesef anlatamadığınız ağızlarının ortasına kürekle çarpmak istediğim seninki psikolojik diyen diğer insanlar.

Hastalık malesef çok yönlü. Vücudunuzda olan bir çok şey bu hastalığı tetikliyor. Birisinden kurtulsanız bile tedavi olamayabiliyorsunuz. Birbirlerini zincirleme tetikliyorlar.

Uzun uzun da yazacağım için önce çözümü yazmak istedim, lütfen okumaya devam edin.

Arkadaşlar 40 yaşındayım ve neredeyse çocukluğumdan beri bu rahatsızlığı çekmekteyim . Çoğu yazdığınızı bende çokça yaşadım.  Haymana hamamında kese komik gelebilir ama buradaki çoğu insanın rahatsızlığını geçireceğine %100 eminim. Diğerleri içinse malesef denemelere devam edin diyebilirim ama bu yazıda belki farkındalığınızı arttırabilir farklı çözüm yöntemleri geliştirebilirsiniz.

Dikkat ederseniz neredeyse bu konuya yazanların çoğu üstte buraya bir şey yazmadan önce  "üsttekilerin hepsini okudum " demiş ve "bu konuyu takip ediyorum" yazmış. O zaman hepiniz ortak noktanızı farketmiş olmalısınız. Neredeyse hepinizin ortak noktası rahatsızlığın hissedildiği noktadır. İster kafanızda saç dibinizde, ister poponuzun kaba etinde, ister baldırınızda, ister göbeğinizde olsun olay derinizde kendisini hissettiriyor.

Deriniz vücudunuzun en büyük organıdır. Deriniz bir iletişim sistemidir. Deriniz bir klima sistemidir. Deriniz önünüzdeki ve arkanızdaki gibi bir atık atma sistemidir. Deriniz bu iletişim , atık atma , klima sistemlerini terlemeyle düzenler.

İletişim sistemidir çünkü korku,utanma,endişe ya da acı gibi duygusal nedenlerle de terlenir. (kendine güven , anksiyete , kaygılanma stres panik hatırladınız mı üstte yazmıştınız. ) İnsan her duyguda ayrı  ter salgılar ve her  ter ayrı kokuya sahiptir. Bu kokuları algılayabilsek farklı bir iletişim sistemimiz olduğunu da görürdük.

Atık atma sistemidir çünkü ter içinde  Amonyak, protein, şeker, potasyum , bikorbanat, çinko, bakır , demir , nikel , kadminyum, kurşun ve manganez vardır .  (ilginç neredeyse hepsi ağır metal ve ağır metaller genelde alerji yaparlar)

Klima sistemidir çünkü ısındığınızda vücudunuzda soğutma sistemi olarak deriniz terler. (Vücudum ısındığında kaşınıyorum.)

Her şey düzenli ilerlerken ne oluyor da kaşınmaya başlıyoruz. Çok basit deriniz kir tutuyor. Deri gözenekleriniz  tıkanıyor. Oh ne güzel tatile gidip denize giriyoruz plajda güneşleniyoruz ,yanıyoruz sonra ne oluyor ? (Bu gölgede oluyor , aracın içinde oluyor , kararıyoruz vs..) Yanan yerler bir süre sonra soyuluyor. Soyulmayan yerleriniz ne oluyor. Tüm deriniz malesef soyulamıyor. Ölü deri üstte kalıyor ve bilin bakalım ne oluyor ? Altta kalan deriyi deri gözeneklerini tıkıyor.

Bazı sabunlar bile derinizi tıkıyabiliyor hatta terlediğinizde gözenekleri tıkayan bu sabun artıkları terle eriyerek cildinizde kaşıntı oluşturabiliyor.

Peki başka neler var.

