Şimdi Ara

vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
377
Cevap
20
Favori
154.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ercopant

Beyler dışarda 10-15 dk yürüdüğüm zaman vücut ısım artıyor ve kırmızı noktalar oluşuyor vücüdumda ve kaşıntı oluyor iğne batması şeklinde yeni yeni olmaya başladı evde falan da vücut ısım arttığında oluyor ? Durum nedir sizde şuan doktora falan gittiniz mi neler yaptınız şimdiye kadar
    Yok hocam kendiliğinden geçti. Uzun süredir olmuyor.
  • bu hastalığın adı "sıcak-soğuk ürtikeri" imiş. geçmeyen birşey.
    Kış için atlet-tshirt giyin sürekli. Sıcak basabileceğiniz bir ortamda fazla durmamaya çalışın ve olursa diye üstünüzdekileri çıkarıp vucudunuzu soğutun. yaz günü bende hiç olmadı şimdiye kadar.
    bu nalet hep kış başı-sonbahar-kış-mayıs zamanlarında oluyor ama soğuk yada ılık bir yerde mont giyerek oturuncada birşey olmuyor. tabiki sıcak basacak kadar kalın giyinmemeye çalışıp dengelemelisiniz.
  • erco35coast kullanıcısına yanıt
    Yürürken gelince napıcam bilmiyorum . 2 gün önce hava sıcaktı kısa kollu ile dışarı çıktım 15 dk falan yürüdükten sonra başladı . 7-8 dk sonra geçti
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercopant

