|
vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma (6. sayfa)
-
-
yaklaşık 2 veya 3 yıldır ben de de var.. doktora gittim alerjidir dediler yolladılar alerji için hastaneye gittim testler yaptılar ama bi şey çıkmadı.. yazları sıcağın altında o kadar balya attım vs olmadı 5 6 aydır olmuyordu son zamanlarda yeniden olmaya başladı sigarayı alkolü vs bıraktım yediğime içtiğimde dikkat ediyorum ama yinede oluyor.. cevabını çözümünü bulan var mı ? -
yanıtı buldum sanırım.. fabry hastalığı diye bi hastalık ciddi ve nadir bi hastalık araştırabilirsiniz -
Yok abi kafayı yiyeceğim. 2015 den beri bu allahın belası hastalık zindana çevirdi hayatımı. Yazın 3 aylık dönemde hiçbir şey yok ama eylül gelip de havalar soğuyunca bir başlıyor ta gelecek yılın haziran ayına kadar devam ediyor. Kalın hiçbir şey giyemiyorum, dışarı çıkıp iki atım atıyorum birden yanmaya, vücudumun her yerine diken batmaya başlıyor. Gülünce oluyor, ani duygu değişimlerinde oluyor, sıcak bir ortama girdiysem hele de toplu bir yerde insan içindeysem tamam geçmiş olsun. Şekilden şekile giriyorum o yanma, diken batma, canımın yanmasıyla.
Kaç kere doktora, psikoloğa gittim bunun için hatırlamıyorum bile artık. Anlatıyorum doktora, psikoloğa; sanki ömürlerinde hiç duymamışlar gibi ya da abartıyorum falan zannedip cins cins bakıyorlar suratıma. Alerjidir ya da ürtikerdir diyip ilaç yazıp gönderiyorlar. Sırf bunun için 2 3 ay anti deprasan kullandım. Yok hiç bir şey en ufak bir fayda etmiyor.
Bilinen bir profesörden falan sıra alsam aylar sonrasına verir o da verirse. Zaten bir de şu amk pandemisi çıktı gidip anlatsam kimse bir tarafına takmayacak.
Kafama sıkacam en son yemin ederim ya.
-
Arkadaşlar merhaba, bende 7-8 senedir böyle bir rahatsızlıkla uğraşıyorum ve ELHAMDÜLİLLAH problemin ne olduğunu buldum ve galiba çözümünü de buldum mesajların hepsini okudum birkaç senedir bu konuyu favorilere ekledim takip ediyorum. Çözüm bulma sürecim biraz uzun ama en sonunda Bursa da bi aktar bana karaciğerimde bi problem olduğunu muhtemelen çok yoğun ateşli bi hastalık ya da antibiyotik ilaçlar nedeniyle olduğunu söyledi. Ben de küçükken yanlışlıkla içtiğim çamaşır suyu nun tahrip etmiş olabileceğini düşündüm. Araştırdım hepatit tarzı karaciğer rahatsızlıkları uzun yıllar sonra patlak verebiliyormuş. Daha bir çok şey var piyasada zarar verebilecek (yeni nesil hazır gıda zinciri, özellikle konserve ve içecek gurubu). Her neyse velhasıl problem karaciğer...
ÇÖZÜM: Öncelikle 2.sindirim denilen karaciğerin devreye girdiği aşamada karaciğeri zorlayacak gıdaları kesmek: Yumurta, kızartmalar (ya da yanmış yağın olduğu herşey), acılı baharatlar, turşular (özellikle hazır turşu), kola, diğer gazlı içecekler, cips, nescafe, Türk kahvesi, Kahvaltılık salça, ketçap, mayonez, ++(buraya kadar aktarın perhiz/diyet listesi bundan sonrası kendi tecrübem) ayçiçek yağı, tavuk, yeşil mercimek,...
TEDAVİ için ise aktar bi bitki çayı verdi perhiz listesi ile beraber 1 ayda ciddi faydasını gördüm. Yavşan otu karışımlı bitki çayı(peryavşan otu, enginar yaprağı, civan perçemi, şahtere, süpürge tohumu) bu bitki çayı karışımı kendisine ait galiba kargo ile gönderim de yapıyor doğrudan hazır almak isteyenler için (Bursa Deva Lokman, Ahmet F. Baş) Bu çayı her gün 1 lt. İçtim. Ayrıca bir de takviye için bi toz karışımı vermişti, onun içeriği yazmıyor..
