Şimdi Ara

vücutta ani sıcaklık basması ve kaşınma (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
377
Cevap
20
Favori
154.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 07dogan19@gmail.com 0 kullanıcısına yanıt

Bilurubin bende de yüksek onun dışında da herhangi bir anormal sonuç yok...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elendit

https://istanbulalerjimerkezi.com.tr/ter-alerjisi-kolinerjik-urtiker// belirtiler benziyor. Pandemi hafiflesin tekrar doktor doktor dolaşacağım, valla yoruldum artık yıllardır. Kan testlerim hep normal çıktı benim, şeker, tansiyon vs normal. Karaciğer olsa belli olurdu sanırım.

Benim de bütün tahlillerim normal çıkmıştı... Merak ettiğim nokta şu : O halde neden bende karaciğer için kullandığım ilaçlar tedavi için işe yaradı?

• Okansr. O kullanıcısına yanıt
    Çünkü gerçekten karaciğerle alakali bir durum gibi gozukuyor. Senin tedavi önerini deniyeceğim
    Söz konusu tedaviyi deneyip başarılı olan olursa lütfen belirtsin zira bu hastalık tedavi edilmezse hayallerime de engel olacak
  • Sigara kullanıyomusunuz ??
    Ben 15 yaşında biriyim abicim sigara içki vs ile işim olmaz ama 8-10 yaşlarımda fazla abur cubur tüketmiş biriyim tek fark o yani 5 yıldır da bu hastalıkla yaşıyorum covid döneminde de maske takınca fazlasıyla nüksetmeye başladı umuyorum ben üniversiteye gidinceye kadar hep birlikte bir çare bulabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ok98mn -- 6 Mart 2021; 20:38:36 >
  • Ok98mn O kullanıcısına yanıt
    Ben sağlık calışanıyım zaten hayallerim hedeflerim var elimden geldiği kadar arastırılmasını sağlıyorum bütün sürecimi burdan paylaşıcam.
  • Ben sigara kullanıyordum kullandığım dönemde de oldu şuan kullanmıyorum baya oldu bırakalı gene oluyor sigaranın etkisi varmıdır bilmiyorum.

Kardeşim bende Antalya'da yaşıyorum ve özellikle bu Antalya'nın havası alerjik hastalığı olanlar için bir cehennemdir.

Kardeşim ben senin dediğin kapsülü kullandım ne yazık ki işe yaramadı ve öyle zannediyorum ki daha da arttı. Kapsülden sonra bileklerimde de başladı önceden yoktu. Bir ay kullandım kapsülü maalesef hiçbir faydasını görmedim.

• suat2107 S kullanıcısına yanıt
    (öncelikle yanlış kişiye yanıt verdiniz bu kapsül benim önerim değildi) ikinci olarak bu kapsülü öneren abimiz beslenmene de dikkat et demişti sürekli sebze ve meyve ile beslendiğini söylemişti vs. Siz de bunlara uyarak bu sonuca vardınız değil mi? Son olarak bileklerinizde de nüksettiğini söylediniz son 3 aydır bu bende de var kısacası bunu direkt olarak kapsüle bağlamak pek mantıklı gelmiyor ama olamaz da değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ok98mn -- 7 Mart 2021; 10:2:52 >
  • bende de vardı, az ceket mont vs giyiyorum. sokakta üşüyerek dolaşıyorum ama kaşınma olmuyor artık.

• 2 aydır herşeyi deniyorum bu sefer buldum sanırım.Neyin sebep olduğunu bilmiyorum fakat beslenme ve mastürbasyon ile bir alakası var arkadaşlar.Mastürbasyonu haftada 1'e indirin.Yağı kızartmayı vs tamamen kesin kızartma yedikten sonra arttığını gözlemledim çünkü.Şekerli gazlı içecekler tüketmek de yok.Tek içeceğiniz su olsun.Yani beslenmenizi düzene sokun sağlıklı beslenin arkadaşlar.Beslenmenizi düzene koyduktan sonra eğer azalma gözlemlerseniz spora da başlayın.Hareketsizlik ile de bir ilgisi olabilir.Beslenmemi düzene soktuktan ve mastürbasyonu bıraktıktan sonra 1 haftadır hafifledi bende (havanın ısınması ile bir alakası yoksa tabi, gerçi tam olarak da ısınmadı.)tamamen azalırsa spor yapmaya başlayacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: suat2107

Kardeşim ben senin dediğin kapsülü kullandım ne yazık ki işe yaramadı ve öyle zannediyorum ki daha da arttı. Kapsülden sonra bileklerimde de başladı önceden yoktu. Bir ay kullandım kapsülü maalesef hiçbir faydasını görmedim.