Yürürken gelince napıcam bilmiyorum . 2 gün önce hava sıcaktı kısa kollu ile dışarı çıktım 15 dk falan yürüdükten sonra başladı . 7-8 dk sonra geçti
    allah millete güzel ses, boy pos, yakışıklılık, güç, kuvvet verir. bize de bunu uygun görmüş kardeşim. ne yapcan? dua etki elin ayağın tamda yürüyebiliyorsun, gözün görüyor. ya kör, sağır, dilsiz olsaydın? değilmi.
    biz erco'lara bu uygun görülmüş...
  • erco35coast kullanıcısına yanıt
    😔 haklısın hocam. 1 saat once kuaföre gittim dışarısı soğuktu kuaför salonu sıcakmış 3-4 dk sonra bi sıcak bastı vücut ısım arttı soğuktan sıcağa geçince sırt ve göğüs bölgelerimde batmalar oldu yine😣 geçen sene bu zamanları falan çok iyiydim bu sene nolduysa oldu ya
  • arkadaşlar bende 5 yıldır var yaklaşık bu durum.Hergün CREBROS isimli ilaçtan kullanıyorum.Biraz rahatlatıyor beni.En son doktora gittiğimde bana sigarayı bırak demişti.Onun haricinde üniversitedeyken doktor kalp kası gevşeme bozukluğu var ve kanında alyuvar fazla demişti.Kalp ile ilgili bir sorun olabilir.Kesinlikle doktora görünün.Devlette bir şey yok derlerse paraya kıyıp özele de görünmenizde fayda var.Spor yapan varsa da bilinçsizce yapmayın kalp hastasıysanız kriz geçirebilirsiniz.Kalp kası hastalıklarını araştırmadan spor yapmamanızı öneririm.Bende de ilk başladığında güneşte olmaya başladı.Kaşıdıktan sonra da her yerim kızarıyor.Kola içince de oluyordu.Ha ama şu var ben sigarayı günde 2 paket içiyorum ve alkolde kullanıyorum.
  • Bende de yaklaşık 1 aydır var. Nemlendirici krem sürdüm kaşınan bölgelerime biraz geçti şu anlık iyiyim.
  • Geçmiş mesajları okumadım, o yüzden yazılmış veya söylenmiş olabilir ama ben de şöyle birşey ekleyeyim: ben diyaliz hastasıyım, diyalize gireliberi soğuğu sevmeye, sıcaktan hiç haz etmemeye başladım. Ayrıca kaşıntı çok oldu. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi nemlendirici kremin bir derece faydası oldu. Ama benim durumumda sebep fosfor yüksekliği ki diyaliz hastalarındaki temel sıkıntılardan birisidir. Kaşıntı yapar ciltte kuruluk yaptığından. Siz belki diyaliz hastası değilsiniz (Allah korusun) ama kan tahlili yaptırıp fosforunuza baktırabilirsiniz. Belki de dönemsel olarak yükselmiştir. Özellikle balığa yüklendiyseniz ve böbrekler de % 100 çalışmıyorsa dönemsel olarak artmış olabilir.
  • İçlik giyme. Termal içlik ve slime kotun sonucu bu oluyor.
  • arkadaşlar aralık ayı başında annem memlekete gitti. Döndüğünde kaşınıyorum vs dedi. Annemin yattığı yatağa ben de 3 4 gün yattım. Sonra ben de kaşınmaya başladım. Doktor uyuz kapmışsınız dedi ve kwalweda denen losyonu verdi. 2 tüp kullandık. geçmedi, son 1.5 aydır yukarıdaki arkadaşın dediği CREBROS isimli hapı almaya bailadık. Bu hapı içince kaşıntımız geçiyor. ama ne zaman bıraksak tekrar başlıyor. Acaba başka bir şey mi var? Batma hisli kaşıntı oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saameet_06 -- 6 Mart 2019; 10:40:29 >
  • arkadaşlar ben durumu çözdüm , durumun adı nöropatik ağrı ve pek çok sebebi olabilir bu yüzden öncelikle kendinizinkini bulmak zorundasınız. benimki ise strestenmiş. video oyunları oynarken sinirleniyordum. saçma gibi görünüyor ama öyle ve bu durum böyle kalmaz çözmesseniz ilerler ve iç organlarınız ile sinir sisteminiz çok ciddi zarar görebilir tek çaresi de benim durumumda oyunları bırakmak azaltmak yada sakinleşmenin yolunu bulmak. diğer olabilicek nedenler ise şampuan alerjisi , çamaşır makinesi deterjanı alerjisi , hipotroid. geçmiş olsun gerçekten hayatı mahvedebilen bi durum basit görünsede
  • Yaz tatilinde yoktu yine tekrar etmeye başladı bu rahatsızlık dönemsel tekrarlıyor
  • Ankisiyete bozuklugu var sende bence
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Aynen, bendeki o yüzden oluyor.
  • Bu illet bende 2 sene önce çok oluyordu sıcaklık yükseldiğinde vücuduma saç diplerime kadar dikenler batıyordu 1-3 dk arası sürüyor bu gerçekten çok zor bir durum oldugunu düşünüyorum çünkü kafayı yedirtir hastaneye gittim psikiyatriye görünmemi söylediler gittim anlattım bana antidepresyan yazdı kullan gel dedi 1 hafta sonra 1 hafta hapı kullandım geçti denecek kadar az oldu 2. hafta hiç olmadı ama antidepresyanın yan etkileri var çok özgüven veriyor bu yüzden bırakmak istedim hapı bıraktım ve doktora gitmedim batma hisside artık olmamaya başladı 2 sene civarı oldu bunlar olalı 2-3 gündür tekrar olmaya başladı bunun bir çözümü varmı psikolojikmi sinirsel mi soğuk-sıcaklık dan dolayımı çözemedim ne olacak bilmiyorum çözen bir tavsiyesi olan varsa bilgilendirsin lütfen gerçekten o batma hissi çok kötü bir his

• Bende de oluyor arada sirada, bi anda bi sicaklik basiyo, kapi pencere aciyorum. Hemde hic birsey yapmiyorken oluyor bazen. Sirf buyuzden sevdigim bi parfumden sogudum. Sicaklik basinca parfumun kokusu inanilmaz agir geldi ve o psikolojide parfumden sogudum.
  • Dört yıldır bende de var. Doktora gittim, bir şey çıkmadı. Ne yaptıysam çözüm bulamadım.
    Allah'a yeri geldi isyan ettim, yeri geldi dua ettim. İkisi de bir şeyi değiştirmedi. Eve kilitlendim, bunun yüzünden futbolu bıraktım. Çamaşır suyundan olduğunu düşündüm, değiştirdim. Parfümden olduğunu düşündüm, kullanmayı bıraktım. Abur cuburlardan olduğunun düşündüm, yemeyi kestim. Ancak geçmedi. Sanırım psikolojik. Evden çıkmak istemiyorsunuz çıkacaksanız da ''Gene kaşınacağım'' algısı ile çıkıyorsunuz. Hayatınızı berbat ediyor. Evden çıkıp 5-10 dakika yürüyünce başlıyor veya yokuş çıkınca. Hele ki hava soğuk ve güneşliyse! Delirtir insanı. Geçeceği günleri hayal ederek evin yolunu tutarsınız. Bazen de hiç geçmeyeceğini düşünerek ''Bari eve gitsem de hemen duşa girsem'' diye mırıldanırsınız.