Bununla birlikte Aidin Salih in gerçek tıp kitabında karaciğer temizliği yapmadan önce bi diyet önerilmişti 2 hafta kadar onu yaptım: sabah kahvaltıda salata ve meyve suyu(yeşil elma ya da greyfurt) akşam yemeğinde de bi bitki yemeği (ikindi vaktinden sonra olsa daha iyi olur) temizlik aşamasını ben yapmadım, bu diyet de çok rahatlattı Elhamdülillah.
Ardından bir süre sonra tekrar ufak ufak başladığını hissettim ve bu sefer newlife enginar ve karahindiba bitkisel kapsül aldım onu kullandığımda da tamamına yakını gitti çok şükür
Şu anda bu şekilde devam ediyorum, bunları deneyip faydasını gören olursa veya farklı tecrübeleri olan olursa lütfen buraya yazsın. Faydam olursa ne mutlu bana (insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır)...
Not: problemin de çözümün de uzun bi süreç olduğunu belirteyim, sabırlı olmakta fayda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okansr. -- 28 Aralık 2020; 12:13:3 >
-
Arkadaşlar yazıların çoğunu okudum. Ben de yaşıyorum bu durumu. Önceleri tabi yorgunluğum halsizliğim vs vardı. Ve doktora gittiğimde iç hastalıkları bölümüne, endokrine falan yönlendirdi. Gidip bir çok testi yaptırdıktan sonra hipertroidi olduğumu söyledi. 3 - 4 yıl önce oldu bu. Aslında o zamanlar bu olmuyordu diye hatırlıyorum (emin değilim maalesef), son bir kaç yılda ilaçlarımı düzenli kullanmadığım zamanlar özellikle daha kötü olduğumu gördüm. Tabi artık düzenliyim. Sağlık çok önemli. Şükürler olsun halime. Bilmiyorum belki de hipertoidi ile ilişkilidir. Bir sorun soruşturun derim.
-
Geçen ay başında hafta sonu sokağa çıkma yasağında toplu taşıma yoktu iş yerime kadar 6km mesafe vardı, buz gibi havaya rağmen içimdeki termal içlik ve yürümenin verdiği ısınma ve terleme sebebiyle birden bacaklarımda başlayan ve her yerimi saran ani kaşıntı hissiyle kıçımı başıma kaşıya kaşıya yol boyu resmen işkence çektim. Hatırladığım kadarıyla bu bende hep aynı şartlarda meydana gelen bir durum. Dışardaysam, hava buz gibiyse ve bir sebeple ani terleme başlamışsa kaşıntı mutlaka başlıyor -
Arkadaşlar, bütün mesajlarınızı merakla okudum fakat ne yazık ki hiçbiriniz sorunu çözememişsiniz. Bende de 3 yıldır var ve hiçbir şekilde geçmiyor bu illet. Doktorlar desen, hiçbir işe yaramıyorlar kullanmadığım krem, ilaç kalmadı ama faydası yok. Bu yazıları okuyana kadar sadece bende var zannediyordum ama gördüm ki birçoğumuzdaki sorun aynı. Ve bence bu kadar kişide aynı sorun varsa illaki bu hastalığın bir adı olmalı arkadaşlar. Hastalık tamamen vücut ısısı ile alakalı bir şey. Gülerken, heyecanlanırken, sinirlenirken vücut ısısı artar ve bu yüzden kaşıntı başlıyor. Yürüyüş yaparken, kapalı bir alana girerken yani ani hava değişiminde çok kötü kaşıntı başlıyor. Benim için en önemlisi de spor yaparken kaşınması. Spor yaparken doğal olarak vücut ısım artıyor, ve acayip bir kaşıntı peşinden geliyor. Hayatım boyunca spor ile iç içe büyümüş biri olarak, bu illet bana sporu bıraktırdı. Yukarıda bazı arkadaşlar öz güven eksikliği veya sporla geçer demiş akalası yok inanın bana. Kış boyu ızdırap çekmek zorunda mıyız sürekli anlamıyorum gerçekten. Uzun bir şey giyemeyiz kış boyu hep tişörtle gezerim. Bu seferde üşüyor insan. Üşüyünce kalın giyineyim diyorsun, haydaa kaşıntı başlıyor bu defa. Dediğiniz gibi yazın olmuyor, tam da bu aylarda soğuklar başlarken çok acayip kaşıntı başlıyor. O kadar kötü ki şuan bu saatte uykudan kalkmış sizlere bunu yazıyorum. Allah aşkına tanıdığı cilt doktoru olan ve ya bunun hiç olmazsa ne hastalığı olduğunu bilen varsa yardımcı olsun çünkü gerçekten bazen kendimi öldüresim geliyor.