Alerji var. Deriden ter yolu ile atılmaya çalışılan maddeler genelde ağır metaller. Deri gözeneklerinde tıkanıklık olunca vücut onları atamıyor ve orada birikim oluyor. Sonuç alerjik bünyeye sahipseniz alerjik reaksiyonlar. Alerjik reaksiyonlar sonucu vücudunuzun ürettiği ve üretmeye devam ettiği maddeler var.  Bu maddelerden kurtulamazsanız,  vücudunuzun her yerine kan yolu ile gidebiliyor. Sonuç ne ? sonuç kaşıntı. Alerjinin çözümü yoktur tek çözümü alerjyi ortaya çıkaran maddeden kurtulmaktır. Ya da allerset gibi ilaçlarla baskılarsınız. Şanslıysanızda vücudunuzda alerji sonucu oluşan bu maddelerden (histamin) kurtulursunuz kaşıntınız hafifler ama bir süre çünkü derinizin bir yerlerinde hala o madde oradadır ve hafif hafif vücudunuzun histamin üretmesine sizi yormasına devam eder.

Birisi yazmış alerji testi yaptırdım bende alerji çıkmadı. Çok kesin net bir sonuç gibi. Değil. Alerji testi en yaygın şekliyle kola vurulan ve sırta vurulan şeklinde yapılıyor.patch and prick testi. Kaç madde var dersiniz ? hatırlamıyorum 40 birisinde 30 birisinde toplam 70 maddemiydi hadi yüz hadi beşyüz olsun.

Dünya üzerinde o kadar madde varki alerji testleri en bilinen maddelere karşı yapılır. Geneldir. Testte çıkmasa bile testte olan maddeler harici bir maddeye karşıda alerji olabilirsiniz ve derinizin gözeneklerinde bu madde kalmış olabilir .

Peki ne var baharatlarda var, baharatlarda derinizden ter yoluyla çıkabiliyor eser miktarlarda

vs. vs. vs. gelelim hamam olayına.

Gideceğiniz hamamın suyu çok sıcak olmalı. Hamam derken havuzu olanlardan. Dayanabildiğiniz kadar bu sıcak su havuzunda kalmalısınız ki deri gözenekleriniz iyice açılsın. Bayılmayın, ölmeyin de sonra. Havuzun suyunun içine girer girmez bacaklarınızdan başlayarak farklı bir elektrik akımını hissediyorsunuz sanki vücut bir şeylerden kurtuluyor gibi. Hamamın suyunda kükürt olmalı kükürt deriyi temizler.(Ben kükürtün iyi geldiğine inanıyorum ama suyunda çok minarel var onlardan biriside olabilir.) İnanın evde kükürtlü sabunla sıcak suyla denedim olmuyor. Kaynaktan erimiş gelmeli özelliğini kaybetmemeli. Vücuda değdiğinde etkisini göstermeli ve havuzdan çıktığınızda vakit kaybetmeden deriniz soğumadan keseciye kendinizi teslim etmelisiniz. Kaşınan yerleri söyleyin oralara daha fazla kese vursun. 

Kese sonrası normal bir duş ile temizlenin sonrasında da soğuk bir duş alın.

O gün geçiyor. Bazı noktalar inatçı olabiliyor bir hafta sonra tekrar gidin. Derinizden çıkanları görünce neden kaşıntınızın geçtiğini anlayacaksınız.

Neden Haymana ? Polatlıda , Etimesgutta ve Sincandaki hamamları denedim çünkü, olmadı. Sizin oralardaki hamamları deneyebilirsiniz inşallah olur ama benim için neden Haymana Hamamı bana yakın olduğundan ve istediğim özellikleri karşıladığından. Kızılcahamamda yakın ama oraları denemedim.

Tekrar edebiliyor . Yaşamaya devam edeceksiniz çünkü denize gideceksiniz yine kirleneceksiniz yine deriniz tıkanacak. Fakat en az bir sene garanti kaşınmayacaksınız. Yani şu andaki haliniz gibi abartı bir kaşıntınız olmayacak ara ara hatırlatmalar yapan eser miktarda lokal kaşıntılarınız olabilir.