Arada sırada utanınca da oluyor ancak bu yüzden kaşınmayı atlattım. Siz de utanınca veya mahçup olunca kaşınıyorsanız size tavsiye: üç kuruşluk insanların üç kuruşluk düşünceleri için bu kadar zarar vermeyin kendize. Salın gitsin.

2014'te yazmışsın, umarım geçmiştir aga.

• shultes S kullanıcısına yanıt
    Noldu hocam geçti mi
  • Öncelikle 2014 yılında bu sorundan bahsetmişsin umarım geçmiştir. Ben de yaklaşık 10-12 yıldır bu soruna sahibim. Bütün mesajları okudum belirtilerin birçoğu bende de mevcut. İstanbulda yaşıyorum ve soğuk havaların gelmeye başlamasıyla ani sıcak basmaları ve devamında kaşıntılar da başlıyor. Yaz aylarında iklimi birbirinden farklı bir çok ilde bulunmama rağmen hiç kaşıntım olmuyor. Şundan eminim ki benimki psikolojik değil yere ve mevsime bağlı. Yere bağlı diyorum çünkü Uşak’ta öğrencilik yaptım sorunum tamamen ortadan kalkmıştı, hastalık ortaya çıktığından bu yana ilk kazağım ve kabanımı Uşak’ta giyebildim.

Hangi durumlarda ortaya çıkıyor dersek; güneş olsun ya da olmasın tempolu yürüyüşte, kapalı ortamda nasıl giyindiğiniz fark etmeksizin veya açık alanda kalın giyinmişken egzersiz yaparken, ruh halinizi ani şekilde değiştirecek bir durumla karşılaştığınızda (utanma, zor durumda kalınca ne yapacağını bilememe vs.). Psikolojik olmadığından eminim çünkü yaz aylarında bu ruh hallerinde olsam dahi kaşıntının ya da ani sıcak basmasının esamesi olmuyor.

Kaşıntılar özellikle saç ve sakal diplerimde -ki tüm saç köklerimi tek tek hissediyormumum gibi geliyor-, alnım, göğsüm ve hemen göğsümün alt kısmı, kollarımın tamamı ama daha çok pazu çevresinde oluyor. Belden aşağı olan kısım kaşınmıyor. Kaşıntım olduğunda özellikle dikkat ediyorum vücut ısım artıyor, bir anda ısınıyor vücudum. Yaptığım işi bırakmaz ya da serinlememi sağlayacak şeyler yapmazsam kaşıntı kesilmiyor. Kaşıntı 1 dkyı geçerse göğsümde kıllı gölgede her seferinde farklı yerde büyüklüklerde -çoğunlukla avuç içi kadar- lozyon şeklinde belli belirsiz kızarıklıklar oluşuyor. Serinleriğimde kaşıntı hemen geçiyor, kızarıklıklar da 2-3 dk içerisinde yok oluyor.

Bir kaç arkadaşın da belirttiği gibi şehir değiştirince bu sorundan kurtulma durumu var. Ara tatillerde Uşak’tan istanbula döndüğümde bir hafta on gün sonra tekrar kendini gösteriyordu kaşıntılar. Uşak’a döndüğümde yaklaşık 1 hafta daha azalarak devam ettikten son buluyordu. Yaz boyunca İstanbul’daydım hiç bir sorunum olmadı, soğuk havaların gelmesiyle kaşıntılar geri döndü.

Daha önce çok araştırdım, birkaç kez doktora gittim, kan ve idrar testlerimde birşey çıkmamıştı. Antihistaminik denedim kesinlikle işe yaramıyor.

Seboreik dermatit ve ürtiker ile ilişkilendiriliyor ama bendeki sorunu tam karşılayan bir teşhise rastlayamadım. Bu kışı Corona’dan dolayı İstanbulda geçireceğim için tekrar canımı sıkan bu hastalığın ne olduğu nasıl geçtiği konusuna eğilmeye çalışıyorum.

Kaşıntıya maruz kalanlar için şehir değitirmek çare olabilir. Bu ortamda zor olsa da iklimi sizin bulunduğunuzdan farklı şehirde bir akrabanıza 2-3 hafta misafir olup kendinizi takip edebilirsiniz. Ben 10 yıldan uzun süre içinde başka çözüm bulamadım henüz.

• Hocam herhangi bir çözüm bulabildiniz mi bu soruna dair?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.