-
çok fazla çekerseniz o yüzden oluyor doktorlar anlamaz bu durumu cekmeyi azaltın düzelecektir.
Bu yazıyı yukarda bir arkadaş yazmış bu doğru arkadaşlar fazla mastürbasyon yaparsanız bu durumla karşılaşırsınız fazla boşalmadan dolayı vücutta oluyor yapmayın zaten 1-2 haftaya azalır 1 ay içindede kaybolur deneyin görün ama bazılarınızın ki alerjik olabilir başka bir durum olabilir orasını bilemem
-
Bu durumun masturbasyon ile ne gibi bir ilişkisi var? Onu da açıklarsanız iyi olur. Ben pek alakasının olduğunu düşünmüyorum.
-
Karaciğer rahatsızlığı kardeşim yukarıda yazdım. Bende doktor doktor, bölüm bölüm gezdim, dermatoloji, endokrinoloji, gastroenteroloji.... Ben şu anda enginar özü kapsül kullanıyorum 1 ayı geçti elhamdülillah çok iyi durumdayım..
-
Ben psikoloji lisans mezunuyum evet psikoloji tetikler ama çıkış noktası bile olsa bunun bir biyolojik altyapısı olması lazım. Ki bende de aynı problem yıllardır var ve hep çözüm arıyordum son birkaç aydır karaciğer olduğunu kesin olarak anladım ve bitkisel enginar kapsülü kullandım 1 aylık kullanımda tamamı gitti elhamdülillah. Kesinlikle öneririm..
-
kaygı bozukluğuda adama ateş basması hissi veriyordu sanırım bi araştırın.
-
Bitkisel enginar kapsülünü nerden alıyosun internetten felan alıyorsan link atabilimisiniz.
-
Bu hastalik kurdeşen adinda bir alerji. Bunun icin ilaclar var kucuk mavi hap. Elerji bolumune gidip muayene olun -
Kardeşim karaciğer olduğuna son bir haftadır bende kanaat getirdim ve bundan dolayı da maydanoz-limon kürü kullanmaya başladım. Yeni başladığım için pek bir farklılık yok henüz. Tamamen geçti mi senin ki? Bunun mümkün olabileceğini bile düşünmemiştim o kadar uzun zamandır var ki, bela gibi yapışıyor insana. Senin dediğin bu enginar özü kapsülü nereden bulabilirim? Yardımcı olursan çok sevinirim .
-
https://newlife.com.tr/urunlerimiz/enginar-karahindiba-ekstresi//
Benim kullandığım ürün tam olarak bu, eczaneden almıştım. Her gün akşam yemeğinden sonra 1 kapsül kullanmak suretiyle 2 haftada ciddi azalttı, kapsüller tamamen bitince de hiç kaşıntı kalmadı. Şimdi de tekrar aynı firmanın 4 hepa isminde bi ürünü var, onunda kullanıcı yorumları oldukça olumlu olduğu için tercih ettim. Bittiğinde etki oranını tekrar paylaşırım..
-
https://newlife.com.tr/urunlerimiz/enginar-karahindiba-ekstresi//
Ben eczaneden aldım fakat kullandığım ürün tam olarak bu..
-
Doktora gittiğim süreçte doktorum bu ihtimali de değerlendirmişti. Deloday adında bi antihistaminik (yani kaşıntı engelleyici) ilaç ta kullandım. Evet ilaç etkili oldu ancak ilaç bittikten sonra bu kaşıntı tekrar başlıyor. Ayrıca Ürtiker(kurdeşen) hastalığında bildiğim kadarıyla bölgesel kaşıntı lar oluyor ve kızarıklıklar görülüyor. Bu rahatsızlıkta ise kaşıntı vücudun heryerinde ve çok şiddetlendiği zamanlar dışında kızarıklıklar vs. gibi gözle görülebilir belirgin bir şey yok. Şiddetlendiği zamanlarda oluşan küçük kırmızı noktalar da birkaç dakika içerisinde geçiyor. (en azından bu bahsettikleri bende bu şekilde)
Ha bahsettiğin gibi kurdeşen de olabilir mi? Evet bi ihtimal ama zannediyorum onu da tetikleyen yine karaciğer merkezli bi rahatsızlıktır...(tecrübe edindiğim ve araştırdım kadarıyla)
-
quote:
Orijinalden alıntı: Okansr.https://newlife.com.tr/urunlerimiz/enginar-karahindiba-ekstresi//
Ben eczaneden aldım fakat kullandığım ürün tam olarak bu..
Bu ilacın bir yan etkisi veya zararı felan var mı bende kullanmayı düşünüyorumda.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X