İnanın sağıma yatıyordum sağım kaşınıyordu soluma yatıyordum solum kaşınıyordu.Ama bunu kaşınma ile adlandırmak yanlış çünkü birisi iğne hatta urgan batırıyordu. En ufak bir vücut ısısında batmalar oluşuyordu.  Banyo sonraları inanılmaz kaşıntım vardı. Soğuyana kadar devam ediyordu. Rahatlamak için vantilatörün önünde duruyordum.

Bende işe yaradı, deneyin devam ederse işe yaramazsa, en kötüsü temizlenirsiniz.

- Bu çözüm sonrası hep annemin şu sözü aklıma gelir kirler yumuşuyor oğlum ondandır.

- Anne ya bir dur zaten kafayı yicem.

Gerçekten öyle kirler terle birlikte eriyip cildinizde kaşıntı yapıyor.

İlave tavsiyem mutlaka geniş çaplı bir alerji testi yaptırın. Benim Nikel Sülfata karşı alerjim çıktı. Hatırlayın ter içinde Nikel var mıydı ?

Not: Haymanalı değilim, hamam sahibi değilim, Haymana da yaşamıyorum, hamamda bir tanıdığım yok komisyon vs almıyorum., bu konuda da ilk yazım.

• veve123 V kullanıcısına yanıt

Bitkisel ürün olduğu için tercih etmiştim zaten, farkedebildiğim herhangi bir yan etkisi olmadı. İçerik bilgisi de gayet sade zaten.

Şu an 4 Hepa kullanıyorum, 4 Hepa biraz daha dolgun içerikli, sentetik ürün konusunda hassas iseniz içeriğini araştırabilirsiniz. Ancak dediğim gibi ben şu anda herhangi bir zarar ya da yan etkisini görmedim olursa paylaşırım inşallah..

Evet tamamen geçti hareket, terleme, sıcak ortam, stres, heyecan,... Hiçbir durumda kaşıntı olmuyor çok şükür. Ancak şunu da belirteyim 1 kutu kullandım üzerinden 1 ay gibi bi süre geçti hafif başladığını hisseder gibi oldum tekrar 4 Hepa ürününü aldım okuduğum yorumlarda o daha etkili gibi geldi, şu anda onu kullanıyorum.

Ama kafamda şu sorular yok değil: Acaba kalıcı bi çözüm değil mi? Sürekli takviyelere ihtiyaç mı duyacağım? Kronik bi karaciğer yetmezliği/zayıflığı durumum mu var?....

Anlamlandırma sürecim devam ediyor inşallah gelişme olursa tecrübelerimi paylaşacağım   

• Karaciğer sindirim sistemimizle vücuda giren tüm besinlerin mutlaka gittiği bir yerdir. Tüm toksinlerinde toplandığı yer. Karaciğerde olan bir arıza karaciğerin düzgün çalışmamasına toksik birikimine neden olur. Karaciğere enginarın iyi geldiği temizlendiği söylenmekte. Bu temizlenme nasıl oluyor. Kullandınız ilaçlarla ohh ak pak mis gibi tertemiz toksik barındırmayan bir Karaciğerini oldu diyelim. Peki nasıl oldu toksik maddeler nasıl atıldılar? Basit elbette dışkıyla. Ama önce bir yol izlemeli bazı organlardan geçmeli. Mesela bağırsağınız, bağırsağınızda yara varsa toksikler detoks sırasında kana karışacaktır. Kana bulaşan toksik maddeler derinizdende atılacak. Deri gözenekleriniz tıkalıysa birikim yapacaktır. Ciddi alerjik reaksiyonlar oluşturabilir. Bazılarına iyi gelen bu yöntem bazılarına çok daha kötü sonuçlar doğurabilir.