Kapsülü öneren bendim. Artmasına anlam veremedim  Ancak ben öncesinde bitkisel bir tedavi uygulamıştım (yukarıda yazdığım şekliyle) daha sonra tekrar nüksedince bu bitkisel kapsülleri kullandım. Ayrıca arkadaşın (@ok98mn) dediği gibi yeme alışkanlıklarımda da ciddi değişiklikler yapmıştım. Yumurtayı, kolayı, cipsi, kızartmaları, Kahvaltılık salçayı, sucuğu vs... hayatımdan Çıkarmıştım. Her gün Limonlu zeytinyağlı maydanozu bol olan bir tabak salata tüketiyordum. Greyfurt ve yeşil elma, kabak çekirdeği vs. gibi faydalı olduğunu duyduğum (daha sonra deneyimledim ve faydalarını gördüm) gıdaları da hayatıma ekledim. Mesela sabahları kahvaltıda bunların suyunu sıkıp 1-2 bardak tüketiyordum. Tam buğday ekmeği tüketmeye başladım. Ama her mesajıma belirtmeye çalışıyorum gerçekten zaman alıyor ve sabır istiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ok98mn

(öncelikle yanlış kişiye yanıt verdiniz bu kapsül benim önerim değildi) ikinci olarak bu kapsülü öneren abimiz beslenmene de dikkat et demişti sürekli sebze ve meyve ile beslendiğini söylemişti vs. Siz de bunlara uyarak bu sonuca vardınız değil mi? Son olarak bileklerinizde de nüksettiğini söylediniz son 3 aydır bu bende de var kısacası bunu direkt olarak kapsüle bağlamak pek mantıklı gelmiyor ama olamaz da değil

Kaşıntının en şiddetli olduğu zamanlar bende de el ve ayak bileklerimde gün geçtikçe daha çok rahatsız eden kaşıntılar oluyordu.. Gece üzerimi herhangi birşeyle örtemiyordum. Soğuk gecelerde camı açıp uyumaya çalışıyordum. Kaç kere hasta olmuşumdur bu yüzden. (Tabi bu uykusuz gecelerde sabaha kadar kaşıntı ya sebep olabilecek rahatsızlıklar, ortaya çıkma nedenleri vs. vs. araştırıp yeni birşey bulursam ertesi gün onu uygulamaya koyup bir süre deniyorum felan....) Odamın peteğini(kalorifer) zaten hep kapalı tutuyordum. Evden çıkıp 2-3 dk lık mesafeye gitmeye çekiniyordum. Mecbur kaldığım zamanlarda ise eve gelince odaya geçip yine camı açıp üzerimdeki herşeyi çıkarıp, acı içinde geçmesini bekliyordum. Belki de zirveyi yaşayanlardan birtanesiyim. Yani demem o ki (Allah korusun ama) belki de sizdeki de eğer önlem alınmazsa bu ölçüde şiddetlenebilir...  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okansr. -- 9 Mart 2021; 3:4:13 >

• Merhaba arkadaşlar. Bütün mesajları okudum.  Sağlıklıkçı olmadığım için bir çok yorumun doğruluğu hakkında bir şey diyem , Ancak şehir değiştirmenin çok etkili olacağını düşünmüyorum. Çünkü birçok şehirde bulundum ve zaten hayatım yarısı köyde geçti yani temiz ve ferah bir ortamın vardı fakat yine de değişen birsey yoktu. Bu olay başıma 2 sene önce köydeyken başıma geldi ve ne yapacağımı bilmiyordum , sigara ve alkol kullanmıyorum , Şeker çok kullanırdım ve azaltmaya başladım,  daha çok su içmeye başladım, fakat bunlar yeterli gelmedi ve sorunu tam olarak çözemedim, ancak zaman için de bir şey fark ettim,  hareketsiz kaldıkça bu sorunun daha da arttığını gördüm,  dolayısıyla kendimi spora verdim,  ilk günler cok zorlandım kasintidan dolayı fakat ilerleyen günlerde vücut artık yüksek sicakliklara alismisti ve kaşınma olmuyordu.  Aslın da bu hastalığın kışın daha fazla görünmesinin sebebi kışın daha az hareket etmemiz ve vücudumuzun sıcaklığının düşük olması. Dolayısı ile ani sıcaklık değişiminde kaşıntı başlıyor. Özetleyecek olursam , bol bol spor yapın ve su  için arkadaşlar. Zaten söylediklerimi yapmaniz için hasta olmanızda gerekmez , bunları sağlıklı yaşam için her zaman  yapmamız gerekiyor.  Unutmayın herkesin doktoru kendisidir...

Evet kardeşim sana yazmışım yanlışlıkla kusura bakma. Ben beslenmeyide uygulamadım ama hiçbişey değişmedi be kardeşim. Zaten genel anlamda sağlıksız şeyleri pek tüketen bir insan değilim. Ben beslenmeyle pek alakası olduğunu düşünmüyorum doğrusu.

• Okansr. O kullanıcısına yanıt

Kardeşim ben şuan o dediğin durumu yaşıyorum geceleri üstümü örtemiyorum, hiçbir yere çıkamıyorum. Sürekli uykudan uyanıyorum. Özellikle el bileklerim çok kötü.

• Dadassss D kullanıcısına yanıt

Kardeşim bugün tamamen senin dediğini yazmaya gelmiştim sen benden önce yazmışsın. Bende kesinlikle hareketsizliğin ciddi anlamda etkili olduğunu düşünüyorum. Bu sene pandemiden dolayı evde çok fazla kaldım ve sporu da bıraktım. Dolayısıyla çok fazla hareketsiz kaldım ve hareketsizlik arttıkça hastalığın şiddetide arttı. Bugün çıkıp koşacağım çok kötü olacağımı biliyorum ama bunu yapmam gerekiyor. Bir gelişme olursa yazarım size.

• suat2107 S kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sabah erken veya akşam saatleri gibi sıcaklığın düşük olduğu saatlerde koşmaya çalışırsan kaşıntıya karşı daha fazla dayanabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.