Karaciğerinize müdehale edecekseniz önce protein + bol su takviyesi ile vücut içerisinde yaralı yerleriniz varsa tamir ettirin. Onarın. Burada en güzel tedavi çiğ yumurtadır. 20 gün kullanın derim, midedeki ülseri dahi kapatır, tamire yardımcı olur. Protein böbreklere zarar verdiğinden bol su tüketin. (çiğ yumurtadan gelecek bakterilere karşı da bir araştırın derim)

Sonra bir önceki mesajımda yazdığım gibi derinizi hamama gidin keseletin, temizlenin gözenekleriniz açılsın. Ondan sonra karaciğer detoksu uygulayın.

• Yazdıklarınızın hepsini okudum arkadaşlar ve çoğu bende de var ama size şunu sormam gerek sizde terleme oluyor mu? Ben sadece yazın sıcak altında çalışırken terlediğime şahit oldum şehirde vs iken hep kaşıntı hep kaşıntı ayrıca sadece kızarıklık var kabarcığa bileklerimde rastladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ok98mn -- 29 Ocak 2021; 21:17:52 >
  • Hayır, terleme olmuyor. Ne kadar süredir var sende?

• Okansr. O kullanıcısına yanıt

Kardeşim 1 ay sonra mı geçmişti sende? çünkü ben bir haftadır kullanıyorum bu ilacı, ne yazık ki hiçbir faydasını görmedim.

• Bu hastalık hiç geçmiyor mu acaba? Gittikçe ümidimi kaybediyorum. Kime sorsam çok uzun zamandır olduğunu söylüyor.

• ugrelll kullanıcısına yanıt

Senin bahsettiğin kaşıntı bizimkiyle aynı mı ama? Önemli olan o çünkü. Hani yumurtaya karşı alerjik bir durumun varsa o ayrı ama bu hastalık çok farklı bir şey.

Hocam senin dediğin o sıcacık suya nasıl gireceğiz çok merak ediyorum doğrusu. Şahsen ben o alana girdiğim gibi kaşıntı tutmaya başlar her yanımı ve yerimde duramam. Sen nasıl başardın bunu?

4 yıl ama o zamanlar pek hareket etmezdim bu yüzden ciddiye almadım ama bu son 8 aydır başıma bela olacak düzeye geldi ve dediğim gibi terlemek yerine adeta kaşınıyorum sadece yazın bahçelerde çalışırken terliyorum bu durumun derideki gözeneklerle alakalı olma ihtimalini güçlendirir ama henüz doktora gidemedim yani tam bir yorum yapamam ayrıca kabarcık da yok yani kurdeşen de diyemiyorum ama dediğim gibi doktora görünmeden bir yorumda yapamam

Evet 1 ayda geçti, ancak 1 haftadan sonra da yavaş yavaş azaldığını hissettim.

Ayrıca yumurta, tavuk, Kahvaltılık Salça, çok baharatlı yiyecekler, kola, cips, kahve, kızartmalar vs. gibi şeyleri yememeye dikkat ediyor musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okansr. -- 5 Şubat 2021; 17:41:40 >

Kola, cips gibi şeyleri normalde de kullanmıyorum ben fakat yumurtayı herkes gibi, her gün kahvaltıda vs. yiyorum. Yumurta ile ne gibi bir alakası olabilir ki?

• Ok98mn O kullanıcısına yanıt

Yok kardeş,m kurdeşen değil ya bu. Ben baktım onların hepsine alakası yok. Bugün otobüse bindim içerisi sıcak olduğu için dayanamadım ikinci durakta indim. Çok kötü, illet bir şey bu. Buna bir çözüm bulmak lazım. Doktorlar bi halta yaramıyorlar bende buna bir anlam veremiyorum. Hele ki abinin 40 yaşındayım çocukluğumdan beridir var diyince daha da korkmaya başladım. Acaba hiç geçmeyecek mi bu diye düşünmeye başladım.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.